Eiendomsmegler
4 min lesetid
Sist oppdatert: 21 april 2024

Finn beste eiendomsmegler

Skal du selge boligen, og lurer på hvilken eiendomsmegler du skal velge? Vi hjelper deg både med å hente inn tilbud, og gi deg et par tips til hva du burde se etter i en megler.
Beste eiendomsmegler
Er du på jakt etter den beste eiendomsmegleren? Les mer om hvordan du vurderer et tilbud.

Å velge riktig eiendomsmegler kan ha mye å si for boligsalget. Dessverre finnes det ikke noe fasitsvar på hvem som er den beste eiendomsmegleren. Det avhenger av flere ulike faktorer, men hvilke? Dette skal vi gå igjennom i denne artikkelen.

Få tilbud på dyktige meglere
Ved å motta flere tilbud, er det enklere å sammenligne pris og vilkår. Slik finner du det beste tilbudet.
Å be om tilbud er gratis og uforpliktende.

Hjelper deg gjennom hele prosessen

Fordelen med å bruke eiendomsmegler er at de hjelper deg gjennom hele prosessen.

Alt fra å:

Til å:

 • Holde visninger
 • Følge opp potensielle kjøpere
 • Arrangere budrunde
 • Ordne med oppgjør

En megler er god på hele prosessen av kjøp og salg.

Hjelp til salg av bolig

Noen velger å selge boligen selv, men de aller fleste velger fremdeles å hyre inn en eiendomsmegler.

Selv om prosessen er den samme, har megler lang erfaring med salg av boliger. Da vet du at boligsalgsprosessen blir utført på en juridisk riktig måte. Dette gjør kjøpet tryggere for både selger og kjøper av boligen.

Denne svenske undersøkelsen viste for eksempel at man fikk høyere salgssum med megler, enn hvis man valgte å selge bolig privat.

I tillegg har megler større forutsetninger for å gjøre et bedre salg. En selger er en fagperson, med alt det inneholder.

De har erfaring og kunnskap om hva som selger, hvordan de burde markedsføre, fremheve det beste med boligen, oppføre seg på visning, føre en budrunde og ikke minst - ha alle dokumenter i orden.

Hvem er «beste eiendomsmegler»?

Det finnes som sagt ikke et fasitsvar, men det er flere faktorer du burde tenke over og vurdere, før du velger en megler.

For det første burde du velge en megler som kjenner området, boligtypen og markedet du selger i.

En eiendomsmegler som spesialiserer seg på å selge gårdsbruk lengre ut i landet, vil som regel ikke ha samme erfaring og kunnskap om boligmarkedet på Grünerløkka i Oslo, og motsatt.

Hva annet burde du se etter i en megler?

Den beste måten å finne beste eiendomsmegler, til best mulig pris, er å sammenligne flere tilbud. Det kan vi hjelpe deg med.

Alt du trenger å gjøre er å fylle inn skjemaet på siden vår. Kort tid etter vil du få tilbud fra flere dyktige eiendomsmeglere. Før du velger et av tilbudene, burde du gjøre litt mer research.

Finn det beste tilbudet på megler
Ønsker du tilbud fra flere dyktige eiendomsmeglere? Da er det lettere å sammenligne pris og vilkår.
Å be om tilbud er gratis og uforpliktende.

Se på tidligere boligsalg og erfaring

Dette kan du gjøre ved å se på deres tidligere boligsalg. Har de solgt mange lignende boliger i området, og hva fikk de solgt for?

Hvis de har solgt mye i området, har de mest sannsynlig bedre lokalkunnskap, og kan svare bedre på spørsmålene til de som kommer på visning.

En barnefamilie som skal kjøpe bolig vil for eksempel være opptatt av hvilken skole barna kommer til å høre til, og hvor lang reisevei det er.

Noen er kanskje opptatt av nærhet til natur eller kollektivtransport, mens andre vil bo der mye skjer mye. Da lurer de kanskje på hvordan nabolaget er, og om det er lett å bli kjent med naboer.

Les mer om hva andre boliger ble solgt for her.

Du kan også lete på nett, eller høre med bekjente om hvilke meglere eller meglerfirmaer de tidligere har brukt.

Gå på visning

Meglere er gode til å selge inn seg selv for å få nye oppdrag. For å være helt sikker på hvordan en megler er i aksjon, kan det være en idé å gå på visning selv. Da kan du "teste" potensielle meglere.

På visning vil du fort danne deg et inntrykk om hvordan megler har løst oppgaven, svarer på spørsmål og generelt representerer bolig, selger og området.

Hva tilbyr de, og til hvilken pris?

Hva det koster å benytte seg av en eiendomsmegler kan variere ganske mye. Det avhenger blant annet av hvor du skal selge, i hva slags prisklasse, hvilket meglerfirma megler er fra, og hvor mye markedsføring du ønsker.

Mange meglerfirmaer opererer med pakkepriser og prislister, som du kan velge fra. Noen tilbyr pakker med alt inkludert, mens andre har en mindre grunnpakke, der du kan velge mye ekstra. Pass derfor på at du ser på sluttprisen.

Gå også nøye over hva som er inkludert, om hva du faktisk trenger.

Se etter riktig megler, ikke meglerfirma

Husk at det ikke nødvendigvis er Norges største meglerfirma som gjør det best. Noen kan bli lokket av velkjente navn, men i boligsalg er det god lokalkunnskap og engasjement som er det viktigste.

Sist, men ikke minst, burde du tenke over hvordan megler fremstår. En varm og imøtekommende megler, vil gjøre at de som kommer på visning føler seg tryggere, og stoler mer på megler.

Hva er boligen verdt?

Enten du skal selge boligen, refinansiere boliglånet eller bare ønsker å stille nysgjerrigheten, lurer du nok på hva boligen din er verdt. Det kan du lese mer om her.

Finn beste megler for salg av bolig

Den enkleste måten å finne beste megler på, er å sammenligne tilbudene. Her kan du få uforpliktende tilbud fra flere erfarne meglere.

Vi samarbeider med eiendomsmeglere i hele landet, men hjelper deg med å finne en i nærheten av deg.

Få hjelp fra meglere som kjenner nabolaget ditt
Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere, helt uforpliktende og gratis.

Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline er en dyktig innholdsprodusent som jobbet hos oss tidligere. Hun er utdannet journalist med en bachelor fra OsloMet, der deler av utdanning er tatt ved University of South Australia, og har tidligere jobbet som journalist i ulike bransjeaviser. I dag jobber hun som innholdsprodusent i VG. I tillegg har Karoline studert mange juridiske fag på Universitetet i Oslo, og jobbet med forsikring ved siden av studiene. Hun skrev derfor artikler om blant annet advokattjenester, forsikring og eiendomsmegling da hun jobbet hos oss.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Få hjelp fra meglere som kjenner nabolaget ditt
Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere, helt uforpliktende og gratis.