

Hvorfor velge forsikring?
Visste du at 9 av 10 betaler for mye i forsikring? Mest sannsynlig gjør du det også. Mistenker du at du betaler for mye? Her får du Hallgeirs topp 5 tips for å få bedre forsikringsavtaler.
Uansett vil behov for ulike forsikringer forandre seg etter hvilken fase du er i livet. Hvilke forsikringer bør du ha som student? Hva med forsikringer for etableringsfasen?
Hvorfor velge forsikring?
En forsikring skal erstatte økonomisk tap som forårsakes av tilfeldige, uforutsette hendelser. Det er en måte å sikre seg mot tap av eiendeler, eller ved skade eller tap på helse eller objekter. Med andre ord skaper en forsikring økonomisk trygghet. Selv om det er noen forsikringer du bør ha, er det likevel stor prisforskjell. Mange er for lojale mot forsikringsselskapet sitt, men vi oppfordrer deg til å heller være litt utro mot forsikringsselskapet. Da kan du nemlig spare masse penger!
Hvordan velge forsikringsselskap?
Det er mange forsikringsselskaper å velge i der ute og valget blir derfor fort vanskelig. Vårt tips er å først og fremst finne ut hvilke forsikringer du trenger, hvilken dekning, eienandel og så videre du ønsker. Deretter kontakter du flere forsikringsselskaper og sammenligner vilkår og priser. Dette tar ofte litt tid, men ved å bruke vår tjeneste vil du spare tid på å kun fylle ut informasjonen din én gang.
Hva bør du passe på?
Pass også på at du ikke er dekket dobbelt opp. Det er viktig at du selv leser deg opp på dine forsikringer og sørger for at du ikke har dobbeldekning. Her kan det være mye penger å spare.
I tillegg må du huske å sjekke med forsikringsselskapet når du har gjort sikkerhetstiltak i boligen din. Forsikringsselskaper gir deg rabatt på smarte tiltak i hjemmet. Her kan det også være mye penger å spare.
Hvilke forsikring bør man ha?
Det finnes mye å forsikre seg mot. Det er viktig at du setter deg inn ulike forsikringer. Finn ut hvilke forsikringer du må ha, bør ha og kan droppe. Selv om uforutsette hendelser kan skje, er det noen du kan tåle økonomisk uten en forsikring. Dette er en vurderingssak hver enkelt må gjøre. Vurder økonomiske konsekvenser om noe skulle skje, opp mot prisen det koster å forsikre – er det verdt det?
Tilbud forsikring
Før man kjøper forsikringer bør man sjekke tilbud fra flere forsikringsselskaper. Det er kun på denne måten du vil kunne ha muligheten til å sammenligne og finne tilbudet som passer deg best. Har du flere forsikringer fra før bør du sjekke dem jevnlig. Å få tilbud på forsikringene sine én gang i året er en gylden regel. Forsikringsselskapene øker nemlig prisen jevnt og trutt, men hvis du er på og sjekker unngår du det. Med andre ord; enkle penger å spare.
Ulike typer forsikringer omhandler selvfølgelig det samme. En bilforsikring er en bilforsikring, men likevel kan det være forskjeller i vilkårene på tvers av selskapene. Det er mye som kan stå med liten skrift. Desto viktigere er det da å få med deg forskjellene på forsikringen i selskapene du vurderer. Hvis ikke kan du risikere å stå med skjegget i postkassa når skaden har skjedd og oppgjøret skal gjøres. Det er jo nettopp derfor du har forsikringen – at du skal få hjelp når du trenger det mest. Derfor er det utrolig viktig at du sjekker hva forsikringen dekker innen de ulike selskapene.
Spør gjerne forsikringsrådgiveren og få hjelp til å finne den beste forsikringen til ditt behov. Disse jobber med forsikringer hver dag og har ofte flere års erfaring bak seg. De vil jobbe for å finne det beste alternativet for deg. Legg fram hva du har og ønsker å forsikre. Kanskje kommer det frem ting du kanskje bør vurdere å forsikre, som du ikke har tenkt på? Eller motsatt, har du kanskje i flere år vært dobbeltforsikret? Det er penger som er rett ut vinduet.
Anbud forsikring
Før du bestemmer deg for hvor du skal ha forsikringene dine, bør du absolutt sjekke ut flere forsikringsselskaper. Legger du ut forsikringene dine på anbud vil du kunne få reelle tilbud fra hver enkelt du kan sammenligne. Dermed kan du finne frem til det selskapet som har best vilkår, til best pris.
Forsikringsselskapene øker nemlig prisen jevnt og trutt, men legger du ut forsikringene dine på anbud én gang i året unngår du dette. Forsikringsselskapene er kyniske og det samme bør du være. Som kunde bør man ikke være lojal. Det fører til at man betaler mer enn man i utgangspunktet må.
Ved å få anbud på forsikringene vil også selskapene være klar over at de konkurrere om deg som kunde. Det betyr at de kanskje strekker seg lengre for å vinne deg som kunde. For å gjøre dette kan de gi deg ekstra gode priser, eller inkludere flere fordeler i forsikringen. Vær hard i forhandlingene – her er det du som forbruker som har makten. Her kan det være mye penger å spare.
Billig forsikring
De fleste av oss har flere forsikringer – og de fleste av oss vet at det kan være dyrt. Forsikringer er noe alle trenger, men samtidig er det store forskjeller på pris mellom forsikringsselskapene. I jungelen av forsikringer og forsikringsselskaper, er det også en jungel av ulike priser.
For å kunne finne billig forsikring er det derfor lurt å sammenligne flere selskaper og tilbudene deres. Husk å først og fremst sammenligne og vurdere vilkår. Det aller viktigste er jo å ha god nok dekning i tilfelle uhellet skal være ute. Det er jo selve oppgjøret som er grunnen til at man bruker penger på forsikringer.
Er du kanskje på utkikk etter billig bilforsikring? Denne type forsikring er man jo lovpålagt å ha, men ofte ønsker man jo å få best mulig pris. Så hvordan får man bilforsikring billigst mulig? Kort fortalt; å sammenligne flere tilbud.
For å finne ut den aller billigste forsikringen, må du sammenligne flere selskaper. Når man da har oversikt over vilkår og priser fra flere vil man da kunne luke ut de dyre og finne de billigste forsikringene. I tillegg må du huske på at mange selskaper også tilbyr samlerabatt om du har flere forsikringer i samme selskap. Det lønner seg å sjekke ut hvor mye dette utgjør slik at du også tar med eventuelle besparelser her i vurderingen. For å kunne gi deg en konkret pris og finne ut hvilke selskaper som er billigst, må du derfor oppgi en del informasjon om hva du ønsker å forsikre og så videre. Kun da vil du få reelle priser du kan sammenligne.
Billigste forsikring
Har du forsikringer er du også mest sannsynlig opptatt ved å finne de billigste. Forsikringer er noe man må ha, men som ikke alltid er like moro å betale. Om uhellet er ute, er det utrolig viktig at du har vilkårene i orden. At du har god nok dekning slik at du får den økonomiske hjelpen og erstatningen du trenger. Samtidig er det ikke noe vits å betale mer enn man må når vilkårene er på plass. Det beste tipset for å finne billigste forsikring er derfor å sammenligne forsikringer hos flere selskaper.
Det kan være vanskelig å si noe konkret om hvilke som er billigste forsikring. Grunnen er helt enkelt at det er så mange elementer som skal vurderes at det er vanskelig å standardisere. Noen forsikringer har mulighet for å velge hvor høy verdi du vil forsikre, ved hva forsikringen skal gjelde, størrelse på egenandel, om du skal ha tilleggstjenester og så videre. For å ikke nevne antall forsikringer – de fleste selskaper tilbyr også samlerabatt om du samler flere forsikringer i samme selskap. Listen er lang og alle disse individuelle elementene gjør at det er umulig å si en spesifikk pris om en type forsikring.
Slik får du billigere forsikring
- Samle forsikringene – få samlerabatt
- Gjør sikkerhetstiltak som gir ekstra rabatt
- Sjekk priser og vilkår hos flere selskaper
- Ikke gå blindt etter pris – sjekk vilkår
Sammenlign forsikring
Gjennom Tjenestetorget kan du innhente tilbud på forsikringer fra mange ulike selskaper. Vi har samarbeid blant de største aktørene, blant annet med Nemi Forsikring, Frede Forsikring, KLP Skadeforsikring, Tryg Forsikring, Troll Forsikring, Landsbruksforsikring, Eika Forsikring, Tide Forsikring, Codan Forsikring, Norwegian Broker, Sparebank1 Forsikring og Gjensidige Forsikring.
Forsikringsrådgiver
Det er veldig mange typer forsikringer å velge mellom. Og ikke minst; mange ulike forsikringsselskaper. Om du er usikker på hvilke forsikringer du bør ha, kan det være lurt å snakke med en forsikringsrådgiver.
En forsikringsrådgiver i et forsikringsselskap vil kontakte deg og bistå deg med informasjon og råd rundt produkter de kan tilby. Du opplyser om hva du ønsker å forsikre og rådgiveren vil hjelpe deg med å finne best passende forsikring du og familien din trenger.
Bilforsikring
Det er lovpålagt å ha en bilforsikring på skiltede biler for å kunne kjøre på veien. Bruk vår bilforsikring-kalkulator og du kan få tilbud på billigst bilforsikring med best vilkår til din bil.
Du kan hovedsakelig velge mellom tre typer bilforsikring. Ansvarsforsikring, delkasko og kasko. Noen forsikringsselskaper tilbyr også en ekstra god kasko, ofte kalt «kasko ekstra», «kasko super» eller lignende. En slik type bilforsikring er riktignok dyrere da den har bedre dekning. Kanskje du heller bør droppe kaskoen?
En elbil trenger også forsikring. Elbil-forsikring varierer veldig mye prismessig fra selskap til selskap. Det er derfor ekstra viktig å sjekke priser fra flere forsikringsselskaper før du velger en elbil-forsikringen som passer deg best.
Reiseforsikring
En reiseforsikring gjelder fritids-, tjeneste- og feriereiser. Vanligvis er det ingen krav om at reisen må skje utenlands, men ofte er det krav til en viss avstand for at forsikringen skal gjelde.
Hvordan skal man velge riktig reiseforsikring? Mange tenker på at en forsikring kun gjelder for lengre reiser. En god reiseforsikring bør derimot også dekke de mindre reisende. Altså, når du også skal en tur ned på stranda etter jobb eller til hytta i helga.
Innboforsikring
Det er helt umulig å vite når et uhell inntreffer. Om du ikke har noen innboforsikring, kan du risikere store, økonomiske konsekvenser.
En innboforsikring dekker skade på innbo og løsøre (det du eier hjemme) ved tyveri, brann, vann og naturskade. Vannskader er ett av de mest vanlige årsakene til skade, og dette er forsikringene du bør ha i tilfelle vannskade. Alle hjem har med andre ord behov for en innboforsikring – enten du bor i hus eller leilighet.
Landbruksforsikring
En landbruksforsikring er et must for en norsk bonde. Den sikrer gårdens behov for skadeforsikring. Landbruksforsikring dekker både private bygninger og driftsbygninger, maskiner, husdyr, kjøretøy og dyr. Det er også mulig å få dekt driftsavbrudd og yrkesskade eller sykdom hos ansatte om du har det.
Livsforsikring
En livsforsikring sikrer de du er glad i. Det er ubehagelig å tenke på, men likevel viktig å tenke på konsekvensene om du skulle falle fra.
Med en livsforsikring vil dine etterlatte få en engangsbetaling ved dødsfall som følge av ulykke eller sykdom. På den måten har familien et litt bedre utgangspunkt for å fortsette de samme livene som tidligere. Husk likevel på at behovet for livsforsikring er ulikt for ulike livssituasjoner.
Uføreforsikring
Man vet aldri når en ulykke inntreffer. Blir du ufør vil du få en betydelig nedgang både i inntekt og levestandard ved langvarig sykdom. Med uførepensjon vil du få en månedlig utbetaling om du blir arbeidsufør.
Det er mange gode grunner til å velge uføreforsikring. Utbetalingen vil fungere som et bidrag for å opprettholde egen levestandard, i tillegg til at det vil hjelpe din familie til å betjene lån med reduserte inntekter.
Barneforsikring
En barneforsikring sikrer både barnet og familien rundt ved ulykke, alvorlig sykdom og uførhet.
Er barnet ditt mellom 3 måneder og 16 eller 17 år, kan du få barneforsikring. Den gjelder også helt frem til barnet fyller 26 år. Det er én forutsetning for å tegne denne typen forsikring. Barnet må tilfredsstille normale krav til helse og funksjonsdyktighet når du inngår forsikringsavtalen.
Spedbarnsforsikring derimot gjelder fra babyen 0 til 3 måneder. En spedbarnsforsikring opphører automatisk 6 måneder etter forsikringen ble tegnet, og senest etter barnet er 9 måneder.
Båtforsikring
Det er lovpålagt å ha en båtforsikring for å kunne kjøre båt lovlig. Nyt det avslappende båtlivet i trygg visshet om at du får hjelp om noe skulle skje med en båtforsikring.
Du kan velge mellom ansvarsforsikring for båt eller kasko på båt. Ansvarsforsikringen dekker mindre og er derfor det rimeligste alternativet. Kasko derimot koster mer, men der får du i gjengjeld mye mer dekt om noe skulle skje.
Husforsikring
Sov godt med din husforsikring i orden! En husforsikring er nødvendig enten du eier rekkehus, tomannsbolig, vertikaldelt tomannsbolig eller enebolig. Med en slik forsikring sikrer du huset ditt mot både tyveri, brann, skadedyr, vannskade og naturskade.
En boligforsikring eller villaforsikring er forresten akkurat det samme som husforsikring.
Dyreforsikring
Om det kjære familiemedlemmet ditt blir syk eller skadet, kan det fort bli kostbart. En operasjon for hund kan fort koste 50 000 kroner. For å unngå store økonomiske konsekvenser lønner det seg ofte med en dyreforsikring eller husdyrforsikring.
Du kan forsikre hund, katt, hest og papegøye. Mange veterinærer opplever ofte at forskjellen mellom å ha kjæledyret sitt forsikret og ikke kan betyr forskjellen mellom liv og død.
Ulykkesforsikring
Visste du at mange av de som rammes av en alvorlig ulykke ofte for store økonomiske problemer? Har du en ulykkesforsikring er du ikke bare sikret på jobben, men også på fritiden – hele døgnet.
En ulykkesforsikring dekker deg mot såkalt «upåregnelig, ytre omstendighet». Det betyr at den ikke dekker død eller invaliditet på grunn av sykdom.
Pris på forsikring
Prisene varierer mye fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Gjennom Tjenestetorget kan du fylle ut ett enkelt skjema og velge hvilke du vil sende det til. Du vil da motta tilbud fra selskapene og kan enkelt velge den beste forsikringen for deg. Du sparer med andre ord både tid og penger!
Husk også at servicen har mye å si på valg av selskap, men er naturligvis litt vanskeligere å sammenligne. Hvilket forsikringsselskap gir best service? Det varierer fra år til år som oftest, men generelt anbefaler vi å høre med venner og bekjente.