Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Regn ut hvor mye du kan låne

låneevne kalkulator

Hvor mye kan jeg låne?

Kalkulatoren over gir deg en pekepinn på hvor mye du kan låne. Men husk at hvor mye du kan få i boliglån avgjøres av flere faktorer:

For å kunne få boliglån er du blant annet nødt til å ha evne til å betjene lånet, vist forutsigbar betalingsvilje, og ha en stor nok egenkapital

Dette må til for at du kan få boliglån

  • Hvor mye du kan låne avhenger av inntekten din. Du kan maksimalt låne fem ganger inntekten din

  • Du skal kunne betjene en renteøkning på lånet på 5 prosent 

  • Det generelle kravet er at du må ha minimum 15 prosent egenkapital til boligkjøp 

Betjeningsevne 

Du må ha fast inntekt som gjør at du klarer å betjene lånet. Det gjelder tilogmed om renten på boliglånet øker med 5 prosent. Bankene vurderer om du vil være i stand til å betale renter og avdrag etter du har betalt andre regninger. 

Betalingsvilje 

Bankene vurderer også betalingsviljen din. Selv om du kanskje har høy inntekt kan du faktisk få et nei på søknaden hvis du ikke betaler regningene dine. 

Kredittsjekk utføres når du sender inn en lånesøknad. Har du betalingsanmerkninger får du ikke lån. 

Egenkapital

Du må ha minimum 15 prosent i egenkapital om du skal kjøpe bolig. Det betyr at du kan låne inntil 85 prosent av det boligen du vil kjøpe koster.

Skal du kjøpe en sekundærbolig? Da er kravene til egenkapitalen 40 prosent i Oslo. I resten av landet er kravet 25 prosent. 

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på boliglån eller refinansiering, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

INNHOLDSFORTEGNELSE