Få hjelp til å forhandle frem billigste boliglån

 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Få tilbud på boliglån fra flere banker som du kan sammenligne

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på boliglån eller refinansiering, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Eksempel: Nominell rente 1,69 % gir effektiv rente 1,75 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 467.058, totalt kr 2.467.058.
 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

BANKER VI SAMARBEIDER MED

6db19589cd7b623dee753acd1a5ef2 Created with Sketch.

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Screen icon Created with Sketch.

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Skal du søke boliglån?

Boliglånet er en stor del av privatøkonomien for mange, og det å finne det billigste boliglånet kan spare deg for mange penger i året.

Som regel er det snakk om store lånebeløp når det kommer til boliglån. Å få ned renten kan totalt spare deg for store summer over mange år.

Eksempelvis vil bare en halv prosent lavere rente på et boliglån på 2.000.000 kroner vil utgjøre 10.000 kroner mindre i rentekostnader i året.

Det som kjennetegner et boliglån er at det er et langsiktig lån med pant i fast eiendom. Som regel er denne panten den samme boligen som blir finansiert med lånet, men har også mulighet til å stille tilleggssikkerhet.

Vanlig nedbetalingstid på de forskjellige boliglånene er mellom 20 til 30 år.

Bytt til billigste boliglån

Å flytte boliglånet til en annen bank, kalles for refinansiering. Grunnen til å vurdere dette, er fordi det er konkurranse om å tilby det billigste boliglånet på markedet. Noe som kan spare deg som kunde for mange penger til renter.

Liker du din nåværende bank godt, kan du også forsøke å forhandle ned renter på boliglånet du har hos dem.

En annen form for refinansiering, er at du øker boliglån. Dette kan være for å få ekstra penger til oppussing eller ny bil. Eller kanskje du vil hjelpe barnet ditt med egenkapital?

Et boliglån har gjerne den billigste renten på markedet, så hvis du har dyr forbruksgjeld, kan du spare penger på å bake det inn i boliglån.

Slik kan du søke om nytt boliglån eller flytte boliglån

Prosessen for å søke om nytt boliglån eller refinansiering av det, er mer eller mindre lik hos de fleste banker. Slik gjør du det:

1.   Gå til bankens nettside og søk om lån

2.   Send inn nødvendig dokumentasjon

a.   Boligens verdi (e-takst)

b.   Årsinntekt (ofte dine tre siste lønnsslipper)

c.   Gjeld og formue (forrige års selvangivelse)

3.   Dobbeltsjekk at alle opplysninger stemmer

Vil du ha hjelp til å forhandle boliglån på vegne av deg? Søker du boliglån gjennom skjemaet på siden her, vil en av de dyktige lånerådgiverne i Tjenestetorget Finans hjelpe deg.

Tjenesten er helt gratis, og tilbudene du mottar er uforpliktende.

Hvor mye kan jeg låne til bolig?

Den generelle regelen er at man kan låne opptil fem ganger så mye som du har i årsinntekt. Det vil si at etter du har ganget årsinntekten din med fem, må du trekke fra alt du har av gjeld.

Har du for eksempel en inntekt på 500.000 i året, kan gjelden din være 2.500.000 kroner. Har du 500.000 i gjeld fra før, kan du maksimalt ta opp 2.000.000 i mer lån.

Egenkapital

Det som kalles egenkapital, er den delen av boligverdien som du må dekke selv. Kravet til egenkapital er på 15 prosent.

Om en bolig har en pris på 2.000.000, må du stille 300.000 i egenkapital. Boliglånet ditt blir da på 1.700.000. Det er viktig at du ser på totalpris når du skal kjøpe bolig. Fellesgjeld må også med i beregningen når du skal regne egenkapital.

Har samme boligen i eksempelet over en fellesgjeld på 200.000, vil du måtte stille 330.000 i egenkapital, siden dette er 15 prosent av totalprisen. Egenkapitalen må også dekke kjøpsomkostninger, slik som dokumentavgift.

Hvis du ikke har tilstrekkelig egenkapital, kan du likevel få opp mot 100 prosent finansiering. Gitt at du kan stille med tilleggssikkerhet tilsvarende det du mangler.

Ofte er det foreldre eller annen nær familie som stiller som kausjonister med realkausjon i deres egen eiendom.

Belåningsgrad

Forholdet mellom gjelden på en bolig og din egenkapital i boligen, kalles for belåningsgrad. Dersom du stiller med 15 prosent egenkapital, eier banken 85 prosent.

Du kan maks ha 85 prosent belåningsgrad på boligen. Det vil si at om du ønsker å øke boliglånet, og kun har 15 prosent egenkapital i boligen, vil det ikke være mulig.

Men om du har betalt ned en stund, og fått ned lånebeløp, vil gjeldsgraden ha sunket. Samme gjelder når boligen har verdiølning. Denne økningen legges til din egenkapital. Motsatt skjer om den synker i verdi.

Boliglån for unge

Er du fortsatt under 34 år og skal kjøpe en bolig? Da vil du hos de fleste banker kunne få et boliglån for unge. Her får man bedre renter og betingelser. 

Det at man har flere år i arbeid som venter, reduserer risikoen til bankene. Som igjen gjør at de kan gi bedre betingelser, som bedre effektiv rente.

For bankens beste renter på sparekonto, kan du som er under 34 år, spare i BSU (Boligsparing for ungdom).

Boliglån-kalkulator – hva koster boliglånet?

De fleste av oss er interessert i vite hva lånet vil koste oss. På denne måten vil man kunne se hvor mye man må sette av, og hva man kan bruke på andre ting.

Dette er noe man kan bruke en boliglånskalkulator til. Her legger man inn lånebeløp, nedbetalingstid og rente. 

Har du kommet et steg lenger, vil du få en nedbetalingsplan fra banken før du inngår en avtale om boliglån. Her vil det komme frem hvor mye du må betale i måneden, året og de totale kostnadene du må betale.

Å søke boliglån er gratis og uforpliktende, og vil gi deg det beste bildet på hva det faktisk koster deg å låne penger.

Skal man sammenligne nominell rente eller effektiv rente?

Det er to typer lånerenter, nominell rente og effektiv rente. Med nominell menes renten du betaler for lånet, uten andre kostnader.

Effektiv rente derimot, er den totale prisen for å låne, med både renter og andre kostnader. Kort sagt, den nominelle renten med etableringsgebyr og termingebyrer.

Rente på boliglån - Fastrente eller flytende rente?

Om du har behov for forutsigbare kostnader i de nærmeste årene, kan fastrente være noe for deg. Da vil du vite akkurat hvor mye du må ut med hver måned, og kan legge forbruket ditt etter dette.

Har du derimot en mer stabil økonomi som kan tåle litt svingninger, anbefales ofte heller flytende rente. Ofte blir dette nevnt som det du vil tjene på i lengden.

Skaff deg finansieringsbevis først

Et finansieringsbevis er en uforpliktende bekreftelse fra banken på hvor mye du kan kjøpe en bolig for. Og har du dette finansieringsbeviset klart, er du klar til å legge inn bud når drømmeboligen din dukker opp. 

Finansieringsbeviset tar utgangspunkt i din nåværende økonomi og fremtidsplaner. Om disse opplysningene ikke skulle stemme, kan da beviset trekkes tilbake.

På den måten slipper du å ta forbehold om finansiering, da du allerede har bekreftet at finansiering er i orden fra banken. Det er en stor fordel i budrunden da de fleste boligselgere naturligvis vil ha denne sikkerheten.

Hvor lenge finansieringsbeviset er gyldig, er litt forskjellig fra bank til bank. Det er som regel gyldig i alt fra tre til seks måneder. Etter denne tiden må det fornyes.

Ikke vis finansieringbeviset til megleren

Husk å aldri vise ditt finansieringsbevis til eiendomsmegleren. Det er kun en sak mellom deg og din bank. Om megleren skulle fått nyss i hvor mye du kan kjøpe for, kan vedkommende bruke denne informasjonen til å presse opp prisen på boligen.

Det er viktig å huske på at en megler jobber for boligselgeren, og ikke deg som boligkjøper. Ofte er lønnen deres basert på provisjon ut ifra salgssum. Som betyr at det er i meglerens interesse å presse opp prisen.

Boliglån med betalingsanmerkning

For de som har betalingsanmerkning er det vanskelig å få innvilget boliglån. En betalingsanmerkning er informasjon om manglende betalingsevne som blir registrert av kredittopplysningsbyråene.

Betaler du ikke gjelden din, får du betalingsanmerkninger etter hvert. Gjør du opp for deg, vil betalingsanmerkningene slettes umiddelbart.

Noen banker gir det som kalles omstartslån. Dette er et refinansieringslån med sikkerhet i boligen, som kan brukes til å refinansiere ugunstig gjeld.

Du kan altså få det med betalingsanmerkninger og inkasso, men må kunne stille tilstrekkelig sikkerhet i fast eiendom.

Vi forhandler frem billigste boliglån på vegne av deg

Enten du skal refinansiere, flytte lånet eller investere i ny bolig er du nok på jakt etter beste boliglån. Og for de fleste av oss er det kostnadene som gjelder. 

Sender du inn søknad her på siden, vil en av våre dyktige rådgivere ta saken med å forhandle med banken på vegne av deg.

Sammen finner vi de beste og billigste låneløsningene for deg. Slik at du kan få oppfylt boligdrømmen, eller spare penger på å refinansiere boliglånet du har i dag.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på boliglån eller refinansiering, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer