Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9

Få pris på billig strøm

TjenesteTorget hjelper deg med å sammenligne priser på strøm. Du vil spare både tid og penger på å be om tilbud fra flere strømleverandører samtidig – via ett skjema. På denne måten kan du være sikker på at du får hjelp til å finne den billigste strømmen til ditt forbruk. Det er helt uforpliktende og opp til deg om du ønsker å takke ja til ett av tilbudene.

Få strømpriser fra flere strømselskaper med ett, enkelt skjema!

Tjenesten er gratis og uforpliktende
Dine data sendes kun til relevante operatører for deg, og brukes ikke til noe annet.
SÅ ENKELT ER DET:
 • Fyll ut skjema
 • Send forespørsel
 • Motta tilbud

Slik sammenligner du strømpriser:

Når du skal sammenligne strøm er det viktig at du ser på de riktige faktorene. Nettleien vil for eksempel være det samme for alle. Med andre ord du kan ikke gjøre noe med den. For å finne den billigst strømavtalen må du sammenligne:

• Strømpris
• Påslag
• Fastledd
• Andre gebyrer

Velg riktig strømavtale for ditt forbruk

 • Spotpris

  Avtalen følger prisen i markedet fra dag til dag. Med andre ord så svinger spotprisen hele tiden, men over tid vil du få billig strøm.

 • Fastpris

  Er en avtale som passer for de som ønsker en forutsigbar strømregning. Du inngår en avtale med fastpris over en avtalt periode.

 • Variabel

  Avtalen følger strømprisene i markedet, men blir avtalt i forveien. Strømleverandøren er pliktig til å varsle deg minst 2 uker før endring av pris.

Hva er gjennomsnittlig strømforbruk?

I gjennomsnitt har norske hjem et strømforbruk på 16 000 kWh i året, men de individuelle forskjellene kan være store. En enebolig har et gjennomsnittlig forbruk på 20 000 kWh per år, mens et rekkehus har et forbruk på 15 000 kWh i året og en leilighet på 9 000 kWh i året. Akkurat hva som defineres som et normalt forbruk avhenger blant annet av:

1. Type bolig du bor i
2. Om du bor alene eller med andre
3. Oppvarmingskilder du bruker
4. Varmetap i boligen

Slik sparer du strøm

Ved enkle tiltak kan du spare deg for noen summer gjennom lavere strømforbruk. Du bør naturligvis også ha en god strømavtale, men dette er noen punkt du kan tenke gjennom. 

 1. Oppvarming: Lavere temperatur om natten
 2. Oppvarming: Senk temperatur når du er borte
 3. Elektrisk: Skru av lyset og elektriske apparater
 4. Isolasjon: Bytt til nye, isolerte vinduer

Først og fremst bør du fylle opp oppvaskmaskinen før du setter den på, noe de fleste sikkert allerede gjør. Dersom du ønsker å spare mer strøm og vann kan du bruke ECO-programmet på oppvaskmaskinen og vaskemaskinen.

Oppvarming - Senk strømregningen med 15%

Oppvarming er nok den største strømslukeren. Et godt råd som er både bra for regningen og for deg, er å ha lavere temperatur om natten. Altså at du senker innetemperaturen med et koblingsur eller andre tekniske løsninger. Nattsenking kan faktisk redusere strømregningen med hele 10%. Nå skal du ikke fryse heller, men litt kjøligere temperatur gjør at man sover godt og du sparer på regningen.

Dersom du senker temperaturen på dagtid på ukedager når du er på jobb kan du forvente å spare opptil totalt 15% (med nattsenking i tillegg). Her finnes det flere tekniske løsninger som gjør dette enkelt. Slik som smarthjem der du kan styre varme fra en applikasjon. Da vil boligen være godt oppvarmet innen du kommer hjem igjen.

Elektrisk - Skru av lys og elektriske apparater

Punkt nummer tre er å skru av lyset, selv om det ikke er her du sparer de store summene. Å skru av elektriske gjenstander kan også være en ide, og ikke bare la det stå i standby-modus.  Neste er at du kan installere en sparedusj som reduserer varmtvannforbruket og derfor også prisen. Alternativt kan du dusje i kortere tid.

Isolasjon - Reduser varmetap i boligen

Det er mye du kan gjøre, men siste punkt vi vil fremme er at dersom du har gamle vinduer kan det være på tide å bytte de. Det er nemlig mye varmetap som går gjennom vinduene, og da fyrer man for kråkene som man sier. Om du opplever kaldrass, altså at det kommer kald luft inn fra vinduene, er det på tide å bytte.

 

Sammenligne strømpriser

Om du er på jakt etter billig strøm er første råd å sammenligne strømavtaler. Dette kan du enkelt gjøre ved å bruke Tjenestetorget sin tjeneste der du innhenter flere uforpliktende tilbud. Ved å legge ut på anbud vil strømleverandørene kjempe hardt for å få deg som kunde og du får svært gode tilbud. Husk likevel at strømprisene og strømavtaler kan endre seg fra måned til måned.

Det finnes også flere kalkulatorer på nett der prisen regnes ut ifra ditt forbruk og med påslag. Flere nettsteder gir deg mulighet til å legge inn postnummer og finne de beste tilbudene i ditt område.

 

Hvilken strømavtale bør du velge?

Det er flere type strømavtaler å velge mellom. Det er normalt fire typer strømavtaler å velge mellom, men noen strømleverandører tilbyr også skreddersøm som er et slags prøvetilbud. Dette er en ordning der du prøver strømmen fra et selskap og de kartlegger ditt bruk. Deretter kommer de med et tilbud til en strømavtale som kan passe deg innen 30 dager.

 

 1. Innkjøpspris: Denne følger markedsprisen på kraftbørsen Nord Pool, men med vektlegges på når strøm brukes mest på dagen. Innkjøpspris er normalt omtrentlig 1 øre dyrere per kWh enn spotpris.
 2. Spotpris: Følger markedsprisen, ved et uvektet snitt gjennom døgnet, på kraftbørsen Nord Pool.
 3. Fastpris: En fastsatt pris på strøm i en periode fra noen måneder til flere år. Denne er fin å velge for deg som ønsker forutsigbarhet, men vil bli totalt sett dyrere.
 4. Standard variabel kraftpris: Dette er en annen form for mer forutsigbarhet, som følger trenden i kraftprisen.

 

Flere aktører i markedet har også studentpriser som gir en viss sum i avslag, samt at mange kjører ulike former for kampanjer og andre former for avtaler. Hvilken strømavtale du bør velge kommer an på om du ønsker forutsigbarhet eller om økonomien din tilsier at varierende strømpris ikke er noe problem. Stort sett er det spotpris som lønner seg i lengden og er en av de mest valgte.

Visste du at mellom

70-80% av strømforbruket

i Norge går til oppvarming?

Hva er strøm?

Strøm er rent teknisk ladde partikler gjennom en ledning som gir elektrisk strøm. For deg og meg er strøm det som gjør at du får lys i boligen, kan slå på kaffetrakteren på morgningen, lade mobilen, se på TV og så videre.

Prisen på strømmen varierer etter tid på året. Om vinteren er strømprisen ofte svært høye, og dersom du har litt plass å boltre deg på vil det få utslag på strømregningen. Det er riktignok flere tiltak du kan gjøre.

 

Billigste strømleverandør?

Det er mange kraftleverandører å velge mellom og de lokker stadig med nye kampanjer. Derfor er der viktig at når du leser de «billigst i test» at du leser det med liten skrift før du inngår en strømavtale.

 

Hvordan velge strømleverandør?

Det er enkelt å bytte strømleverandør, men du kan også fort bli lurt. Derfor er det alltid viktig å lese vilkårene i avtalen. Sjekk for eksempel om det er noe bruddgebyr dersom du inngår avtaler med bindingstid, og hva slags lokketilbud du får.

Som nevnt tidligere vil du få de beste tilbudene ved å sammenligne flere leverandører, men ha i bakhodet at den billigste leverandøren varierer med tiden. Velg derfor en pålitelig aktør som har gode tilbakemeldinger og som tilbyr deg en god avtale med gode vilkår.

Når du skal velge strømleverandør og strømavtale, vurder følgende:

 • Strømpris 
 • Påslag 
 • Fastledd 
 • Andre gebyrer

Benytt deg av Tjenestetorget sin tjeneste så får du en god oversikt over dagens priser og avtaler ved å enkelt sammenligne flere avtaler og flere leverandører. Ettersom tjenesten er helt uforpliktende og gratis har du ingen ting å tape.

Artikler om Strøm

Få gode råd om hvordan du kan spare strøm slik at du kan få billigst mulig strømregning.

Vurder tjenesten

Vurder denne tjenesten ved å klikke på antal stjerner du synes vi fortjener.

TIL TOPPEN