Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Finn din billigste strømavtale

Sjekk om du også kan spare penger! Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Sammenlign tilbud fra flere strømleverandører samtidig

Slik sparer du strøm

Ved enkle tiltak kan du spare deg for noen summer gjennom lavere strømforbruk. Du bør naturligvis også ha en god strømavtale, men dette er noen punkt du kan tenke gjennom. 

 1. Oppvarming: Lavere temperatur om natten
 2. Oppvarming: Senk temperatur når du er borte
 3. Elektrisk: Skru av lyset og elektriske apparater
 4. Isolasjon: Bytt til nye, isolerte vinduer

Først og fremst bør du fylle opp oppvaskmaskinen før du setter den på, noe de fleste sikkert allerede gjør. Dersom du ønsker å spare mer strøm og vann kan du bruke ECO-programmet på oppvaskmaskinen og vaskemaskinen.

Oppvarming - Senk strømregningen med 15%

Oppvarming er nok den største strømslukeren. Et godt råd som er både bra for regningen og for deg, er å ha lavere temperatur om natten. Altså at du senker innetemperaturen med et koblingsur eller andre tekniske løsninger. Nattsenking kan faktisk redusere strømregningen med hele 10%. Nå skal du ikke fryse heller, men litt kjøligere temperatur gjør at man sover godt og du sparer på regningen.

Dersom du senker temperaturen på dagtid på ukedager når du er på jobb kan du forvente å spare opptil totalt 15% (med nattsenking i tillegg). Her finnes det flere tekniske løsninger som gjør dette enkelt. Slik som smarthjem der du kan styre varme fra en applikasjon. Da vil boligen være godt oppvarmet innen du kommer hjem igjen.

Elektrisk - Skru av lys og elektriske apparater

Punkt nummer tre er å skru av lyset, selv om det ikke er her du sparer de store summene. Å skru av elektriske gjenstander kan også være en ide, og ikke bare la det stå i standby-modus.  Neste er at du kan installere en sparedusj som reduserer varmtvannforbruket og derfor også prisen. Alternativt kan du dusje i kortere tid.

Isolasjon - Reduser varmetap i boligen

Det er mye du kan gjøre, men siste punkt vi vil fremme er at dersom du har gamle vinduer kan det være på tide å bytte de. Det er nemlig mye varmetap som går gjennom vinduene, og da fyrer man for kråkene som man sier. Om du opplever kaldrass, altså at det kommer kald luft inn fra vinduene, er det på tide å bytte.

Sammenligne strømpriser

Om du er på jakt etter billig strøm er første råd å sammenligne strømavtaler. Dette kan du enkelt gjøre ved å bruke Tjenestetorget sin tjeneste der du innhenter flere uforpliktende tilbud. Ved å legge ut på anbud vil strømleverandørene kjempe hardt for å få deg som kunde og du får svært gode tilbud. Husk likevel at strømprisene og strømavtaler kan endre seg fra måned til måned.

Det finnes også flere kalkulatorer på nett der prisen regnes ut ifra ditt forbruk og med påslag. Flere nettsteder gir deg mulighet til å legge inn postnummer og finne de beste tilbudene i ditt område.

Hvilken strømavtale bør du velge?

Det er flere type strømavtaler å velge mellom. Det er normalt fire typer strømavtaler å velge mellom, men noen strømleverandører tilbyr også skreddersøm som er et slags prøvetilbud. Dette er en ordning der du prøver strømmen fra et selskap og de kartlegger ditt bruk. Deretter kommer de med et tilbud til en strømavtale som kan passe deg innen 30 dager.

 1. Innkjøpspris: Denne følger markedsprisen på kraftbørsen Nord Pool, men med vektlegges på når strøm brukes mest på dagen. Innkjøpspris er normalt omtrentlig 1 øre dyrere per kWh enn spotpris.
 2. Spotpris: Følger markedsprisen, ved et uvektet snitt gjennom døgnet, på kraftbørsen Nord Pool.
 3. Fastpris: En fastsatt pris på strøm i en periode fra noen måneder til flere år. Denne er fin å velge for deg som ønsker forutsigbarhet, men vil bli totalt sett dyrere.
 4. Standard variabel kraftpris: Dette er en annen form for mer forutsigbarhet, som følger trenden i kraftprisen.

Flere aktører i markedet har også studentpriser som gir en viss sum i avslag, samt at mange kjører ulike former for kampanjer og andre former for avtaler. Hvilken strømavtale du bør velge kommer an på om du ønsker forutsigbarhet eller om økonomien din tilsier at varierende strømpris ikke er noe problem. Stort sett er det spotpris som lønner seg i lengden og er en av de mest valgte.

Hva er strøm?

Strøm er rent teknisk ladde partikler gjennom en ledning som gir elektrisk strøm. For deg og meg er strøm det som gjør at du får lys i boligen, kan slå på kaffetrakteren på morgningen, lade mobilen, se på TV og så videre.

Prisen på strømmen varierer etter tid på året. Om vinteren er strømprisen ofte svært høye, og dersom du har litt plass å boltre deg på vil det få utslag på strømregningen. Det er riktignok flere tiltak du kan gjøre.

Billigste strømleverandør?

Det er mange kraftleverandører å velge mellom og de lokker stadig med nye kampanjer. Derfor er der viktig at når du leser de «billigst i test» at du leser det med liten skrift før du inngår en strømavtale.

Hvordan velge strømleverandør?

Det er enkelt å bytte strømleverandør, men du kan også fort bli lurt. Derfor er det alltid viktig å lese vilkårene i avtalen. Sjekk for eksempel om det er noe bruddgebyr dersom du inngår avtaler med bindingstid, og hva slags lokketilbud du får.

Som nevnt tidligere vil du få de beste tilbudene ved å sammenligne flere leverandører, men ha i bakhodet at den billigste leverandøren varierer med tiden. Velg derfor en pålitelig aktør som har gode tilbakemeldinger og som tilbyr deg en god avtale med gode vilkår.

Når du skal velge strømleverandør og strømavtale, vurder følgende:

 • Strømpris 
 • Påslag 
 • Fastledd 
 • Andre gebyrer

Benytt deg av Tjenestetorget sin tjeneste så får du en god oversikt over dagens priser og avtaler ved å enkelt sammenligne flere avtaler og flere leverandører. Ettersom tjenesten er helt uforpliktende og gratis har du ingen ting å tape.

Finn din billigste strømavtale

Sjekk om du også kan spare penger! Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.