Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14

Refinansiere dyre forbrukslån og kredittkort

 • 1
  Fyll ut låneskjemaet på våre sider
  Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Søknaden behandles
  Vi sender søknaden til alle bankene vi samarbeider med. Du mottar beskjed av oss på sms/epost når første bank har gitt et tilbud.
 • 3
  Sammenlign lånetilbud og velg
  Når alle bankene har behandlet søknaden din kan du velge det lånet som passer deg best. Gratis og helt uforpliktende.
Få tilbud om refinansiering av forbrukslån fra flere banker

Fyll ut låneskjema

Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det lånet som passer deg best.

Nom. rente fra 6,9-24,9 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150.000 o/5 år, kostnad: 46.000, totalt: 196.600.
 • 1
  Fyll ut låneskjemaet på våre sider
  Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Søknaden behandles
  Vi sender søknaden til alle bankene vi samarbeider med. Du mottar beskjed av oss på sms/epost når første bank har gitt et tilbud.
 • 3
  Sammenlign lånetilbud og velg
  Når alle bankene har behandlet søknaden din kan du velge det lånet som passer deg best. Gratis og helt uforpliktende.

BANKER VI SAMARBEIDER MED

6db19589cd7b623dee753acd1a5ef2 Created with Sketch.

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Screen icon Created with Sketch.

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Søke forbrukslån?

Folk ønsker forbrukslån av ulike grunner. Noen for å kunne håndtere en uforutsett nødvendig utgift kjapt, mens andre kanskje bruker det på nettopp forbruk.

Uansett er det viktig at du har evne til å betale lånet tilbake så raskt som mulig. For rentene på et lån uten sikkerhet er langt høyere enn eksempelvis boliglån

Men fortsatt vil den effektive renten på et billig forbrukslån, være lavere enn på et kredittkort. Så, om du vet at du må dele opp nedbetalingen over lengre tid, kan det lønne seg med forbrukslån fremfor å dra kredittkortet.

Forbrukslån er lån uten sikkerhet

Forbrukslånet, også kalt blancolån, er et lån uten sikkerhet. Det vil si at det ikke stilles krav til egenkapital eller pant i bolig for å låne penger.

Eksempler på lån med sikkerhet er boliglån og billån. Denne typen lån hvor banken tar pant i det du låner for å kjøpe, og du må pantsette noe av verdi for å gi banken sikkerhet.

Ofte tar man pant i boligen eller bilen man kjøper, men man kan også stille sikkerhet i andre boliger. Bankens sikkerhet ligger i at når noe er pantsatt, og de kan selge det for å få pengene sine om lånet blir misligholdt.

Når du tar opp forbrukslån uten sikkerhet, stilles det altså ikke krav til hva man kan bruke pengene til. I motsetning til sikrede lån, hvor pengene er øremerket det du skal kjøpe.

Renten regnes ut fra risikoen ved å låne ut penger. Derfor vil du gjerne se at bankene tar høyere rente i et usikret lån.

Refinansier forbrukslån du allerede har

Før innføringen av Gjeldsregisteret var det vanskeligere for bankene å vite om du hadde usikret gjeld hos andre banker.

Nå får bankene informasjon om usikret gjeld og kredittgjeld før du søker. Dette har en direkte påvirkning på hvor mye du kan låne og hvilken rente du får. Samtidig som det blir lettere å forebygge en gjeldskrise.

Hvis du har dyre smålån, kredittgjeld eller flere forbrukslån vil det lønne seg å refinansiere. Det vil si at du kan samle forbrukslån i et lån, eller flytte et lån til en bank med billigere rente.

Når du refinansierer forbrukslån, er det ikke bare lavere effektiv rente som vil være en fordel. Med færre lån følger også færre gebyrer. Dessuten får du bedre oversikt med én nedbetalingsplan.

Ønsker du å finne billig forbrukslån til refinansiering? Søk forbrukslån gjennom vårt skjema på siden her, så sender vi det til flere av bankene samtidig. Dermed blir det lett for deg å sammenligne den effektive renten hos flere banker og velge billigste forbrukslån.

Dette bør du vite før du skal søke om forbrukslån

Det er viktig å kjenne til betingelsene før du skal ta opp forbrukslån. I det hele tatt bør du kjenne til de uansett hvilken låneavtale det er snakk om. I tillegg til hvilke vilkår som må oppfylles for å kunne få lån.

For eksempel er det viktig å se på totalkostnaden til lånet. Dette vises i den effektive renten. Som er nominell rente, men iberegnet etableringsgebyr, termingebyr og eventuelt andre gebyrer.

Det vil si at et forbrukslån med den laveste effektive renten vil være det du kan kalle for et billig forbrukslån. Å vite om noe er billig, bør du sjekke med flere tilbydere av forbrukslån for å finne det beste forbrukslånet.

Siden det ikke er noe krav til hva du kan bruke forbrukslån til, så er søknadsprosessen også mindre krevende enn ved sikrede lån. 

Likevel kan man ikke ta opp et lån uten å forvente visse krav til deg som søker. Disse kravene varierer noe fra bank til bank, men dette pleier å være kravene til deg som skal ta opp forbrukslån:

 • Aldersgrense for forbrukslån: de fleste bankene som tilbyr forbrukslån krever at man er minst 20 år, mens andre krever at man er 25 år. Svært få har 18 års aldersgrense.
 • Inntekt: en del banker har krav til en viss fast inntekt hos den som skal søke om lån. Ellers vil betalingsevnen bli vurdert individuelt. Men om du ikke har fast inntekt bør du spørre deg selv om du har mulighet til å betjene den ekstra kostnaden som medfølger et forbrukslån.
 • Den som søker kan ikke ha betalingsanmerkninger: har du det, men ønsker å refinansiere gjelden? Om du sitter på fast eiendom kan du vurdere å søke om omstartslån.
 • Du må kunne bekrefte identiteten din: de fleste bankene lar deg identifisere deg elektronisk ved hjelp av BankID. Har du ikke dette, må du spørre om løsninger ved hjelp av post.
 • Du må være folkeregistrert i Norge: derfor må du oppgi personnummer i søknaden.

Hvor mye kan jeg låne uten sikkerhet i bolig?

Lånebeløpet du kan få innvilget, kommer an på hvor mye inntekt du har, og hvor mye gjeld du har fra før. I Norge kan man kun ha gjeld som tilsvarer fem ganger sin egen inntekt.

Tilbydere av forbrukslån har ulike tak for hvor mye de låner ut. Det er flere banker som tilbyr deg 500 000 kr som maksbeløp på sidene sine.

En annen viktig ting å huske før du låner, er at nye forbrukslån kan ha maksimalt 5 år nedbetalingstid. Det kan bli ganske høye månedskostnader, selv med det billigste forbrukslånet.

Til sammenligning pleier man å bruke mellom 20 år og 30 år på å betale tilbake et boliglån.

For lån til refinansiering, kan man få noe høyere nedbetalingstid enn 5 år. Avhengig av hva nedbetalingstiden på det opprinnelige lånet var.

Mindre lån uten sikkerhet med lav rente

Renten på forbrukslån er som nevnt høyere enn sikrede lån. Man bør derfor tenke nøye gjennom før man søker lån.

Av og til har man uforutsette utgifter, slik som at bilen må på verksted eller at vaskemaskina ryker. Da er det kanskje lett å dra kredittkortet, men om du vet at dette er en utgift du ikke klarer å betale før renten løper på kredittkortet, kan det bli dyrt.

For effektiv rente på kredittkort er høyere enn forbrukslån. Så, om det er snakk om et lite lån som du vet du skal betale på fremover i tid, kan du spare mye i renter på å heller ta opp forbrukslån.

Dersom du allerede har kredittgjeld som du betaler på, kan du spare penger på å samle dette i et lån. Da vil du ikke bare få lavere rente, men en konkret nedbetalingsplan å forholde deg til. Som gjør at du kan planlegge økonomien bedre fremover.

Når får jeg svar på søknad om forbrukslån?

De fleste banker som tilbyr forbrukslån, gir deg svar umiddelbart. Gitt at du har tilstrekkelig dokumentasjon, og at den er riktig.

Dermed vil du ganske raskt få svar på hva som er billigste forbrukslån, om du søker hos flere samtidig.

Selv om du får svar på søknaden med en gang, blir ikke pengene utbetalt med en gang. Først må du signere lånedokumentene, så blir pengene utbetalt og følger bankenes ordinære transaksjoner. Det vil si at du for eksempel ikke får utbetaling i helger.

Lånedokumentene signerer man med BankID, men de fleste banker har løsninger for å sende deg lånedokumenter i posten også.

Hva er beste forbrukslån?

Desto lavere rente, desto bedre forbrukslån. Det er lite annet å konkurrere på, enn nettopp pris. Reglene for utlån gjelder for alle lisensierte finans- og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Når du skal sammenligne forbrukslån, er det viktig at du sammenligner effektiv rente. Da dette er den renten som forteller deg hva lånet faktisk koster deg totalt. Den inneholder nominell rente, iberegnet andre kostnader som termingebyr og etableringsgebyr.

En måte å få god oversikt over det billigste forbrukslånet, er å søke hos flere forskjellige banker. Det er uforpliktende å søke, så du står fritt til å avslå tilbud som ikke passer deg.

Med god oversikt over markedet, er du mer sikker på at du får det beste tilbudet når du skal låne penger.

Søk med vårt skjema øverst på siden, så sender vi det til flere samtidig. Bankene gir deg deretter sine tilbud på forbrukslån. Tjenesten vår er helt gratis for deg.

Billig forbrukslån – lav rente

Det er mange som har havnet i gjeldsfella som følge av at de har tatt opp større lån enn de kan betjene. Selv med billigste forbrukslån, vil renten være en del høyere enn ved sikrede lån.

Før du vurderer det, bør du se på hvor nødvendig det er for deg. Er det snakk om en luksusgjenstand er det nok mest sannsynlig best å spare penger til du har råd.

Mens hvis det gjelder plutselige uforutsette utgifter bør du se om noen av forsikringene dine dekker det. Ellers er det lurt å ha en bufferkonto. 

Har du ledig sikkerhet i boligen din, kan du spørre banken din om rammelån. Dette er en slags kreditt med sikkerhet i boligen din. Da har du en ramme for hvor mye du kan låne, og betaler kun renter på det du bruker.

Har du ikke bolig, men allerede et eller flere forbrukslån, kan det være mye penger å spare på å refinansiere dette.

Sammenlign tilbud fra flere banker og velg billigste forbrukslån

Før du vurderer å søke forbrukslån, bør du tenke deg godt om. Har du økonomi til å betale tilbake? Finnes det billigere måter å finansiere det du skal kjøpe?

Hvis du for eksempel har ledig sikkerhet i boligen din, kan det være billigere for deg å bake forbruksgjeld inn i boliglånet. Eller skaffe deg rammekreditt.

Skulle du likevel velge å søke om lån uten sikkerhet, bør du ha som mål å finne Norges billigste forbrukslån. Norge har mange aktører på markedet og det gjelder å finne lånet med lavest rente og gebyrer, og ikke hoppe på første tilbud.

Husk at det er effektiv rente som er det som gir et best bilde av de faktiske utgiftene. Da dette er den nominell rente iberegnet kostnader. Slik som etableringsgebyr og termingebyr.

Samme gjelder når du skal finne billigste refinansiering av lån. Hvis du har flere smålån, betaler du i tillegg gebyrer på hver enkelt av lånene. Da sier det seg selv at du kan spare på å kun betale gebyrer på et lån.

Trenger du hjelp til å finne billigste forbrukslån? Med et enkelt skjema kan du søke forbrukslån hos flere banker samtidig. Du finner det øverst på denne siden. Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer