Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud fra flere regnskapsbyråer

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Få tilbud fra flere regnskapsbyråer med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn beste regnskapsbyrå

Regnskapsfører

Hvis du ikke har en regnskapsfører, men vet at du egentlig trenger det, kan det være lurt å vite litt om hva et regnskapsbyrå gjør. Denne artikkelen har samlet nyttig informasjon.

Derfor trenger du regnskapsbyrå
Ikke alle vet akkurat hvorfor det er viktig med et regnskapsbyrå. Det er stort sett firmaer som benytter seg av slike tjenester, men husk at dette også gjelder enkeltpersonsforetak. Så hvis du driver en liten bedrift med bare deg selv eller jobber frilans på noen måte, kan det være lurt å skaffe seg en regnskapsfører tilknyttet et regnskapsbyrå.

Regnskapsfører

Det finnes mange regnskapsførere her i Norge. Det gir alle muligheten til å finne en som er i nærheten og en som er god på akkurat det du trenger hjelp til. Spisskompetanse eller spesialområder innen regnskap kan være viktig for de skal skal ha hjelp til noe som kanskje er litt spesielt – eller som krever ekstra innsikt på en eller annen måte.

Det viktigste er at man finner en regnskapsfører som alltid er tilgjengelig, som er til å stole på, som stiller opp og som takler utfordringer om det måtte komme. Det er ikke sikkert at alle har de samme «kravene» for en regnskapsfører, derfor er det viktig å bli klar over hva man ønsker av en slik tjeneste. Da blir det lettere å finne den rette personen eller det rette byrået.

Autorisert regnskapsfører

Dette er kanskje et ord du har hørt før, men det er ikke sikkert at du er klar over betydningen eller hvorfor «stempelet» er viktig.

For å bli autorisert regnskapsfører er man nødt til å sende inn en søknad til det som kalles finanstilsynet, så er det da denne instansen som deler ut autorisasjon. For å få en slik autorisasjon finnes det ulike krav, blant annet til utdanning og praksis. Dette er altså et kvalitetsstempel som skal sikre at regnskapsførere med autorisasjonen har riktig og god nok kompetanse og utdanning. Det kan også være snakk om krav til etterutdanning for å opprettholde kompetanse og oppdatere seg.

For oss som skal finne en regnskapsfører er det viktig å være klar over denne merkingen og hva den betyr.

Regnskap

De fleste har et forhold til regnskap, men på ulike måter. De som har et firma eller driver for seg selv har på denne måten et forhold til bedriftens regnskap. Utover dette finnes det mange måter å «føre et regnskap» på, mange bruker det kanskje i hverdagen på en eller annen måte. Det er i hvert fall en god del som lager seg budsjetter og fører inn summer i et regneark på dataen.

For både små, mellomstore og store bedrifter er det svært viktig at alt er i orden med regnskapet. Dette er noe man skal være nøye med. Derfor velger mange å få hjelp av profesjonelle som vet hva de driver med. Regnskapsførere er eksperter på tall og regnskap.

Uansett hva slags bedrift man driver og hva slags bransje man er innenfor, er man nødt til å ha et regnskap. Ellers kan det fort gå dårlig med den daglige driften – det kan oppstå problemer.

Det er for eksempel mange ulike regler innen skatt og moms, dette er noe av det som er viktig å ha fokus på når det kommer til regnskap. Regnskapskontor spesialiserer seg på alle faktorene/delene av et regnskap.

Revisjon

Revisjon er et ord som kan virke skremmende for mange – i hvert fall er det noen som svetter litt ekstra av å tenke på det. Ettersyn er et annet ord for det samme. Revisjon/ettersyn er en regnskapskontroll der det blir sjekket at alt stemmer og er som det skal. En slik sjekk må underskrives/godkjennes av en autorisert revisor. For å få bli autorisert revisor må man oppfylle noen krav om utdanning og resultat av utdanningen.

Ordet ettersyn forteller litt mer hva det handler om. Det handler om å ta en ny titt på noe som allerede eksisterer – altså regnskapet.

Hva et regnskapsbyrå kan hjelpe deg med

Som nevnt er det viktig å ha en regnskapsfører eller knytte seg til et regnskapsbyrå dersom man driver et firma. Det gjelder når du har enkeltpersonsforetak eller når du driver et AS.

Dette kan et regnskapsbyrå gjøre for deg:

 • Lønn
 • Fakturering
 • Skatt
 • Merverdiavgiftsoppgjøret
 • Terminoppgave
 • Årsoppgjør
 • Ligningsdokumenter
 • Selvangivelse
 • Regnskap
 • Økonomisk rådgivning
 • Etablere bedrift
 • Budsjettering
 • Forretningsutvikling/forretningsforbedring

Hvorfor velge regnskapsbyrå?

Det kan være lurt å være tilknyttet et regnskapsbyrå når man har behov for tjenester av en regnskapsfører. Et regnskapsbyrå har flere ansatte, ulik spisskompetanse og ofte da også flere tilbud/ulike tjenester. Dersom man er en stor bedrift, kan det hende man har behov for mer enn én tjeneste – det kan være behov for mye oppfølging og en god del ulike leveranser. Da er det en fordel å ha et regnskapsbyrå med ulike mennesker, som kan ulike ting og som da kan levere alt du ønsker at skal bli levert.

Det finnes også selvstendige regnskapsførere som kan gi deg den hjelpen du har behov for (kanskje spesielt hvis du har et enkeltpersonsforetak), men for et større firma kan det lønne seg med et byrå som dermed alltid har kapasitet og mulighet til å bidra. Et byrå er mindre «sårbart» fordi de har flere menneske-bein å stå på, slik at du som bedrift aldri trenger å være redd for at regnskapsføreren ikke er tilgjengelig eller lignende. Da finnes det jo noen andre i byrået som kan hjelpe deg i mellomtiden.

I tillegg til autorisasjon kan det være lurt å undersøke om regnskapsbyrået har medlemskap i NARF. Et slikt medlemskap skal være et kvalitetsmerke og dermed gjøre kunder trygge på at byrået holder høy kvalitet. Det kan også være lurt å ha fokus på at et byrå bør kunne gi deg en fast pris som dere holder dere til gjennom kundeforholdet.

Hjelp til selvangivelse

Selv om du ikke har et stort firma og selv om du ikke har noe spesielt forhold til hverken regnskapsfører eller regnskapsbyrå, har du helt sikkert hatt selvangivelsen på bordet. Selvangivelse er et skjema vi alle må fylle ut, og det hvert eneste år. Dette skjemaet skal inneholde alt av opplysninger om hva man tjener (inntekt), fradrag, gjeld og formue.

Noen synes et slikt skjema og en slik utfylling kan være vanskelig og utfordrende – kanskje mest fordi man er redd for å gjøre noe feil. Det er skatteetaten som skal ha denne informasjonen. Dersom dette er noe du føler du trenger hjelp til, kan du skaffe deg en regnskapsfører som tar seg av biffen!

Økonomisk rådgivning

Det finnes mange ulike grunner til at noen kan ønske seg økonomisk rådgivning. Dette er en tjeneste et regnskapsbyrå vil kunne levere til de som ønsker det. Ofte er det bedrifter som trenger tips og råd når det kommer til økonomi, men det kan også gjelde private personer.

Dersom du tjener store summer, vurderer å investere, vurderer å starte et firma, trenger hjelp med tanke på skatt eller lignende – da kan økonomisk rådgivning være veien å gå. For mange vil det være snakk om å få en oversikt, en forståelse og dermed ta noen valg basert på dette. Det er ikke noe som alltid er så enkelt å gjøre/få til selv, derfor kan det være lurt å få hjelp.

Nye regler

Det kommer stadig nye lover og regler, ting endrer seg og det skal vi egentlig være glad for. Men det kan også by på noen problemer, spesielt for de som driver firma. For eksempel blir det ofte en del nye ordninger hos instanser som skatteetaten. Et regnskapsbyrå har mye fokus på å alltid være oppdatert på nye lover, regler og ordninger. Derfor kan man føle seg trygg på at et regnskapsbyrå alltid vet hvordan ting skal være – før du har fått det med deg/blitt klar over det.

Pris på regnskapsbyrå

Regnskapsbyråer jobber med ulike priser og det kan også være variasjon i pris-modellen. De fleste velger nok å ta betalt for tid de bruker – altså timepris. Derfor vil prisen selvfølgelig avhenge av hva du skal ha gjort, hvor mye jobb det er snakk om. Så er det som med andre tjenester, at det finnes både «billigere» og «dyrere» regnskapsførere og regnskapsbyråer. Prisen kan variere veldig, derfor gjør man lurt i å undersøke litt før valget skal tas.

Finn ditt regnskapsbyrå

Hvis du nå har bestemt deg for at du ønsker hjelp fra en regnskapsfører eller et regnskapsbyrå, er det på tide å finne personen eller firmaet som skal hjelpe akkurat deg. Dersom du er opptatt av pris kan det være lurt å ha forhørt seg med litt ulike firmaer, slik at du er sikker på at du ikke betaler for mye.

Tidkrevende å sjekke pris

Det kan være både slitsomt og tidkrevende å skulle ta kontakt med mange regnskapsførere, derfor har vi gjort den delen av jobben litt enklere for deg. På vår side kan du enkelt velge tjeneste du ønsker og hvor du befinner deg. Du fyller ut et skjema og innen kort tid vil du motta flere ulike tilbud. Vi passer altså på at regnskapsbyråene kommer til deg, slik at du slipper å oppsøke dem!

Når du har mottatt flere forskjellige tilbud, er det du som bestemmer hva du skal gå for. Det er du som bestemmer hvem som skal få hjelpe deg med økonomi og regnskap!

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg