Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Finn pris på garasjeport

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på garasjeport fra flere selskaper med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Få tilbud på garasjeport

Garasjeport til din garasje

En garasje er praktisk av mange grunner, men visste du at det finnes en rekke ulike garasjeporter å velge mellom? Som forbrukere har vi forventninger om at en garasjeport skal vare i flere år enn det bilen vår skal. En garasjeport bør derfor velges med omhu, både med tanke på funksjonalitet og kvalitet, men også farge og design.

Tenk helhetlig når du velger garasjeport. Det vil lønne seg å ta i betraktning alle kostander knyttet til isolasjon, installasjon og vedlikehold når du skal velge garasjeport. For eksempel vil det ofte være billigere å kjøpe en stålport med skumisolering fremfor en isolert treport. Det vil altså si at selv om treporten kanskje er billigere i utgangspunktet, så kan dette endres når du tar hensyn til ditt behov for isolering. Det samme gjelder behov for vedlikehold. Selv om en treport igjen vil kunne fremstå som billigere, kan det i lengden lønne seg å velge en garasjeport som holder seg bedre og som ikke har behov for vedlikehold.

Ny garasjeport?

En ny og moderne garasjeport vil kunne gjøre hverdagen enklere, og fasaden til boligen penere. Det finnes enkelgarasjer, dobbeltgarasjer og rekkegarasjer. Uansett hva du har, finnes det en mange typer garasjeporter å velge mellom. For å finne ut hva slags port som passer best for deg bør du lese videre for å hente inspirasjon og kartlegge ditt behov.  

Trenger du garasje-inspirasjon?

Når du nå skal gå til innkjøp av ny garasjeport bør du tenke gjennom hva du faktisk bruker garasjen til og hva du har behov for. Dersom din garasje fungerer som mer enn bare parkering av bilen kan det være smart å velge en port med vindu slik at du får sluppet inn dagslys.

Dersom du har oppvarming i garasjen vil det være en god idé å fortrinnsvis velge en isolert garasjeport. Etter at du har tenkt på dette med behov, kan du finne ut hva slags type garasjeport du ønsker, garasjeportåpner og om du ønsker en garasjedør eller ikke. I tillegg bør du tenke på hvor mye du er villig til å betale for en ny garasjeport og sette opp et lite budsjett.

Isolert garasjeport

Isolering er et viktig ledd i å sikre en varm garasje gjennom hele vinteren. Dersom du har en uisolert garasjeport, vil dette trekke ut mye av varmen fra garasjen. En godt isolert garasje har en rekke fordeler. Rett isolering vil holde garasjen din varmere om vinteren, samt holde den kjølig om sommeren. Av hensyn til bilen er det lurt å isolere garasjeporten, slik at du sørger for at garasjen holder seg tørr og ikke alt for kald på vinteren. Dette forhindrer fuktproblem i garasjen. Du vil også oppleve at selve garasjeporten fungerer bedre med isolasjon, og at den er bedre rustet for vær og vind dersom den er isolert. I tillegg vil garasjeporten tåle et støt med isolasjon. Husk til slutt at med godt isolerte garasjeporter, for eksempel en skumisolert stålport, så vil det være viktig med god ventilasjon i garasjen.

Ønsker du sidedør?

Dersom du har tenkt til å gå mye inn og ut av garasjen, også når kjøretøyet ikke skal benyttes, så kan en sidedør være praktisk. Dette gjør at du enkelt kan gå inn og ut av garasjen, uavhengig om noe står foran garasjeinngangen eller ikke. For eksempel dersom det er to biler i husstanden, der den ene står i garasjen, og den andre parkert rett foran garasjen. I tillegg vil du bevare motoren til portåpneren bedre om du bruker en sidedør, gitt at du har en motorisert garasjeport.

Om du har et øye for design og fasaden er viktig for deg, så fås både garasjeport og de fleste garasje-sidedørene i matchende stiler og farger. En skjemmende fasade er altså noe du neppe trenger å tenke på.

Ulike typer garasjeporter

I tillegg til at en garasjeport skal se bra ut, så må den også være solid og funksjonell. Det finnes forskjellige typer garasjeporter, der to av de vanligste typene er vippeport og leddport.

Ulike typer porter til garasjen:

 • Vippeport
 • Leddport
 • Rulleport
 • Sideleddport
 • Svingport
 • Industriport

Vippeport

En vippeport vipper utover før den plasserer seg under taket i garasjen. Vippeporter er som regel den rimeligere løsningen og behøver kun enkelt vedlikehold.

En ulempe med vippeport er at du mister omtrent en halv meter med parkeringsplass foran garasjen (da den må være tilgjengelig for å åpne og lukke garasjen). Disse trenger noe mer plass enn eksempelvis en leddport, men er til gjengjeld svært sikker. Dette er fordi hele porten er en sammensatt plate, og ikke flere plater slik som de andre portene. Det vil si at når porten åpnes eller lukkes så vil en hel stor plate skyves opp eller ned. Men på den andre siden er vippeport enkel og praktisk.

Uavhengig av leverandør så leveres vippeporter i mange ulike stål-motiver med horisontale profiler, speilprofil eller av tre. Om du ønsker ytterligere detaljer kan ulike farger og dekorative overflater bestilles. Dette er også en av de vanligste formene for garasjeporter, der du kan få de som tradisjonell garasjeport, eller med elektrisk portåpner.

Leddport

Leddporter er funksjonelle, robuste og estetisk pene. Derfor er de også det mest populære valget ved kjøp av ny garasjeport. En leddport kjennetegnes ved at den åpnes loddrett oppover og legger seg under garasjetaket (i motsetning til vippeportene som vippes utover). 

Leddporten har liggende seksjoner som åpnes vertikalt oppover. Leddport er praktisk da den er bedre enn vippeport med tanke på utnyttelse av plass og gjør at du kan holde innkjørselen helt fri. Dette er altså en garasjeport som er svært plassbesparende, og som gjør at du får utnyttet garasjens plass maksimalt – både på innsiden og utsiden. En leddport passer alle typer garasjeåpninger (både skrå kanter og rette kanter).

En leddport kan monteres i alle garasjeåpninger, og når du åpner garasjen trenger du ikke tenke på ekstra plass mellom bilen og garasjeporten. Det vil si at dersom du har liten plass i innkjørselen din, kan en leddport være porten for akkurat deg.

Ønsker du derimot å utnytte taket i garasjen til oppbevaring, er nok ikke leddporten det beste valget for deg. Med en leddport vil denne plassen bli brukt til å oppbevare garasjeporten.

Rulleport

Rulleport, også kalt rolleport, er noe lignende leddport fordi det åpnes loddrett. Disse tar heller ikke mye plass, verken i garasjen eller utenfor. Rullegarasjeporter er også utmerket uansett formen på garasjeåpningen. Du kan med andre ord ha både firkantet, vinklet, rundbue eller med segment.

Med en rulleport får du også utnyttet taket til lagringsplass, fordi her vil denne type garasjeport kun bruke en liten del av taket som oppbevaringssted. En rulleport samler seg nemlig i en beholder rett over portåpningen. Dette gjør også at du må ha noe mer overhøyde og sideklaring ved en rulleport sammenlignet med andre typer garasjeporter.

Sideleddport (skyveport)

Dersom du har en garasje som det er vanskelig å få montert en garasjeport til, kan sideleddport være noe for deg. Dette er en skyve-leddport og som navnet tilsier så åpnes porten ved å skyve sidelengs og veggene brukes som lagringsplass (istedenfor taket). I tillegg gir en slik garasjeport god isolering både når det gjelder lyd og varme. Videre kan garasjeporten åpnes bare delvis om noen ønsker å gå ut gjennom garasjen. Det vil si at du ikke trenger en garasjedør ved siden av garasjeporten. En annen klar fordel med en skyve-leddport er at du nå har muligheten til å bruke taket i garasjen til oppbevaring av gjenstander. Dette kan være alt fra surfebrett, ski og andre gjenstander.

Svingport

Svingport, eller fløyport, kan minne om stalldører der man åpner porten på midten. Deretter går porten horisontalt utover. Altså må du kunne ha en del plass i innkjørselen for at dette skal være en garasjeport for deg. Fordelen er derimot at du får hele garasjeplassen inne til bruk.

Industriport

Industri-garasjeporter er større porter enn de ordinære variantene. Disse fås i tilsvarende modeller som ovenfor, men her er høyden og bredde større. LOBAS som er en leverandør av disse, leverer industriporter med en høyde opp til 3,68 m.

Under industriporter er det mange ulike varianter å velge mellom: industrileddheisporter, hurtigporter, duk- og hangarporter, rulleporter og foldeporter.

Leddheisporter fungerer akkurat som leddporter som beskrevet ovenfor, forskjellen her er altså kun størrelsen mellom ordinær og industriport. Det samme gjelder rulleporter som også er tilsvarende beskrevet ovenfor.

Deretter har vi hurtigporter som er optimal innen industri der det er mye trafikk. Her går garasjeporten raskt opp og ned, og kan leveres både til innendørs bruk og som garasjeport utvendig med ekstra isolering. Er det derimot snakk om større dimensjoner og et krevende miljø kan dukport være løsningen. Disse fungerer svært godt for hangarer, verft, ulike verksteder og avfalls bygg.

Til slutt finnes foldeporter, men disse blir mest brukt der det er snakk om industri med husdyr. Denne formen for garasjeport fungerer ved at garasjedøren foldes og skyves til side. Disse krevet altså litt plass både foran og inni garasjen for å kunne folde seg, i tillegg til å være plass på siden til oppbevaring.

Motorisert garasjeport

Med dagens teknologiske fremgang, er garasjeporter intet unntak. Her kan du få motoriserte garasjeporter med fjernkontroll, eller du kan virkelig slå til med teknologinyheten av å åpne porten med mobiltelefonen din, nettbrett eller PC. Kanskje du heller ønsker en fingeravtrykkleser for ekstra sikkerhet?

Om du er usikker på om du ønsker motorisert garasjeport bør du se på fordelene og ulempene. Dersom det er kaldt, snør eller regner, frister det lite å måtte gå ut av bilen for å åpne og lukke garasjeporten. Videre kan faktisk manuell åpning slite mer på porten enn motorisert garasjeport. Men det aller viktigste, du slipper å frykte at noen bryter seg inn i garasjen og tar med seg gjenstander du oppbevarer der. Dette kan fort skje dersom du glemmer å lukke garasjeporten, eller at du ikke har lås på porten. Mens med en portåpner trenger du verken lås eller håndtak, og sannsynligheten for innbrudd minsker betydelig. For ikke å snakke om hvor mye mer behagelig det er med en automatisk garasjeåpner.

Garasjeportåpner

Etter at du har valgt modell eller type garasjeport, står valget om garasjeportåpner. Du må vite hvor tung garasjeporten er og høyden på den, samt sideklaringen. I tillegg må du tenke på hvor ofte garasjeporten skal gå opp og ned. Sistnevnte er særlig viktig i forhold til motorisert garasjeport. Sist, men ikke minst, bør du tenke på hvor raskt portåpneren skal kunne åpne porten. Dette er nemlig faktorer som bestemmer kraften på motoren du trenger for din garasjeport.

Kraft

Hvor stor porten er og hvor mye den veier vil avgjøre hvor kraftig motor du tenger til garasjeåpneren.

Hastighet

Garasjeportens hastighet er også noe som skal vurderes. Det finnes nemlig en rekke valg også her. Denne hastigheten blir målt i millimeter i sekundet eller cm/s, der 11 cm/s er blant de tregeste og 22 cm/s er rundt det raskeste. Hastigheten kan videre justeres i tre ulike innstillinger:

 1. Myk start og stopp der det verken er rykk eller napp når porten går opp eller ned.
 2. Stillegående
 3. Selvjusterende kraftbegrensning, altså at portåpneren ikke bruker mer kraft enn nødvendig.

I tillegg finnes det ekstrautstyr, slik som innbruddssikring, utkoblingsmekanisme og lyskobling. Utkoblingsmekanisme gjør at garasjeåpneren stopper (kobler ut) dersom den oppdager at noe hindrer den ifra å lukke seg. Slik sikrer du at ingen ting blir klemt under garasjeporten. Mens lyskobling kan automatiseres og dermed gjøres strømbedsparende ved at lampen kun skrur seg på når den oppdager bevegelse.

Elektrisk garasjeportåpner

En type elektrisk garasjeportåpner som finnes på det norske markedet er Liftmaster. Denne typen fås til både leddporter og vippeporter, og de ulike modellene av Liftmaster er tilpasset ulike størrelser på garasjeporter. Prisen ligger på et spenn fra 2500 til 6000 kroner. En annen type er Gran o Matic som ligger på en pris mellom 2700 til 4000 kroner.

Fjernkontroll og kodetastatur

Fjernstyring kan gjøres gjennom en fjernkontroll der du enkelt blir sittende i bilen og trykker på en knapp. Dette er en av fordelene med motorisert garasjeportåpner. En annen form for garasjeåpner er kodetastatur. Dette kan også gjøres fra bak førersetet dersom du velger en trådløs versjon. Dersom du har flere garasjeporter, vil et kodetastetur normalt sett kunne styre flere porter.

Dersom du benytter deg av en smarttelefonløsning for åpning og lukking av garasjeporten, så vil du kunne åpne og lukke porten selv når du ikke er hjemme. For eksempel kan du åpne døren for en nabo eller en venn som skal låne sykkelen din. En annen fordel med bruk av app er at du kan få varsel på telefonen din dersom garasjen åpnes eller lukkes.

Videre finnes det transpondernøkkel med din personlige kode som du holder noen cm. Foran leseapparatet slik at porten åpner. Eller du kan rett og slett gå for en fingerscan der fingeravtrykket ditt er nøkkelen til garasjeporten. Flere fingeravtrykk kan registreres, så du trenger ikke være bekymret for at ikke alle som disponerer garasjen kommer seg inn.

I tillegg til fjernkontroll og app-styrt garasjeåpner, finnes det også grindåpnere dersom du har en port til innkjørselen din. 

Materiale, design og farge

Riktig valg av utseende en garasjeport bidrar til å skape harmoni og et godt førsteinntrykk av huset. Når du velger farge og design på porten din, bør du ta i betraktning den overordnende stilen av huset ditt. Spekteret av fargemuligheter når det gjelder garasjeporter går fra tradisjonelle og nøytrale farger, som en helt hvit port, til noe mer spesielt som grafittgrå.

Det kan lønne seg å tenke helhetlig når du velger garasjeport, slik at garasjeporten din står i stil med ytterdøren, vinduer og det generelle inntrykket som huset gir. Ønsker du en stilren og moderne fremtoning eller foretrekker du det tradisjonelle? Det er også mulig å velge en garasjeport og ytterdør i en utradisjonell og litt sterkere farge for å bryte opp og skape et særpreg som gjør at huset ditt skiller seg litt ut.

Det vanligste typene materiale for garasjeporter er tre, aluminium og stål.

Tre

En treport pleier å være den rimeligste løsningen. En ulempe med treporter, er at de påvirkes av luftfuktighet og temperatur. En treport vil kunne sprekke og miste noe av sin fasong på grunn av været og må derfor vedlikeholdes og males. Dersom du velger en treport, kan det lønne seg å investere i en trykkimpregnert eller en vakumimpregnert treport. De ekstra pengene investert i dette vil til gjengjeld redusere de årlige vedlikeholdskostnadene.

Aluminium

Garasjeport laget av aluminium har fellestrekk med ståldører. De deler mye av de samme egenskapene når det gjelder uteseende og holdbarhet og ruster ikke. Aluminiumsporter er både lettere og rimeligere enn ståldører, men den store ulempen med aluminium sammenlignet med stål vil være at aluminiumsporter vil kunne bulke enda lettere enn det stål kan.

Stål

Mange ønsker seg en garasjeport som krever minst mulig vedlikehold. På grunn av dette velger mange garasjeporter i stål. Disse kan du enkelt spyle med vann eller vaske med såpe. De aller fleste garasjeporter i stål er også overflatebehandlet for å unngå rust. Lakkert stål vil holde i mange år, uten at du behøver å verken male eller lakkere det. En stålport er slitesterk og vil tåle en støt, men husk at når du først får en bulk eller en ripe i en stålport, da vil det være svært vanskelig å få det bort. I dette tilfellet vil ofte den eneste løsningen for et pent resultat igjen være å bytte ut den delen av porten som har fått en ripe eller bulk.

Garasjeport i stål

Garasjeporter finnes i ulike materiale, deriblant stål og treverk som de mest populære. Stålporter er et godt valg av flere grunner. Først og fremst er de vedlikeholdsvennlige og godt isolert. I tillegg til å virke moderne og passer godt inn i dagens arkitektur. Videre blir de fleste stålporter levert med utvidet garanti fordi de holder lenger, samt CE-godkjennelse. Om du ikke ønsker det typiske stålutseende så fortvil ikke, for en garasjeport kan leveres malt i nesten hvilken som helst farge. Det er ikke bare ulike farger du kan velge mellom, for overflatestrukturen finnes også i en rekke design. Det finnes klassisk og naturtro trestruktur, helt glatt stål eller møre og lyse striper for å skape liv.

Profil på porten

Du kan velge mellom ulike profiler på en garasjeport. Tre hovedtyper er:

 • horisontal
 • speil
 • plan

Horisontal profil

En horisontal profil vil si, som navnet tilsier, at materialet ligger horisontal. En horisontal stil gir et elegant utseende, og vil være et fint blikkfang på din garasje.

Speil

Med speilprofil vil du garantert få et personlig preg på din garasje. Med denne profilen menes det rutespeildekor på garasjen, altså små integrerte "speil" på garasjeporten. Speilene har lik avstand i bredde, høyde og i kantene, men det finnes en rekke ulike typer speildesign som du kan velge mellom. Denne profilen gir et litt mer tradisjonelt utseende på din garasje, samtidig som den kan moderniseres for eksempel ved å velge en lys farge.

Plan

Plan profil vil det si at garasjeporten din fremtrer som en stor og jevn overlate, uten at du ser linjer (slik som horisontal) eller speil. Plan profil passer især godt for moderne hus som har et trendy og rent uttrykk. En slik plan profil passer til hus som har en stil med store vinduer og rene overflater. Det er populært å velge plan i lyse farger, og gjerne kombinert med en motordrevet automatic-port.

Garasjeport med vindu

Ved å legge til en vindusrekke øverst på garasjeporten, vil din garasjeport få et stilig og gjennomført utseende. En garasjeport med vindu gir mer lys inn i garasjen, noe som er veldig praktisk når du skal jobbe der. I tillegg vil det ha positiv effekt for det helhetlige designet av hus og garasje. Ved å velge samme type stil på vinduene på garasjeporten som de øvrige vinduene på huset og ytterdør, vil en kunne skape et helhetlig og gjennomført inntrykk. Ulempen med å velge et alternativ med vindu på garasjen vil være at det medfører en merkostnad som du må ta hensyn til når du setter opp budsjettet for garasjeporten.

Hvordan velge garasjeportmodell?

En av faktorene som spiller mye inn er målene til garasjen. I tillegg til portens størrelse, er også garasjens dybde viktig. Dette spiller nemlig en rolle i forhold til garasjeporter der man trekker hele porten opp, slik som en leddport. Her vil man trenge plass til selve garasjeporten. Videre er det også viktig å vite overhøyde og sideklaring – altså hvor langt det er mellom toppen og sidene av garasjeportene og innsiden av tak og vegger i garasjen.

Montering av garasjeport

Når du betaler for montering av garasjeport, må du passe på at garasjen er klargjort til montering. Altså må gulv være ferdigstøpt og alt må være ryddet og klart til montering. Prisen på montering kan variere, så her lønner det seg å gjøre litt research og undersøke ulike monteringspriser samt hva som inkluderes i denne. Dersom du skal ha en motorisert garasjeport med kodetastatur, så er det lurt å dobbeltsjekke at installasjon av dette er inkludert.

Montere garasjeporten selv?

Noen tenker vel at å montere garasjeport selv kan gjøre at man sparer lommeboken litt, men dersom du ikke har gjort dette før kan det i verste fall koste deg dyrt. Blir monteringen gjort dårlig og garasjen er skjev så vil dette gå utover garasjeporten og motoren. Dette er kanskje noe du kommer unna med de første årene, men har du planer om å ha garasjeporten i lang tid, bør du la fagpersoner installere garasjeporten for å sikre at de holder over flere tiår. I tillegg til at du vil få problemer med garantien.

Garanti på garasjeport

Hva slags garanti du får på en ny garasjeport vil variere med leverandørene. I tillegg operer de ulike leverandørene med ulike garantier på de ulike komponentene. Altså har selve porten en garanti, mens motoren i portåpneren har en annen.

Selve garasjeporten har en garanti på 5 til 10 år, mens portåpnere har en garanti på 2 til 5 år. Deretter er det viktig at du leser vilkårene og forutsettinger for garantien. Det er nemlig slik at garantien kun gjelder i tilsvarende antall år dersom garasjeporten er brukt på en viss måte, for eksempel maks 5 portløp per dag. Det finnes også en del unntak fra garantien, blant annet om ufaglærte utfører monteringen eller vedlikeholdsarbeid.

Leverandører av garasjeporter

Det finnes en haug med ulike leverandører av garasjeporter der ute, og det er ikke så lett å vite akkurat hvem du skal gå for. En av leverandørene som er store i Norge er Igland Garsjen.  En annen er Hørmann garasjeport.

Hvilken garasjeport leverandør du går for vil også avhenge av hva du er på jakt etter. Slik som om du leter etter en garasjeport til ditt private hjem eller om du er på jakt etter en industriport. I tillegg er det varierende tilbud av portåpnere, men de fleste leverer noe form for automatisering. Ta derfor kontakt med de ulike leverandørene og hør hva de har av utvalg, eventuelt også hva de anbefaler deg til din garasje. 

Billig garasjeport?

Garasjeporter kan bli dyrt, særlig dersom du ønsker ekstra spesifikasjoner slik som motorisert styring og sidedør. Bare motorisering av garasjeporten kan fort komme opp i noen tusenlapper. Selv om du ønsker deg en billig garasjeport, ønsker du deg naturligvis noe som holder i mange år frem i tid. For å finne en billig garasjeport som samtidig dekker alle dine behov, kan du benytte deg av vårt skjema for å få et tilbud. Alternativt kan du ta kontakt med en rekke leverandører på markedet for å få et pristilbud og sammenligne hva de ulike tilbyr.

Når du kjøper en garasjeport vil pris som regel være oppgitt for kun garasjeporten, og du bør derfor sjekke hva montering vil koste i tillegg. En omtrentlig pris er vanskelig å estimere ettersom det kommer an på størrelsen på garasjeporten og eventuelt tilleggskomponenter som skal installeres. Hos noen leverandører kan du selv velge om prisingen på monteringen blir gjort basert på avtale eller basert på timespris. Et godt råd på veien er å forhøre deg om totalprisen for både garasjeport og montering før du inngår en avtale.

Slik får du best pris på garasjeport

Finn pris på garasjeport og få det beste tilbudet på garasjeport ved å fylle ut Tjenestetorget sitt skjema under. Her får du uforpliktende tilbud fra ulike aktører på markedet, noe som gjør at du kan sammenligne ulike tilbud, samtidig som du sparer både tid og penger.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg