Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud fra flere regnskapsbyråer

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Regnskapsfører

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Få tilbud fra flere regnskapsbyråer med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn beste regnskapsbyrå

Hvis du ikke har en regnskapsfører, men vet at du egentlig trenger det, kan det være lurt å vite litt om hva et regnskapsbyrå gjør. På denne siden kan du lese mer om dette.

Ikke alle vet nøyaktig hvorfor det er viktig med et regnskapsbyrå. Det er stort sett firmaer som benytter seg av slike tjenester, men husk at dette også gjelder enkeltpersonsforetak av en viss størrelse.

Skal jeg velge en enkelt regnskapsfører eller et byrå?

Det finnes over 15.000 autoriserte regnskapsførere i Norge. Det gir alle muligheten til å finne en som er i nærheten og en som er god på akkurat det du trenger hjelp til.

Svaret på om du trenger en enkelt regnskapsfører eller et helt byrå i ryggen avhenger av forskjellige ting. Det kan være:

 • Har du en stor og kompleks bedrift?
 • Trenger du spisskompetanse på en spesiell ting i regnskapet?
 • Trenger du tryggheten i at noen alltid vil være tilgjengelige?

Et regnskapsbyrå har flere ansatte med ulik og komplementerende spisskompetanse. De tilbyr ofte også flere ulike tjenester. Dersom du har en stor bedrift, kan det hende du har behov for mer enn én tjeneste – det kan for eksempel være behov for mer oppfølging og en god del ulike leveranser.

Hvis dette er tilfellet, kan det være en fordel å gå for et regnskapsbyrå.

Lurer du på hva som ligger i begrepet autorisert regnskapsfører? Du kan lese mer om autoriserte regnskapsførere på denne siden

Kan jeg gjøre regnskapet selv?

Ja, det kan du - men det forutsetter at du har tid, lyst (og kunnskap) om hvordan det gjøres. Det er også flere årsaker til at de fleste bedriftseiere burde få en regnskapsfører til å se over regnskapet, fremfor å gjøre det selv.

For eksempel, det er åpenbart at regnskapsførere er eksperter på tall og regnskap - og at det derfor er en fordel å hyre dem inn. Du unngår unødig feil med tallene for eksempel.

En annen stor fordel er at en regnskapsfører som gjør regnskapet for deg frigjør tiden din. Jo mer komplekst firmaet ditt blir - jo mer tid må du sette av til regnskapet. Dette kan være verdifull tid du heller burde brukt på videreutvikling av produktet eller tjenesten din.

Uansett hva slags bedrift man driver og hva slags bransje man er innenfor, er man nødt til å ha et regnskap. Ellers kan det fort gå dårlig med den daglige driften – og det kan oppstå problemer.

Det er for eksempel mange ulike regler innen skatt og moms, dette er noe av det som er viktig å ha fokus på når det kommer til regnskap. Regnskapskontor spesialiserer seg på alle faktorene/delene av et regnskap.

Revisjon

Revisjon er et ord som kan virke skremmende for mange – i hvert fall er det noen som svetter litt ekstra av å tenke på det. Ettersyn er et annet ord for det samme.

Revisor kommer inn etter regnskapet er ferdig, og utfører en regnskapskontroll. Her sjekker revisor at all informasjon og alle tall stemmer.

(Ordet ettersyn forteller deg kanskje litt mer om hva revisjon dreier seg om: Det handler om å ta en ny titt på noe som allerede eksisterer – altså regnskapet.)

Hva et regnskapsbyrå kan hjelpe deg med

Som nevnt: det er viktig å ha en regnskapsfører, eller knytte seg til et regnskapsbyrå dersom man driver et firma.

Dette kan et regnskapsbyrå gjøre for deg:

 • Lønn
 • Fakturering
 • Skatt
 • Merverdiavgiftsoppgjøret
 • Terminoppgave
 • Årsoppgjør
 • Ligningsdokumenter
 • Selvangivelse
 • Regnskap
 • Økonomisk rådgivning
 • Etablere bedrift
 • Budsjettering
 • Forretningsutvikling/forretningsforbedring

Hvorfor velge regnskapsbyrå?

Det finnes også selvstendige regnskapsførere som kan gi deg den hjelpen du har behov for (kanskje spesielt hvis du har et enkeltpersonsforetak), men for et større firma kan det lønne seg med et byrå som dermed alltid har kapasitet og mulighet til å bidra.

Et byrå er mindre sårbart fordi de altså har flere mennesker involvert, som gir flere bein å stå på.

Du som bedrift trenger ikke å være redd for at regnskapsføreren ikke er tilgjengelig eller lignende. Da finnes det noen andre i byrået som kan hjelpe deg i mellomtiden.

I tillegg til autorisasjon kan det være lurt å undersøke om regnskapsbyrået har medlemskap i NARF. Et slikt medlemskap skal være et kvalitetsmerke og dermed gjøre kunder trygge på at byrået holder høy kvalitet.

Det kan også være lurt å ha fokus på at et byrå bør kunne gi deg en fast pris som dere holder dere til gjennom kundeforholdet.

Hjelp til selvangivelse

Selv om du ikke har et stort firma og selv om du ikke har noe spesielt forhold til hverken regnskapsfører eller regnskapsbyrå, har du helt sikkert hatt selvangivelsen på bordet.

Selvangivelse er et skjema vi alle må fylle ut, og det hvert eneste år. Dette skjemaet skal inneholde alt av opplysninger om hva man tjener (inntekt), fradrag, gjeld og formue.

Noen synes et slikt skjema og en slik utfylling kan være vanskelig og utfordrende – kanskje mest fordi man er redd for å gjøre noe feil.

Det er skatteetaten som skal ha denne informasjonen. Dersom dette er noe du føler du trenger hjelp til, kan du skaffe deg en regnskapsfører som tar seg av biffen!

Økonomisk rådgivning

Det finnes mange ulike grunner til at noen kan ønske seg økonomisk rådgivning. Dette er en tjeneste et regnskapsbyrå vil kunne levere til de som ønsker det. Ofte er det bedrifter som trenger tips og råd når det kommer til økonomi, men det kan også gjelde privatpersoner.

Dersom du tjener store summer, vurderer å investere, vurderer å starte et firma, trenger hjelp med tanke på skatt eller lignende – da kan økonomisk rådgivning være veien å gå.

For mange vil det være snakk om å få en oversikt, en forståelse og dermed ta noen valg basert på dette. Det er ikke noe som alltid er så enkelt å gjøre/få til selv, derfor kan det være lurt å få hjelp.

Byrået hjelper deg ved nye regler

Det kommer stadig nye lover og regler, ting endrer seg og det skal vi egentlig være glad for. Men det kan også by på noen nye utfordringer, spesielt for de som driver firma.

For eksempel kommer det ofte en del nye ordninger hos instanser som skatteetaten. Et regnskapsbyrå har mye fokus på å alltid være oppdatert på nye lover, regler og ordninger. Derfor kan du føle deg trygg på at et regnskapsbyrå har styr på endringene og vet hvordan ting skal være.

Pris på regnskapsbyrå

Regnskapsbyråer jobber med ulike priser og det kan også være variasjon i pris-modellen. De fleste velger nok å ta betalt for tid de bruker – altså timepris. Derfor vil prisen selvfølgelig avhenge av hva du skal ha gjort, hvor mye jobb det er snakk om.

Så er det som med andre tjenester - det finnes både «billigere» og «dyrere» regnskapsførere og regnskapsbyråer. Prisene kan variere veldig, og derfor gjør du lurt i å undersøke litt før valget skal tas.

Finn ditt regnskapsbyrå

At regnskapsføreren eller byrået du leter etter skal være dyktig med regnskap - det er det liten tvil om. I tillegg bør du finne en regnskapsfører som:

 • Alltid er tilgjengelig
 • Som er til å stole på og som stiller opp
 • Som takler utfordringer om det måtte komme
 • Har spisskompetanse på noe som eventuelt er spesifikt for ditt regnskap

Dette kan du finne ut ved å sjekke om byrået har fornøyde kunder, høre med bekjente osv.

Tidkrevende å sjekke pris

Det kan være både slitsomt og tidkrevende å skulle ta kontakt med mange regnskapsførere, derfor har vi gjort den delen av jobben litt enklere for deg.

På vår side kan du enkelt velge tjeneste du ønsker og hvor du befinner deg. Du fyller ut et skjema og innen kort tid vil du motta flere ulike tilbud. Vi passer altså på at regnskapsbyråene kommer til deg, slik at du slipper å oppsøke dem!

Når du har mottatt flere forskjellige tilbud, er det du som bestemmer hva du skal gå for. Det er du som bestemmer hvem som skal få hjelpe deg med økonomi og regnskap!

Våre tjenester er gratis og uforpliktende.