Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Motta tilbud på Plastvinduer fra flere leverandører

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Vinduer

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på Plastvinduer. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn beste Plastvinduer tilpasset din bolig

Plastvinduer

Skal du bytte ut vinduene dine? Da burde du vite litt mer om hva slags valg du har. Det er ofte at oppgradering, oppussing eller en eller annen fornying står på lista over det vi ønsker oss mest. Andre ganger har man egentlig ikke så lyst til å bruke penger på ting til hjemmet, men man vet man må. Uansett er det ikke til å komme fra at de fleste av oss ofte skal ha i gang med et husprosjekt. Det kan for eksempel være å bytte ut alle vinduene.

Dersom man skal bytte ut vinduene sine, ønsker man selvfølgelig at de nye man kjøper skal holde lenge. Man ønsker rett og slett å finne markedets beste vinduer. Da starter letingen, og man må finne informasjon om de ulike typene. Mange velger å gå for plastvinduer (PVC-vinduer), for å slippe stor jobb med vedlikehold. La oss være ærlige, de fleste av oss ønsker en løsning som er «enkel».

Plastvindu

Så hva er egentlig et plastvindu? De fleste av oss er nok mest vant til å ha vinduer som er laget av treverk. Noen har kanskje tidligere testet ut plastvinduer, men kanskje det var før de ble så moderne og praktiske som de er nå.

Det er svært lite som er 100 % vedlikeholdsfritt, men sammenlignet med andre vinduer så er plastvinduer tilnærmet vedlikeholdsfrie. Det kan hende at du innimellom vil tørke av vinduene med en fuktig klut, men du slipper maling, oljing, osv. Det høres kanskje ut som en behagelig verden? Mange vil synes det!

Plastvinduer har blitt mer og mer populært i det siste. Trolig fordi mange ser verdien i hvor praktiske de er, i tillegg til at de også har blitt mye mer moderne. Utseende er selvfølgelig viktig for mange av oss – og det at vinduene er vedlikeholdsfrie bør ikke gå på bekostning av hvordan hus og fasade ser ut.

PVC vinduer

Noen kaller det for plastvinduer, mens det «offisielle» navnet er PVC-vinduer. Hvis du har begynt å tenke på at du snart skal gå til innkjøp av nye vinduer, har du også kanskje begynt å tenke på hva slags materiale vinduet ditt skal ha. Noen velger å gå for tre, mens andre velger PVC-vinduer (plast).

Vinduer av PVC

Nå kan det hende at du har begynt å lure på hva pvc egentlig står for, eller hva slags plast det er snakk om. PVC er navnet på den plasten som brukes i disse vinduene. Det egentlige navnet er polyvinylklorid – og det er et polymer av kloreten. Dette høres selvfølgelig veldig komplisert ut, og er ofte ikke så relevant for valget. For de spesielt interesserte: Det er et vinylstoff som er stivere enn polyetylen og lettere å farge. I tillegg til vinduer, blir plasten pvc brukt til takrenner, hageslanger, leker, og til isolasjon i elektriske ledninger.

Vedlikeholdsfrie vinduer

Vi har vært litt innom det allerede, men det er altså slik at de fleste av oss alltid ønsker å spare tid. Vi har en drøm om at vedlikehold skal gå fort – eller at vi skal komme unna med å gjøre lite av det. Derfor er det flere og flere som ser etter løsninger som gjør livet litt enklere. Det er ikke til å komme fra at mange av oss sliter med tidsklemma, derfor er vi nødt til å finne mer tid et eller annet sted.

Hvis man er i den heldige situasjonen at man skal bygge nytt hus, lønner det seg å ha tenkt på dette med vinduer. Du har faktisk en gyllen mulighet til å gjøre grep for å unngå mye vedlikehold. Det er som en drøm som går i oppfyllelse å plutselig kunne slippe alt vedlikehold av vinduer. Plastvinduer går for å være det nærmeste man kommer vedlikeholdsfrie vinduer. Altså noe man helt klart burde vurdere!

Test av vinduer

Mange som er i den fasen hvor de leter etter de perfekte vinduene, lurer på hva ulike tester sier. Nettet har som regel mange tester å vise til, hver eneste gang vi skal kjøpe noe nytt.

Det er ikke alltid disse testene er til å stole på. For eksempel bør man forsikre seg om at testen ikke er kjøpt og betalt, men at den er nøytral. Man bør også være nøye på å sjekke datoen for testen – markedet forandrer seg fort. En vindustype som kom høyt opp for ett år siden, kan ligge langt nede på lista nå. Så vær oppmerksom, og vær kritisk.

Det kan også være lurt å finne ut av hva testen faktisk skal finne ut av/teste. En test kan ha ulikt fokus og vektlegge noe annet enn det som er viktig for deg. Mange tester tar for eksempel for seg pris, mens du som forbruker kanskje er enda mer opptatt av kvalitetsforskjeller.

Kvalitetsforskjeller finnes selvfølgelig, derfor gjør man lurt i å undersøke før man kjøper. Ta gjerne kontakt med ulike leverandører, slik at du har flere valg. Da er det større sannsynlighet for at du ender opp med et bra produkt.

Nye vinduer

Som nevnt er du i en fantastisk posisjon hvis du nå skal bygge nytt – da kan du nemlig velge «riktige» vinduer helt fra starten av. For de fleste er situasjonen en helt annen. Du har kanskje forstått at du blir nødt til å gå til innkjøp av nye vinduer? Det føles sikkert som en kjip prosess akkurat nå, men bare tenk hvor fornøyd du kommer til å bli når vinduene er byttet ut – når de nye er på plass.

Hvis du du skal bytte ut vinduer kan det være lurt å ta kontakt med en håndverker eller leverandør som kan komme på en befaring. Slik at du vet hva slags valg du har, hvor stor jobb det er, og rett og slett hva som er mulighetene dine. Nøyaktige mål er selvfølgelig et stikkord her.

Plastvinduer har lang levetid

Du har allerede fått med deg noen fordeler med å velge plastvinduer. En annen fordel er at levetiden er lang. Dette kombinert med det at de trenger lite vedlikehold, gjør vindustypen til et godt valg for veldig mange av oss.

Plastvinduer tåler mye hardt vær, alt fra regn, til snø, til kuldegrader og sol igjen! Derfor egner disse seg godt her i Norge.

Noen leverandører har en garanti på plastvinduene sine. Dette er noe det kan være lurt å sjekke opp. For det første om leverandøren du snakker med har en slik garanti, og om det eventuelt finnes noen leverandører som har flere år i garanti.

PVC-vinduer holder huset varmt

Isoleringsevne er selvfølgelig noe som er viktig for mange av oss. Vi ønsker jo ikke høye strømregninger eller iskalde gulv. Heldigvis fungerer plastvinduene godt også her. Plastmaterialet leder ikke varme eller kulde – derfor er isoleringsevnen høy. Til plastvinduer har man ulike valg når det kommer til selve glasset, derfor har man ekstra muligheter til å isolere enda bedre. Flere lag med glass = du kan spare penger på strøm.

Valget – plastvinduer eller trevinduer?

Det endelige valget kan for noen være litt vanskelig. Spesielt hvis man i alle år har hatt trevinduer og er godt fornøyd med dette. Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å gå for det man er mest vant til, men det kan være lurt å vite om forskjellene. Nå vet du en del om fordelene ved å velge plastvinduer – da bør det være litt enklere å skulle ta valget.

Kort fortalt så handler det om å finne ut av hva som er viktig for akkurat deg. Du trenger ikke å velge det samme som naboen din. Du burde velge det som kommer til å gjøre deg fornøyd!

Ønsker du noe som er mer vedlikeholdsfritt, så er det nok ikke noe tvil om at det er plastvinduer som er tingen. Disse kommer i flott design, men det er noen som velger trevinduer fordi de synes dette er finest – da er det et godt valg for dem.

Hvis du er i tvil kan det lønne seg å ta kontakt med en leverandør for å få noen flere innspill. De har hjulpet mange mennesker med å finne gode løsninger. Det kan for eksempel hende de har noen tanker om hva som passer best til boligen din. Ikke nøl med å ta kontakt – de tar gjerne en prat med deg.

Miljøvennlig

Hvis du er en av de som er opptatt av å være miljøvennlig og i tillegg ønsker plastvinduer: Da skal du få en god nyhet. Plastvinduer er nemlig ikke bare bra for deg, de er også bra for miljøet. Enda en god grunn der altså!

Pris på plastvinduer

Mange lurer selvfølgelig på hvor kostbart dette er. Ettersom fordelene er så mange og store, er det lett å tenke at dette blir for dyrt. Det trenger ikke nødvendigvis være tilfellet. Det er vanskelig å gi priseksempler, for det er fremdeles en del andre valg som skal tas. Det kommer for eksempel an på hva slags ruter du skal ha, og en del andre ting.

Når det kommer til pris kan det være lurt å innhente flere ulike tilbud, slik at du har noen å velge mellom. Da er sjansen større for at du velger det billigste alternativet og unngår overpriset vinduer. Ta gjerne kontakt med ulike leverandører og forhør deg om pris – da får du konkrete summer du kan forholde deg til.

Som nevnt er det andre valg når det kommer til disse vinduene, ikke bare om det skal være av plast eller tre. Derfor har du også muligheten til å justere prisen oppover eller nedover. Er det viktig for deg at det blir så billig som mulig, kan du velge noen av de billigste løsningene/valgene og ende opp med en lavere sum.

Få vinduenes tilstand vurdert

Om du har tenkt at du helt sikkert ikke trenger å bytte vinduer på lenge enda, da burde du kanskje koste på en vurdering av tilstanden på vinduene dine. Det er mange av oss som synes det er best å lukke øynene litt for slike ting som vinduer som kanskje må byttes ut, derfor kan det være lurt å spørre en fagperson.

Hvis du vet at du har hatt vinduene i lang tid, gjør du lurt i å få en slik vurdering. Det er bedre at du får tid på deg til å bytte vinduer, enn at du brått blir tvunget inn i det. Det kan jo godt hende at fagpersonen som gjør vurderingen sier at du kan vente en stund før du bytter vinduer, da får du en gladnyhet og kan lene deg tilbake i noen år til.

Høye strømregninger?

Det å ha gamle vinduer som ikke fungerer optimalt kan faktisk føre til at du får høyere strømregninger enn det du setter pris på. Dette fordi dårlige vinduer går utover isoleringsevnen og du opplever da et varmetap i hjemmet. Hvis du plutselig får veldig høye strømregninger gjennom vinteren, kan det være lurt å ta noen grep. Et av disse grepene kan være å bytte ut dårlige vinduer.

Slik finner du riktig leverandør

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe plastvinduer, lurer du sikkert på hva som er beste metode for å komme i mål. Vi har tidligere anbefalt at du tar kontakt med ulike leverandører, men vi skjønner samtidig at det kan være slitsomt med en slik ringerunde. Derfor har vi gjort et forsøk på å forenkle denne prosessen.

På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema og dermed finne de aktuelle leverandørene. Innen kort tid vil du bli kontaktet og du mottar da flere tilbud. Når du har disse tilbudene foran deg, ser du fort om noen av prisene skiller seg ut. Så står du selvfølgelig fritt til å velge det billigste alternativet. Vi håper at du kan spare penger!

Uansett håper vi at denne artikkelen gjorde valget ditt litt enklere. Nå er du i hvert fall klar over hva slags fordeler som finnes med plastvinduer – og så er det du som til syvende og sist skal ta det endelige valget. Husk også at leverandørene gjerne hjelper deg hvis du har spørsmål eller ønsker innspill. De sitter på enormt mye kunnskap – den kan du bruke!

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger på Plastvinduer. Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende