Huskatalog

Bestill kataloger/informasjon fra flere husleverandører samtidig, og få en enkel og rask oversikt over hva de ulike husleverandørene kan tilby av hustyper.  

Sammenlign de ulike husprodusentene og finn ditt drømmehus!
1. Fyll ut skjemaet 
2. Velg husleverandører 
3. Motta huskataloger og finn ditt drømmehus

Tjenesten er gratis og uforpliktende!

Råd om
huskataloger
Av Øyvind Warhuus, Økonomisk rådgiver i Tjenestetorget.

Det kan være lønnsomt å lage en utleiehybel i huset ditt. Utleieinntekter er skattefrie såframt mindre enn halvparten av boligen leies ut.

Les alle tips

En utleieleilighet i huset kan være lønnsomt

Det kan være lønnsomt å lage en utleiehybel i huset. Utleieinntekter er skattefrie såframt mindre enn halvparten av boligen leies ut. En husleie på 8000 kroner tilsvarer dette en lønnsinntekt på over 12 000 kroner hvis du betaler toppskatt!

Vurder lavenergi

Hvis du skal bygge nytt, bør du tenke lavenergi. Kraft blir stadig dyrere og skal du bo i huset i mange år, kan 30-40 % i redusert årlig strømregning, utgjøre flere hundre tusen kroner totalt.

Vedlikeholdskostnadene er lavere i nye hus

Undersøk forskjellen mellom å bygge nytt og kjøpe en brukt bolig i samme område. Nybygg har ikke alltid like god beliggenhet som etablerte boliger, men gir en solid besparelse i fremtidig vedlikehold.

Kontakt gjerne en boligmegler

Det kan være smart å ta en prat med en boligmegler før du pusser opp for eventuelt videresalg. De har god kjennskap og råd om hva som lønner seg.

Støtte fra ENOVA

Husk at ENOVA kan gi økonomisk støtte til bygging av passivhus og lavenergibygg. Du kan også få støtte til rådgivning i forbindelse med prosjekteringen. Undersøk www.enova.no.

Start utfylling her!

Hvor stort bruksareal ønsker du?

Antall soverom

Ønskes utleieleilighet/hybelleilighet i huset?

Hvor mange plan?

Tomteforhold

Vurderes også bygging av garasje?

Ca. postnummer der huset skal bygges

Poststed

Fylket huset skal bygges i

Kommune huset skal bygges i

Har du søkt og fått innvilget søknad om byggetillatelse?

Direktoratet for Byggkvalitet har i TEK10 fra og med 01.01.2013 innført en lovpålagt Uavhengig Kontroll av ”Fuktsikring og lufttetthet i boliger, og i fritidsboliger med mer enn én boenhet”. Denne tjenesten skal tiltakshaver bestille selv og er ansvarsbelagt med en Sentral Godkjenning som må sendes inn sammen med byggesøknaden. Hvis inspeksjonen ikke blir utført og de nødvendige dokumentene ikke er i henhold til myndighetenes krav, kan det i ytterste konsekvens hindre ferdigattest på deres nye bolig.

For å få innvilget søknad om byggetillatelse, må du ha avtale med et selskap som kan utføre en uavhengig kontroll av fuktsikring og lufttetthet i boligen. Ønsker du et uforpliktende tilbud om uavhengig kontroll?

Eventuelt andre opplysninger til forespørselen (valgfritt)

Enkel og oversiktlig tjeneste som dekket mange av mine ønsker på en lettere måte. Når flere firmaer med enkle tastetrykk.
Øyvind Kristiansen, Odda
Med Tjenestetorget slapp jeg lete rundt på nett for å finne husprodusenter. Lett og kjapp måte for å finne det man leter etter.
H. Andreassen, Mosjøen