Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Refinansiere dyre forbrukslån og kredittkort

 • 1
  Søk om forbrukslån hos flere banker samtidig
  Du trenger bare å fylle ut én søknad, vi tar jobben med å sende den til bankene.
 • 2
  Du får oversikt over hvem som tilbyr den beste renten
  Det koster ingenting for deg å sammenligne lån.
 • 3
  Alle tilbud er helt uforpliktende.
  Kanskje sparer du penger på å refinansiere dyre smålån og kredittkort du har i dag?
Forbrukslån

Fyll ut låneskjema

Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det lånet som passer deg best.

Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600
 • 1
  Søk om forbrukslån hos flere banker samtidig
  Du trenger bare å fylle ut én søknad, vi tar jobben med å sende den til bankene.
 • 2
  Du får oversikt over hvem som tilbyr den beste renten
  Det koster ingenting for deg å sammenligne lån.
 • 3
  Alle tilbud er helt uforpliktende.
  Kanskje sparer du penger på å refinansiere dyre smålån og kredittkort du har i dag?

Banker vi samarbeider med

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Spørsmål og svar om forbrukslån

Søke forbrukslån?

Folk ønsker forbrukslån av ulike grunner. Noen for å kunne håndtere en uforutsett nødvendig utgift kjapt, mens andre kanskje bruker det på nettopp forbruk.

Uansett er det viktig at du har evne til å betale lånet tilbake så raskt som mulig. For rentene på et lån uten sikkerhet er langt høyere enn eksempelvis boliglån

Men fortsatt vil den effektive renten på et billig forbrukslån, være lavere enn på et kredittkort. Så, om du vet at du må dele opp nedbetalingen over lengre tid, kan det lønne seg med forbrukslån fremfor å dra kredittkortet.

Andre fordeler med forbrukslån sammenlignet med kredittkort, er at du får en konkret nedbetalingsplan med en gitt nedbetalingstid å forholde deg til. Noe som vil gi bedre oversikt.

Det aller billigste vil naturligvis være å benytte seg av oppsparte midler.

Hvordan søke om forbrukslån?

Søknadsprosessen rundt forbrukslån er i stor grad automatisert. Derfor er det enkelt å søke på nett, og man kan få svar nesten med en gang.

Slik søker du om forbrukslån:

 1. Velg lånebeløp som du ønsker, og en nedbetalingstid (inntil 5 år) som passer din økonomi.

 2. Fyll ut detaljer om deg selv, livssituasjonen og økonomien din.

 3. Hvis du velger å søke om forbrukslån via oss, sender vi søknaden din til flere banker samtidig.

 4. Du mottar tilbud, og kan sammenligne og velge lånet med lavest effektiv rente.

 5. Signer lånedokumentene med BankID.

Det koster ingenting å søke om forbrukslån, og tilbud du mottar er uforpliktende frem til lånedokumenter er signert.

Sammenlign lån uten sikkerhet
Motta tilbud fra flere banker samtidig. Gratis og uforpliktende tjeneste.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet

Forbrukslånet, også kalt blancolån, er et lån uten sikkerhet. Det vil si at det ikke stilles krav til egenkapital eller pant i bolig for å låne penger.

Eksempler på lån med sikkerhet er boliglån og billån. Denne typen lån hvor banken tar pant i det du låner for å kjøpe, og du må pantsette noe av verdi for å gi banken sikkerhet.

Ofte tar man pant i boligen eller bilen man kjøper, men man kan også stille sikkerhet i andre boliger. Bankens sikkerhet ligger i at når noe er pantsatt, og de kan selge det for å få pengene sine om lånet blir misligholdt.

Når du tar opp forbrukslån uten sikkerhet, stilles det altså ikke krav til hva man kan bruke pengene til. I motsetning til sikrede lån, hvor pengene er øremerket det du skal kjøpe.

Renten regnes ut fra risikoen ved å låne ut penger. Derfor vil du gjerne se at bankene tar høyere rente i et usikret lån.

Refinansier forbrukslån uten sikkerhet

Før innføringen av Gjeldsregisteret var det vanskeligere for bankene å vite om du hadde usikret gjeld hos andre banker.

Nå får bankene informasjon om usikret gjeld og kredittgjeld via en kredittsjekk. Man får ikke lån uten en kredittsjekk.

Dette har en direkte påvirkning på hvor mye du kan låne og hvilken rente du får. Samtidig som det blir lettere å forebygge en gjeldskrise.

Hvis du har dyre smålån, kredittgjeld eller flere forbrukslån, vil det lønne seg å refinansiere. Det vil si at du kan samle forbrukslån i et lån, eller flytte et lån til en bank med billigere rente.

Når du refinansierer forbrukslån, er det ikke bare lavere effektiv rente som vil være en fordel. Med færre lån følger også færre gebyrer. Dessuten får du bedre oversikt med én nedbetalingsplan.

Ønsker du å finne billig forbrukslån til refinansiering? Søk forbrukslån gjennom vårt skjema på siden her, så sender vi det til flere av bankene samtidig. Dermed blir det lett for deg å sammenligne den effektive renten hos flere banker og velge billigste forbrukslån.

Dette bør du vite før du skal søke om forbrukslån

Det er viktig å kjenne til betingelsene før du skal ta opp forbrukslån. I det hele tatt bør du kjenne til de uansett hvilken låneavtale det er snakk om. I tillegg til hvilke vilkår som må oppfylles for å kunne få lån.

For eksempel er det viktig å se på totalkostnaden til lånet. Dette vises i den effektive renten. Som er nominell rente, men iberegnet etableringsgebyr, termingebyr og eventuelt andre gebyrer.

Det vil si at et forbrukslån med den laveste effektive renten vil være det du kan kalle for et billig forbrukslån. For å vite om noe er billig eller ikke, bør du sjekke med flere tilbydere av forbrukslån for å finne det beste forbrukslånet.

Siden det ikke er noe krav til hva du kan bruke forbrukslån til, så er søknadsprosessen også mindre krevende enn ved sikrede lån. 

Krav for å søke om forbrukslån

Til tross for at man ikke trenger å stille sikkerhet i bolig, finnes det krav for å få forbrukslån. Noen er satt fra myndighetenes side, mens noen har banken satt selv.

 • Aldersgrense for forbrukslån: de fleste bankene som tilbyr usikrede lån krever at man er minst 20 år, mens andre krever at man er 25 år. Svært få har 18 års aldersgrense.

 • Inntekt: Det er krav om fast inntekt, og at denne skal være god nok til å betjene lånet. I tillegg regner banken på om du tåler en tenkt økning i rente.

 • Man kan ikke ha betalingsanmerkning eller inkasso: har du det, men ønsker å refinansiere gjelden? Om du sitter på fast eiendom kan du vurdere å søke om omstartslån.

 • Du må kunne bekrefte identiteten din: de fleste bankene lar deg identifisere deg elektronisk ved hjelp av BankID. Har du ikke dette, må du spørre om løsninger ved hjelp av post.

 • Du må være folkeregistrert i Norge: derfor må du blant annet oppgi personnummer i søknaden.

Hvor mye kan jeg låne uten sikkerhet i bolig?

Lånebeløpet du kan få innvilget, kommer an på hvor mye inntekt du har, og hvor mye gjeld du har fra før. I Norge kan man kun ha gjeld som tilsvarer fem ganger sin egen inntekt.

Tilbydere av forbrukslån har ulike tak for hvor mye de låner ut. Det er flere banker som tilbyr deg 500 000 kr som maksbeløp på sidene sine.

En annen viktig ting å huske før du låner, er at nye forbrukslån kan ha maksimalt 5 år nedbetalingstid. Det kan bli ganske høye månedskostnader, selv med det billigste forbrukslånet.

Til sammenligning pleier man å bruke mellom 20 år og 30 år på å betale tilbake et boliglån.

For lån til refinansiering, kan man få noe høyere nedbetalingstid enn 5 år. Avhengig av hva nedbetalingstiden på det opprinnelige lånet var.

Sammenlign tilbud fra flere banker og velg billigste forbrukslån

Før du søker om forbrukslån, bør du tenke deg godt om, med mindre det er for å refinansiere dyre smålån. Har du økonomi til å betale tilbake? Finnes det billigere måter å finansiere det du skal kjøpe?

Hvis du for eksempel har ledig sikkerhet i boligen din, kan det være billigere for deg å bake forbruksgjeld inn i boliglånet. Eller skaffe deg rammekreditt.

Skulle du likevel velge å søke om lån uten sikkerhet, bør du ha som mål å finne det billigste lånet. Norge har mange aktører på markedet og det gjelder å finne lånet med lavest rente og gebyrer, og ikke hoppe på første tilbud.

Søker du forbrukslån hos oss, sender vi søknaden til flere banker samtidig. Slik at du kan sammenligne og velge det beste lånet.

Du finner søknadsskjema rett under teksten her. Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende.

Fyll ut låneskjema
Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det lånet som passer deg best.

Fyll ut låneskjema

Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det lånet som passer deg best.