Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på hjemmelader til elbil

Legg inn info om bilen, og motta tilbud fra flere selskaper på hjemmelader tilpasset ditt behov.

Sammenlign tilbud på hjemmelader

 • 1

  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

 • 2
  2. Få tilbud fra flere selskaper

  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

 • Money
  3. Velg det beste tilbudet

  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Hvorfor hjemmelader?

Å ha en hjemmelader vil både gjøre lading av elbilen sikrere og raskere, enn ved bruk av stikkontakt. Ikke nok med at det vil hindre fare for funksjonsfeil og brann. Det er i tillegg tre ganger raskere å lade elbilen.

Bruker du en hjemmelader sparer du tid og sjansen er mindre for brann

Elbil lading

Stadig flere skaffer seg elbil. Det er ikke rart når det er gunstige betingelser som at man slipper engangsavgiften, momsfritak, at man kan kjøre i kollektivfeltet (buss og taxi) og andre goder. Du som elbileier har helt sikkert følt på «rekke-vidde angsten».  Når du er usikker på om du rekker frem i tide eller må finne en ladestasjon rimelig raskt før batteriet går tomt. Før du tar i bruk laderen er det flere ting du bør være klar over. 

Lading av elbil hjemme

Skal du lade en elbil hjemme er det to varianter. Her kan du enten lade gjennom stikkontakten eller installere en ladestasjon. 

Vanlig stikkontakt

De fleste lader elbilen sin hjemme, og her er det bruk av vanlig stikkontakt. Det er ulike modeller av laderne for delen som plugges i selve bilen. Her er det Schuko/CEE type 1 og type 2. For å lade gjennom en kontakt er det viktig å følge disse retningslinjene:

 • Ha en egen kurs til elbil
 • Kursen må ha jordfeilbryter type B
 • Maks 10 A kurs
 • Du må alltid trekke ut kabelen fra bilen før du tar ut støpselet som sitter i stikkontakten

1 juli, 2018 kom det nye regler for installasjon av ladepunkt. Endringene inkluderte at du må ha overspenningsvern. Samt at du kan koble til et ladepunkt på en eksisterende kurs, men at du må være obs på at sikringen kan gå. 

I tillegg til at kursen skal kun forsyne utstyr og stikkontakter montert i nærheten av ladepunktet som skal monteres. Disse normene skulle begynne å brukes fullt ut fra 2019. 

Retningslinjene gjelder for den daglige ladingen, men du har fullt lov til å nødlade hos venner og familie selv der det ikke er lagt opp til elbillading. 

Hjemmeladeboks

En annen måte å lade elbilen hjemme er å bruke en hjemmeladeboks. Fordeler med en hjemmeladeboks er at det er mye sikrere å lade, samt raskere enn ved bruk av en vanlig kontakt. Da slipper du også å tenke på retningslinjene over, samt at det er trygg form for å lade. 

En ladestasjon hjemme har en kontakt som er dimensjonert til å levere høy strøm over tid. Fordi ladestasjonen leverer vekselstrøm til bilens ombordlader er det mye sikrere. Det er nemlig bygd inn en sikkerhetsfunksjon som gjør at risikoen blir håndtert ved både lading av plug-in hybrid og elbil.

Prisen på en slik lader ligger på rundt 8.000 - 15 000 kroner, men er verdt pengene. Dersom det er behov for ytterligere oppgraderinger i det elektriske anlegget vil det koste noe mer. 

To elbiler med ulik kontakt

Ettersom det stadig kommer flere elbiler fra ulike bilmerker, er det ulike kontakter. Dersom du har en bil med type 1-kontakt og en annen med type 2-kontakt kan du skaffe deg et Mode 3 type 2-uttak for å lade begge bilene. Med type2 ladeuttak på din ladestasjon vil den være universell og kan brukes til å lade biler uavhengig av modell. Dette forutsetter at du har medbragt Mode 3 ladekabel som passer din biltype.

For å lade begge bilene samtidig kan du skaffe deg en ladestasjon med to type2-uttak. Ved lading av en bil vil effekten være opptil 22 kW, og ved lading av begge elbilene samtidig er det opptil 11 kW effekt på hver. Her benyttes trefaseforsyning og forutsetter rett type trefasekurs. 

Lading i borettslag og sameier

For lading i borettslag og sameier er det ikke normalt å kunne sette opp en ladestasjon selv i fellesgarasjen. Boligselskaper som vil etablere ladere får veiledning fra elbilforeningen som samarbeider med Oslo Kommune og OBOS. 

Lading utenfor hjemmet

Ved lading utenfor hjemmet er det flere muligheter. Det finnes både enkle AC ladepunkter og hurtiglading (DC). Normalt følger en AC lader med på kjøpet av elbil, mens på hurtigladestasjonene sitter det fast en ladekabel for hurtiglading. 

Ladestasjon elbil

Er du på farten, og kanskje ikke har muligheten til å lade bilen med hjemmelading? Da kan det være greit å vite at det er flere hurtigladere rundt i landet. Med en hurtiglader får du mer strøm, enn om du hadde ladet hjemme. 

Få tilbud på hjemmelader til elbil

Legg inn info om bilen, og motta tilbud fra flere selskaper på hjemmelader tilpasset ditt behov.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.