Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på Takvindu fra flere leverandører

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Vinduer

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på Takvindu. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktig Takvindu til din bolig

Takvindu

Vurderer du å skaffe deg takvindu til boligen din? Det kan faktisk være veldig lurt! Mange lever i boliger som har skråtak hvilket betyr at man må utnytte plassen best mulig ettersom det gjerne er veldig begrenset plass i slike rom. Et annet problem er at det blir lite vegger å plassere vinduer.

Det kan ofte bli mørkt når man har slike rom med begrensede muligheter til å få inn lys. Da må man bli kreative for å få utnyttet plassen og lysmulighetene best mulig. Det er mulig å sette inn vinduer når man skal bygge boligen, men man kan også sette inn vinduer i taket etter at selve boligen er bygget. Ifølge sinnasnekkeren Otto Robsham så kan mye av den dårlige arkitekturen i Norge reddes ved bra bruk av takvindu.

Hva er takvinduer

Takvindu er vinduer som er beregnet på å sette inn i et tak, enten under oppføring av bygg eller i en renovering senere. Vinduene kan være flate eller de kan være skrå, det er ikke alle tak som er skrå, men takvindu kan uansett være et gunstig alternativ for å få lyset og omgivelsene inn i boligen. Samtidig får du gleden av å få inn masse lys og luft uten at naboer har noe innsyn i din bolig.

Hvorfor bør du velge takvindu

Visste du at et takvindu slipper inn 20% mer lys enn et vindu som er plassert på veggen? På boligmarkedet i Danmark så har det vist seg at takvindu kan øke prisen på boligen med opptil 32%. Så det er et argument, at boligen faktisk øker i verdi. Samtidig er det også mange andre fordeler.

Det er utrolig hvor mye mer lys du kan få inn i en bolig med takvindu. Når du har vindu på vegg vil du merke at lyset som kommer inn er avhengig av hvilken tid på døgnet og ikke minst året, det er. Avhengig av vinkel på takvinduet vil du kunne få mer dagslys inn, og jo høyere vinkelen er, jo større sjanser for å få mer dagslys inn gjennom dagen.

Flere måter å kombinere vinduer på

Det finnes også glimrende måter å kombinere takvindu og balkonger, slik at man får en liten balkong man kan nyte været på. Man får god utsikt fra balkongen og gjennom vinduene, slik at det får små rom til å virke større og mer romslige. Vi vet jo alle hvor klaustrofobiske små leiligheter kan bli, spesielt når mørketiden kommer og perioden med dagslys er veldig begrenset i forhold til det den pleier å være. Det er spesielt populært med takvindu i byleiligheter som gjerne er små på areal og hvor man må utnytte arealet maksimalt.

Overlysvindu

Disse vinduene kalles også for skylight og er vinduer du åpner oppover. Disse vinduene finnes i forskjellige varianter, blant annet som kuppel og du kan variere materialet fra å være helt gjennomsiktig, til bare delvis gjennomsiktig. Ettersom formene kan varieres veldig, så gir det mange spennende muligheter til å variere på arkitektur og design.

Pris på takvindu

Du kan få et helt supert takvindu til rundt 10 000,- men det finnes selvsagt også både billigere og dyrere varianter, alt etter hvor avanserte og store vinduer du ønsker. En snekker pleier som regel å bruke en dag og koste rundt 5000 kr for å få takvinduet montert. Så her er det opp til deg å finne ut hvor mye du ønsker å legge i det å få et takvindu i din bolig.

Ulike løsninger for ulike rom

Det finnes jo mange måter å ta i bruk takvindu på, du trenger ikke bare plassere et vindu og være fornøyd med det. Det gjelder å ha god fantasi og se for seg gunstige løsninger i de aktuelle rommene. Det kan for eksempel være en form for overbygg over et uteområde, der du har brukt en form for takvindu. Du kan bruke det på loftet eller øverste etasje i boligen som er i bruk.

Du kan ha en hel rekke med takvinduer for å åpne opp hele taket og gjøre det slik at du kan se på hele nattehimmelen når du legger deg for å sove om kvelden. Du kan bruke det til å bygge ut der du har skråtak, slik at du får en liten takterrasse eller takaltan. Du kan sette sammen forskjellige tak og fasadepakker, slik at du får den løsningen som passer deg absolutt best.

Ulike typer vinduer

Du kan få takvindu som er drevet av elektrisitet eller solcellepanel, og du kan fjernstyre vinduet, gardiner, screens og rulleskodder med kontroll. Du kan få vindu med innebygd regnsensor som lukker vinduet automatisk når det begynner å regne.

Midthengslet takvindu

Med midthengslede takvindu er vinduet festet på midten på hver side. Disse vinduene kan monteres lavere enn de topphengslede vinduene og de gjør det mulig å plassere møbler under vinduene. Du får også nyte bedre av utsikten og det er mer fleksibelt i forhold til møblering, utsikt og ikke minst i forbindelse med innsyn.

Topphengslet vindu

Hvis du har behov for å plassere vinduet høyt er topphengslet vindu det beste alternativet. Her åpner du vinduet med håndtak nederst. Dette vinduet kan gi perfekt panoramautsikt enten du monterer et alene eller flere etter hverandre.

Loftsvindu

Det finnes også loftsvindu som eksisterer for spesielle formål og disse brukes gjerne uansett hva slags bygning det er snakk om. Disse vinduene er innbruddssikre og kan brukes til redning om det for eksempel skulle oppstå brann. Det finnes vindu som har ekstra isolering med tanke på lydforurensing. Det finnes vindu som har røykventilasjon eller rett og slett vanlig luftventilasjon. Det finnes vindu som er laget for å tåle ekstra vekt med tanke på snøfall om vinteren.

Hvordan gå frem for å bestille takvindu?

Har du bestemt deg for at du vil ha takvindu enten i boligen du bygger eller i boligen du allerede bor i? Hvis det er en bolig du holder på å planlegge eller oppføre så bør du diskutere gode løsninger med din arkitekt eller med andre som jobber på boligen. Det bør være en smal sak å gjøre om på noen av tegningene slik at du kan få inn takvinduer som du ønsker. Ha gjerne med deg arkitekten og entreprenøren i prosessen når du skal bestemme hvor i boligen det skal være takvindu og hvor mye takvinduer som skal være på en plass.

Hvilke loftsvindu er best for deg?

Det gjelder så å finne ut hvilke takvindu løsninger som er de beste for dere. Er det ønsker om å ha møbler under takvinduet? Er det gjerne slik at dere har behov for å kunne nyte en fantastisk utsikt over tretoppene? Kanskje dere kan ha en kombinasjonsløsning der dere har takaltanvindu med andre typer takvindu? Om det er i et relativt stort rom så er kanskje ikke dette nødvendig, det finnes gjerne vanlige altan eller terrasseløsninger. Men om man derimot har rom med veldig lite plass i øverste etasje, så er det muligheter for å få utvidet plassen.

Skal du fikse en bolig du allerede har og bor i, og få satt inn takvindu, bør du sjekke litt rundt både på leverandører av takvindu og snekkere som kan utføre jobben. Gjør deg kjent med hvilke snekkere som har positivt rykte i området hvor du bor, og de som har dårlig rykte ettersom du vil holde deg unna disse. Du kan hente inn tilbud fra de forskjellige, eller be dem om å komme på befaring for å komme med forskjellige mulige løsninger. Noen leverandører av takvindu har også kontrakter med snekkere slik at du kan få en pakkepris på takvindu og monteringen av vinduet.

Spare penger også i prosessen?

Det er også verdt å nevne at man kan benytte seg av anbudstjenester også. Da tar man og legger ut hva man ønsker og ber om å få tilsendt tilbud fra leverandører og eventuelle snekkere. Det tar ikke nødvendigvis så veldig lenge før du får gode tilbud tilsendt. Du kan også her be om å få de aktuelle kandidatene på befaring for å se hva de kan tilby og finne ut hva det faktisk er du ønsker. De kan faktisk komme med perfekte løsninger som du ikke har tenkt på selv.

Når du så har funnet ut akkurat hvilke takvindu du vil ha, så gjelder det å få en god avtale i boks. I avtalen bør det være spesifisert pris, hva som er inkludert i prisen, hvilken montering som følger med i prisen og hva du må betale for selv. Det er også smart å få spesifisert hvor mange timer snekkeren har lov til å bruke om du er nødt for å betale snekkeren for hver time. Hvem har vel ikke hørt om snekkere som opererer på egen klokke og skriver timer enten de er på stedet og jobber eller ikke. Nettopp derfor er det utrolig viktig å få en god avtale i bunn.

Dette er faktisk en god måte å spare penger på uten at det går ut over kvaliteten på vindu og montering. Det er jo faktisk ikke nødvendig å bruke masse penger når man kan være prisbevisst og betale mindre for både vindu og selve monteringen.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på Takvindu. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende