cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på sjøvarmepumpe

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Få varmepumpe som passer din bolig
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
 • Uforpliktende å be om tilbud
  Velg deretter tilbudet du liker best, eller avslå alle.
Varmepumpe

Sammenlign tilbud på sjøvarmepumpe nå

Sjekk om du også kan spare penger på sjøvarmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • Få varmepumpe som passer din bolig
  Få råd og tips på befaring fra fagpersoner og spar mest mulig penger på oppvarming.
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd.
 • Uforpliktende å be om tilbud
  Velg deretter tilbudet du liker best, eller avslå alle.

KUN KJENTE MERKER

Bruk sjøvarmepumpe som oppvarming

Sjøvarmepumpe

Når du bor ved kysten, kan du spare penger på oppvarming med en sjøvarmepumpe. Dette er en type væske-til-vann-varmepumpe.

Som navnet tilsier, hentes det energi fra sjøvann via en kollektorslange, hvor temperaturen er mer stabil gjennom året enn for en varmepumpe som henter fra uteluft. 

Det er ikke helt ulikt jordvarmepumpe, som har kollektorslange under jorda. Mens med bergvarme er det en energibrønn i et dypt borehull.

Alle tre typer er likevel såkalte væske-vann-varmepumper.

For å forhindre nedising, blir slangen frostsikret med en frostvæske.

Du bør helst ikke bo mer enn 100 meter fra vannet. Ellers blir varmetapet på vei til boligen større, og anlegget og det å installere det blir dessuten dyrere.

I tillegg er det mest gunstig om du har et vannbårent varmesystem fra før, eller planlegger å investere i det.

Om du vil vurdere andre typer væske-vann-varmepumper så kan du også vurdere jordvarmepumpe og bergvarmepumpe.

Hvordan fungerer sjøvarmepumpe?

Varmepumpen henter varme fra et sted, og transporterer den inn i huset hvor den varmer opp vann som sirkulerer i et vannbårent varmesystem. Enten via rør til gulvvarme, radiatorer eller viftekonvektorer.

Vanlig luft-til-luft-varmepumper og luft-til-vann-varmepumper henter varme fra utelufta. Mens her hentes det fra sjøen.

Dette gjøres ved at en kollektorslange senkes ned til bunnen av sjøen, hvor den henter varmen som ligger lagret der. Dette er en mer stabil varmekilde enn utelufta, ettersom temperatur under vann og bakken ikke blir like påvirket av været hele året.

Slangen holdes nede ved hjelp av vekter, og lengden på slangen bestemmes av størrelsen på boligen. Det er viktig med god dimensjonering for at systemet skal fungere optimalt.

I varmepumpen er det et lukket rørsystem hvor en væske med lav koketemperatur blir til dampform ved høy nok varme.

Dette blir så komprimert i en kompressor, som igjen øker trykket. Som igjen får temperaturen til å øke. Dampen blir omgjort til væske igjen av en kondensator, og det er her oppvarmingen av vannet som sirkulerer i boligen skjer.

Deretter senkes både trykk og temperatur og væsken går tilbake til start. Slik at hele prosessen kan starte igjen.

Sjøvarme - pris

For sjøvarme med montering kan prisen fort være på mellom 100.000 og 300.000 kroner. I tillegg må du regne med installasjon av vannbåren varme, dersom boligen ikke har det fra før.

Men dette er en langsiktig investering, for anlegget har en levetid på 20-30 år. Med god service og riktig installasjon, kan den også vare opp mot 40 år.

Investeringen hentes dermed inn ved at du sparer penger på strømregningen. I tillegg til at du får en komfortabel og jevn oppvarming av huset på en miljøvennlig måte.

Det er en bolig med stort energibehov til oppvarming som har mest å spare på å velge å installere en slik type varmepumpe.

Hvor mye nettopp du må betale for en slik varmepumpe, avhenger blant annet av forhold slik som  beliggenhet og størrelsen på boligen. Derfor er det vanskelig å finne konkrete pristilbud på de ulike varmepumpe-leverandørenes sider.

Derfor bør du få flere leverandører på befaring, for å kunne få et overblikk over hvilke tilbud du kan få tilpasset din bolig. Be gjerne om et energi-regnskap også.

Da kan du også få et komplett tilbud på hele jobben. For med sjøvarme, må man ha elektrikere som kan dykke i sjøen for å få installert.

Vi har også et skjema for service av varmepumpe. Slik at du kan få optimal varme-ytelse og maksimal levetid for varmepumpen.

Sjøvarmepumpe - tilbud

Vurderer å skaffe deg en væske-til-vann-varmepumpe? Enten den henter varmen fra fjell, jord eller sjø. Eller kanskje du tenker at din foretrukne varmekilde vil være uteluften?

Det er uansett lurt å skaffe seg oversikt over markedet, og se hvilke varmepumper som er best og hvem som gir deg et godt tilbud på det.

Når du har vannbåren varme, bør du naturligvis utnytte det og gå for enten en type varmepumpe med væske-vann, eller luft-vann.

Bruker du vårt skjema, kan du få tilbud på varmepumpe fra flere leverandører samtidig. Tjenesten vår er helt gratis, og tilbudene du mottar er uforpliktende. Dermed kan du velge et alternativ som passer deg godt.

Da vet i tillegg leverandørene at de konkurrerer om å få deg som kunde, og gir deg sitt beste tilbud. 

Du finner skjemaet på siden her, og du kan bruke det til varmepumper som henter varmen fra både fjell, sjø, luft eller jord. Med andre ord, akkurat det du trenger.

Sammenlign tilbud på sjøvarmepumpe nå

Sjekk om du også kan spare penger på sjøvarmepumpe tilpasset ditt behov. Fyll ut et skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Ofte stilte spørsmål om sjøvarmepumpe

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer