cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på flytting fra flere flyttebyrå

3 Fordeler ved å hente tilbud via oss

 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Sammenlign tilbud fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle
Flyttebyrå

Få bedre pris på flytting av tingene dine nå

Sammenlign tilbud fra flere flyttebyråer med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

3 Fordeler ved å hente tilbud via oss

 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Sammenlign tilbud fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle

Et flyttebyrå hjelper deg med å flytte

Det kan være ganske stressende og mye å tenke på når du skal flytte og bytte hjem.

Ved å hyre inn et flyttebyrå vil hele prosessen bli enklere og mer effektiv. Jo bedre flyttingen går, jo morsommere er det å komme til sitt nye hjem.

Hva må jeg gjøre når jeg flytter?

De aller fleste av oss ender opp med å flytte mer enn en gang i løpet av livet. De som allerede har vært gjennom en flytting, vet hvor utfordrende og krevende det kan være.

Det er flere ting du kan gjøre for å forberede deg til flyttingen. Vi har derfor samlet opp noen gode flyttetips som kan gjøre prosessen enklere for deg.

Flyttetips – før du flytter

 • Begynn planleggingen i god tid
 • Lag deg et system, marker flytteesker og tenk over vekten på dem
 • Benytt sjansen til å kaste, selge og gi bort ting du ikke bruker
 • Sjekk at forsikringen på plass
 • Meld flytting til Folkeregisteret
 • Avbestill og bestill tjenester (bredbånd, strøm, aviser, mm)
 • Kontakt rørlegger for avkobling av oppvaskmaskin og vaskemaskin
 • Bestill flyttebyrå og eventuelt flyttevask

Varsle jobb og skole

Mange har også rett på en flyttedag - snakk med arbeidsgiveren din om dette. Dersom du har unge barn må også barnehage og skole varsles om barnas flytting.

Til slutt kan det være lurt å bestille flytting av telefon og nytt strømabonnement til den nye boligen. Ved å gjøre dette er du godt forberedt på flytteprosessen til et nytt hjem!

Sende flyttemelding

Når det nærmer seg selve flytteprosessen er det også andre ting du bør tenke på og gjøre.

Å skifte folkeregistrert adresse tar ofte litt tid å registrere, og det lønner seg derfor å sende flyttemelding til folkeregisteret tidlig i prosessen.

Deretter melde om adresseforandring til posten og andre.

Når du flytter

I forbindelse med flyttingen bør du merke tydelig alt som ikke skal flyttes. Det er særlig viktig med et flyttebyrå om du skal ha hjelp til å flytte lasset i tillegg til frakt.

Husk også å tømme fryseren. Påse også at vaskemaskin og oppvaskmaskin er tømt for vann.

I tillegg til å merke flyttegods for hvor det skal plasseres etter flytting. Sørg også for at det er plass til flyttebilen ute – både på gammel og ny adresse.

Smarte pakketips ved flytting

Feil ved pakking og emballasje kan forsinke og vanskeliggjøre hele flytteprosessen. Dette kan resultere i at flyttingen blir mye dyrere.

Derfor er det viktig å pakke riktig og være godt forberedt. Start gjerne to til tre uker før flyttedato.

Et godt tips er å pakke ett og ett rom om gangen og hele tiden vurdere hva du pakker.

7 pakketips når du skal flytte

 1. Pakk alt du kan i esker, plastsekker eller orginalembalasjer
 2. Pakk lett og ikke altfor tunge esker (10 til 20 kg)
 3. Merk eskene med rom, innhold og prioritet (eks «kjøkken, kjeler, A»)
 4. Pakk knusbare ting i klær, tepper, avispapir eller bobleplast
 5. Hvitevarer kobles fra og tømmes for vann
 6. Demontere store møbler og ha skruer/hengsler i egen pose
 7. Pakke dyrebare smykker og uerstattelige minner i egen eske

Du kan også få kjøpt spesialkasser til flytting. Det viktigste er at alle kassene har lokk. På den måten vil det være mye lettere å stable dem inn i en flyttebil, enten om du skal bruke et flyttebyrå eller ta jobben selv.

Generelt bør tunge ting legges i bunnen av eskene med lettere ting over. Ikke fyll en hel elske med tunge ting – det skal tross alt bæres.

Begrens vekten slik at det ikke blir for tungt. Ti til femten kilo er passende vekt.

Husk tape og tusj! For å holde struktur og god effektivitet er det lurt å merke hva hver kasse inneholder og hvilket rom de skal til på det nye bostedet.

Da blir det mye enklere når du skal flytte - og i tillegg er dette noe et flyttebyrå vil kreve om de skal ta flyttelasset for deg.

Mindre stress når du flytter

Det krever ganske mye av den som skal flytte, men med et flyttebyrå så blir det faktisk mindre stressende.

Derfor er det verdt å vurdere å bruke litt ekstra penger på selve flyttingen, slik at man kan få en bedre opplevelse alt i alt. Noen ganger er det nemlig lurt å ta seg råd til litt ekstra tjenester, for at hverdagen skal bli litt enklere og bedre.

Hva kan flyttebyråer hjelpe deg med?

I en flytteprosess er det mye å huske på, mye som skal gjøres og det blir en del tunge løft.

Som regel bruker man også et høyt antall timer på å få flyttet seg og sakene sine fra A til B. Med et flyttebyrå vil hele prosessen effektiviseres på best mulig måte.

Et flyttebyrå tar nemlig ansvaret for ditt innbo og eiendeler og sørger for at dine verdifulle gjenstander kommer trygt frem.

De gir også deg som kunde garanti om sikkerhet og service. I tillegg stiller et flyttebyrå til disposisjon med råd og veiledning angående flytting og transportoppdrag.

Et flyttebyrå hjelpe til med mye og de har god kunnskap om hvordan dine eiendeler kan flyttes.

Måten flyttingen gjennomføres på er helt opp til deg og ditt behov. Om du selv ønsker å gjøre en egeninnsats ved å flytte mindre gjenstander i egen bil, mens et flyttebyrå tar de større tingene, er dette fullt mulig.

Eventuelt at et flyttebyrå flytter alt av innbo og løsøre. Dette er helt opp til deg selv og er noe du selv avtaler med det valgte flyttebyrået.

Selv om noen velger å gjøre en egeninnsats, velger mange likevel et flyttebyrå til å flytte store, tunge eller skjøre typer møbler som ellers kan være både tidskrevende og vanskelige å håndtere. De vil da sørge for at jobben blir gjort på en trygg og effektiv måte.

Hva et flyttebyrå tilbyr?

Det kan variere mye fra flyttebyrå til flyttebyrå når det kommer til hva de tilbyr av tjenester. Du kan for eksempel velge ulike størrelser på flyttebil, og mange har en god del tilleggstjenester som er tilknyttet flytting.

Noen tjenester som kan tilbys av et flyttebyrå:

 • Pakkehjelp
 • Flyttevask
 • Lager og oppbevaring
 • Flytting av spesielle gjenstander (f.eks. piano)
 • Flyttelift
 • Handyman og håndverkstjenester
 • Rydding og fjerning av søppel
 • Rydding av dødsbo
 • Utpakking
 • Levering av pakkemateriell
 • Utleie av flyttebil

Mange flyttebyråer opererer med timespris, men kan også ha annen type prising for hver enkel tjeneste Det kan også være mulig å få en form for pakkepris eller avtale hvis man skal kjøpe flere forskjellige tjenester.

Montering og demontering av møbler

Det er dessverre ikke alle møbler som kan flyttes på slik de er, en del av dem må demonteres og deretter monteres igjen når man ankommer sitt nye hjem. Det er ingen tvil om at dette tar en god del tid, så mange velger å få hjelp til dette.

Et flyttebyrå kan ofte også tilby en handyman eller hjelp til å foreta demontering og montering av møbler. Flyttebyråene har da ansatte som er meget gode på slikt arbeid, og som utfører oppdraget både raskt og på en sikker måte.

Du kan være sikker på at de som dukker opp for å montere og demontere har nødvendig kompetanse, riktig verktøy og at de er nøye.

Flytte piano eller andre spesielle møbler

Det å flytte på store og spesielle møbler som piano, flygel, safe og lignende er ingen enkelt sak. Det er både tidkrevende og vanskelig. Det er viktig at det blir gjort riktig og at det utføres med stor forsiktighet.

De fleste er veldig glad i pianoet sitt og det er også et instrument som i de fleste tilfeller har en svært høy verdi. Det kan være smart å få et flyttebyrå til å ta jobben for deg.

For å flytte piano kreves riktig utstyr, god erfaring, bra teknikk, styrke og ikke minst balanse. Det er viktig at de som flytter dette instrumentet gjør det på en skånsom måte – og det skal jo helst gå fort og effektiv også. Da lønner det seg å finne et flyttebyrå med spesialkompetanse innenfor det du trenger.

Hjelp til vask

Det mange gruer seg til i forbindelse med flytting er vask av bolig. Nøye renhold er en viktig del av å flytte ut, men visste du at et flyttebyrå også kan ta denne jobben? Dette kan spare deg tid og slit, og du er sikker på at resultatet blir bra selv om kravene til rengjøringen er høye.

Dersom flyttebyrået mot formodning ikke skulle tilby flyttevask, er sannsynligheten stor for at de er tilknyttet et firma som driver med denne tjenesten.

Bortkjøring og rydding ved flytting

Flytting er en god anledning til å rydde opp i alle tingene man har og kanskje kvitte seg med noe. Om du tar en opprydding i forbindelse med flytting blir det fort søppel og andre ting å kjøre bort.

Et flyttebyrå kan også tilby bortkjøring og å rydde opp etter flyttingen. Om det er skrot fra loft og kjeller, avfall fra hage, eller noe annet du måtte ha behov for å kvitte deg med.

Lager, flyttelagring og lagring av innbo

I forbindelse med flytting kan det ofte bli problemer med plass og lagring. Noen ganger skal man kanskje «mellomlande» mellom utflytting og innflytting, da har man behov for å lagre noen av eiendelene sine – kanskje til og med alle.

Flere flyttebyråer tilbyr i tilknytning til sine flyttetjenester mellomlagring av innbo. Her kan du lagre tingene dine i kortere eller lengre perioder – alt etter dine behov.

Et flyttebyrå som tilbyr lagring er ofte godkjent for møbellagring gjennom en skadeforsikring. Om du derimot har behov for mindre lagringsplass, kan du be om tilbud på minilager.

Størrelsen på lageret og hvor lenge du skal ha tingene oppbevart er med andre ord avgjørende for pris på lagring.

Bytte adresse

I tillegg til å bytte adresse i Folkeregisteret og hos Posten, bør man også ha gitt en beskjed til ulike kontakter, kundeforhold og medlemskap.

Dette bør gjøres i god tid før man skal flytte. Det kan for eksempel dreie seg om strømleverandør, internettleverandør og kundeforhold knyttet til tv-abonnement.

Flytte til utlandet?

Hvis du skal flytte til utlandet bør du finne et flyttebyrå som tilbyr gode tjenester innenfor dette feltet. En del flyttebyråer har samarbeidspartnere som gjør det enkelt å hjelpe folk med å flytte – uansett hvor i verden destinasjonen måtte være.

Når man skal flytte til utlandet er det ikke nødvendigvis bare et flyttelass man trenger hjelp til.

Man bør også ha noen profesjonelle som kan bistå når det kommer til papirer i forbindelse med toll, import og eksport. Her er det strenge regler, og det er viktig at man gjør alt riktig slik at man unngår problemer.

Bedrift og kontorflytting

Et flyttebyrå kan også tilby flyttehjelp til bedrifter og de som skal bytte kontor. Hvis din bedrift skal flytte, er det viktig at du finner noen som virkelig har kunnskap om kontorflytting.

Du ønsker at dette skal gå bra for seg, og at dine ansatte kan flytte inn igjen til avtalt tid, uten uforutsette hendelser.

Få flyttehjelp

Nå har du forhåpentligvis fått bedre innsikt i prosessen, har du kanskje også skjønt at du er nødt til å få en eller annen form for flyttehjelp.

Uavhengig av om du skal ha flyttehjelp i stor eller liten grad, bør du passe på å være ute i god tid slik at du er sikker på å få de tjenestene du ønsker, til den tiden du har behov for dem.

Flyttebyrå anbefaling

Før du bestemmer deg for et flyttebyrå du skal gå for, kan det være lurt å høre på noen anbefalinger.

Søk på Flyttebyrå Oslo erfaringer, Flyttebyrå Bergen erfaringer osv, så vil du fort finne ærlige tilbakemeldinger. 

Hva er det beste for deg? Det er vanskelig å vite siden det er så mange å velge mellom, men med litt research så blir du litt klokere. 

Finn ut av hva slags erfaringer andre har med de aktuelle firmaene, og bruk litt tid på å finne et byrå som kan gi deg alle de tjenestene du måtte ønske – og til en pris du vil føle deg ok med.

Hva koster flyttebyrå?

Det er variasjon i prisene på transport og flytting hos de ulike flyttebyråene. Det betyr at du har muligheten til å finne hjelpen du trenger i ulike prisklasser.

Akkurat hva et flyttebyrå koster er altså avhengig av hvor hva slags tjenester du ønsker. Det kan også være en del å hente på å sammenligne priser – er kan det fort være penger å spare.

Du skal selvfølgelig unngå å betale mer enn nødvendig, men pass på at du bestiller samtlige av de tjenestene du trenger for å gjennomføre flyttingen optimalt.

Siden det finnes mange flyttebyråer på markedet, betyr det at mange av dem konkurrerer i pris. Dette er noe du kan utnytte og bruke til din fordel.

Få tilbud fra ulike flyttebyrå

TjenesteTorget kan du raskt få tilbud fra flere flyttebyråer – kun gjennom ett skjema!

Du fyller ut skjemaet på siden med hva du trenger hjelp til. Vi sender det videre til aktuelle flyttebyråer, før de kontakter deg med et pristilbud basert på skjemaet.

Her kan du spare penger

På den måten kan du enkelt sammenligne og velge tilbudet som passer deg best! Tjenesten er gratis og uforpliktende å bruke – i tillegg til at du sparer tid og penger. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.

Vanlige spørsmål