Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Søk om tilbud på refinansiering av lån

Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det lånet som passer deg best.

Refinansier dine forbrukslån

Bankene vi samarbeider med

 • Image001
 • Mybank
 • Bank2
 • Kraftbank
 • Logo Santander Consumer Bank Tjenestetorget
 • Logo YA Tjenestetorget
 • Svea Finans Tjenestetorget
 • Bnbank
 • Logo Ikano bank Tjenestetorget
 • Logo BB Finans Tjenestetorget
 • Logo brabank Tjenestetorget
 • Logo Komplett Bank Tjenestetorget
 • Logo Resurs Bank Tjenestetorget
 • Easybank
 • Nordax
 • Balanse Tjenestetorget
Money icon

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Head icon

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Forbrukslån, kredittkort og smålån

Som med alle typer lån, er det viktig å sette seg inn i vilkårene og de faktiske, langsiktige kostnadene ved å ta opp lånet. Hver enkelt lån har som oftest et eget etableringsgebyr, egen rente, og forskjellig nedbetalingstid.

Om du har et eller flere forbrukslån, kredittkort eller smålån fra før, betyr det fort en del penger på høye renter og gebyrer. Da er det smart å samle og refinansiere disse. Enten via boliglånet ditt eller til ett større forbrukslån. På den måten kan du få muligheter til en bedre avtale totalt sett - med lavere rente og mindre gebyrer, enn om du hadde beholdt alle hver for seg. I tillegg blir det lettere å ha oversikt med å kun forholde seg til ett lån - i én bank.

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet eller pant i eiendeler, slik som for eksempel et boliglån har. Det betyr at om lånet blir misligholdt, har ikke lånegiver rett til å selge boligen eller andre eiendeler for å dekke sitt tilgodehavende. Dette er også en av grunnene til at rentene er høyere enn ved andre typer lån. Vanligvis kan man søke lån opp til 500 000, men hva du faktisk får innvilget avhenger av flere faktorer.

Normal løpetid for et nytt forbrukslån ligger på 1 til 5 år, men dersom det er snakk om refinansiering er det vanlig med 1 til 15 år. Videre betales et slikt type lån med månedlige terminbeløp som trekkes automatisk. I dette beløpet vil selve lånebeløpet, samt renter og eventuelle gebyrer være inkludert.

Hva betyr et lån uten sikkerhet?

Kort sagt betyr et lån uten sikkerhet, at det er uten pant eller sikkerhet i eiendeler. Men hva betyr egentlig dette? En bank som gir deg eksempelvis boliglån, har panterett, altså retten til å ha pant i eiendelen (formuegodet) - i dette tilfellet boligen din. Dette kalles et pantekrav. Et slik pantekrav gjelder alltid et krav om penger, som tilbakebetaling av lån. Med panteretten, har da banken en særrett til å få dekning i formuesgodet (boligen din) om du ikke tilbakebetaler lånet etter avtalen. 

Et forbrukslån er i motsetning til et boliglån, uten sikkerhet. Først og fremst fører det til høyere renter for at banken skal kompensere for den manglede garantien som de ellers ville hatt med sikkerhet.

Der er ikke krav om kausjonist eller medlåntaker for å få et forbrukslån. Derimot vil sjansene være større for å få et lån om du har dette. 

Forbrukerlån, brukslån, kredittlån og smålån

Benevnelsen «forbrukslån» går under mange navn: forbrukerlån, brukslånsmålån og kredittlån. Også kredittkort havner innunder smålån. Det kan være litt forvirrende, men til i bunn og grunn er alle forbrukslån.

Navnene kommer ofte av at det er penger man ofte bruker på «forbruk» som for eksempel reise, oppussing eller uforutsette utgifter. Oppussingsprosjekter som renovering av bad eller kjøkken kan fort bli kostbart. Nettopp derfor tar flere opp forbrukslån for å ha råd til å pusse opp badet akkurat nå, fremfor å vente inntil man har spart opp summen man trenger.

Kredittlån – lån med kredittkort

Kredittlån er en type forbrukslån som blir stadig vanligere. Flere og flere får kredittkort, og mange har gjerne flere enn ett. Det er ikke noe i veien å bruke kredittkort, og i mange tilfeller kan det også være smart med tanke på rabattfordelene du kan få i ulike butikker.

Vanligvis får kreditten du bruker, forfall måneden etter. Som standard vil du få faktura på hele beløpet du har brukt, men du kan velge å betale et minstebeløp istedet. Derimot bør du betale tilbake all kreditten på kortet med én gang og ikke bare minstebeløpet. Minstebeløpet er det banken oppgir som det du minimum må betale. Dersom du kun betaler minimumsbeløpet vil også rentene begynne å løpe og du får da både gebyrer og renter på toppen av brukssummen. Siden kredittkortene ofte har høye renter, betyr det at det fort blir en dyr kredittkortgjeld.

Bruk derfor kredittkortet kun som et annet kort å betale med, som økt sikkerhet på ferie og lignende. Aldri bruk mer penger enn du faktisk kan betale tilbake. Det høres selvsagt ut, men det er vanligere enn du tror med høy kredittkortgjeld.

Hva er et lån med sikkerhet?

Et lån med sikkerhet på den andre siden, betyr at du må stille med eiendeler som sikkerhet til banken. Et typisk eksempel på dette er boliglån som nevnt tidligere.

For at du skal få et slikt lån, trenger banken en eller annen form for garanti. Det betyr at dersom du plutselig ikke betaler eller dersom du havner i en situasjon der du absolutt ikke får innfridd lånet, har banken et annet sted de kan hente pengene fra. Om de da har pantekrav i boligen, betyr det at de kan tvangsselge boligen for å få pengene sine.

Kausjonist eller medlåntaker

Man kan også stille med en kausjonist eller medlåntaker for å få lånet, men det er ikke alltid at man finner noen som ønsker å ta på seg det ansvaret. De vil nemlig da stå ansvarlige til å betale sammen med deg.

Refinansiering av gjeld

Refinansiering går rett og slett ut på å samle flere lån i ett, enkelt lån for å totalt sett få en bedre låneavtale. Dette kan gjerne være ulike typer lån, alt fra kredittkortlån til boliglån. Man erstatter altså eksisterende gjeld med ett nytt lån – med bedre betingelser.

Det kan være veldig smart å refinansiere om du har flere lån. Først og fremst er det beste og rimeligste alternativet å samle alle lånene innenfor boliglånet ditt. Om du ikke har boliglån, eller det av en eller annen grunn ikke er aktuelt, bør du likevel samle alt til ett, enkelt lån. Ta gjerne kontakt med flere banker for å finne ut hva slags rente de kan tilby deg. Eventuelt hør med banken du har i dag om de kan tilby deg en bedre avtale enn det du har. Og da i ett rimeligst mulig forbrukslån.

Hvorfor bør du refinansiere forbrukslån?

 1. Bedre rente – høyere lånesum eller mer sikkerhet (innenfor boliglån)
 2. Mindre gebyrer – hvert enkelt lån har egne gebyrer
 3. Bedre oversikt med ett lån – ett beløp per måned
 4. Sparer penger totalt sett!

Samle smålån for bedre betingelser

Men hvorfor får man egentlig bedre betingelser? Kort sagt vil du ved å samle dyre smålån få et større lånebeløp, som videre ofte gir deg en lavere rente. Har du mange smålån, vil hvert enkelt av disse også ha egne gebyrer. Det betyr at du hver måned – i stedet for å betale ett, betaler flere gebyrer. Samles alt til ett forbrukslån vil du både få bedre rente, mindre gebyrer og bedre oversikt. Det vil totalt sett spare deg for penger!

Refinansiering av kredittkortgjeld

Fra man begynner å bruke et mastercard eller annet kredittkort, kan det fort balle på seg. Det finnes mange som tilbyr slike kredittkort, og man kan etter hvert ende opp med å ha ganske så mange av dem. 

Betaler man ikke sin kredittkortgjeld innen tidsfristen, begynner det å påløpe renter. Ofte er den effektive renten på kredittkort veldig høy. Det blir dyrt etter kort tid. Det beste alternativet er derfor å refinansiere disse for å spare penger.

Søk forbrukslån

Enten om du har forbrukslån fra før, eller vurderer å ta opp et nytt, gjelder samme regelen:

Sjekk alltid tilbud fra flere banker før du tar det endelige valget.

Det kan nemlig spare deg for mye penger i lengden. Ta en nøye sjekk på renter og gebyrer - hva du faktisk må betale. Generelt er det seks punkter som gjelder før du inngår en avtale; ta en vurdering på om du trenger disse pengene, sammenlign tilbud, sjekk effektiv rente, les vilkårene godt, ha en finansieringsplan, signer avtalen og betale i tide.

Før du signerer en avtale om forbrukslån:

 1. Ta en vurdering og spør deg selv om dette er penger som er helt nødvendig å ha akkurat nå. Er det snakk om et par tusen kroner kan du alternativt benytte deg av et kredittkort, låne de av foreldre eller venner, eller ta på deg en småjobb. Du kan faktisk tjene opptil 6000 kroner skattefritt, så hvorfor ikke sitte barnevakt en kveld?
 2. Sammenlign tilbud fra flere banker for å sikre deg en så lav rente som mulig.
 3. Sjekk effektiv rente nøye og vær sikker på de faktiske kostnadene lånet vil gi deg.
 4. Les vilkårene godt, alt med liten skrift.
 5. Ha en finansieringsplan som er realistisk og passer til din økonomi.
 6. Signer forbrukslånet og betal avdragene på lånet innen tidsfristene.

Hva er rente?

Renten oppgis alltid som en prosent og er det du må betale for å kunne ta opp et lån i banken. Dette er til bankens fortjeneste, samt basert på risikoen det innebærer å låne ut penger. I tillegg til at det også skal dekke for inflasjon (generell prisstigning).

Nominell og effektiv rente blir brukt til å vise til gebyrer og andre kostnader et lån har. Her er det viktig å holde tunga rett i munn, for det er nemlig forskjell mellom disse to begrepene. Dette betyr også at du må huske å sammenligne de ulike lånene med tilsvarende rente.

Nominell rente

Når bankene markedsfører forbrukslånene deres, er det som regel nominell rente de oppgir. Grunnen til det er veldig enkel - den er alltid lavere enn effektiv rente og virker derfor billigere.

Nominell rente er grunnrenten på lånet, uten gebyrene.

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet eller på en kreditt. Hvordan denne bli beregnet vil variere med de ulike bankene, men stort sett så regnes den basert på summering av den månedlige renten. Nominell rente er altså den pålydende, årlige renten du betaler på lånet, minus gebyrene.

Effektiv rente

Effektiv rente er den nominelle renten pluss alle andre gebyrer og kostnader på lånet. Altså det man totalt betaler for lånet. 

I tillegg spiller betalingsterminer per år og lånets totale løpetid inn når den effektive renten skal settes. Den effektive renten regnes altså ut på følgende måte: Effektiv rente = nominell rente + terminkostnad + etableringskostnad + depositumsgebyr.

Den effektive renten er inkludert gebyrer og kostnader, og den du bør vurdere nøye.

Hos noen er forskjellen mellom nominell og effektiv rente svært store, hos andre banker er forskjellen mindre. Siden den effektive renten er den som sier noe om hva du totalt sett skal betale for lånet, er det også denne som er den viktigste å vurdere nøye.

Ulik lånerente

Når du skal skaffe deg et forbrukslån er det utrolig viktig å sjekke alle vilkårene grundig - alt med liten skrift. Det er nemlig fort gjort å gå på en real smell om du ikke sjekker vilkårene godt nok, eller ikke sjekker den nominelle og den effektive renten. Generelt varierer den nominelle renten vanligvis mellom 6,39% til 24,4%.

De rimeligste forbrukslånene har en effektiv rente på omtrent 7,60%, men det er slett ikke sikkert du får en så lav lånerente. Gjennomsnittlig effektiv rente ligger på rundt 9,99 % hos mange banker, men renten kan også fort komme opp i 20% og oppover.

Det finnes mange skrekkeksempler på lånetakere som ikke har lest vilkårene godt nok, dette gjelder særlig sms-lån: Et SMS-lån på 1000 kroner der den effektive renten var på svimlende 9245%. Betaler du ikke innen fristen på dette lånet, mangedobler det seg på kort tid og plutselig sitter du med en skyhøy gjeld. 

Forbrukslån lav rente

Som nevnt tidligere, er det renten som «bestemmer» om et lån er dyrt eller billig. Og her er det den effektive renten du skal se på, siden den tar høyde for alle utgifter ved lånet. En lav rente betyr derfor billigere lån. Dette utgjør en særlig stor forskjell om selve lånebeløpet er ganske betydelig.

Slik får du best rente

Hvis du har et lån i banken din og ser at andre banker tilbyr billigere rente, bør du vurdere å bytte bank. Først bør du høre med banken om de har noe å gå på og kan tilby deg bedre vilkår enn det du har i dag. Det fører ofte til at renten blir satt ned. Banken er fullstendig klar over at terskelen er lav for å bytte om kunden får et bedre tilbud i en annen bank.

Om du har ett eller flere forbrukslån, er det i tillegg smart å ta seg tid til å sjekke hvilke ekstra avgifter du eventuelt betaler, og hvor lenge du har igjen på nedbetalingstiden. Har du denne informasjonen tilgjengelig er det enkelt å se om det er mulig å få en bedre rente enn den du har i dag.

Hva koster forbrukslån?

Nøyaktig hvor mye et forbrukslån koster deg, kommer selvfølgelig an på lånesummen, effektiv rente, samt over hvor mange år du har som løpetid/nedbetalingsperiode.

Eksempler på hva forbrukslån koster

Lånebeløp 65 000 65 000 100 000
Løpetid 5 år 5 år 5 år
Effektiv rente 14,00% 16,60 % 9,56%
Månedlig betaling 1385 ,- 1563,- 2103,-
Totalpris 83 093,- 93 730,-

126 187,-

Bruk en rentekalkulator

Mange lurer naturligvis på hvor mye lånet vil koste deg i måneden, altså hva de månedlige avdragene blir. Kort sagt, vil det variere med størrelsen på lånesummen, rente og antall år i nedbetalingstid

For å finne ut det en mer nøyaktig sum, kan du bruke en rentekalkulator. Det viktigste her er å finne en størrelse på avdraget som passer til din økonomi slik at du klarer å håndtere lånet på sikt. Husk også å ta høyde for en eventuell renteøkning for å være godt rustet mot et mer kostbart lån. 

Å finne billigste forbrukslån

Som nevnt er det dumt å hoppe på det første og beste forbrukslånet. Du burde bruke litt tid på å vurdere og sammenligne de forbrukslånene som finnes. Da finner du også det billigste blant dem.

For akkurat hva som er billigste forbrukslån for deg, avhenger av flere faktorer. Her vil blant annet størrelse på lånet, nedbetalingstid, etableringsgebyr, effektiv rente, din økonomiske situasjon, samt livssituasjon, være avgjørende for svaret. Den beste måten for å finne riktig forbrukslån blir derfor å sjekke tilbud fra flere banker. Til slutt vil du da sitte igjen med et billig forbrukslån.

Når det gjelder å finne Norges billigste forbrukslån, er det nærmest umulig da et lånetilbud vil variere mye fra person til person. I 2016 ble det likevel gjort noen tester av Dagens Næringsliv, Hegnar og Dine Penger med mål om å finne ut dette. I disse testene kom Sbanken (Skandiabanken) generelt godt ut, men vær klar over at vilkårene kan endre seg raskt hos de ulike bankene. Derfor vil ikke slike tester være pålitelige.

Forbrukslån best i test

På grunn av at det finnes såpass mange ulike forbrukslån på markedet, er det også litt vanskelig for folk flest å finne frem til lånet som er best for akkurat dem. Det er flere aktører som foretar tester for å kunne kåre et forbrukslån som er best i test. Da kan man ofte bla seg gjennom en slags liste, og se hvilke lån som ligger øverst og hvilke lån som ligger langt nede.

Du kan gjerne bruke slike tester for å danne deg et bilde av hvilke forbrukslån som finnes og hva som er anbefalt. Pass bare på at du ikke stoler blindt på disse testene, da bankene tilbyr lån individuelt fra person til person.

Finansportalen

Finansportalensom er en avdeling av Forbrukerrådet, kan også hjelpe deg med å sammenligne ulike banktjenester, deriblant forbrukslån. Her kan du også finne en rekke andre gode råd og tips angående din private økonomi. I tillegg kan du legge inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, sjekke veiledende effektive renter, samt hva månedlig betaling per bank blir. 

Hvilken er beste bank?

Hvilken bank tilbyr det mest gunstige forbrukslånet, varierer hele tiden. Her er det derfor viktig å sjekke renten du får tilbudt og vilkårene, samt sammenligne finansieringsplanen hos ulike aktører. Dersom du har et godt, personlig forhold til din bank kan det lønne seg at du tar kontakt med de på egenhånd.

Om du ønsker å spare tid på å sjekke tilbud fra flere banker, uten å gå direkte til én og én, kan det være smart å bruke en lånemegler. En slik lånemegler virker som et ledd mellom deg og bankene. Slik får du sammenlignet hvilken bank som gir deg laveste rente og beste lånevilkår i markedet. Altså, hvilken som er beste bank - for akkurat deg.

Hva er en lånemegler?

En lånemegler er en som opptrer på vegne av en, eventuelt flere, norske banker. Et annet navn på lånemegler er låneformidler. Det vil med andre ord si at det ikke er snakk om en bank, men et mellomledd. Lånemegleren skal altså tenke på både deg og dine interesser som lånesøker og bankens interesser.

Dette mellomleddet får en provisjon når avtalen mellom partene er signert, men fordelen av å benytte en lånemegler er at man slik kan få en rekke lånetilbud fra ulike banker. Dette sparer deg for tid, samtidig som du har muligheten til å sammenligne tilbudene og velge det forbrukslånet og banken som tilbyr de beste betingelsene. For deg som lånesøker er denne tjenesten gratis, og vil gjøre at du enkelt kan finne lånet med lavest rente.

Ulempen her er at du som lånesøker ikke har direkte kontakt med banken, altså mister du den personlige relasjonen. Har du et godt forhold til din bank, og du har mange produkter i samme bank kan det faktisk lønne seg å ta personlig kontakt for å forhandle frem en bedre (lavere) rente.

Lånekalkulator: bruk vår kalkulator for å finne riktig lån

For å finne riktig lån for deg kan du benytte deg av lånekalkulatoren vår. Her vil du enkelt kunne samle dine smålån og få et uforpliktende tilbud på refinansiering - som gjør det lettere for deg å betjene lånet.

Beste forbrukslån 2018

Hva er egentlig beste forbrukslån? Kort sagt vil det være det lånet som koster deg minst å nedbetale. Det betyr et forbrukslån med lav rente, lav eller ingen gebyrer eller avgifter, og gode valg når det gjelder nedbetalingstid. Kundeservice er også viktig, men ikke alltid like lett å vurdere. Et tips er å sjekke omtaler på sosiale medier, søke på banken for å lese hva som blir sagt i forum, høre med venner og bekjente og så videre. Ta en nøye titt på avtalen du får, vilkårene som er satt, og ikke minst renten. Regn ut totalprisen og velg det lånet som er best i lengden.

Har du betalingsanmerkning?

Mange opplever økonomiske problemer én eller flere ganget i løpet av livet. Betalingsanmerkning er noe man får når man ikke har lykkes å betale gjeld eller utestående. Betalingsanmerkningen skal heldigvis bli slettet omgående dersom man får betalt inn det man skylder.

Du får betalingsanmerkning når:

 • Det er registrert et utleggstrekk på deg
 • Det er registrert utleggspant i eiendom, konto eller verdipapirer
 • Du har rettslig eller tvunget gjeldsordning
 • Registrert personlig konkurs

Betalingsanmerkninger slettes når:

 • Det er gjort trekk i lønn/trygd eller tatt pant for å dekke, eller gjelden er oppgjort
 • Utleggstrekket er slettet
 • Gjeldsordningsperioden er gjennomført
 • En bobehandling er avsluttet

En eller flere betalingsanmerkninger gjør at du ikke har mulighet til å få lån. Grunnen er helt enkelt at du har vist at du ikke har betalt penger du skylder tidligere, som utgjør en for stor risiko for banken. Unntaket er om du har en kausjonist eller medlåntaker siden det gir banken en sikkerhet. Derimot er det vanskelig å få noen til å si seg villig til å være medlåntaker om du allerede har fått betalingsanmerkning.

Likevel bør du unngå å ta opp mer lån om du allerede har betalingsproblemer så langt det er mulig. Men i noen tilfeller har man ikke noe valg. I enkelte tilfeller må man ta opp lån for å betale tidligere skyldnader, for få endene til å møtes.

Det viktigste i en slik situasjon er du ikke låner mer enn du klarer å betjene på sikt. Ta kontakt med en økonomisk rådgiver som kan hjelpe deg med en betalingsplan. Ved å følge rådgiverens gode råd, vil du med tiden bli gjeldfri.

Unngå lån på dagen

Regel nummer én er å ikke ta en forhastet beslutning. Det betyr at du alltid bør unngå å ta opp lån på dagen. Ta deg god tid, få tilbud fra flere banker (bruk gjerne en lånemegler) og sammenlign disse. Da har du størst mulig sjanse til å finne det beste forbrukslånet for deg.

For å unngå at du havner i en situasjon der du må ha et forbrukslån på dagen, bør du prøve å spare litt penger hver måned. Ha en bufferkonto. Da har du penger i reserve om noe skulle skje en måned. Om uforutsette utgifter da dukker opp, klarer du fint å håndtere dette uten å ta opp et forbrukslån.

Unngå for mye gjeld

Det er viktig å passe på at man ikke låner mer enn det man faktisk kan betjene. Det å ha for mye lån i forhold til inntekt, skaper ofte bekymringer, uro og stress i hverdagen.

Hvis du allerede har mye gjeld og mye av denne gjelden har høy rente, kan det som sagt være en idé med refinansiering. Da kan du samle lån og prøve å få en bedre avtale enn det du har i dag.

Hvis du er der at du vurderer å ta opp lån, bør du først og fremst gjøre deg sikker på at du har de midlene som skal til for å få betalt det ned igjen. En god idé er å regne ut hvor lang tid det vil ta å betale ned lånet i sin helhet, og om dette er noe inntekten din kan klare.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Søk om tilbud på refinansiering av lån

Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det lånet som passer deg best.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.