cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på Fastkarm vindu fra flere leverandører

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Vinduer

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på Fastkarm vindu. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn beste Fastkarm vindu

Fastkarm

Dersom du skal i gang med et byggeprosjekt er det lurt å tenke på hva slags vinduer du skal. Fastkarm kan være et godt alternativ for deler av boligen din.

På jakt etter nye vinduer? Gå for fastkarm!

Navnet taler litt for seg selv: Fastkarm er et vindu som ikke kan åpnes – glasset sitter fast til karmen. Grunnen til at mange velger å ha fastkarm vinduer hjemme er fordi dette er den typen vindu som har absolutt mest glass, dermed gir de også mest lys. Da betaler man litt mindre for mer lys.

Vinduer

Ikke alle er klar over at det finnes en såpass stor «jungel» med vinduer. Derfor kan overraskelsen bli stor når man går i gang med et byggeprosjekt eller har bestemt seg for at det er på tide å bytte ut vinduene man har. Heldigvis er det mulig å tilegne seg informasjon slik at jungelen plutselig føles litt mindre og enklere å forholde seg til.

Hvis du skal gå i gang med et byggeprosjekt kan det hende du skal ha en del ulike vinduer til boligen din – at ikke alle skal være helt identiske. Da kan du for eksempel velge fastkarm for noen steder eller noen rom – så får du godt med lysinnslipp. Så kan du selvfølgelig i tillegg ha noen vinduer som kan åpnes opp og igjen, slik at du har muligheten til å lufte.

Vinduer med fast karm

Se for deg en bolig full av fantastisk sollys. Dette er noe mange ønsker seg og drømmer om. Vi vil helst ha så mye sollyst som overhodet mulig for de pengene vi legger inn i vinduer. Det er derfor det er så lurt å velge vinduer som har fast karm.

Disse vinduene finnes i mange ulike typer og de kan passe inn så godt som overalt. Vinduene kan for øvrig ofte kombineres med andre typer vinduer ved siden av/ i kombinasjon med, slik at man også får muligheter til å ha vinduer som kan åpnes på samme sted som man får mye lys.

Hvis du skal gå for vindu med fast karm, kan du notere deg at du kan velge hvor mange ruter du skal ha. Du har altså en del valg foran deg.

Optimalt lysinnfall

Selv om vi ofte bruker penger og tid på solskjerming, er det slik at vi ønsker å ha mye lys i boligen vår. Det hjelper ikke å kun ha lamper, vi mennesker trenger naturlig lys også. Derfor strever mange av oss for å få optimalt lysinnfall.

Hvis du er en av de som har som mål å bygge en bolig som har masse naturlig sollys og tilgang til god utsikt ved hjelp av store og flotte ruter, gjør du lurt i å se mot fastkarm vinduer.

Fastkarm til garasjen

En god del velger også typen fastkarm til steder hvor det er best at vinduene absolutt ikke kan åpnes. Garasje er et eksempel på et slikt sted. Det er ikke alle som føler behov for å ha et vindu i garasjen, men dersom du for eksempel har et arbeidsbord der eller oppholder deg en del i garasjen, kan det være lurt å ha muligheten til å få inn mye lys. I garasjen er det absolutt mest praktisk å ha et vindu som ikke kan åpnes – man har ikke behov for å lufte der.

Det kan også hende at slike vinduer vil være praktisk i lekestuer, boder eller lignende.

Fastkarm med toppstyrt vindu

Hvis du nå har begynt å tenke at vindu av typen fastkarm virker utrolig praktisk, men at du synes det er et minus at det ikke kan åpnes, da skal du heldigvis få en god nyhet nå. Det finnes nemlig en løsning som sikrer at du får både i pose og sekk. Denne løsningen må sies å være både praktisk og moderne – den er i hvert fall helt klart noe som trolig vil øke i popularitet.

Fastkarm med toppstyrt vindu gir deg alt du ønsker deg. Du får et vindu som sitter fast og ikke kan åpnes – dermed et vindu som gir deg plenty med solskinn/lys. I tillegg får du et lite vindu på toppen som kan åpnes. Dette er en løsning som er veldig brukervennlig og som passer i mange rom og i mange boliger!

Nye vinduer til boligen

Selv om du ikke akkurat skal starte på et stort byggeprosjekt så er det slik at vi innimellom må oppgradere det vil har. Det kommer med andre ord til å komme en tid der du må skaffe nye vinduer til boligen din. Derfor er det ingen dum idé å finne ut litt mer om hva som finnes der ute på markedet.

Dersom du ikke aner hvordan det ligger an med vinduene dine, kan det være lurt å be en fagperson komme innom for en befaring. Da vil du for det første få svar på når du må bytte vinduene dine og for det andre kan du få god hjelp til å finne ut av hva som er et godt valg for deg. Det kan også hende at dere kan få tatt nøyaktige mål, slik at ting blir enklere når du faktisk må gå til innkjøp av nye vinduer.

Det kan være lurt å bruke litt tid på det å skulle bytte vinduene sine. Det er nemlig slik at det finnes store kvalitetsforskjeller. Det vil altså variere veldig hvor lenge du kan regne med å ha vinduer – derfor lønner det seg jo selvfølgelig å være litt oppmerksom i kjøpsprosessen. Ta deg for eksempel tid til å finne ut av om leverandørene har garantier og eventuelt om disse varierer fra leverandør til leverandør.

Hvis du vet hva slags behov du har, men ikke aner hvilke vinduer som dekker disse behovene, kan du enkelt ta kontakt med en leverandør og be om litt hjelp. Husk at de er eksperter på vinduer, og de er vant til å hjelpe folk til å finne ut av hva som vil være det beste valget.

Slik måler du vindu

Det er ikke egentlig så lett å skulle ta mål helt selv, da må man huske på at det er viktig å være nøye. Ta deg godt tid dersom du selv skal stå for det å ta mål. Et godt råd er å be en håndverker om å hjelpe deg – spesielt hvis du allerede skal bruke en håndverker til en eller annen tjeneste. Be han eller henne om å ta mål av vinduet ditt i tillegg – det tar ikke lang tid, og det vil ikke koste deg mye ekstra.

Hvis du skal måle selv burde du være klar over at et vindu måles ved eller på utvendig karm – du må altså fjerne listverket for å få et korrekt mål. Hvis du skal oppgi mål, oppgi bredde ganger høyde.

Muligheter og fordeler med fastkarm

Dersom du fremdeles ikke er helt sikker på om du skal velge fastkarm eller ikke, kan du få noen flere tips/råd. Du kan få vite litt mer om hvilke muligheter du har/hva slags fordeler som er der. Som nevnt er fastkarm et perfekt valg for alle som setter pris på mye lys. Er du ute etter en lys bolig, er det helt klar lurt å ha noen fastkarmer. I tillegg gir vinduer av typen fastkarm deg muligheten til å ha store glassflater, og muligheten til å velge litt mer når det kommer til design/utseende.

Det med at det slipper inn mye lys, er ikke bare bra i form av det at det blir lyst. Det slipper også inn mye varme. Lys og varme er det samme som trivsel for veldig mange av oss!

I tillegg er det også slik at fastkarm vinduer isolerer mye bedre enn vinduer som kan åpnes.

Ulike fasonger på fastkarm:

 • Vanlig firkantede
 • Skrå
 • Buer
 • Runde
   

Tenk sikkerhet når du velger vinduer

Et godt råd når du er i den fasen hvor du skal velge ulike vinduer til hjemmet ditt, er å tenke mye på sikkerheten. Både når det kommer til innbrudd og rømningsveier.

Heldigvis har mange av oss en god husalarm som gjør at vi er relativt sikret mot innbrudd, men det kan likevel være lurt å ha dette i tankene når vinduer skal velges. Det er noen vinduer som er vanskeligere å bryte opp/knuse etc, enn andre.

Det viktigste når det kommer til sikkerhet er at du har tenkt på at du skal ha gode muligheter til rømningsvei. Husk at trygghet for familien er noe av det absolutt viktigste, dette trumfer alt av andre ting som pris, utseende, osv.

Dette burde du tenke på når du skal velge

Når du etter hvert skal ta et valg om hva slags vinduer du skal ha, kan det være lurt å ha noen punkter over hva du faktisk burde tenke på. Derfor serverer vi deg noen av disse punktene. Ta de gjerne frem når du er klar for å skaffe deg vinduer. Her er fire viktige ting du burde tenke på når du skal velge vinduer.

Slik vurderer du vinduer:

 • Levetid og vedlikehold
 • Isolering
 • Støy og lyd
 • Tilbehør
   

Levetid og vedlikehold

Som nevnt gjør du lurt i å finne ut av om leverandøren tilbyr garanti på de vinduene du skal ha, og om det eventuelt finnes en leverandør som har en bedre garanti. I tillegg til dette burde du finne ut av hva som er vanlig levetid for de ulike vinduene du vurderer. Du vil helst at et vindu skal vare så lenge som mulig, slik at det blir lenge til neste gang du må kjøpe nye.

For mange er det også viktig at de kommer unna med så lite vedlikehold som overhodet mulig. Det er for eksempel en av grunnene til at mange i det siste har begynt å velge plastvinduer fremfor trevinduer. Finn ut hvor viktig det er for akkurat deg med tanke på vedlikehold, og velg vinduer deretter.

Isolering

Det er få av oss som ønsker å få magesår av å åpne strømregningene som ramler ned i postkassa. Sagt på en annen måte har vi ikke lyst til at strømforbruket skal øke eller være jevnt over høyt. Derfor er det viktig at vi har gode tiltak og løsninger når det kommer til isolering. Når du skal velge vinduer er det lurt å ha fokus på isoleringsevne. Gamle vinduer vil gi dårlig isolering, dette er en av grunnene til at man må bytte.

Støy og lyd

Kall det gjerne en annen form for isolering: Hvis du bor i områder der det er mye bråk, trenger du lydisolering. Det kan for eksempel hende at du bor nærme en vei og dermed sliter med mye trafikkstøy – dette vil være en viktig faktor når du skal kjøpe nye vinduer. Er du plaget av bråk, bør du velge glass med lyddempende funksjon.

Tilbehør

Når du skaffer deg nye vinduer gjør du lurt i å samtidig tenke på solskjerming, slik at du har alt klart. Det kan også hende at du kan kjøpe alt fra samme leverandør og dermed kanskje få litt rabatt. Du vil i hvert fall kunne få enormt god hjelp til å finne ut av hva slags solskjerming du skal velge til dine nye vinduer – dette er noe de er vant til å hjelpe kundene sine med. Da håper vi du synes disse punktene var fornuftige, og at du faktisk tenker på disse tingene når du skal kjøpe nye vinduer.

Slik får du fastkarm eller andre vinduer

Hvis du nå har bestemt deg for at tiden er inne for å kjøpe nye vinduer, kan vi gjerne hjelpe deg med de neste stegene. Det kan være veldig lurt å innhente flere ulike tilbud, slik at du har litt å velge mellom. Det kan nemlig føre til at du sparer penger.

På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema med nødvendig informasjon. Denne informasjonen sender vi videre til flere leverandører. Etter kort tid vil du få uforpliktende tilbud som du kan ta en nøye titt på. Så er det selvfølgelig du som bestemmer hvem som blir din leverandør. Velg gjerne etter pris og spar noen slanter – da føles det kanskje litt bedre å gå til innkjøp av vinduer.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.