Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på flyttebil fra flere flyttebyråer

 • Spar tid, energi og penger
  Flyttebyråer konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbudene
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle
Flyttebyrå

Få tilbud på flyttebil nå

Sammenlign tilbud på flyttebil fra flere selskaper med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • Spar tid, energi og penger
  Flyttebyråer konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbudene
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle

Leie flyttebil

Skal du flytte til ny bolig er det en rekke ting som skal bli med deg på veien. Store gjenstander som bord, piano, vaskemaskin, osv. vil ikke få plass i personbilen din - og du trenger dermed å leie en større bil som kan hjelpe deg med jobben.

På denne siden kan du lese mer om flyttebiler, og om du burde leie en flyttebil via bilutleier eller flyttebyrå.

Leie flyttebil fra bilutleier eller flyttebyrå?

Det finnes flere leieselskaper med stort utvalg varebiler rundt omkring. De største selskapene utgjør Avis, Hertz, Europcar, Sixt og Budget, men det finnes mange flere. I tillegg tilbyr de ulike leieselskapene forskjellige bilmerker som Toyota, Mercedes Benz, Opel og Volkswagen.

På den andre siden har vi flyttebyråer. Også her kan du leie kun flyttebilen om du ønsker det, men slike firmaer tilbyr i hovedsak en mer helhetlig tjeneste hvor du kan få assistanse (sjåfør, flyttehjelp) fra begynnelse til slutt igjennom flytteprosessen.

Fordeler flyttebil fra bilutleie

 • Du kan velge merke, størrelse, motorkraft og nyttelast selv.
 • Dersom du ikke skal flytte mange gjenstander, eller ikke skal leie bilen i mer enn noen få timer, kan flyttebil være å foretrekke.
 • Du kan finne gode rabatter hvis du leter godt.
 • Du kan leie ekstrautstyr som f.eks jekketralle for å gjøre flyttejobben enklere.
 • Du kan kjøre varebiler med totalvekt på maks 3500 kg med vanlig førerkort (klasse B).

Noen ting bør du være klar over hvis du bestemmer deg for kun å leie flyttebilen: Du må som oftest bære, flytte og sikre lasten selv. Det er i såfall viktig at du setter deg inn i hvordan man sikrer lasten godt, slikt at du minimerer risikoen for at ting blir ødelagt på veien.

Å leie flyttebilen uten sjåfør er åpenbart heller ikke ideelt dersom du er ukomfortabel med å kjøre store biler.

Fordeler flyttebyrå

 • Du kan få med flyttehjelp som for eksempel sjåfør, om du er ukomfortabel med å kjøre store biler.
 • Skal du ha bil med totalvekt (vekt på bil+last) over 3500 kg? En sjåfør fra flyttebyrå kan dermed være til stor hjelp.
 • Du velger selv om du vil ha bærehjelp, pakkehjelp, sjåfør etc.
 • Enkel løsning hvor du i tillegg får ekstra assistanse om nødvendig.

Pris på flyttebil fra bilutleier

Prisen på flyttebil avhenger av flere faktorer, slik som:

 • Størrelse på bilen
 • Hva slags bil det er snakk om
 • Hvor mange kilometer med kjøring du skal foreta deg
 • Om du skal leie i en helg eller ukedag
 • Om du trenger å leie tilleggsutstyr (jekketralle, bærestropp, sekketralle, GPS, pappesker etc.)

Ingen firmaer er helt like: noen tar betalt per time - andre per døgn.

Helgene er gjerne dyrere enn ukedagene, men dersom du velger en ”helgepakke” med lang rekkevidde kan dette være smartest dersom det er snakk om å kjøre lange strekninger.

Du må også betale litt ekstra for hver kilometer du kjører utover det som allerede er avtalt når du leverer tilbake varebilen. De ulike utleier selskapene opererer med ulike takster per kilometer. Det vil si at det fort kan bli dyrt om man kjører et stykke over og bør ha dette i bakhodet når man booker bil. Prisen per ekstra kilometer varierer, men rundt 3-5 kr er vanlig.

Når kan et flyttebyrå være mer gunstig?

Jo større bil man leier, jo mer må du regne med å betale. Det er ofte derfor det kan lønne seg å leie inn et flyttebyrå om det er snakk om store kvantum av gjenstander og møbler som skal flyttes. Dess større flyttelass, dess mer tid sparer man ved å benytte flyttehjelp. I tillegg sparer man jo masse av tid ved å få noen andre til å gjøre det meste av det stressende arbeidet.

Skal du flytte innad i Oslo, men en strekning der du trenger bil kan du derfor med fordel leie egen flyttebil og gjøre jobben selv. Et flyttebyrå blir gjerne mer aktuelt når det er snakk om en strekning som Oslo- Bergen eller lignende.

Pris på flyttebyrå

Prisen på et flyttebyrå avhenger av hvilke tjenester du ønsker. Ønsker du for eksempel bare å leie flyttebilen, er det naturlig nok billigere enn hvis du ønsker å ha flyttehjelp og sjåfør.

Flyttebyråer kan ha forskjellige prismodeller. Noen flyttebyråer opererer med grunnleggende timespriser/fastpriser, mens andre kommer tilbake til deg med prisoverslag etter du har informert om hva du trenger. 

Les mer: Du kan lese mer om flyttebyråer og prising på denne siden.

Leie av flyttebil - ulike typer biler

Skal du leie en flyttebil bør du være klar over at det finnes forskjellige typer biler i ulike størrelser.

Når det kommer til varebiler kan du som regel leie:

 • Varebiler i størrelser fra 3,5 m3 - 14 m3
 • Skapvogn
 • Kjølebil
 • Minibuss

Du kan altså velge mellom ulike typer varebiler. Det er gjerne varebiler av ulik størrelse som er vanligst, eventuelt en liten lastebil. Større biler kan ikke leies med mindre man har førerkort med andre klasser enn bare B. Dette krever klasse C og eventuelt også klasse CE (lastebil med tilhenger).

Leie varebil

Varebiler kommer gjerne i en rekke ulike størrelser, og du kan kjøre disse med førekort klasse B.

Leie skapvogn

En skapvogn har plass til en hel del mer enn de mindre varebilene. Skapvogn er en liten lastebil med løftelem, som styres enkelt via fjernkontroll eller knapper på siden av vognen. Den mest populære skapvognen - 19m³  - kan kjøres med klasse B førerkort, men merk at du vil trenge klasse C for skapvogner større enn dette.

Leie ekstrautstyr

De fleste bilutleiers tilbyr en rekke ekstrautstyr til varebiler, som for eksempel:

 • Jekketralle
 • Sekketralle
 • Pappesker
 • Stropper
 • GPS

Her kan du riktignok spare en del kroner på å skaffe ting selv. Det er nemlig ikke sikkert det alltid lønner seg å kjøpe eller leie ekstrautstyr hos bilutleier.

Teip, bobleplast og pappesker kan fås billig i mange butikker slik som Clas Ohlson. Pappesker kan man til og med få gratis av flere som har akkurat flyttet, så benytt det gjerne av tjenester som Finn.no for å finne ut hvor du kan hente noen - helt gratis.

Når det gjelder GPS, bæreseller og lignende kan det hende at familie og venner har noe du kan låne? Forhør deg derfor med de før du hopper på tilleggstjenestene. Da kan du spare mer penger enn du kanskje trodde på forhånd!

Andre priser: forsikring

I tillegg har man forsikring på bilen å betale. Dersom det skal være mer enn en fører vil dette bli et tillegg i prisen. Det samme gjelder dersom det er en ung fører (gjelder under 25 år).

Innlevering av leiebilen

Husk å levere bilen innen avtalt tid. Ved for sen levering kan det koste deg dyrt med høye gebyrer. Det er ikke noe i veien for å leie bilen en ekstra dag så lenge du ringer i forveien og gjør en avtale om det, hvis ikke vil du få gebyrer.

Før du leverer ifra deg bilnøkkelen bør du gå over bilen etter at den er parkert på anviste plasser. Vær også helt sikker på at parkeringsplassen tilhører leieselskapet, ettersom eventuelle parkeringsbøter er noe du må betale dersom du har feilplassert bilen.

Gå over utenfor for å sjekke om det er noen skader på bilen, og gå nøye gjennom inni bilen så du passer på at du ikke har glemt igjen noe. Det er ofte vanskelig å få tilbake noe som er gjenglemt, så dobbeltsjekk heller en gang ekstra. Har du opplevd noen problemer med bilen må du gi beskjed om dette.

Når du har sjekket bilen og er sikker på at du har parkert på en godkjent plass, er det bare å levere fra seg bilnøkkelen.

Sjekk om flyttebyråer har rabatterte priser

Det å flytte tar ikke bare tid og energi, det er også tungt arbeid. Dersom man hyrer inn et flyttebyrå vil flytte prosessen gå mye enklere og raskere for seg. Særlig dersom du har så mye ting at en stor lastebil er det beste alternativet. Det kan faktisk bli rimeligere enn å leie egen, mindre flyttebil der du gjerne må ta flere turer frem og tilbake for å få med deg alt.

Noen flyttebyråer har gode priser på leiebiler i de fleste størrelser. Her på våre sider kan du enkelt be om tilbud på flyttebyråer, og eventuelt få prisoverslag på leiebil. Siden vår tjeneste er helt gratis og uforpliktende, og du er ferdig med skjemaet på kort tid - hvorfor ikke gi det en mulighet?

Da kan du kanskje ende opp med enda bedre tilbud på leiebil enn hva du tenkte før du besøkte våre sider.

Få tilbud på flyttebil nå

Sammenlign tilbud på flyttebil fra flere selskaper med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.