Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Finn pris på garasjeport

3 Fordeler ved å hente tilbud via oss

 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Få tilbud fra flere garasjeportleverandører
  Via ett enkelt skjema kan du se hvor mye porten kommer til å koste deg hos flere leverandører
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbudene
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle
Garasjeporter

Skaff deg ny garasjeport i dag

Sammenlign tilbud på garasjeport fra flere selskaper med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Få tilbud fra flere garasjeportleverandører
  Via ett enkelt skjema kan du se hvor mye porten kommer til å koste deg hos flere leverandører
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbudene
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle

Få tilbud på garasjeport

Garasjeport til din garasje

En ny garasjeport bør velges med omhu, både med tanke på at den skal matche resten av garasjen i farge og design, men også med tanke funksjonalitet, komfort, materiale og generell kvalitet.

Det vil lønne seg å ta i betraktning alle kostnader knyttet til isolasjon, installasjon og vedlikehold når du skal velge port. For eksempel vil det ofte være billigere å kjøpe en stålport med skumisolering fremfor en isolert treport.

Det vil altså si at selv om treporten kanskje er billigere i utgangspunktet, kan dette endres når du legger til ditt behov for isolering.

Det samme gjelder behov for vedlikehold. Selv om en treport kanskje ser ut til å være rimeligere, kan det i lengden lønne seg å gå for en garasjeport som holder seg bedre og som ikke har samme behov for vedlikehold.

Tenk over hvilke behov du har

Når du skal gå til innkjøp av ny garasjeport bør du tenke gjennom hva du faktisk bruker garasjen til og hva du har behov for.

Dersom din garasje fungerer som mer enn bare parkering av bilen - for eksempel om du har et verksted eller hobbyrom der - kanskje velg en port med vindu, slik at du får sluppet inn dagslys?

Andre ting du må ta med i vurderingen kan være:

Sidedør til porten

En garasjeport brukes mye, og vil over tid føle på slitasje.

Dersom du har tenkt til å gå mye inn og ut av garasjen, også når bilen ikke skal benyttes, så kan en dør derfor være praktisk, siden du sparer porten for unødig slitasje.

Oppvarming og isolering av port

Dersom du har oppvarming i garasjen vil det være en god idé å velge en isolert garasjeport.

Isolering kan være lurt å se nærmere på når det gjelder porten. Her er noen grunner til hvorfor:

 • Isolering av porten vil holde en garasje varmere om vinteren, samt holde den kjølig om sommeren.
 • Isolert port kan forhindre fuktproblemer
 • Du kan også oppleve at selve garasjeporten fungerer bedre med isolasjon, og at den er bedre rustet for vær og vind.

Portåpner

Skal du ha en garasje med motorisert garasjeport? Da har du i det minste en komfort på ekstra kalde vinterdager. Da kan du lukke opp porten med en portåpner inne i gangen, ta på deg yttertøy og løpe rett inn i garasjen uten å bli altfor kald.

Ulike typer garasjeporter

I tillegg til at en garasjeport skal se bra ut, så må den også være solid, funksjonell og i god kvalitet. Det finnes forskjellige typer garasjeporter, der to av de vanligste typene er vippeport og leddport.

Ulike typer porter til garasjen:

 • Vippeport
 • Leddport
 • Rulleport
 • Sideleddport
 • Svingport
 • Industriport

Vippeport

En vippeport vipper utover før den plasserer seg under taket i garasjen. Vippeporter er som regel den rimeligere løsningen og behøver kun enkelt vedlikehold.

Merk at en ulempe med vippeport er at du mister omtrent en halv meter med parkeringsplass foran garasjen, da plassen må være tilgjengelig for å åpne og lukke porten.

Leddport

En leddport kjennetegnes ved at den åpnes loddrett oppover og legger seg under garasjetaket (i motsetning til vippeportene som vippes utover). 

Leddporten har liggende seksjoner som åpnes vertikalt oppover. Leddport er praktisk siden den bruker mindre plass enn vippeporter. Det betyr at du kan holde innkjørselen helt fri, slik at du kan parkere helt inntil garasjen på utsiden.

En leddport passer alle typer garasjeåpninger (både skrå kanter og rette kanter).

Les mer om leddporter her 

Industriport

Industri-garasjeporter er større porter enn de ordinære variantene. Disse fås i tilsvarende modeller som ovenfor, men her er høyden og bredde større. LOBAS som er en leverandør av disse, leverer industriporter med en høyde opp til 3,68 m.

Under industriporter er det mange ulike varianter å velge mellom: industrileddheisporter, hurtigporter, duk- og hangarporter, rulleporter og foldeporter

Les mer om industriporter her 

Tilpasning av garasjeport

Videre kan du lese mer om de ulike tilpasningene du kan gjøre med en garasjeport - det være seg materiale som skal brukes, om den skal være motorisert, og hvilke farger og design du kan bestemme deg for.

Motorisert garasjeport

Du kan få motoriserte garasjeporter med fjernkontroll, eller åpne porten med mobiltelefonen din, nettbrett eller PC. Eller ønsker du kanskje en fingeravtrykkleser for ekstra sikkerhet?

Med en portåpner trenger du verken lås eller håndtak, og sannsynligheten for innbrudd minsker betydelig.

Fjernkontroll og kodetastatur

Fjernstyring av port kan gjøres gjennom en form for fjernkontroll eller kodetastatur.

Du kan bruke mobilen din til å åpne og lukke garasjeporten. Da kan du til og med åpne porten hjemme mens du befinner deg på jobb. En annen fordel med bruk av app er at du kan få varsel på telefonen din dersom garasjen åpnes eller lukkes.

Eller du kan rett og slett gå for en fingerscan der fingeravtrykket ditt er nøkkelen til garasjeporten. Flere fingeravtrykk kan registreres, så du trenger ikke være bekymret for at ikke alle som disponerer garasjen kommer seg inn.

Materiale, design og farge

Når du velger farge og design på porten din, bør du ta i betraktning den overordnende stilen av huset ditt.

Det kan lønne seg å tenke helhetlig når du velger garasjeport, slik at garasjeporten din står i stil med ytterdøren, vinduer og det generelle inntrykket som huset gir. Ønsker du en stilren og moderne fremtoning eller foretrekker du det tradisjonelle?

Det er også mulig å velge en garasjeport og ytterdør i en utradisjonell og litt sterkere farge for å bryte opp og skape et særpreg som gjør at huset ditt skiller seg litt ut.

Materiale

Det vanligste typene materiale for garasjeporter er tre, aluminium og stål.

Tre

En treport pleier å være den rimeligste løsningen. En ulempe med treporter, er at de påvirkes av luftfuktighet og temperatur.

En treport vil kunne sprekke og miste noe av sin fasong på grunn av været og må derfor vedlikeholdes og males. Dersom du velger en treport, kan det lønne seg å investere i en trykkimpregnert eller en vakumimpregnert treport.

De ekstra pengene investert i dette vil til gjengjeld redusere de årlige vedlikeholdskostnadene.

Stål

Garasjeporter finnes i ulike materiale, deriblant stål og treverk som de mest populære. Stålporter er et godt valg av flere grunner. Først og fremst er de vedlikeholdsvennlige og godt isolert. I tillegg til å virke moderne og passer godt inn i dagens arkitektur.

Videre blir de fleste stålporter levert med utvidet garanti fordi de holder lenger, samt CE-godkjennelse. Om du ikke ønsker det typiske stålutseende så fortvil ikke, for en garasjeport kan leveres malt i nesten hvilken som helst farge.

Aluminium

Garasjeport laget av aluminium har fellestrekk med ståldører. De deler mye av de samme egenskapene når det gjelder uteseende og holdbarhet og ruster ikke.

Aluminiumsporter er både lettere og rimeligere enn ståldører, men den store ulempen med aluminium sammenlignet med stål, vil være at aluminiumsporter vil kunne bulke lettere enn det stål kan.

Montering av garasjeport

Når du betaler for montering av garasjeport, må du passe på at garasjen er klargjort til montering. Altså må gulv være ferdigstøpt og alt må være ryddet og klart til montering.

Prisen på montering kan variere, så her lønner det seg å gjøre litt research og undersøke ulike monteringspriser samt hva som inkluderes i denne.

Dersom du skal ha en motorisert garasjeport med kodetastatur, så er det lurt å dobbeltsjekke at installasjon av dette er inkludert.

Montere garasjeporten selv?

Noen tenker vel at å montere garasjeport selv kan gjøre at man sparer lommeboken litt, men dersom du ikke har gjort dette før kan det i verste fall koste deg dyrt. Blir monteringen gjort dårlig og garasjen er skjev så vil dette gå utover garasjeporten og motoren.

Dette er kanskje noe du kommer unna med de første årene, men har du planer om å ha garasjeporten i lang tid, bør du la fagpersoner installere garasjeporten for å sikre at de holder over flere tiår. I tillegg til at du vil få problemer med garantien.

Garanti på garasjeport

Hva slags garanti du får på en ny garasjeport vil variere med leverandørene. I tillegg operer de ulike leverandørene med ulike garantier på de ulike komponentene. Altså har selve porten en garanti, mens motoren i portåpneren har en annen.

Selve garasjeporten har en garanti på 5 til 10 år, mens portåpnere har en garanti på 2 til 5 år. Deretter er det viktig at du leser vilkårene og forutsettinger for garantien. Det er nemlig slik at garantien kun gjelder i tilsvarende antall år dersom garasjeporten er brukt på en viss måte, for eksempel maks 5 portløp per dag.

Det finnes også en del unntak fra garantien, blant annet om ufaglærte utfører monteringen eller vedlikeholdsarbeid.

Leverandører av garasjeporter

Det er et stort utvalg leverandører av garasjeporter der ute, og det er ikke så lett å vite akkurat hvilken du skal gå for.

Hvilken leverandør du går for vil også avhenge av hva du er på jakt etter. Slik som om du leter etter en garasjeport til ditt private hjem eller om du er på jakt etter en industriport.

I tillegg er det varierende tilbud av portåpnere, men de fleste leverer noe form for automatisering. Ta derfor kontakt med de ulike leverandørene og hør hva de har av utvalg, eventuelt også hva de anbefaler deg til din garasje. 

Slik får du best pris på garasjeport

Garasjeporter kan fort bli dyrt. Og kanskje særlig om du ønsker ekstra spesifikasjoner, som motorisert styring og sidedør.

Ja, bare motorisering av garasjeporten kan fort komme opp i noen ekstra tusenlapper.

Men selv om du ønsker deg en billig garasjeport som mulig, vil du jo ha en port som holder i mange år. Derfor bør du ta kontakt med en rekke leverandører på markedet for å få et pristilbud og sammenligne hva de ulike tilbyr.

Eller du kan benytte deg av vårt skjema her på våre sider. Da kan du sammenligne tilbud fra flere leverandører. Dette er mye enklere og mindre tidkrevende for deg enn hvis du skulle samlet inn gode tilbud på egenhånd.

Husk på dette når du bestiller port

Når du kjøper en ny garasjeport vil pris som regel være oppgitt for kun garasjeporten, og du bør derfor sjekke hva montering vil koste i tillegg.

En nøyaktig pris er vanskelig å estimere, ettersom det kommer an på størrelsen på garasjeporten og eventuelt tilleggskomponenter som skal installeres. Hos noen leverandører kan du selv velge om prisingen på monteringen blir gjort basert på avtale eller basert på timespris.

Et godt råd på veien er å forhøre deg om totalprisen for både garasjeport og montering før du inngår en avtale.

Finn pris på garasjeport og få det beste tilbudet på garasjeport ved å fylle ut vårt skjema. Her kan du sammenligne ulike tilbud fra ulike tilbydere. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger på å la oss samle sammen tilbudene for deg.