Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Kom i kontakt med dyktige meglere

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere i ditt nærområde, helt uforpliktende og gratis.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

FÅ TILBUD FRA STORE OG SERIØSE SELSKAPER

 • 4444
 • 4445
 • 4446
 • 4952
 • 4452
 • 4451
 • 4450
 • 4675

Sammenlign priser på eiendomsmegler

Kom i kontakt med dyktige meglere som kjenner nabolaget ditt

Pris er ikke viktigst

Ofte blir ikke tusenlappene mellom dyreste og billigste eiendomsmegler så avgjørende. Spesielt når forskjellen mellom en god og dårlig megler kan bety hundretusener mer i lommeboka di til slutt.

Valget av eiendomsmegler har mye å si for hva du kan få for boligsalget

Velg person, ikke meglerkontor

Å velge en megler er først og fremst et valg av person – ikke et meglerkontor. Se heller etter personen som gir deg godfølelsen. Derfor bør du få besøk av flere meglere før du bestemmer deg.

Hvordan velge megler?

Erfaring og lokalkunnskap

Start med å se etter meglere som både har erfaring og god kjennskap til nærområdet.

Referanser og testing

Sjekk meglerens referanser fra tidligere, og test megleren ved å gå på andre visninger.

Kjemi og personlighet

Velg en megler som du kommuniserer godt med og som får deg til å føle deg trygg og ivaretatt.

Hvordan velge eiendomsmegler Tjenestetorget

Å selge bolig selv

For mange kan en eiendomsmegler virke som sløsing av penger. Tar du jobben selv kan du jo spare mellom 50.000 og 70.000 kroner. Men det mye å huske på. Alt fra annonser, lage prospekt og til å vise frem boligen. Dokumentinnhenting og oppgjørsbehandling er det uansett lurt å få et firma til å ta seg av. 


Det er også verdt å tenke på at en megler ofte kan få en bedre pris for boligen din. Og at det i de fleste tilfeller går opp i opp med det du sparer på meglerhonoraret.

Selge bolig selv Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Er du usikker på hvilken megler du skal velge? Se hva våre brukere forteller om tjenesten vår

Utrolig god respons fra eiendomsmeglerne jeg valgte. Jeg gir dette min beste anbefaling.

Asbjørn fant riktig eiendomsmegler til sitt boligsalg ved å la meglerne konkurrere om henne
Asbjørn Midtgård

Kjempefornøyd med lett tilgjengelighet på tjenesten og rask respons fra meglere. Fikk gjort verdivurdering av leiligheten på rekordtid.

Tommy kom i kontakt med dyktige eiendomsmeglere som ga han riktig verdivurdering
Tommy F. Jenssen

Brukte Tjenestetorget.no for å komme i kontakt med meglere i forbindelse med at jeg selv skal selge. Kosta meg ikke en kalori engang. La inn infoen, valgte meglerhusene jeg ville ha kontakt med, og innen én dag fikk jeg en bråte med telefoner.

Morten ble kontaktet av flere dyktige meglere, som kunne hjelpe han med boligsalaget
Morten Lockert

Finn beste eiendomsmegler til du skal selge bolig

Kjøp og salg av bolig er for de fleste den aller største økonomiske investeringen som blir gjort i løpet av livet. Nettopp derfor er det viktig at prosessen gjennomføres på en trygg og effektiv måte, og med best mulig resultat for selger. Det betyr at en dyktig eiendomsmegler er avgjørende.

Hva gjør en eiendomsmegler?

En eiendomsmegler har lisens til å hjelpe deg som skal selge, kjøpe eller leie ut bolig, leilighet, hytte, gårdsbruk, tomt eller annen eiendom – enten du er privatperson eller bedrift. En megler fungerer altså som en mellommann som upartisk forhandler mellom kjøper og selger.

En eiendomsmegler har mange ulike oppgaver der alle er strengt lovregulert med klare retningslinjer. Det er viktig at jobben blir gjort skikkelig – på en profesjonell og upartisk måte hele veien.

Generelt, gir en megler deg tips og råd til hvordan du kan øke verdien på din bolig, for deretter å estimere en verdi basert på standard, størrelse, beliggenhet og markedsverdi. Nedenfor ser du hva en megler kan hjelpe deg med ved salg:

 • Verdivurdering av eiendom
 • Bistå med planleggingen av salg
 • Danne et komplett bilde av eiendommen
 • Lage prospekt eller salgsoppgave
 • Markedsføring og annonsering i trykte og digitale kanaler
 • Hjelpe, planlegge og gjennomføre budrunder og visninger
 • Fylle ut nødvendig papirarbeid og kontrakter
 • Foreta økonomisk oppgjør mellom selger og kjøper

 

Hva betyr eiendomsmeglerfullmektig?

En eiendomsmeglerfullmektig er en som har tatt utdannelsen og som sånn sett er ferdig utdannet og klar til å være eiendomsmegler. Før han eller hun kan gå fra å være eiendomsmeglerfullmektig og kunne kalle seg eiendomsmegler, kreves det derimot en viss erfaring. Uten denne erfaringen har man da kun tittelen eiendomsmeglerfullmektig.

Å bruke en eiendomsmeglerfullmektig kan være en god løsning for noen, da det gir mulighet for en noe billigere pris enn å bruke en eiendomsmegler med lang erfaring.

Når trenger du eiendomsmegling?

For mange kan det virke fristende å gjøre hele boligsalget selv for å kutte kostnader ved salg av bolig. Mens andre ønsker å sette hele jobben bort til en eiendomsmegler. Hva du ønsker og hva som er best for deg vil avhenge av personlige preferanse, økonomi og kunnskaper om boligsalg.

Selv om boligmarkedet er godt, så selger ikke boligen seg selv. En megler vet hvordan å gjøre folk interesserte i akkurat din bolig. I tillegg er det mange boligkjøpere som ønsker å henvende seg til en eiendomsmegler, fremfor en privatperson. Dette er av en enkel grunn, nemlig trygghet for budgiver. En megler har faglig kompetanse og erfaring og vil ha større sjanse for å selge boligen så fort som mulig, til høyest mulig pris.

Dersom du velger å selge boligen din selv, er det mye du må huske på og det må gjøres en real innsats. Det krever altså både mye tid og energi fra deg. Og resultatet blir kanskje ikke det samme uansett. I noen tilfeller kan det hende at det faktisk lønner seg å bruke en eiendomsmegler fremfor å gjøre jobben selv.

Hvordan få verdivurdering?

Enten du er tidlig i boligsalgsprosessen eller ønsker å refinansiere boliglånet, er det første naturlige steget å finne ut verdi på bolig.

Så hvor mye er boligen verdt? Her vil en eiendomsmegler kunne hjelpe deg. For å få et svar på dette må du:

 1. Kontakte flere eiendomsmeglere

 2. Få dem hjem på befaring

 3. Få en verdivurdering av hver enkelt

Verdivurdering av bolig

En eiendomsmegler vil kunne finne ut hva boligen din er verdt og sette en verdivurdering ut ifra:

 1. Beliggenhet

 2. Boligstandard

 3. Boligstørrelse

 4. Eventuell garasje og andre bygg

 5. Tomt

 6. Boligmarkedet

Når det gjelder refinansiering baserer de fleste banker seg på en verdivurdering fra megler. I noen tilfeller derimot kan de ønske en vurdering fra takstmann, men dette er ikke vanlig.

Generelt foregår en verdivurdering for ulike typer bolig på samme måte, men det kan være forskjellige elementer som vektlegges i vurderingen.

7 av 10

Visste du at så mye som 7 av 10 boligkjøpere i Norge ikke ønsker å kjøpe av privatpersoner?

 

Skal du selge bolig?

Selge bolig, men usikker på eiendomsmegler? Enten om du skal selge hytte, hus, eller en mindre leilighet, finnes det en eiendomsmegler for akkurat din type eiendom.

Ettersom boligmarkedet i dag er stort, er det mange meglere som har spesialisert seg innenfor ulike typer eiendom. Noen eiendomsmeglere spesialiserer seg på salg av lokale leiligheter, mens andre på salg av luksusvillaer. Det er med andre ord hjelp å få uansett hvilken eiendom du skal selge.

Valg av megler

Om du bestemmer deg for å ansette en megler, bør du lete rundt på markedet før du tar en endelig avgjørelse. Det er viktig at du finner en dyktig eiendomsmegler som kan ditt boligområde slik at boligen din blir solgt så raskt som mulig.

Sjekkliste før du velger:

 1. Sjekk faglig bakgrunn
 2. Sjekk tidligere referanser
 3. Bestem deg for type avtale
 4. Finn ut om du vil gjøre noe av salget selv
 5. Få avtalen skriftlig

Sjekk prestasjonene til ulike eiendomsmeglere, tidligere kundeomtaler og salgsstatistikk. Ved å sammenligne ulike meglere i bransjen vil du få en pekepinn på hvilken megler som er riktig for akkurat deg. Forhør deg også gjerne med venner og bekjente om de har erfaring med noen spesielle byråer eller meglere.

Gå på visning på en annen bolig

For å få et inntrykk av hvordan megleren er i person, gå gjerne på flere visninger på andre boliger. Se deg rett og slett ut noen meglere som du tror har et potensiale, og test dem på deres egne visninger. Gjerne på boliger som er lik din egen. Skal du selge en leilighet, gå på visning på en leilighet som ligner på din egen. Skal du selge et hus, da går du på visning på hus som ligner på ditt eget.

Test megleren på befaring

I tillegg kan du be om befaring med en eller flere eiendomsmeglere som du har pekt deg ut. Da kommer de hjem til deg og tar en verdivurdering. Og du kan få et ordentlig inntrykk av megleren og hvordan de fremstiller seg selv. Du bør nemlig unngå å inngå en avtale utelukkende basert på en telefonsamtale.

Det vil gjøre det enklere å ta et valg, så stol på magefølelsen du får under besøket. Spør de gjerne om å gjøre en estimert verdivurdering. Dersom verdivurderingen er urealistisk, bør du styre unna. Ha alltid i bakhodet at verken en rimelig pris på eiendomsmegleren eller en høy, urealistisk prisvurdering, er det beste valget. Styr derfor unna dette og se heller etter egenskapene til hver enkelt eiendomsmegler og måten han eller hun presenterer boligen på.

Føler du deg trygg på eiendomsmegleren er det bare å inngå en avtale. Husk å sjekke totalprisen i avtalen, slik at du er klar over alle kostnader på forhånd! 

En guide til å finne beste megler

I jungelen av eiendomsmeglere der ute, er det ikke rart at man blir usikker på hvilken megler man bør velge. Her er punktene du bør se etter, før du velger en eiendomsmegler:

 1. Erfaringer: Hør med bekjente, venner, familie, kollegaer eller lignende om de har erfaring med noen gode eiendomsmeglere eller meglerbyråer.
 2. Omtaler: Søk på nett etter eiendomsmeglere, sjekk salgsstatistikk og kundeomtaler. Du kan også be om referanser fra kunder som har solgt noenlunde tilsvarende bolig i samme område.
 3. MNEF: Sjekk om meglerbyrået har MNEF merket. Dette merket indikerer at eiendomsmegleren er medlem av Norges Eiendomsmeglerforbund, og dermed ekstra opptatt av å utføre et godt arbeid. Dette forbudet har nemlig etiske regler som skal følges.
 4. Testvisning: Ha en testvisning med 2-3 eiendomsmeglere for å få et inntrykk av dem som person. Under testvisningen kan du gjerne få de til å gjøre en prisvurdering. Dette kan gi en god indikator på om dette er riktig megler for deg – pass på at prisvurderingen er realistisk.
 5. Personlighet: Sjekk personligheten til megleren. Han eller hun bør være utadvendt, energisk og en menneskekjenner.
 6. Lokalkunnskaper: Sjekk om megleren har gode kunnskaper om ditt boligområde og salgsevner.
 7. Pristilbud: Spør om et konkret pristilbud. Sammenlign totalprisen og hva ”pakken” inkluderer hos hver enkelt eiendomsmegler. Det er ingen ting i veien for å forhandle frem en bedre pris med den megleren du aller helst vil ha. Husk at pris ikke er alt, noen tusen opp eller ned spiller liten rolle i boligsalg-settingen.  Du ønsker tross alt en god eiendomsmegler som kan få solgt boligen raskt.
 8. Velg beste: Velg til slutt den eiendomsmegleren som du føler kan presentere og selge din bolig på den beste måten og innen kort tid. Gå for magefølelsen, ikke prisen.

Kort oppsummert; når det gjelder megleren, bør du se etter dette:

 1. Gode lokalkunnskaper: Slik som kunnskaper om kollektivtilbud, aktivitetstilbud, skoler i nærområdet, parkeringstilbud, turområder, parker og lignende.
 2. Meglerens personlighet: Energisk, menneskekjenner, kan presentere boligen på en god måte, realistisk verdivurdering, salgsevne.
 3. Gode kundeomtaler: Om andre har positive erfaringer med megleren.
 4. God salgsstatistikk: Se hvor og hvilke boliger megleren har solgt og hva de ble solgt for.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg