cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på pergola

  • 1
    Beskriv ditt behov
    Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
  • 2
    Få tilbud fra flere selskaper
    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
  • 3
    Velg det beste tilbudet
    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Solskjerming

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på pergola fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

  • 1
    Beskriv ditt behov
    Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
  • 2
    Få tilbud fra flere selskaper
    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
  • 3
    Velg det beste tilbudet
    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Skjerm boligen din med pergola

Pergola

Finn tilbydere av Pergola via Tjenestetorget

Det åpne taket kjent under navnet "Pergola" blir stadig en mer populær form for solskjerming.

En Pergola er et italiensk terrassetak som i tillegg til å skygge for solen, skaper et hyggelig uterom. Skyggen kommer da enten fra selve strukturen eller duken. Mange bruker den for å ha en fast sitteplass i hagen, selv når det er litt dårlig vær.

Duken som ligger over konstruksjonen kan du enkelt styre frem eller tilbake, etter når du ønsker skygge. 

En optimal terrasse

Pergolaen stammer helt tilbake fra renessansetiden i Italia. Da var hensikten å bygge inn gangstier i hagene og ha noe som slyngplanter kunne feste seg til.

En pergola gir de fleste en luksuriøs følelse, og frihetsfølelse - siden du kan se ut samtidig som du blir skjermet for solen.

Er du villig til å investere litt ekstra for en optimal terrasse og hage? Da er en pergola noe for deg!

Hva slags pergola passer i Norge?

Pergola er litt mer avansert enn en vanlig markise, og er mye brukt ute på restauranter og cafeer. Hvordan pergola passer hjemme?

Det finnes en rekke ulike pergola-typer, og de kan alle skjerme litt ulikt.

I utlandet er den mest brukte den som skygger ved hjelp av selve plankene i taket. Denne er lite brukt i Norge, ettersom vi har litt mer vær her. I Norge bruker vi samme struktur, men med duk i tillegg.

Det finnes også en pergola med skråtak i istedenfor duk og struktur. De egner seg godt på snøfylte plasser eller dersom du skal bruke den på vinterhalvåret. Da slipper du at store mengder snø legger seg oppå duken.

Skap ditt eget uterom med pergola

Pergola kommer i en rekke fasonger: Kvadratisk, rektangulær, skrått ut fra taket eller buet ut fra taket.

Det karakteristiske med pergolaen er at den er stabil, på grunn av stolpene i bakken - da tåler den sterk vind, samtidig som den dekker store flater. Noen velger også å kombinere pergolaen med innglassing for å virkelig forlenge utesesongen, eller skjerme helt for vind og dårlig vær.

Dersom du velger å sette opp ekstravegger vil du få en opplevelse av et ordentlig uterom, og at du har den vinterhagen du kanskje alltid har drømt om. Dessuten kan pergola også kombineres med diverse ekstra tilbehør som lys, andre former for sidevegger og varmeanlegg.

Husk - Hvis du vil bruke terrassen på vinterstid kan et varmeapparat være en god investering.

NB!

Nabovarsling og byggemelding kan være nødvendig, men dette er selvsagt noe en profesjonell leverandør kan hjelpe deg med å vurdere.

Hva slags pergola skal du velge?

En pergola monteres i husveggen eller eventuelt med takkonsoller, og med to stolper ned til bakken.

De kan leveres med innebygget fjærspenn i duken, og en motor. Da trenger du bare å trykke på en knapp for å få en ekstra stue ute.

En Pergola tar litt plass, men er også en veldig stabil konstruksjon.

Det finnes mange ulike løsninger, stoff og farger å ha på pergolaen, men husk at det kan være lurt å velge en nøytral, stilren og tidløs farge - som holder i mange år.

Hvor stor er en pergola?

Hvor lang en pergola er kan variere, men en begrensning på opptil 5 meter i bredde og 5 meter i utfall er vanlig. Hos noen aktører leveres den klassiske pergolaen med en bredde opp til 7 meter, og en utfalls lengde på 6 meter på det maksimale. Deretter er det opptil 2,5 meter høyde på frontskinnene. 

Det kan være mulig å spesialbestille, men dette er de ordinære maksimale målene. Det finnes i tillegg muligheter for å ha en nedsenkbar front slik at man kan senke denne ned når kveldssolen eller solen står lavt på himmelen.

Frittstående pergola eller ut fra husveggen?

Deretter er spørsmålet om du vil ha en frittstående pergola, eller en som står ut fra husveggen. Her er det smak og behag etter hva man foretrekker.

En frittstående pergola vil kunne være mulig å sette et stykke ut fra huset, og vil kunne skygge for flater som ellers er vanskelig å dekke. Ønsker du en forlengelse av huset, og en vinterhage, burde du vurdere en pergola som står ut fra husveggen, men glasse den inn.

Før du tar et valg må du tenke gjennom hva som er praktisk anvendelig i din hage, og hva du vil bruke pergolaen til.

Tre eller aluminiums konstruksjon?

En pergola blir som regel laget av med tre eller aluminium.

Noen leverandører selger en pergola type med lamelleruller som er ”sømløs” ut fra taket. Det vil si at den festets i taket, og går et stykke ut som en forlengelse av taket, men uten støttebein på terrassen.

 Dette skygger for et mindre område, men kan ofte være nok. Denne formen passer dersom du vil skape en forlengelse av skyggeområde, men ikke en helt dekket terrasse.

Ellers er det tilsvarende system for aluminiums lamellene som på en ordinær pergola med aluminiums lameller.

Hvis du ikke ønsker kraftige ben, men vil dekke for et større område enn en ”sømløs” pergola vil kunne gi, har du en annen løsning - en smalere konstruksjon i tynnere aluminiumsben i kombinasjon med en markiseduk, som er motorisk betjent med en fjernkontroll.

Duk, spiler eller tak?

For solskjerming i et land som Norge, er det viktig å holde regnet på avstand. Da har man tre valg - en duk, aluminiumslameller eller et tak.

En duk holder dersom du ønsker en solskjerming på sommerstid, som også beskytter møblene dine og deg mot regnet.

Aluminiumslameller vinkles for å slippe sol og lys inn. Dette gir solskjerming gjennom roterende lameller.

Fordelen med pergola

En klar fordel med denne typen pergola er at du enkelt kan stenge for regnet om det skulle dukke opp, men fortsatt få inn lys og luft. En hel duk over kan danne en drivhuseffekt, noe du slipper med denne typen. 

Dersom du har lamellene opp slik at det beskytter mot regnet, vil vannet som kommer på taket bli drenert ut til sidene, og føres gjennom takrenner og nedløpssystemet som er integrert.

Pergola kan forhindre våte og ødelagte møbler

Pergolaen er også etablert med en liten takrenne. Når de åpnes og roteres faller vannet ned på siden og dreneres ut til den integrerte takrennen. Du trenger derfor ikke være redd for at du selv blir våt, eller at møblene under ødelegges.

Denne varianten er også stille i bruk, og kan installeres med lys i taket om det er ønskelig. Eventuelt også kombineres med andre produkter for å etablere en vinterhage - Eksempelvis glass eller screen.

Tenk over hvor du bor

Bor du i et område med sterk vind eller mye snø, og eventuelt er redd for tyngden av snølast, vil dette være et godt alternativ for deg.

Dersom du bor i et værhardt område kan en pergola uten duk, men treverk til tak, være å anbefale. En slik variant fungerer som en forlengelse av huset og skaper et større skyggeareal.

Pris på pergolaen

Å skaffe seg en pergola er en investering. Den mer prisgunstige løsningen er den pergolaen du får med senkefront. Den gir noe tilsvarende luksuriøse følelsen som en klassisk pergola, men til en litt billigere penge.

De fleste leverandører leverer den nedsenkbare fronten i ulike dukmål. Fordeler med en slik senkbar front er at det gjør rommet mer intimt, skygger for den lave kveldssolen og forlenger sommer-sesongen når det begynner å bli kaldere - i hvert fall hvis du i tillegg bruker et varmeapparat. En slik variant leveres enten med manuell løsning, eventuelt en halv-automatisk betjening.

Velger du i tillegg en duk som er beregnet til all slags type vær vil du kunne benytte deg av pergolaen når regnet dukker opp og.

Beskytt duken med gummi

Et beskyttende lag av gummi gjør at vannet ikke kommer gjennom duken - Siden det ofte regner en del om sommeren kan dette vært lurt å tenke på.

Innglassing

Innglassing kan også installeres med skyvedører på tykkelse 8mm eller 10mm i herdet glass. Dette passer for deg som er lei av vind og regn når du tenkte deg ut på terrassen, og ønsker den perfekte vinterhagen.

Det er også mulig å ha isolerte skyvedører.

Motorisk og screens

Motorisk pergola kan monteres for både veggmontert og frittstående pergolaer. Ønskes det en variant som lukker for sidene er dette en god løsning.

Screens er en flott sideskjerming for pergola-løsninger, enten om du vil ha det på siden eller foran på pergolaen. De festes enkelt i bjelkene på pergolaen, og kan installeres med fjernkontroll, automatikk eller med snor.

Få gode tilbud

Vil du motta flere gode tilbud på pergola?

Vi har gjort det enkelt for deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet på siden vår, og innen kort tid vil du motta flere tilbud på pergolaer.

Da er det lettere å få oversikt pris, løsning og leverandør.

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende!

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer