Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på pergola

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på pergola fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Skjerm boligen din med pergola

Pergola

Pergola er nok en form for solskjerming, nemlig et italiensk terrassetak som gir skygge fra enten selve strukturen eller en duk. Dersom markiser som nevnt tidligere ikke er ønskelig fordi det er for skjemmende utseende messing ut fra huset og du gjerne vil ha en mer luksuriøs følelse, er pergola et alternativ for solskjerming. Det er også godt anvendelig om du prefererer å kunne se ut samtidig som du skjermer for solen. Er du i tillegg villig til å investere litt ekstra for en optimal terrasse og hage er dette rett for deg. Pergola er den avanserte markiseløsningen, også bedre kjent og sett ute på restauranter og cafeer. Det private markedet etterspør denne typen solskjerming mer og mer, nettopp fordi det er en så fullstendig solskjermingsmetode.

Det finnes en rekke ulik pergola typer, som skjermer ulikt. Den typiske brukte i utlandet er den med kun en struktur der plankene i taket gir litt skygge. Denne er lite brukt i Norge, ettersom det kan være praktisk å holde bort regn i tillegg. Den pergolaen som derfor oftest blir brukt i Norge er den med struktur og en duk i tillegg. Videre har man også en som i istedenfor duk og struktur, er satt opp med et skråtak. Sistnevnte egner seg godt på snøfylte plasser eller dersom man skulle ønske å bruke pergolaen også på vinterhalvåret. Da slipper man at store mengder snø legger seg oppå duken, men heller på et godt stabilt tak. Dertil fås pergola i en rekke fasonger: enten som kvadratisk, rektangulær, skrått ut fra taket eller buet ut fra taket.

Det karakteristiske med pergolaen at de er stabile og har stolper i bakken. Dette er en solskjerming som er mye brukt på restauranter og utendørs ettersom de tåler sterk vind og dekker samtidig store flater. Det gir gjerne et ekstra uterom fordi den skjermer for et stort område, og kan i tillegg kombineres med innglassing og lignende for å virkelig forlenge utesesongen eller skjerme helt for vind og ellers dårlig vær. Dersom man velger å sette opp ekstravegger vil man kunne få en opplevelse av et ordentlig rom og virkelig få den vinterhagen man kanskje har drømt om. Videre kan man enkelt skyve duken som ligger over konstruksjonen frem eller tilbake etter når man ønsker skygge.  Dessuten kan pergola også kombineres med diverse ekstra tilbehør som lys, andre former for sidevegger og varmeanlegg. Skal du ha en form for ute-stue og bruke terrassen på vinterstid kan varmeapparat være en god investering. Nabovarsling og byggemelding kan være nødvendig, men dette er selvsagt noe en profesjonell leverandør kan hjelpe deg med å vurdere.

En pergola tar mer plass, men ser også stilig ut etter manges mening. Den monteres i husveggen eller eventuelt med takkonsoller, samt to stolper til bein. De kan leveres med innebygget fjærspenn i duken og en motor. Da er det så enkelt som å trykke på en knapp og du har fått en ekstra stue ute. Det er en svært stabil konstruksjon, og du kan velge ulike profilfarger etter hva du ønsker. Som tidligere nevnt er det å velge en nøytral og stilren, tidløs farge det lureste. Lengdene varierer, men en begrensning på opptil 5 meter i bredde og 5 meter i utfall er vanlig. Hos noen aktører leveres den klassisk pergola-en med en bredde opp til 7 meter, og en utfalls lengde på 6 meter på det maksimale.  Deretter er det opptil 2,5 meter høyde på frontskinnene.  Det kan være mulig å spesialbestille, men dette er de ordinære maksimale målene. Det finnes i tillegg muligheter for å ha en nedsenkbar front slik at man kan senke denne ned når kveldssolen eller solen står lavt på himmelen.

Frittstående pergola eller ut fra husveggen

Deretter er spørsmålet om du ønsker en frittstående pergola, eller en som står ut fra husveggen. Det vil si at pergolaen har fire bein, istedenfor to dersom du skal ha en frittstående type. Her er det smak og behag etter hva man foretrekker. En frittstående pergola vil kunne være mulig å sette et stykke ut fra huset, og vil kunne skygge for flater ellers vanskelig å dekke. Ønsker du en forlengelse av huset og en vinterhage kan det bedre alternativ være å ha en pergola som står ut fra husveggen og heller glasse inn denne. Når du tar valget må du tenke gjennom hva som er praktisk anvendelig i din hage, og hva du ønsker pergolaen til.

Konstruksjonen kan være laget av tre eller aluminiums konstruksjon. Noen leverandører selger en pergola type med lamelleruller som er ”sømløs” ut fra taket. Det vil si at den festets i taket og går et stykke ut som en forlengelse av taket, men uten støttebein på terrassen.  Dette skygger for et mindre område, men kan ofte være nok. Denne formen passer dersom du kun ønsker en forlengelse av skyggeområde, og ikke en helt dekket terrassen. Ellers er det tilsvarende system for aluminiums lamellene som på en ordinær pergola med aluminiums lameller. Dette kan du lese om i neste avsnitt.

Dersom du ikke ønsker kraftige ben, men ønsker å dekke for et større område enn en ”sømløs” pergola vil kunne gi, vil  en smalere konstruksjon i tynnere aluminiumsbein i kombinasjon med en markiseduk som er motorisk betjent med en fjernkontroll være løsningen.

Duk, spiler eller tak

For solskjerming i et land som Norge, er det viktig å også kunne holde regnet på avstand. Da har man tre valg, om man ønsker en duk, aluminiumslameller eller et tak.

En duk på pergolaen holder dersom du ønsker solskjermen på sommerstid som også beskytter møbler og deg mot regnet.

Aluminiumslameller vinkles for å slippe sol og lys inn. Dette gir solskjerming gjennom roterende lameller. En klar fordel med denne typen pergola er at du enkelt kan stenge for regnet om det skulle dukke opp, men også få inn lys og luft. En hel duk over kan danne en drivhuseffekt, noe du slipper med denne typen.  Dersom du har lamellene opp slik at det beskytter mot regnet, vil vannet som kommer på taket bli drenert ut til sidene og føres gjennom takrenner og nedløpssystemet som er integrert. Et annet spørsmål som flere stiller er det vannet som er på selve lamellene, om det vil falle ned på personen som står under når disse åpnes igjen etter en regnskur. Dette har flere tenkt igjennom og løst gjennom å etablerere en liten takrenne på den ene siden av hver enkelt lamell. Det resulterer i at når de åpnes og roteres faller vannet ned på denne siden og dreneres ut til den integrerte takrennen. Du trenger derfor ikke være redd for at du selv blir våt, eller at møbler under ødelegges. Denne varianten er også stille i bruk, og kan installeres med lys i taket om det er ønskelig. Eventuelt også kombineres med andre produkter for å etablere en vinterhage. Eksempelvis glass eller screen. Bor du i et område med sterk vind eller mye snø, og eventuelt er redd for tyngden av snølast, vil dette være et godt alternativ for deg.

Dersom du bor i et værhardt område kan en pergola uten duk, men treverk til tak være å anbefale. Det vil gjøre at du har skygge der konstant, og passer derfor ikke alle, men kan være noe å tenke på. En slik variant kan passe dersom du ønsker en forlengelse av huset og større skyggeareal.

Pris

Prismessig er dette en investering. Den mer prisgunstige løsningen er den pergolaen du får med senkefront. Den gir noe tilsvarende luksuriøse følelsen som en klassisk pergola, men til en liten mindre sum. De fleste leverandører leverer den nedsenkbare fronten i ulike dukmål. Fordeler med en slik senkbar front er at det gjør rommet mer intimt, skygger for den lave kveldssolen og forlenger sommer-sesongen når det begynner å bli kaldere dersom du i tillegg bruker et varmeapparat. En slik variant leveres enten med manuell løsning, eventuelt en halv-automatisk betjening. Velger du i tillegg en duk som er beregnet til all slags type vær vil du også kunne benytte deg av pergolaen når regnet dukker opp. Noe som er særlig gunstig i den norske sommeren hvor en regnskur eller to gjerne dukker opp på sommerstid. Det er et beskyttende lag av gummi som gjør at vann ikke kommer gjennom duken.

Ellers vil en pergola leveres enten som motorisk for lamelltak eller rullduk, eventuelt at den rulles ut manuelt.

Inn-glassing

Inn-glassing kan også installeres med skyvedører på tykkelse 8mm eller 10mm i herdet glass. Dette passer for deg som er lei av vind og regn når du tenkte deg ut på terrassen, og ønsker den perfekte vinterhagen. Det er mulig å ha isolerte skyvedører, men ettersom dette ikke er blant de vanligste produktene skaffes dette hos noen leverandører ved forespørsel.

Motorisk og screens

Motorisk pergola kan monteres for både veggmontert og frittstående pergolaer. Ønskes det en variant som lukker for sidene passer dette godt, og motoriske screens er en god mulighet.

Screens er en flott sideskjerming for pergola-løsninger, enten om du vil ha det på siden eller foran på pergolaen. De festes enkelt i bjelkene på pergolaen, om kan enten installeres med fjernkontroll og automatikk eller med snor.

Garanti

Garantiene ligger som oftest på 2 år for rammeverket og 5 år for motor om dette kjøpes, og 5 år for duken. Elektronikk og fjernkontroller utover har 2 års garanti.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg