Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud fra autoriserte regnskapsførere

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Regnskapsfører

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Få tilbud fra flere autoriserte regnskapsførere med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Autorisert regnskapsfører

Har du et firma eller enkeltpersonsforetak har du også visse forpliktelser når det kommer til innlevering av regnskap. Og selv om bedriftens regnskap er noe du kan føre selv, er nok en regnskapsfører likevel et trygt og lurt valg for mange. 

Det er over 15.000 autoriserte regnskapsførere i Norge, og med så mange å velge mellom kan det være overveldende å avgjøre hvor du skal begynne.

På denne siden får du tips til hvordan du enklere kan sammenligne gode tilbud fra autoriserte regnskapsførere.

Hva er en autorisert regnskapsfører?

En autorisert regnskapsfører er godkjent av Finanstilsynet, som gir han eller hun rett til å utøve tjenester knyttet til økonomi og regnskap for andre mennesker og bedrifter. Skal du bruke en ekstern regnskapsfører til din bedrifts regnskap må du benytte en autorisert regnskapsfører.

Regnskap er en ekstremt viktig del av det å drive firma og et slags hjelpemiddel, som gir oss verdifull innsikt i hvordan bedriften gjør det, hva bedriften har råd til, hvilke investeringer som kanskje må til, økonomiske beslutninger som må tas osv.

Regnskapet viser deg på mange måter hvilken finansiell helse bedriften din er i, og om bedriftens økonomiske utvikling er god eller mindre god.

Kan jeg gjøre regnskapet selv?

Med mindre du har tid og interesse for økonomi og administrasjon, og faktisk ønsker å føre regnskapet ditt selv, kan det være lurt å delegere dette til en regnskapsfører. 

Først og fremst, jo mer kompleks bedriften din er, jo større sannsynlighet er det for at en autorisert regnskapsfører er et bedre alternativ enn å gjøre regnskapet selv.

I tillegg er det jo veksten av tjenesten eller produktet du i hovedsak jobber mot. Da kan ekstraoppgaver med regnskap etterhvert bli i overkant mye å ta hånd om - særlig når bedriften vokser raskt.

Hva kan en regnskapsfører hjelpe bedriften med?

En autorisert regnskapsfører har en bachelorgrad i økonomi med spesialisering på skatterett og regnskap. Det er strenge krav for å kunne bruke tittelen autorisert regnskapsfører. Man må derfor ha minst to års praksis på feltet.

Så, selv om du fint kan klare å lære deg regnskapsføring selv, er det ikke til å komme unna at en autorisert regnskapsfører kanskje har en bredere forståelse av emnet.

Det er nemlig en rekke ting innen regnskap du må huske på, og som du må kunne se sammenhenger av. Og det kan straffe seg i form av bøter om du skulle glemme frister eller gi feil opplysinger.

En autorisert regnskapsfører kan hjelpe deg med å overholde frister og se til at alt går for seg på riktig måte.

I tillegg kan regnskapsfører hjelpe deg med følgende:

Aksjonærregisteroppgaven

Som bedriftseier i et aksjeselskap (AS) har du flere forpliktelser når det kommer til innlevering av ulike skjemaer i Altinn i løpet av året. Dette kan virke vanskelig å navigere seg i - særlig om du har akkurat kommet i gang og bedriften er helt fersk. Aksjonærregisteroppgaven er en viktig oppgave som skal leveres i januar hver år, og dette kan en regnskapsfører hjelpe deg med.

MVA

Når du kjøper og fakturerer for produkter og tjenester må du betale eller få tilbake merverdigavgiften. En regnskapsfører hjelpe deg med utregning av skyldig eller utestående MVA, samt kategorisering av MVA satser og innsending av MVA oppgaven til Altinn.

Som regel må MVA-registrerte firmaer sende inn MVA oppgaven 6 ganger i løpet av året.

Fakturering og bilag

Du kan delegere fakturering av kunder og registrering av bilag (kvitteringer) til autorisert regnskapsfører om du ikke ønsker å gjøre dette selv.

Lønn

En ting er lønnen til dine ansatte. Innunder lønn finner du i tillegg mye forskjellig:

 • Feriepenger
 • Sykepenger
 • Arbeidergiveravgift
 • Bonuser
 • Yrkesskadeforsikring
 • Pensjon

Med så mange forskjellige poster kan det være greit å få en autorisert regnskapsfører til å se økonomiske forpliktelser bedriften din har mot ansatte.

Årsregnskap

Et årsregnskap er sammenstillingen av informasjonen av alle de overnevnte, som skal sendes til Altinn hver år.

Årsregnskapet inneholder:

 • Resultatregnskap
 • Balanse
 • Kontantstrøm (gjelder ikke mindre selskaper
 • Noter (tilleggsinformasjon som gir utdypende informasjon om virksomheten)
 • Revisjonsberetning (hvis firmaet er revisjonspliktig)

Hensikten bak årsregnskapet er å få oversikt over firmaets finansielle situasjon, slik at både Skatteetaten, potensielle investorer og ansatte kan

Forskjell på regnskapsfører VS revisor

Det kan virke forvirrende for noen, da det for mange kan virke som at dette går ut på det samme. Men det er forskjeller mellom regnskapsfører og revisor.

Regnskapsfører hjelper deg med regnskapet og er den personen du bruker for å forberede deg til revisor kommer på besøk.

Revisoren ser over og godkjenner regnskapet. En revisor og en regnskapsfører har samme type utdannelse, men en revisor må ha en mastergrad. Regnskapsførere trenger kun bachelorgrad.

Du kan se på en regnskapsfører som en som skal utføre en jobb for deg, mens en revisor faktisk skal sjekke at den jobben som er gjennomført er godkjent og svarer til forventingene. En regnskapsfører spiller på ditt lag og skal hjelpe deg med din økonomi, mens en revisor er en kontrollør.

Husk dette når du hyrer inn en regnskapsfører

 1. Skal du hente inn noen eksternt til å gjøre jobben, han eller hun være autorisert regnskapsfører (Dette kan du enkelt sjekke selv på Finanstilsynets virksomhetsregister).
 2. Hvordan er denne regnskapsførerens tilbakemeldinger fra andre kunder?
 3. Eller skal du benytte en ansatt i firmaet ditt? Da trenger ikke denne personen autorisasjon som regnskapsfører.

Sammenlign tilbud på autorisert regnskapsfører

Innledningsvis nevnte vi at det er over 15.000 mennesker der ute som har autorisasjon som regnskapsfører. Med andre ord - det er mange å velge mellom.

For at du skal bli mest mulig fornøyd med regnskapsføreren bør du i tillegg sammenligne flere tilbud. Kun da vet du om du har valgt en regnskapsfører som både er rimelig og dyktig i jobben. 

Men det krever en god del tid å finne de beste tilbudene på egenhånd.

Derfor sier vi...

La regnskapsførerne konkurrere om å få deg som kunde.

På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema hvis du ønsker hjelp til å komme i kontakt med regnskapsførere. I løpet av kort tid vil du da motta pristilbud. 

Når du har samlet opp en del tilbud blir det naturlig nok enklere å finne ut av hvem som har den billigste prisen og beste tilbudet for nettopp deg og din bedrift. 

Og da er det store sjanser for at du sparer noen kroner også.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Få tilbud fra flere autoriserte regnskapsførere med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.