Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på panelgardiner

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på panelgardiner fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktige panelgardiner

Panelgardiner

Først og fremst er panelgardiner noe av det rimeligere på markedet innen solskjerming. Disse gardinene får man tak i på kjeder som IKEA, og en rekke ande billig-kjeder. Blant disse leverandørene kan du få en panelgardin for en hundrings, noe ofte også reflekteres i kvaliteten. Panelgardiner tilbys også innen spesialistkjedene om man heller skulle ønske å kjøpe her ifra.

Panelgardiner gir kreativiteten rom til å blomstre, der fargevalg og diverse mønstre finnes i store mengder på markedet. Ettersom prisen ikke er så alt for høy heller har du jo mulighet til å kunne kjøpe ulike sett med gardiner du kan bytte på i ny og ne. Det anbefales gjerne å ha to gardiner på hver sin side, dette fordi det skaper en egen stemning i rommet med ulike fargevalg og mønstre, i tillegg til å kunne skjerme tilstrekkelig for sola. Som så mange andre solskjerminger vil også panelgardiner hindre innsyn og at møbler slites av solen.

Sporer og oppheng

Det karakteristiske med panelgardiner er at de er satt sammen av gardiner som går i spor. Disse gardinene er satt opp med panelskinner som har to til fem spor. Antallet spor bestemmer hvor mange gardiner det er plass til og du ønsker å henge opp, samt hvor bredt du ønsker at sporen skal være. Det viktige her er at du må tenke gjennom hvor mange vinduer som skal dekkes, og hvor mange gardiner det egentlig er nødvendig med. Panelgardiner fås også i ulike bredder, så det er ikke sikkert du trenger så mange som fem sporer selv om det er mange vinduer som skal dekkes. De vanligste breddene ligger på 40cm og opp til 70cm, mens hos spesialist leverandørene er det mulig å få fra 25cm og helt opp til 120cm i bredden. (Selv om det kan være tilstrekkelig med kun en panelgardin på hver side, så husk at det anbefales å ha to stykker for å skape liv). Panelskinnene, eller stoffbanene som noen også kaller det, trekkes frem og tilbake der det skulle være behov for solskjerming, og de er helt uavhengig av hverandre. Det finnes også mulighet for å henge opp panelgardinene på stang på lignende måte som ordinære gardiner, men da har du på mange måter mistet den friheten av å kunne skyve gardinen der den trengs. Eventuelt kan du sette opp flere mindre stenger for å beholde denne funksjonen. Da er det svært viktig at stengene har en liten diameter for at det ikke skal bli for markant i taket eller veggen.

Montering av sporene er enkelt, og festes i enten taket eller veggen etter din preferanse. Det anbefales en avstand mellom festepunktene på henholdsvis 100cm for 2 og 3 sporer, og 80cm for panelgardiner med 4 og 5 sporer. For å få en gardinlignende versjon kan du sette opp panelstenger fremfor sporer. Det settes opp både en panelstang og deretter settes det på panel- hengere. Disse selges som oftest separat.

En av de største fordelene med panelgardiner er at i tillegg til å strekke seg langt i bredden, er det mulig at gardinen også er svært lang. Det vil si at dersom du har høye vinduer vil panelgardiner være et godt alternativ. Kanskje du også ha et svært avlangt vindu mellom to etasjer, da vil panelgardiner komme ut som et godt alternativ ettersom de både dekker, gir solskjerming og er rimeligere enn ordinære stoff-gardiner på denne lengden hos noen aktører.

Materiale

Panelgardiner er en holdbar løsning for solskjerming, der det er et miljømessig holdbare vev som brukes. Dette kan komme fra blant annet gjenvinnende PET-flasker. Tekstilmaterialet kommer i bomull, polyester, akryl, viskose, fiber, lin eller mikropolyester. Det er helt klart polyester som er mest brukt, deretter kommer bomull. Polyester-stoffet er det som kan være laget av gjenvinnende PET-flasker. I tillegg er også gardinen designet med baktanken om sikkerhet, både med tanken på brann og barn. Det er lite et barn kan hekte seg i og dra i når det gjelder panelgardiner.

Deretter har man mulighet til å velge om man ønsker en tekstilforedling eller ikke. Tekstilforedling er et coating for å bedre holdbarheten. En form for tekstilfordeling på panelgardiner er noe som kalles ”Dust Block” som er en ekstra overflatebehandling på begge sider av vevet, eller persiennegardinen, som holder støv, smuss, vann og oljer på avstand. Dette fås ikke på alle panelgardiner, men kan være en klar fordel der det kan forekomme søl eller annet smuss. Kjøkkengardinene kan gjerne ha ”Dust block” funksjonen. Det vil uansett gjennom borrelås og vogngangen, altså hvordan de henges opp, være lett å ta ned for å vaske om det skulle være av behov.

Videre har man ulik grad av solskjerming. Dette har vært nevnt under en rekke av de ande solskjermingene, og er ikke stort annerledes her. Det som skiller panelgardinene med de ande solskjermingene er at man gjerne har mulighet til å ha både og, i en og samme løsning. På markedet finnes en rekke ulike grader av lysinnslipp også for panelgardiner. Det er stoffmateriale vevet i mørkleggende vev, tett vev, halvtransparent vev og transparent vev. På soverommet er en lystett et godt alternativ, mens i stuen kan det gjerne slippes litt lys gjennom. Alternativt kan du velge både og, slik at på dagtid kan du på for eksempel soverommet bruke de gardinene som slipper gjennom litt lys. De som er lysgjennomtrengelige kan gjerne være med noe mønster på, mens de lystette er svart. Dette er så klart opp til deg hvilke farger og mønstre, men prinsipper er at de lystette gjerne kan være ensfarget og at man heller bruke den andre varianten til å pynte opp. Her menes det ikke at du skal bytte gardinene i løpet av dagen, men at du har to sett gardiner på hver side.

Andre bruksområder

Panelgardiner er ikke bare for solskjerming, det benyttes nemlig også som ren vindusdekorasjon eller romdeling. Det er flott som romdeling fordi det ikke tar mye plass og er så lett å sette opp. Et bruksområde her kan være i stuen dersom stuen har en naturlig to-deling mellom spisested og sofa-kroken. Ved hjelp av panelgardiner kan man enkelt sette opp en skillevegg her som kan åpnes og lukkes etter ønske. Da går man kanskje ikke så fort oppi hverandre også om man deler en liten leilighet med noen.

Terrassedøren vil hos mange være en lang skyvedør. Det er ikke alltid like enkelt å dekke for denne med ordinære gardiner, men med panelgardiner er dette ingen stor sak. Ved hjelp av enten flere panelgardiner eller en eller to lange brede panelgardiner, vil døren dekkes tilstrekkelig. Enten om det er for solskjerming, innsyn m.m. Har du en terrassedør og store vinduer på samme vegg-side vil det her være muligens nødvendig med flere enn 2 sporer. Flere sporer gir økt fleksibilitet til hvor du kan plassere gardinene, både med tanken på solskjerming, og når du skal åpne opp for sollyset.

Hvordan måle opp

For å finne dine panelbredder kan du måle opp på flere måter. Gitt at panelskinnene er på 140cm og har 2 spor, vil en overlapping på 10 cm på panelene gjøre at du kun trenger 2 stk. panelgardiner i bredde 75cm. Dersom du skulle ønske 4 panelgardiner og en tilsvarende overlapping på 10 cm, regner du med 3 overlappinger på 10 cm og vi får en total bredde på 170cm. Dette blir 42,5cm per panelgardin.

Panelstang eller snortrekk

Det er to betjeningsmuligheter for panelgardiner, eventuelt at du ikke installerer noen betjening muligheter og bare skyver gardinene bort for hånd. For enklest mulig håndtering av panelgardiner kan en førerstang installeres. Dette er ikke noe annet ”fancy” enn en stang som holdes i og hjelper til å dra gardinen bortover. Denne førerstangen kan enten installeres enkeltvis eller på kun noen av panelene.

Snortrekk er den andre varianten, der panelene er koblet sammen og følger hverandre ved betjening. Parkering av paneler må oppgis ved bestilling, det vil si om du ønsker at gardinen skal samles på høyre eller venstre side og trekkes ut motsatt. Eller om du ønsker at gardinen splittes i to og samles på hver sin side, og samles mot midten.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg