Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på solskjerming

 • 1
  Beskriv ditt solskjermingsbehov
  Fortell hvilke produkter du ønsker tilbud på, eller om du ønsker befaring.
 • 2
  Få tilbud fra flere leverandører
  Solskjermingsleverandørene kontakter deg med sine tilbud som du kan sammenligne
 • 3
  Velg tilbudet som passer best
  Få bedre innetemperatur til best mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på solskjerming fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt solskjermingsbehov
  Fortell hvilke produkter du ønsker tilbud på, eller om du ønsker befaring.
 • 2
  Få tilbud fra flere leverandører
  Solskjermingsleverandørene kontakter deg med sine tilbud som du kan sammenligne
 • 3
  Velg tilbudet som passer best
  Få bedre innetemperatur til best mulig pris

Vurderer du solskjerming?

De fleste av oss bruker noe form for solskjerming i hjemmet, likevel kan de færreste særlig mye om de ulike solskjermingstypene som finnes på markedet i dag. Her får du en guide og informasjon om ulike fasadeprodukter som finnes, samt hva som skiller de ulike og hva som kan være riktig for akkurat deg - uansett om du ønsker deg innvendig eller utvendig solskjerming.

Hvorfor solskjerming?

At solen titter frem gjør de fleste veldig glad og i godt humør, men på den andre siden kan det også bli for mye sol. Varmt inneklima og blendende, sterkt sollys gjør at man fort søker til skyggen. Da vil solskjerming, enten inne eller ute, gjøre livet mer behagelig ved å kunne skjerme for solen når du skulle ønske og trenge det. Slik som ved frokostbordet på morgenen når solen slår inn i trøtte øyne.

Det er viktig å nevne at solskjerming har flere funksjoner enn å kun skjerme for solen. Ikke bare kan det påvirke inneklima, men også forlenge utesesongen. Eller virke som en vinterhage, forhindre misfarging av møbler og lignende. Med andre ord er det mange fordeler med å investere i solskjerming til boligen.

Fasadeprodukter til boligen

Når du går til innkjøp av solskjerming, også kalt fasadeprodukter, bør du aller først kartlegge dine behov. Altså, hva som er solskjermingens viktigste funksjoner for deg. Gjelder det kun å skjerme for solen når den virker irriterende, eller skal det også hjelpe til å holde på varmen, eller holde varmen borte? Trenger møblene ute å skjermes for når det regner, eller holder en enkel skjerming for solen på de varmeste dagene?

Og hva med møblene og gulvet inne, ønsker du beskyttelse for sola her? Ja da trenger du svært lystett solskjerming som gjør at solen ikke får misfarget møblene over tid.

Alt dette og mer skal du få svar på her, uansett om du ender med en utvendig eller innvendig form for solskjerming. Og uansett type solskjerming du går for, så bogner det av ulike tekstilvalg, ulikt materiale og varierende grad av kvalitet og priser.

Utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming kan være nyttig for mange, uansett om du bor i hus eller leilighet – men ikke alle egner seg for en leilighet. Det er en rekke ulike typer der ute, og ikke alltid like lett å skille dem eller vite forskjellen.

Hovedsakelig er det 5 ulike typer utvendig solskjerming:

 • Levegg
 • Markiser
 • Pergola
 • Solseil
 • Screens eller utvendig rullegardin
 • Utvendige persienner

Levegg

Levegg er for deg som ønsker en vinterhage, større område med skjerming eller mer privatliv. En levegg kan brukes til skjerming ved behov, uansett om det gjelder for solen eller innsyn fra naboene. De fungerer slik som navnet tilsier - at treverk eller glass blir satt opp som en vegg. Det vil si at du også kan kombinere en levegg med pergola som er en annen form for utendørs solskjerming, for å få følelsen av et rom eller noe tilnærmet en vinterhage.

Ulempen med levegg er at det sjeldent er noe du bruker som solskjerming alene, men i større grad blir nødt til å kombinere med andre typer. I tillegg til at levegger tar mye plass. Ikke minst er det en mer statisk, permanent løsning.

Prisen ligger på alt fra 1000 kroner til noe over 2000kr, alt ettersom hvor detaljert levegg du ønsker deg. Det finnes mange former for treverk, ulike malingstyper og utskjæringer. Her kan du også leke med andre detaljer, slik som å ha blomsterbedet og leveggen i ett. Dersom du heller er typen som liker interiør i glass, finnes det også en rekke levegger i glass.

Skulle du på den andre siden igjen ønske noe som mulig å fjerne når det ikke brukes bør du se på andre former for solskjerming, eventuelt gå til innkjøp av en uttrekkbar levegg, også kalt sidemarkise. Sistnevnte er ikke veldig vanlig, men de finnes ute i markedet.

Markiser

Markiser er et navn som inkluderer mange ulike former for solskjerming, men hovedsakelig består det av:

 • Terrassemarkiser
 • Vindusmarkiser

Videre finnes også fasademarkiser og frittstående markiser, men disse er mindre vanlige.

Terrassemarkiser

Terrassemarkiser er nyttig for deg som ønsker å benytte terrassen mer, ettersom denne markisen både dekker for solen og regn. Dette gjør uteområdet med behagelig å oppholde seg i, samtidig som at du nesten får en vinterstue. Særlig dersom du kombinerer en terrassemarkise med nedsenkbar front.

Normalt sett monteres terrassemarkiser med en veggbrakett på husveggen, og med eller uten kassett til stoffrullen. Om dette ikke lar seg gjøre kan også markisen monteres med en takbrakett, men dette er mindre brukt. Du kan også få montert terrassetak.

Vindusmarkiser

Videre har vi vindusmarkisene. Vindusmarkiser er den typiske duken som festes i to armer på sidene og deretter heises opp eller ned med snor eller motor. Denne markisen kan monteres på utsiden av enten ett eller flere vinduer – alt etter hvor mye solskjerming som trengs. Ettersom vindusmarkiser kan virke noe skjemmende på boligen, anbefales det å gå for en nøytral farge som ellers passer godt sammen med fargen på huset eller leilighetskomplekset.

Pergola

Pergola er en form for utvendig solskjerming som virker mindre skjemmende utseendemessig enn mange andre typer solskjerming. Dette til tross for at den tar mye plass.

En pergola har skinner i sidene og stolper i bakken som gjør at de tåler sterk vind og skjermer større flater. Dette er også grunnen til at de blir mye brukt på restauranter. Denne typen solskjerming passer nok derfor best til deg som eier et hus med et større hageareal og terrasse.

Ved å ha en pergola kan man enkelt forlenge sommersesongen ved å kombinere med noe lys, sidevegger og eventuelt også varmeapparat.  Andre alternativer er å kombinere den med en nedsenkbar front. På den måten kan du fremdeles skjerme kveldssolen når den er på vei ned eller solen generelt står lavt på himmelen. Når det gjelder duk, kan du faktisk velge om du vil ha en duk eller aluminiumsspiler som kan vinkles. Deretter kan du velge om du ønsker innebygget fjærspenning i duken og en motor, eller en snor.

Pergola er en stabil solskjerming der du kan velge profilfarge etter hva som passer inn hos deg. De leveres i en bredde opptil 7 meter og med utfallslengde på maksimalt 6 meter.

Solseil

Om du ser etter solskjerming med designpreg, kan solseil være noe for deg. Dette er også typen som ofte blir brukt i Syden og utlandet ellers. Solseil er laget av en duk og har fått navnet på grunn av utseende – nemlig at den ser ut som et seil på måten den er spent opp.

Hvilken seilduk som passer deg og din hage kommer an på hvor stort areal du ønsker å skygge for. Uansett finnes det mange ulike fasonger og størrelser å velge mellom:

 • Trekantet seil
 • Firkantet seil
 • Sommerfuglseil
 • Trapesformet seil

Videre kan du velge om du ønsker en tett duk eller en duk med små hull. Grunnen til at det finnes seil med småhull er fordi det fort kan bli varmt under duken. På den måten kan varmen sive opp gjennom hullene. I det nordiske klimaet derimot kan du med fordel gå for en tett duk.

Ulempen med denne solskjermingen er at det kun kan brukes på sommerstid, i motsetning av flere av de andre typene. I tillegg er dette en solskjerming som er forbehold eiere av større hager og terrasser.

Prisen på denne formen for solskjerming ligger på noe mellom 400kr og opp til noen tusenlapper. I tillegg kommer kostnader for festeutstyr.

Screens eller utvendig rullegardin

Ettersom screens er mindre skjemmende på utseende enn markiser, er dette et kjent solskjermingsprodukt for mange i leilighetskomplekser. Mange er også glad i denne solskjermingstypen fordi man enda har utsikt ut, men det er ingen innsyn inn.

Screen eller utvendig rullegardin går også under navnet Zipscreens. Dette er helt enkelt en utvendig rullegardin med motor, der duken er laget av PVC belagt glassfiber. Dersom du velger en mørk duk vil dette kunne stoppe så mye som 90% av solenergien, samtidig som du får utsikten. På begge sidene av dukene sitter det en glidelås, noe som gjør at PVC duken holder seg stram hele tiden. Dette resulterer i en robust solskjerming som fint takler vær og vind.

Screens styres på mange måter, men det er vanligst med fjernkontroll. Du har også mulighet til å montere en motor som fungerer sammen med Smarthus-løsninger og kan styres gjennom en applikasjon.

Utvendige persienner

Utvendige persienner er et godt alternativ da det kan brukes året rundt. De er de robuste og tåler mye vær og vind. De tåler faktisk opp til 20 meter i sekundet. Om du er ekstra værutsatt kan du velge å sikre de med en vindlås, da vil ikke vinden få tak i persiennene. Med utvendige persienner vil du skjermes både for innsyn og sol. På vinteren kan du stille de inn slik at det kommer mer lys inn, mens om sommeren kan du hindre at varmen kommer inn. Du kan styre alt innenifra, enten om du har valgt motorstyrte eller manuelle persienner.

 Utvendige persienner er lett å integrere med fasaden på bygget. Nå du ikke bruker de, kan du skjule de i kassetter, som matcher fargen på huset ditt. På denne måten vil persiennene bli en naturlig del av fasaden. Det er flere arkitekter som velger å gå for denne løsningen for privatboliger og næringsbygg. De mener at denne formen for solskjerming fremhever arkitekturen og gir et bedre helhetsinntrykk av fasaden.

Innvendig solskjerming

Når det gjelder innvendig solskjerming er nok de fleste kjente med de typiske gardinene. Gardiner blir jo også brukt til pynt for mange, men med dagens skandinaviske interiørstil velger stadig flere andre former for solskjerming. Innendørs solskjerming kan deles inn i følgende:

 • Plissegardiner
 • Panelgardiner
 • Lameller
 • Rullegardiner
 • Persienner
 • Liftgardin
 • Solfilm

Plissegardiner 

Ønsker du en type solskjerming som både gir god skjerming, men også ser moderne ut, er plissegardiner for deg. Dette er en av formene for solskjerming som virkelig har begynt å ta av. Disse skaper både et behagelig dagslys med myke og stilrene uttrykk, samtidig som du også har muligheten til å få plissegardiner i en rekke farger og ulike modeller etter din stil og ditt valg.

En av de største fordelene med plissegardiner er at de tar svært liten plass og likevel kan gjøre rommet helt lystett. Siden plissegardiner tar liten plass vil dette også gjøre at rommet virker større. Dersom du kun ønsker lysfiltrert kan du velge denne varianten også. En annen stor fordel er at du kan samle plisségardinen akkurat der du vil. Det vil si at du kan få godt med dagslys inn, men likevel skjerme for solen. Du kan også trekke gardinen både opp og ned fra begge sider av endene, og eventuelt samle gardinen på midten om du skulle ønske dette.

Noen plissegardiner kan også redusere varmetapet fra vinduene opp til omtrent 45%, noe som helt klart er en fordel i et land som Norge med varierende klima. På den måten blir inneklimaet jevnere. Grunnen til at det virker isolerende er fordi noen plissegardiner har luftekanaler mellom innersider og yttersiden. I tillegg til å skjerme for lys, vil også plissegardiner virke støydempende, akkurat slik som ordinære stoffgardiner.

Videre passer plissegardiner i alle rom, også spesielle former for vinduer slik som runde vinduer, buet vindu og takvinduer. I tillegg kan du kombinere plissegardiner med andre pyntegardiner. Noen vinduer byr på utfordringer, slik som takvinduer. Her kan nemlig solen stå på mye og varme opp boligen. Takvinduer gir en helt egen følelse og atmosfære i rommet, men til tider kan det likevel være greit å benytte en form for solskjerming slik at det ikke blir for varmt. Her kan en plissegardin passe godt inn, men ettersom det ikke alltid er like lett å komme til takvinduet bør det monteres et betjeningssystem der gardinen kan styres via en fjernkontroll, app eller en veggbryter.

Det finnes også en rekke andre ekstrafunksjoner som kan bestilles med hos leverandører, slik som refleksjon av solens varme og ekstra isolasjon, og smussavvisende belegg på plissegardinen. Sistnevnte er særlig nyttig på kjøkkenvinduene ettersom det fort kan feste seg fett og annet skitt i nærheten av komfyren.

På den andre siden, dersom du har vinduer med flere ruter (type barokk-, rokko- eller flagg-vinduer) bør du styre unne plissegardiner. Et smårutet vindu vil ha for mange karmer og lister som kommer i veien for denne type gardiner. Her anbefaler vi deg heller å gå for ordinære stoffgardiner, liftgardiner eller rullegardiner.

En av grunnene til at så mange går for plissegardiner er at de kan være svært rimelige. Enkelte koster knappe hundre kroner, mens andre er dyrere – alt ettersom kvalitet og i hvor du kjøper det. Ellers får du tak i plissegardiner i de fleste farger, så her kan du enten la gardinen skli inn i interiøret eller bryte opp. 

Panelgardiner

Er du på jakt etter en rimelig form for solskjerming kan panelgardiner være for deg. I tillegg kommer de i mange ulike farger og mønstre.

Forskjellen på panelgardiner og andre gardiner, er at panelgardiner går i spor og er festet deretter. Det vil si at det normalt er to til fem spor i taket, og deretter satt opp så mange gardiner som det er nødvendig for å dekke for vinduene. Ettersom panelgardiner også kommer i en rekke ulike bredder er det ikke sikkert du trenger så mange spor eller gardiner for å kunne dekke for solen. Normalt sett anbefaler man å ha to gardiner per side, så hvorfor ikke kombinere noen nøytrale med noen mønstrede for å virkelig skape litt liv?

En annen klar fordel med panelgardiner er at du får de ganske lange. Det vil si at for deg med høye vinduer vil panelgardiner passe godt inn. Samt at du også kan velge ulike blant grader av lysinnslipp for stoffene som gardinene er laget av. Dette gjør at du enkelt kan få det helt mørkt på soverommet ved å velge et tettvevet stoff, og noe lysere ute i stuen med halvtransparent vev.

Måten panelgardinene er laget på, gjør at mange også velger å bruke dem som romdeling, som eksempelvis mellom spisestedet og sofakroken. Fordelen her er at de både tar liten plass og er lette å montere.

Lameller

Denne formen for gardin er både dekorativ og praktisk. Lameller er vertikale persienner som er laget av en skinne med klips til lamellene, samt en snor i bunnen for å samle alle lamellene når gardinen blir trukket for eller tilbake.

Det praktiske med lamellgardiner er at du enkelt kan trekke for og tilbake lamellene for lysregulering. I tillegg kan du også vri lamellene slik at du kan slippe sollys gjennom, uten å nødvendigvis gi naboen fullt innsyn.

Rullegardin

Rullegardiner finnes til både utendørs og innendørs bruk. For utendørsbruk går som regel rullegardiner under navnet screens som vi allerede har nevnt tidligere. Den typen som er til innendørs bruk er som regel rimelig i pris, og kan monteres i enten tak eller vegg.

Videre leveres rullegardiner både med kjedetrekk eller trådløse varianter. De trådløse variantene fungerer gjennom en softclose-mekanisme. Den fungerer ved at du gir gardinen et lite rykk før den går rolig opp.

En rullegardin kan du også henge på innsiden av vinduskarmen, eller rett utenpå for å spare plass. Om du i tillegg skulle ønske andre gardiner, kan du enkelt montere rullegardinen bak gardinstangen om det er plass til det.

Persienner

Om du er på utkikk etter en solskjermingsløsning som har lavt varmeinnslipp, vil persienner være en god løsning for deg. Det er faktisk dokumentert effekt på opptil 90% stopp av varme. Med andre ord får du god skjerming for både sollys og varme.

Persienner er en fleksibel form for solskjerming som skal justeres slik at solskjermingen kan heves når man ønsker sollys inn, samtidig som man får redusert innsyn når persiennene er nede. I tillegg kan de festets på både utsiden og innsiden, noe som gjør at man har flere muligheter. De persiennene som festes på utsiden er laget for å tåle litt, altså er de mer robuste og takler de nordiske værforholdene. Persiennene for innendørs bruk leveres i aluminium eller tre. Til slutt kan du velge manuell justering eller motorstyring. Ved sistnevnte kan det være greit å sammenkoble de ulike persiennene.

Prisene på persienner vil variere ut ifra om den har motorstyring eller manuell justering, innendørs eller utendørs og selvsagt størrelse og materiale. Prisen starter likevel ganske lavt og du finner enkelt persienner nede i 200kr, samtidig som prisen raskt stiger opp mot noen tusen. Ønsker du å ha persienner av god kvalitet derimot, bør du vurdere å legge litt penger i dem.

Liftgardiner

Liftgardin er en klassisk form for gardiner som har store horisontale stoffdelinger som foldes pent når gardinen heves. Disse kan motoriseres som sørger for at tekstilen foldes jevnt og pent. Om du manuelt drar opp liftgardinene for raskt, vil det nemlig ikke se like pent ut. Gardinene fungerer altså gjennom et snorsystem som er sydd inn i tekstilet på liftgardinen.

Fordelen med liftgardiner er at de passer godt til alle former for vinduer, store som små. Prisen er heller ikke spesielt dyr, men kommer an på tekstilvalg, motorisert eller ikke og selvsagt hvor stort arealet liftgardinen skal dekke.

Solfilm

Solfilm har begynt å bli et populært alternativ for å redusere innsyn, varme og sollys. En stor fordel ved å velge solfilm er at du beholder utsynet samtidig som du reduserer de skadelige UV strålene fra solen. Dette vil hjelpe deg med å unngå bleking av møbler, materiale, bilder, kunst, tapet og parkett.

Ved å bruke solfilm vil filmen stoppe 99% av de ultrafiolette strålene, samtidig vil du få et bedre inneklima. Det kreves ingen vedlikehold bortsett fra vanlig rengjøring. Om du pleier å kjøle ned hjemmet ditt med aircondition slipper du dette da solfilmen stanser og reduserer varmen med opp til 86%.

Solskjerming priser

Priser på solskjerming vil variere i stor grad, alt ettersom du ønsker innendørs eller utendørs solskjerming. Når det er sagt, koster som regel utendørs solskjerming en god del mer sammenlignet med innendørs. I tillegg vil prisen variere med modeller, størrelser og tekstilvalg.

Priser på markiser

Det er umulig å komme med en konkret pris på hva solskjerming eller markiser vil koste deg uten mer informasjon. For å finne en nøyaktig pris på markiser, bør du derfor innhente tilbud basert på konkrete mål og antall. Ved å da innhente uforpliktende tilbud fra flere leverandører, kan du få flere relevante tilbud som du kan sammenligne. På den måten sikrer du deg en god pris – og at du blir fornøyd! Dette kan du raskt og enkelt gjøre via TjenesteTorget.

Billige markiser?

For å få billige markiser eller generelt billig solskjerming, bør du sjekke ut flere leverandører på markedet og de ulike type som er ute på markedet. Benytt deg gjerne av skjemaet vårt for å få et godt, uforpliktende tilbud i dag! Og husk at hvis du er usikker på hvilken type som passer best for din bolig, hjelper leverandørene deg med gode råd og veiledning på veien.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg