Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på ny væske til vann varmepumpe

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Få varmepumpe tilpasset din bolig
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
 • Spar tid, energi og penger
  Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • 100 % uforpliktende
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.
Varmepumpe

Motta tilbud på væske til vann varmepumpe nå

Sjekk om du også kan spare penger på ny væske til vann varmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • Få varmepumpe tilpasset din bolig
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
 • Spar tid, energi og penger
  Slipp å samle tilbud selv! Siden varmepumpeleverandørene konkurrerer om deg, vil du få deres beste priser.
 • 100 % uforpliktende
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

KUN KJENTE MERKER

Finn beste væske til vann varmepumpe

Væske-vann-varmepumpe

Før du kjøper varmepumpe kan det være lurt å finne ut av hva slags system du skal gå for. 

Det finnes nemlig flere ulike typer:

 • Luft-til-luft
 • Luft-til-vann
 • Væske-vann

På denne siden får du mer informasjon om væske-vann-varmepumpe (noen kaller det også for vann-til-vann-varmepumpe).

Dette systemet deles videre inn i bergvarmepumpe, jordvarmepumpe og sjøvarmepumpe.

Hvilket navn de har, bestemmes av om de henter energi laget i fjell (berg), jord eller sjøen.

Felles for de alle er at de varmer opp vann som sirkuleres rundt i huset via et vannbårent varmesystem.

For eksempel rør i gulvet, radiatorer eller viftekonvektorer. Den kan også gi deg varmtvann i en varmtvannsbereder.

Væske-til-vann varmepumpe

Luft-til-luft-varmepumpen er den mest populære varianten i norske hjem. Den er den enkleste å installere, og er også den rimeligste varianten når det gjelder pris. 

Både luft-til-vann-modeller og væske-vann-varmepumper sprer varmen via rør i huset, så her trengs et system for vannbåren varme. Disse systemene koster gjerne mer og krever større og mer omfattende installering

Luft-luft og luft-vann varmepumper har en utedel som henter energi fra luften. Væske-vann varmepumper henter fra grunnfjell/berg, og du må påregne kostnader knyttet til boring og graving.

Væske-vann-varmepumpe er en større investering enn eksempelvis luft-til luft, men de lever til gjengjeld lengst og gir størst strømsparing, som vil gi deg valuta for pengene. 

Dette er fordi varmekilden er mer stabil og har høyere temperatur enn uteluft. På de kaldeste dagene må en luft-varmepumpe jobbe hardere for å utvinne varme fra den kalde uteluften.

I tillegg er utedelen gjemt, og er ikke sjenerende for naboer.

Dette systemet gir størst fordel til deg som allerede har et vannbårent varmesystem i huset, eller om du holder på å bygge nytt hus.

Det er også mulig å få støtte fra Enova til å oppgradere boligen, i tillegg til varmepumpen.

Hvordan fungerer væske i varmepumpe?

Selv om de ulike typene av væske-vann-varmepumper henter sin energi fra ulike steder, så er prinsippet det samme.

Det hentes da varme fra en stabil varmekilde, via slanger i sjø eller jord. Eller en energibrønn når man snakker om bergvarmepumper. Noen kan også hente energi fra grunnvann.

Varmepumper flytter varmen som finnes i energikilden ved at det finnes en gass i væskeform i et lukket rørsystem. Dette har lavere koketemperatur, og blir til dampform når det er varmt nok.

Dette komprimeres i en kompressor, som igjen øker trykket og dermed temperaturen. En kondensator blir dampen omgjort til væske igjen, og det er i denne overgangen at oppvarmingen av luft eller vann skjer.

Deretter senkes både trykk og temperatur og væsken går tilbake til start. Slik at hele prosessen kan starte igjen.

Væske til vann varmepumpe - kjøling

Der luft-til-luft-modellen blåser luft ut i din bolig, kan den også brukes til kjøling om sommeren.

Med væske-vann sirkuleres varmen gjennom et vannbårent varmesystem. Dermed må man ha viftekonvektorer i tillegg hvis man vil benytte seg av varmepumpen til både oppvarming og avkjøling.

Man kan også sirkulere kjøligere vann gjennom huset for kjøling. Med bergvarmepumpe har man det som kalles frikjøling. Energibrønnen er kald nok til å kjøle ned bygget nesten helt gratis.

Væske-til-vann-varmepumpe - pris

Hvis du nå har begynt å vurdere en væske vann varmepumpe, har du sikkert allerede startet prosessen der du tenker på hvor mye det kommer til å koste deg.

I tabellen under er priseksempler på de ulike varmepumpetypene med installasjon. Prisene på bergvarme og jordvarme er hentet fra Norsk varmepumpeforening. Mens sjøvarme-prisen er hentet fra Energismart.no.

Type Pris
Bergvarmepumpe og energibrønn Fra 220.000 kroner
Jordvarmepumpe 170.000-250.000 kroner
Sjøvarmepumpe 100.000-300.000 kroner

Pass på at du tenker på det å kjøpe varmepumpe som en investering. For det er det faktisk. Du kommer til å tjene inn mye ved at strømregningene dine plutselig inneholder en lavere sum enn det du er vant til. 

Det er også en investering i en bedre hverdag, noe som er viktig å ha fokus på for oss alle. Fordi du får en jevn og behagelig oppvarming av hele huset. Enten gjennom gulvvarme, radiatorer eller viftekonvektorer.

For mange handler det om å finne det billigste tilbudet, men det er viktig at det ikke går på bekostning av kvaliteten. For dette er noe som skal vare lenge og sørge for at du får optimal oppvarming samtidig som den bruker lite energi.

Spør gjerne også om lønnsomhetsberegning og spesifisering av kostnader som er relevant for din bolig. Da er det lettere å se hvor mye mer du kan spare.

Væske-vann-varmepumpe - test

Det å teste varmepumper er både tidkrevende og dyrt. Nettopp derfor er det få tester ute og finne. 

Derfor bør du heller prøve å få oversikt over markedet, og få befaring fra fagfolk. Da kan du få konkrete råd og tips for hva som passer best for din bolig.

I tillegg til at du vil få et tilbud med pris på produkter og monteringen.

For det er flere ting som må med i beregningen. For eksempel boligens beliggenhet, ditt energibehov og tilgang på energikilder.

Er det slanger i sjø som passer best for deg, eller kanskje det er bergvarmepumper? Med vårt skjema kan du komme i kontakt med flere leverandører samtidig.

Da kan du sammenligne konkrete tilbud du får, og dermed få oversikt over hva som er best for deg og ditt hus.

Skulle du likevel ønske å ta en titt på tester, så har vi samlet en oversikt over tester av varmepumper i denne artikkelen.

Væske-vann-varmepumpe - pris

Det er ikke alltid så lett å vite hva som er en god pris på væske-vann-varmepumper og ikke. Både produkter og leverandører finnes det flere av, og du vil vel finne det tilbudet som gir deg mest miljøvennlig varme for pengene.

Væske-vann-varmepumper er mer omfattende å få installert. Ettersom du gjerne må under bakken eller bore i berg. I tillegg må du ha vannbårent varmesystem innebygd. 

Derfor er det vanskelig for leverandøren å gi deg væske-vann-varmepumpe-priser på stående fot.

Vanligvis ville du måtte vært innom flere leverandører, enten om du ringer, besøker eller mailer dem. En befaring for å finne ut hva som passer for boligen din er også vanlig.

Om du bruker vårt skjema på siden her så gjør vi denne prosessen enklere ved at du fyller ut informasjonen som trengs kun en gang. 

Deretter sender vi det til flere leverandører av væske-vann-varmepumper, eller andre typer varmepumper om du ønsker det.

Da kommer du i kontakt med flere samtidig, som kan gi deg tilbud på sine produkter og installasjon. 

Som et pluss, så vet leverandørene at du er i kontakt med flere, og vil konkurrere om å gi deg sin beste pris, slik at du kan spare mer penger på produkter av høy kvalitet som gir god varme i ditt hus.

Visste du at du kan få støtte fra Enova til visse typer varmepumper og andre produkter som gir mer effektiv energibruk i boligen? Les mer om tilskudd til energitiltak her.

Motta tilbud på væske til vann varmepumpe nå

Sjekk om du også kan spare penger på ny væske til vann varmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Ofte stilte spørsmål om væske-til-vann-varmepumpe