Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på regnskapsfører

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Få tilbud fra flere regnskapsførere med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette må du vite om regnskapsfører

Mange av oss har behov for en regnskapsfører i løpet av livet. Faktisk har vi over 577 000 virksomheter i Norge per i dag. De fleste av disse må føre regnskap, men noen personlig næringsdrivende kan slippe unna. Hovedsakelig gjelder det de som har inntekt under 50 000 kroner i året, og som ikke er registrert i Merverdiavgiftesregisteret. Likevel har man plikt til å dokumentere alle inntekter og kostnader, samt oppbevare dette etter reglene for bokføring.

Det er mange som velger å føre regnskapet selv, men i mange tilfeller er det smarteste å gi oppgaven til en regnskapsfører. Derimot er det ikke alltid like lett å vite hvordan man skal finne en dyktig en. Her får du informasjonen du trenger og noen gode råd som kan hjelpe deg godt på vei.

Hva er en regnskapsfører?

Regnskapsførere har ansvar for å holde orden på alt som har med økonomi, tall og regnskap å gjøre. En bedrift kan ha en eller flere interne regnskapsførere, eller de kan ha satt et eksternt regnskapskontor på saken. For store bedrifter er det nok mest vanlig med en egen økonomiavdeling, men det er også mange som ser verdien i å ha en som ikke jobber i selve bedriften til å ta seg av regnskapet.

Som privatperson, eller hvis du for eksempel driver et enkeltpersonsforetak eller et lite AS, kan du også tilknytte deg en regnskapsfører for å få hjelp til økonomi, budsjett, og regnskapet i sin helhet.

Autorisert regnskapsfører

Siden økonomi og regnskap er ekstremt viktig for bedrifter, finnes det selvfølgelig et system rundt det hele. Et system som skal passe på at alt går riktig for seg, og at bedrifter og privatpersoner med trygghet kan vite at den de leier inn faktisk kan gjøre jobben. Derfor finnes tittelen «autorisert regnskapsfører». De som har denne tittelen har da blitt godkjent av Finanstilsynet. Med denne autorisasjonen har man da lov til å utøve tjenester knyttet til økonomi og regnskap for andre mennesker og bedrifter.

Dersom du skal i gang med å finne noen som skal ta regnskapet, bør du altså finne en autorisert regnskapsfører. Det er selvfølgelig også lurt å ta noen andre vurderinger, som for eksempel å sjekke referanser fra tidligere kunder. På den måten vil det bli mye lettere å finne frem til en dyktig regnskapsfører

Hva er regnskap?

Litt enkelt og konkret forklart så er regnskap systematisk registrering av inntekter, kostnader (det som går ut), eiendeler og eventuell gjeld. Altså, regnskap dreier seg om fakturaer ut, fakturaer man har betalt, penger man skylder, penger man ikke har fått inn og hva man eier. En stor del av økonomien til en bedrift er selvfølgelig også skatt og avgifter – et kjedelig tema for mange, men noe som er utrolig viktig å gjøre riktig og innenfor gitte tidsfrister.

Egentlig er regnskap et slags hjelpemiddel, som gir oss innsikt i hvordan bedriften går, hva man har råd til, hvilke investeringer som kanskje må til, og så videre.

Regnskap og revisjon

Grunnen til at mange bedrifter er ekstra nøye når det kommer til regnskap, er det at de er klar over at revisjon står for tur. Revisjon kalles også for ettersyn eller regnskapskontroll.

Til et bestemt tidspunkt kommer revisor på besøk til bedriften for å sjekke regnskapet. Det er alltid en autorisert revisor som må skrive under på kontrollen. Revisoren går da gjennom regnskapet og sjekker at alt stemmer, så er det selvfølgelig slik at alt må være ok for at revisor skal godkjenne.

Denne kontrollen gjør at mange forstår hvor viktig det er å ha en god regnskapsfører som passer på at alt blir riktig. Om det er noe som ikke stemmer, må regnskapsføreren endre på det. Det betyr at det fort blir penger og tid tapt på å rette opp i feilene. 

Det er rett og slett ekstremt viktig å unngå feil, derfor trenger man en profesjonell som kan tall, regnskap, budsjett og økonomi ut til fingerspissene. 

Få hjelp til regnskap

Driver du en egen bedrift? Synes du det hoper seg opp med kvitteringer, fakturaer og tall du ikke skjønner deg på? Da burde du helt klart få hjelp av en regnskapsfører eller et regnskapsbyrå.

Husk på at du faktisk kan spare penger i lengden. Hvis du får hjelp til regnskapet ditt, har du mer tid til å gjøre ting du er god på - på bedriften din. Hvis du velger å få hjelp til regnskapet kommer du mest sannsynligvis til å føle at mange kilo ble fjernet fra skuldrene dine. Plutselig kan du bruke tiden på å videreutvikle bedriften istedet. I tillegg er du tryggere på at ulønnsomme feil ikke blir begått – det er altså en vinn-vinn situasjon.

Hva gjør en regnskapsfører?

En regnskapsfører gjør selvfølgelig mye forskjellig. Hovedjobben er selvfølgelig å føre regnskap. Altså at han eller hun registrer summene som kommer inn, summene som går ut og alt annet knyttet til firmaets økonomi. Det kan dreie seg om både store og små bedrifter. Med dette følges det et ansvar for at alle relevante opplysninger tas med i regnskapet, og at de er riktige og fullstendige.

Vanlige arbeidsoppgaver for en regnskapsfører:

 • betale regninger
 • sende ut fakturaer
 • betale ut lønn til ansatte
 • føre regnskap ved å registrere og dokumentere pengeoverføringer i bedriften

En regnskapsfører kan faktisk bidra til økt bunnlinje, rett og slett fordi det blir mer orden i sakene og fordi man lettere kan se hva som vil gagne bedrift best økonomisk. Veldig ofte blir en bedrift mer lønnsom når en god regnskapsfører tar seg av det økonomiske – dessuten gir det deg eller andre muligheten til å jobbe mer med det som faktisk gjør at pengene kommer inn.

Du kan selvfølgelig også få mange gode, økonomiske råd fra en regnskapsfører. Det de fleste regnskapsførere har til felles er at de har ført mange regnskap og hjulpet mange ulike bedrifter. Dermed sitter de også på en unik innsikt om hva som lønner seg og hva som eventuelt ikke lønner seg. De fleste synes også det er svært trygt og godt å ha en regnskapsfører de kan ringe til dersom det oppstår spørsmål rundt økonomi. Skal man for eksempel ansette en ny person til firmaet, kan det fort være mye man lurer på rundt dette. Regnskapsføreren din har mest sannsynlig mange gode svar!

Et stort pluss er for øvrig også at regnskapsførere vet hva slags skattefradrag du eventuelt har krav på. Dette er noe man ofte overser, rett og slett fordi man kan for lite om det. Slike fordeler blir det mange av når man har en som tar seg av regnskapet.

Hvordan føre regnskap?

Det kan være ganske vanskelig å skulle føre et regnskap helt selv, men noen av de som akkurat har startet opp velger selvsagt denne løsningen for å spare mest mulig penger. Hvis man skal føre regnskap selv, så burde man sette seg godt inn i lover, regler, verktøy og normer. Pass godt på at du ikke gjør noen bommerter, det kan koste deg dyrt.

Noen bruker helt enkelt et Excel-ark til å føre regnskap. De skriver da opp det de selger (hvor mye de får inn), kostnader (hva de bruker), og eventuelle andre tall som hører hjemme. F.eks. verdier eller gjeld. Det er selvfølgelig viktig å samle på alle bilag (kvitteringer og dokumentasjon).

Å bruke regnskapsprogram

Det sies at de skal gå fint å bruke Excel så lenge man har mindre enn 300 bilag, dersom man går over denne grensen kan det bli vanskelig og uoversiktlig å bruke dette programmet. Det finnes selvfølgelig en del regnskapsprogram, de fleste av disse må kjøpes, men de trenger nødvendigvis ikke være så dyre. Akkurat hvilket program du skal velge, avhenger naturligvis av behovet til bedriften. De fleste regnskapsprogram har både fordeler og ulemper, så her gjelder det å finne det som er best egnet til ditt behov.

Noen av regnskapsprogram som finnes på markedet:

 • Visma
 • Tripletex
 • Fiken
 • SendRegning
 • 24SevenOffice
 • Xledger

Det kan være lurt å tenke gjennom saken før man kjøper et slikt program. For det første koster det penger og for det andre vil det ta litt tid å sette seg inn i. Sjekk derfor differansen mellom det det vil koste for programmet (og tiden du bruker) og hvor mye det vil koste for en regnskapsfører (husk på tiden du sparer).

Hvilket regnskapsprogram?

Som nevnt finnes det en del regnskapsprogram. Mange lurer på om dette er noe de burde bruke – det er et spørsmål med flere forskjellige svar. Det kommer helt an på situasjonen din.

Det er nok helt klart smartere og bedre å bruke et regnskapsprogram fremfor Excel, men så er det også forståelig at noen synes Excel er bedre. Det er billigere og det er noe man ofte allerede kan fra før av. I tillegg avhenger det jo av mengde bilag du har. Jo flere bilag, jo mer uoversiktlig vil det være å bruke Excel. 

Dersom bedriften blir større, for eksempel ved at du ansetter flere eller ved at du plutselig tjener det dobbelte – da burde du bruke et regnskapsprogram slik at du er sikret å gjøre regnskapet riktig. Med et program kan du automatisere prosessen, men likvel spare noen kroner. Likevel forutsetter det at bilagene føres riktig.

Enda bedre enn et regnskapsprogram, er selvfølgelig en regnskapsfører. Vi vet at et regnskapsprogram er et godt verktøy, men det er likevel fort gjort å gjøre feil som kan koste dyrt eller skape mange kjedelige problemer. Du bør med andre ord vurdere om du skal investere i en regnskapsfører, men dersom du er bestemt på å spare inn på kostnader kan du vurdere et regnskapsprogram.

Pass på at du velger et regnskapsprogram som er lett å forstå og som har god kundeservice. Selv om du er god til å lære deg nye ting, vil du på et eller annet tidspunkt stå fast og ha behov for kjapp problemløsning. Da er en god kundeservice alfa omega.

Regnskapsfører for enkeltmannsforetak

Enkeltmannsforetak kalles nå enkeltpersonsforetak (EK), men mange bruker fremdeles den gamle betegnelsen. Som regel spiller det liten rolle hva slags ord man bruker, da de fleste uansett forstår hva man mener.

Det er mange som har fulgt drømmen og startet for seg selv. Skal man drive en bedrift helt alene, kan det lønne seg å velge et enkeltpersonsforetak fremfor et AS. Det er en god del flere kostnader knyttet til det å drive et AS, men det kan også gi bedre sikkerhet. Men et EK betyr ikke nødvendigvis et enkelt regnskap.

Noen innbiller seg at man ikke trenger å føre regnskap så lenge man «bare» har et enkeltmannsforetak. Slik er det ikke. I Norge er det sånn at alle som driver noe eget har bokføringsplikt. Deretter er regelen slik at du har regnskapsplikt dersom enkeltpersonsforetaket ditt er verdt mer enn 20 millioner kroner eller har ansatte som utgjør mer enn 20 årsverk. Selv om man har et enkeltpersonsforetak og ikke et AS, kan det likevel være mange salg, mye utgifter og rett og slett et stort regnskap å holde styr på. 

Har du har et lite enkeltpersonsforetak uten regnskapsplikt, betyr det at du slipper å bekymre deg for årlig revisorkontroll og plikt til å levere fra deg regnskap. Uansett vil bedriften din måtte levere inn MVA-oppgave, og du må levere inn selvangivelse med korrekte tall. Altså må du føre regnskap og du må ha god oversikt – dette kan det hende du trenger hjelp til fra en regnskapsfører.

Forskjell på regnskapsfører og revisor

Det kan virke forvirrende for noen, da det for mange kan virke som at dette går ut på det samme. Det er lurt å merke seg at det er en viss forskjell på regnskapsfører og revisor.

Kort sagt, er en regnskapsfører som hjelper deg med regnskap og er den personen du bruker personen for å forberede deg til en eventuell revisor kommer på besøk. En revisor og en regnskapsfører har samme type utdannelse, men en revisor må ha en mastergrad. Regnskapsførere trenger kun bachelorgrad.

Se på en regnskapsfører som en som skal utføre en jobb for deg, mens en revisor faktisk skal sjekke at den jobben som er gjennomført er godkjent og svarer til forventingene. En regnskapsfører spiller på ditt lag og skal hjelpe deg med din økonomi, mens en revisor er en kontrollør.

Hva koster regnskapsfører?

Totalt per år kan det selvfølgelig koste en del for regnskapsfører, men dette kommer jo helt an på hvor mye hjelp du trenger, altså mengde timer.

Det beste du kan gjøre er å ta kontakt med en regnskapsfører, forklare hva du trenger hjelp til, og deretter be om prisforslag. Da får du bedre innsikt i hvor mye en regnskapsfører koster deg.

Hvis du tar kontakt med mer enn en regnskapsfører får du også muligheten til å sammenligne priser og velge det billigste eller beste alternativet for deg.

Regnskapsfører pris

Dersom du har begynt å vurdere å skaffe deg en regnskapsfører som kan hjelpe deg med regnskapet ditt, lurer du selvfølgelig på prisen på denne tjenesten. Det finnes i grunn ikke noe enkelt svar, da dette er noe som varierer. Det kommer an på hvor du bor, hva slags firma, hvor mye hjelp du trenger og så videre. Med andre ord er det flere faktorer som påvirker pris.

Noen regnskapsførere bruker timepris, mens andre opererer mot en fastpris. Du kan selv vurdere hva du tror er best for deg, deretter lete etter en som tilbyr det du ønsker.

Billig regnskapsfører

Det er forståelig at mange ønsker en billig regnskapsfører. Som med de fleste tjenester kan det dog lønne seg å tenke kvalitet fremfor pris. Hvorfor? Jo, det er jo lite vits i å betale mindre om jobben ikke blir gjort skikkelig. Eller om du ikke har kjemi med vedkommende og sliter med kommunikasjon. Her er det med andre ord smart å sjekke referanser. Dette er selvfølgelig opp til hver enkelt – det er du som bestemmer.

For å komme et sted nærmere billigst mulig regnskapsfører, bør du skaffe deg flere tilbud – la regnskapsførerne konkurrere om å få deg som kunde. Når du har samlet opp en del tilbud, blir det enklere å finne ut av hvem som har den billigste prisen. Og da er det store sjanser for at du sparer litt penger.

På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema hvis du ønsker hjelp til å komme i kontakt med regnskapsførere. I løpet av kort tid vil du da motta pristilbud. Så er det du som bestemmer!

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg