Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på trådløst bredbånd

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

 • Sammenlign tilbud fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • 100 % uforpliktende
  Du bestemmer selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle
Bredbånd

Sammenlign priser på trådløst bredbånd

Sjekk om du også kan spare penger på internett. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • Sammenlign tilbud fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • 100 % uforpliktende
  Du bestemmer selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle

Trådløst bredbånd - for deg som ikke kan grave fiber

Med trådløst bredbånd kan du oppnå høy hastighet og stabil ytelse - særlig dersom du har muligheter for bredbånd over 5G.

På denne siden kan du lese mer om trådløst bredbånd, i hvilke situasjoner dette bredbåndet vil være den beste løsningen, samt prisnivåer på ulike hastigheter og datamengder.

Trådløst bredbånd kan forveksles med mobilt bredbånd, da begge benytter mobilnettet telefonene våre kobler seg til.

Men trådløst bredbånd skiller seg fra mobilt bredbånd i at det er fastmontert. Det vil altså være en antenne på veggen ute, som må monteres for å koble seg på mobilnettet.

Dette gjør at du slipper å gå sammen med naboene om å få lagt kabel i nabolaget. I tillegg gir trådløst bredbånd deg større frihet til å velge hvem som skal levere nett til deg.

Når antennen er på veggen, kan du kjøpe en 4G- eller 5G-router å ha innendørs - alt ettersom hvordan dekningen er hos deg. Med 5G nettverket som gradvis rulles ut i Norge, kan du med trådløst bredbånd få veldig raskt internett til en god pris.

Hastighet (mbps)

Trådløst bredbånd har begrensinger på hastigheten og databruken, avhengig av hvilket tilbud og månedspris du går for.

Hastighetene som ofte tilbys ved trådløst bredbånd er (fra tregest til raskest):

 • 25 mbps (4G)
 • 50 mbps (4G)
 • 75 mbps (4G)
 • 100 mbps (5G)
 • 200 mbps (5G)
 • 300 mbps (5G)

Et bredbånd med enda høyere kapasitet er fiber, som gjerne en minstehastighet på 100 mbps og opptil 1000 mpbs. Potensialet i trådløst bredbånd er ikke like høyt som ved fiber, men du kan få likevel få et stabilt og raskt internett uten hakking og nedetid.

Med trådløst bredbånd på eksempelvis 100 mbps har du nok til å både strømme musikk og film i høy oppløsning. Dersom flere i husstanden gjør dette, vil 200 mbps være en god løsning.

4G og 5G

I likhet med mobilt bredbånd, bruker altså trådløst bredbånd mobilnettet. Dette betyr at du også må ta høyde for databruken. En viktig forskjell på de to er riktignok at du får mye mer inkludert data for pengene med trådløst bredbånd.

Hastighetene som tilbys vil variere etter om du har mulighet for å ha bredbånd over 5G. Dette henger sammen med hvor du bor i landet. 5G-nettet vil være enda raskere enn 4G, og rulles gradvis ut i Norge.

Som du ser i listen over, vil de raskeste hastighetene kreve at du har bredbånd over 5G.

Data rollover

Et pluss er at dersom du ikke benytter all daten du betaler for en måned, vil denne mengden automatisk overføres til neste måned. Da sløser du ikke bort ubrukt data.

Pris på trådløst bredbånd

 • Prisen på abonnement varierer gjerne fra mellom 500-1.000 kroner i måneden, avhengig av leverandør og hastighet på pakken.
 • Her er det mulig at du belage deg på ekstra kostnader tilknyttet montering, ettersom installatører kommer for å montere antennen der det er best signal. Men det hender at internettleverandørene kjører kampanjer med gratis installasjon, så det er mulig å gjøre en god deal også her.

Ulike bredbånd for ulike situasjoner

Bredbånd på hytta

Siden det trådløse bredbåndet koster å få installert av montør, men foruten dette deler mange likheter med mobilt bredbånd, vil det kanskje være sistnevnte som vil egne seg aller best på steder du ikke tilbringer hver eneste dag.

Når det er sagt - datamengden du får for pengene er større med trådløst bredbånd. Så, om du bruker store deler av din tid på hytta (kanskje du til og med jobber derfra?), kan behovet for trådløst bredbånd på hytta være der.

Bredbånd via satellitt

Bredbånd via satellitt er internett via parabol. Leverandørene har dekning der hvor du kan få inn TV-signaler. Som i praksis er nesten hvor som helst.

Dette kan altså være et godt alternativ i områder hvor det er dårlig mobildekning eller det ikke er tilgang på fibernett.

Hastigheten på dette bredbåndet er raskt nok for mange. Også her slipper du å grave kabel. De fleste bredbånd via satellitt har en hastighet på opptil 50 Mbit/s.

 • Prisen på bredbånd via satellitt varierer fra mellom 200 til 600 kroner i måneden. Utstyrsleien kommer som regel i tillegg, og er ofte rundt 50 kroner.
 • Pris på montering gjort av installatør er gjerne en tusenlapp eller to, dersom du ikke gjør dette selv.

Du kan snakke med den eksisterende TV-leverandøren din om det, eller du kan sjekke om du kan få et bedre tilbud. Motta tilbud på TV-pakker fra flere leverandører, helt gratis og uforpliktende.

Sammenlign tilbud på bredbånd via Tjenestetorget

Trenger du hjelp til å finne beste og billigste bredbånd for deg? Da kan du fylle ut skjemaet du finner øverst på denne siden.

Som du ser i skjemaet, kan du selv velge om du ønsker tilbud på fastmontert eller mobilt bredbånd - som nevnt kan mobilt bredbånd oftest være rimeligere om prisen er viktigst for deg.

Deretter får du kontakt med flere internettleverandører som tilbyr bredbånd i området ditt. Slik at du kan sammenligne tilbud.

Å innhente tilbudene er helt gratis og tilbudene du mottar er uforpliktende.

Sammenlign priser på trådløst bredbånd
Sjekk om du også kan spare penger på internett. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Sammenlign priser på trådløst bredbånd

Sjekk om du også kan spare penger på internett. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.