cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på fiberbredbånd

3 fordeler med å hente tilbud via oss:

  • Sammenlign tilbud fra flere
    Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
  • Spar tid, energi og penger
    Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
  • 100 % uforpliktende
    Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.
Bredbånd

Sammenlign priser på fiber

Sjekk om du også kan spare penger på fiber. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

  • Sammenlign tilbud fra flere
    Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
  • Spar tid, energi og penger
    Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
  • 100 % uforpliktende
    Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

Billig fiberbredbånd - for deg som som vil ha stabil ytelse og høy hastighet

Det finnes en rekke tilbydere av fiberbredbånd på det norske markedet. Den mest vesentlige forskjellen på de ulike fiberbredbåndene ligger stort sett i den prisen du betaler for de ulike hastighetene.

Er du på jakt etter billig bredbånd er det ikke sikkert fiber det aller rimeligste alternativet - til gjengjeld får du et av de raskeste, mest stabile og fremtidsrettede løsningene.

Fiber har flere forskjellige hastigheter, og selv den laveste er raskere enn mange av de andre alternativene.

Det er riktignok et par ting du bør være klar over når det gjelder etablering og installasjon av fiber, og dette vil du kunne lese mer om på denne siden.

Husk: for å ende opp med et internett du er fornøyd med, både på pris og ytelse, er det viktig at du ser over hvilke behov/bruksvaner du (og eventuell familien) har før du slår til på det aller billigste bredbåndet.

Fiberbredbånd har generelt høy hastighet og stabil ytelse

Bredbånd via fiber, også kalt fiberoptikk, gir høyere hastigheter enn hva du får med bredbånd via kobber. Signalene i en fiberkabel sendes via lys, og kan altså overføres i lysets hastighet.

Dette resulterer blant annet i at fiber gjerne har like høy hastighet på både opplastning og nedlastning. Dersom fiberbredbånd ikke har like høy nedlastning- som opplastingshastighet kalles dette hybridfiber.

Hastigheten på fiber ligger gjerne mellom 100 mbps for de rimeligste abonnementene til rundt 1000 mbps for de dyreste.

Hvilken hastighet (mbps) passer for deg?

Under kan du se hvilke hastigheter som tilbys, fra billigst til dyrest - og se hvilket alternativ som dekker dine behov best.

  • 100 mbps: Passer for deg som har en enkel internettbruk. Strømmer film og musikk og vil være adekvat til eksempelvis skype møter, uten at ting hakker
  • 250 mbps: Passer for deg som har flere i huset som bruker internett samtidig
  • 350 mbps: For deg som trenger enda litt ekstra ytelse
  • 600 mbps: Nå begynner det å bli riktig så god kapasitet, ja!
  • 1000 mbps: Ønsker du det beste markedet kan tilby, vil 1000 mbps på opplastning og nedlasting være tingen

Fiberbredbånd er ikke bare raskere enn alternativer som trådløst bredbånd og mobilt bredbånd, men også mer stabilt, ettersom færre faktorer kan påvirke signalet.

For å kunne få fiber, må det legges en kabel under bakken på tomten din, som videre strekkes inn i boligen. Avhengig av hvor du bor, og om det er nok interesse blant nabolaget i å bygge ut fiber. Dette kan du selv sjekke enkelt ved å skrive inn postnummeret ditt på bredbåndleverandørenes nettsider.

Hvem passer fiberbredbånd for?

Siden fiberbredbånd handler om hastighet og stabilitet, passer det utmerket for deg som:

  • Ønsker å streame i høy oppløsning uten at filmen hakker
  • Spiller spill over nett - fiber har lite til ingen nedetid
  • Har flere i husstanden som bruker internett samtidig
  • Bor på et sted hvor fiber er utbygget (du kan se og lese mer om status i ditt område på bredbåndleverandørenes hjemmesider)

Pris på fiber

Dersom bredbåndsleverandørene har bygget ut fiber i området ditt, eller mange nok i nabolaget viser interesse for utbygging av fiber, har du god grunn til å se nærmere på fiber.

Prisen du må ut med avhenger av forskjellige faktorer:

  • Å grave ned fiberrør i hagen din kan koste alt fra 0 -10.000 kroner, avhengig av ulike forhold knyttet til området du bor i, og om du eventuelt graver selv. Graver du selv, sparer du naturlig nok mye penger.
  • Installasjon av fiberbredbånd vil stort sett ligge på et par tusenlapper. Her kommer montør på besøk for å legge fiber igjennom husveggen, setter opp, og finner optimal plassering av utstyret.
  • Abonnement har ofte noe høyere minimumspris enn andre alternativer som mobilt bredbånd og trådløst bredbånd - du må fort ut med rundt 700 kroner for den rimeligste pakken og 1.300 kroner for den beste. Til gjengjeld er fiber det mest stabile og hurtige nettet du får i dag.

Andre typer bredbånd som eksempelvis trådløst bredbånd har ofte en topphastighet på 100 mbps til rundt tusen kroner måneden. For samme månedlige pris får du altså fiber med langt høyere hastighet. Dersom du vil ha høyest mulig hastighet for pengene, kan fiber fort være den riktige investeringen.

Trådløst eller mobilt bredbånd som alternativer til fiber

Det er ikke sikkert du har muligheten til å legge fiber der du bor. Hvilke billige alternativer finnes til fiber? Kan mobilt eller trådløst bredbånd gi deg samme ytelsen til gode priser?

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd har utviklet seg kraftig i takt med våre streaming og gaming-vaner. Med mobilt bredbånd slipper du graving og installasjon. På mobile bredbånd kan du ofte få opptil 100 mbps, som tilsvarer den laveste enden av fiberbredbånd. Dette vil likevel være nok for mange til å streame både filmer og musikk i høy kvalitet.

Avhengig av hvor mye data du trenger, vil prisene variere fra 200 til rundt 1.000 kroner i måneden. Her betaler du for hastigheten og mengden data. Når dataen brukes opp, strupes hastigheten gjerne til et sted mellom 6-10 mbps, så om du skal ha bredbånd i hjemmet, vil muligens neste alternativ være et bedre alternativ.

Les mer om mobilt bredbånd på denne siden.

Trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd kan forveksles med mobilt bredbånd, da begge benytter mobilnettet telefonene våre kobler seg til.

Men trådløst bredbånd skiller seg fra mobilt bredbånd i at det er fastmontert. Det vil altså være en antenne på veggen ute, som må monteres for å koble seg på mobilnettet.

I tillegg vil du mer inkludert data for pengene, noe som gjør at dette bredbåndet er godt egnet i hjemmet.

Prisen på abonnement varierer gjerne fra mellom 500-1.000 kroner i måneden, avhengig av leverandør og hastighet på pakken. I tillegg må du regne med å betale for montering av antennen - men det hender at leverandørene kjører kampanjer hvor dette er lavere priset/gratis.

Les mer om trådløst bredbånd på denne siden.

Sammenlign tilbud på fiber via Tjenestetorget

Trenger du hjelp til å finne en leverandør av bredbånd som kan tilby billig fiberbredbånd for deg? Da kan du fylle ut skjemaet du finner øverst på denne siden.

Som du ser i skjemaet, kan du selv velge om du ønsker tilbud på fastmontert eller mobilt bredbånd - som nevnt er fiberbredbånd det mest stabile og raskeste som finnes der ute, dersom ytelse er ekstra viktig for deg.

Deretter får du kontakt med flere internettleverandører som eventuelt tilbyr/kan tilby fiber i området ditt.

Å innhente tilbudene er helt gratis og tilbudene du mottar er uforpliktende.

Sammenlign priser på fiber

Sjekk om du også kan spare penger på fiber. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer