cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på tannhelseforsikring

Sammenlign tilbud på tannhelseforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Beste tannhelseforsikring

Tannhelse er noe som i liten grad dekkes av det offentlige, noe som fører til at tannlegebesøket ofte kan havne på høye summer. En tannhelseforsikring vil sikre deg mot store uforutsette tannlegeregninger. 

Hva dekker forsikringen - forsikring av tenner

Skal du forsikre tennene er det riktig å velge tannhelseforsikringen. Tannbehandlinger som forsikringen dekker er hull i tennene, rotfylling, innsetting av implantat, krone eller bro, trekking av tenner og eventuelt bedøvelse. Tannhelseforsikring dekker ikke behandlinger som dekkes av det offentlige trygdesystemet, altså Helfo. 

Videre er det en begrensning på den forsikrede der tannhelseforsikring kun gjelder for de under 70 år. Eventuelt opp til 72 år dersom man er yrkesaktiv. Andre selskaper tilbyr tannhelseforsikringen for 20 til 70 år, men der tannforsikringen varer frem til fylt 75 år. 

I tillegg må du gå regelmessig til tannhelsekontroll for rutineundersøkelse. Dette betyr at du må minst til tannlegen en gang i løpet av en 15 måneders periode for at forsikringen skal være gyldig. Den regelmessige kontrollen dekkes ikke av forsikringen og må derfor betales selv. 

For at tannforsikringen skal gjelde må du benytte en godkjent tannlege eller tannklinikk. 

Før du tegner tannhelseforsikring  - forsikring tenner

Før du inngår en avtale om tannforsikring må du ha vært til tannkontroll, altså rutineundersøkelse. Det kan ikke ha gått lenger enn 15 måneder siden sist. Har det gått lenger må du inn på ny kontroll for å konstatere nullstatus. 

Karenstid - tannhelseforsikring

Når du har inngått forsikringsavtalen er det en venteperiode. Det vil si at du ikke kan bruke forsikringen før etter 30 dager for generell behandling. Gjelder det behandling av nye broer, kroner eller tannimplantater gjelder en karensperiode på 90 dager. 

Hva dekkes ikke av tannlege-forsikring?

Dersom du har eksisterende tanntilstander som er kjent fra før, eller du burde vært kjent med, før inngåelse av forsikringen, vil du ikke ha dekning på disse. Videre vil ikke forsikringen gjelde planlagte behandlinger. 

Forsikringen gjelder ikke dersom behandlinger og kostnader har helt eller delvis dekning av HELFO. Det samme gjelder andre refusjonsordninger. Likevel skal det være sagt at det offentlige bare dekker et få antall tannsykdommer. 

Kostnader som er knyttet til behandling av visdomstenner har ikke dekning. Heller ikke årlig kontroll og generell rens. 

Dersom du driver med idrett og fritidsaktiviteter bør du være klar over at det er en rekke begrensninger til hvilken tannbehandling du kan få gjennom forsikringer. Risikosport som basehopping og strikkhopping dekkes ikke. Andre begrensninger fremkommer i vilkårene.

Derfor bør du ha tannhelseforsikring

Det er flere grunner til å tegne en tannhelseforsikring. Først og fremst er det økonomiske grunner da tannhelse fort koster høye summer uten en tannhelseforsikring. Videre er de helsemessige grunnene viktig. Munnen er en viktig del av immunforsvaret til kroppen, ergo er god munnhygiene viktig. 

Beste tannhelseforsikring kommer an på din lommebok og hvor omfattende du ønsker at din forsikring på tenner skal være.

Egenandel forsikring - tannlege

Det er nesten alltid en egenandel. Denne er normalt satt til kr 500 per behandlingstilfelle. Hos andre forsikringsselskaper kan du velge mellom en egenandel på kr 500 per tannlegebesøk eller kr 2000. 

Husk at alle rutinekontroller går fra egen lomme. Det vil si at det kun er dersom du trenger ytterligere behandlinger at forsikringen kan brukes. For å få en omtrentlig oversikt over kostnaden kan du da legge sammen årlig pris for rutinekontrollen, egenandel på kr 500 og oppover, og de månedlige avgiftene du betaler for å ha forsikringen.

Det kan virke som mye penger, men en pris på uforutsette tannlegebesøk kan rask overgå pris av forsikringen ved for eksempel rotfylling. Derfor kan det være penger å spare på å kjøpe tannhelseforsikringen.

Den store besparelsen når det gjelder forsikringer som dekker tannhelse er i situasjoner der uforutsette hendelser forårsaker skade på tennene. Uforutsette hendelser som å bite i en olivenstein, eller slå tennene når man snubler. Det kan fort koste mange kroner hos tannlegen.

Pris for å forsikre tenner med tannforsikring

Eksakt pris på tannlege og tannlegeforsikring er vanskelig å oppgi da dette varierer. Tannleger er som regel private og dermed varierer utgifter du betaler. For å forsikre deg om at du får tilbud om en lav forsikringspremie, og de beste vilkårene bør du sammenligne flere tilbud. 

Sammenligning kan du enkelt gjøre med vår gratis tjeneste. Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn litt informasjon i et skjema på siden her, der du velger at du ønsker tannhelseforsikring. Videre tilbyr deg forsikringer fra ulike aktører som du kan kjøpe. 

Så er det bare å lese godt gjennom vilkår og se over prisene i tilbudene du har mottatt. Du takker bare ja til å kjøpe det tilbudet du ønsker, og alle tilbud er helt uforpliktende. 

Selv om tannhelseforsikringen skal dekke uforutsette besøk hos tannlegen, bør du tenke over hva du vil trenge forsikringen til. Trekking av tenner, rotfylling, knekt tann – forsikring skal dekke det du trenger.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer