Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på husforsikring

Sammenlign tilbud på husforsikring tilpasset deg og din bolig. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker og hvem du vil ha tilbud fra.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Hva er husforsikring?

Enkelte forsikringstyper kommer man helt enkelt ikke utenom. Husforsikring er en av disse. Den er riktignok ikke påkrevd, slik ansvarsforsikring er for bileiere. Men ettersom det ofte dreier seg om svært store verdier, er husforsikring praktisk talt obligatorisk for alle boligeiere.

Men hva dekker egentlig husforsikringen? Hvor går skillet mellom en slik og en innboforsikring? Og trenger man strengt tatt begge deler? Det er slike og lignende spørsmål vi skal ta for oss i det følgende. 

I tillegg skal vi se på hvordan du best går fram for å finne riktig forsikring for deg og huset ditt. Underveis vil det nemlig bli klart at den billigste forsikringen for deg ikke nødvendigvis er den med lavest grunnpris. 

Hva dekker husforsikringen?

Det er ikke uvanlig å dele husforsikringen opp i to dekningsgrader: En grunnleggende og en mer omfattende. Hos Gjensidige har du for eksempel “Hus” og “Hus Pluss”. Trygg kaller sine “Husforsikring” og “Husforsikring Ekstra”. Mens If opererer med “Standard” og “Super”. Og de aller fleste forsikringsselskap har noe tilsvarende.

Den grunnleggende forsikringen dekker vanligvis brannskader, vann- og naturskader, samt andre plutselige skader, for eksempel som følge av innbrudd. Den kommer som regel også med en såkalt fullverdigaranti. Det betyr at hvis huset ditt blir totalskadd og må gjenoppbygges, kan du forvente akkurat samme standard som før skaden.

Det er heller ikke uvanlig at en grunnleggende husforsikring dekker skader på hageanlegg og eventuelle tap av utleieinntekter. Rettshjelp ved erstatningskrav for eksempel som følge av skader du som boligeier har pådratt andre, er også å forvente.

Best dekning 

De dyreste forsikringsløsningene inkluderer gjerne ting som skader på våtrom og sopp- og råteskader i tillegg til det ovennevnte. Følgeskader på grunn av lekkasje i tak eller vegger er også en vanlig dekning. Det samme gjelder følgeskader som skyldes håndverkerfeil. 

Ellers varierer det fra forsikringsselskap til forsikringsselskap hvilke dekninger den mest omfattende forsikringsløsningen inkluderer. Noen har for eksempel et eget punkt for punkterte vindu. Mens andre prioriterer rådgivningshjelp, for eksempel i forbindelse med oppussing og vedlikehold.

Med den mest omfattende dekningen er det dessuten ikke bare flere områder som dekkes, men også oppjusterte erstatningssummer på enkelte felt. 

Pris på husforsikring

Foruten valget mellom den grunnleggende og mer omfattende løsningen, er det en rekke faktorer som avgjør prisen på forsikringen din. Og mange av dem kan du påvirke selv. Hvor stor egenandel du velger å betale, er et godt eksempel på det. Jo mer verdt boligen din er, dess mer sparer du på å oppjustere egenandelen. 

Ellers tilbyr mange forsikringsselskaper både sikkerhets- og samle rabatter. Sistnevnte er du sikkert kjent med fra før. Samlerabatt gis helt enkelt hvis du har flere forsikringer hos samme forsikringsselskap. Hvor stor en slik rabatt er, kommer an på forsikringsselskapet og antall forsikringer der er snakk om. Men inntil 20 prosent er vanlig. 

At mange forsikringsselskaper også gir sikkerhetsrabatter, er det færre som er kjent med. Nøyaktig hva som utløser en slik rabatt, varierer fra selskap til selskap. Men ting som at du har installert nok røykvarslere og brannslokkingsapparat og har utført bolig- og el-kontroll er vanligvis viktige. I tillegg kan du får spørsmål om du har komfyrvakt, overspenningsvern og tyverialarm.

Er billig husforsikring best?

Prisene varierer naturligvis også fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Det er likevel ikke slik at man bare kan gjøre en direkte sammenligning basert på pris. At en forsikring har en lavere grunnpris enn en annen, betyr ikke nødvendigvis at den alt i alt er billigere. Forsikringsselskapet kan ganske enkelt ha kuttet i dekninger. 

Av den grunn er det viktig at du på forhånd har et klart for deg hvilke dekninger som er viktig for deg. Har du for eksempel en utleiedel, er utleieforsikring et must. Andre igjen har overtatt et hus med verdifulle kunstneriske utsmykninger. Dette er noe enkelte forsikringsselskap tilbyr som en egen dekning. 

Budskapet er altså å se på forsikringenes innhold før du begynner å sammenligne pris. Hvilket leder oss over til neste punkt:

Hvordan finne riktig husforsikring?

Det er flere gode strategier som kan tas i bruk når man skal finne riktig forsikring. Til felles har de imidlertid at alle har svakheter som hver for seg gjør dem utilstrekkelige. Man gjør med andre ord klokt i å benytte seg av dem i kombinasjon med hverandre. 

For mange er det å oppsøke tester og oversikter utført av aviser og nettmagasiner en naturlig start. Dette er utvilsomt en god måte å danne seg oversikt over markedet på. 

Andre igjen har hørt venner, familie eller kollegaer snakke om ulike forsikringsselskaper. Mens atter andre benytter seg av nettfora og -tjenester som Bytt.no. Også her kan det være nyttige innspill å ta med seg når den endelige avgjørelsen skal treffes. 

Svakheten ved disse framgangsmåtene er at de ikke tar tilstrekkelig hensyn til dine spesifikke behov. For at et forsikringsselskap skal kunne gi deg sitt beste tilbud, må de vite mer om deg. Det betyr at du er avhengig av å innhente og sammenligne tilbud basert på dine personlige omstendigheter og informasjon.

Det kan nok høres ut som en både tid- og energikrevende jobb. Heldigvis finnes det sammenligningstjenester som letter arbeidet betraktelig. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut ett enkelt skjema. Så er det bare å la forsikringsselskapene overbevise deg om at de har det beste tilbudet for deg! 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.