cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på innboforsikring

Sammenlign tilbud på innboforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer du ikke har råd til å droppe. Et uhell kan få store konsekvenser for din økonomi. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er alle forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Mange forsikringer kan fort bli dyrt. Men det er en trygghet du bør ta deg råd til. Og det finnes måter du kan få billigere forsikring på - blant annet ved å se på egenandel, skaffe samlerabatter og sammenligne priser fra flere. Dersom du har råd kan det være lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Dette bør du vite om innboforsikring

Innboforsikring er definitivt en av forsikringene du bør ha.

Gjenstander i boligen din kan utsettes for skader og tyveri, noe som kan gå kraftig utover din egen privatøkonomi dersom noe skulle skje og de ikke er forsikret.

Om du bor i en leilighet eller eier leier en bolig er innboforsikring noe som altså kan vise seg å bli særdeles viktig om innbo og løsøre blir utsatt for skader eller tyveri. 

Hva er innboforsikring?

Kort og greit er dette en forsikring på gjenstander som ikke sitter fast i boligen din.

Om du skal forsikre ting som sitter fast i boligen eller selve boligen, er det husforsikring som gjelder.

Bor du i et borettslag eller lignende, er det ofte en leilighetsforsikring som gjelder bygget.

Men disse forsikringene dekker altså bygget og gjerne fastmonterte ting. Skulle huset brenne ned, dekker altså husforsikringen huset. Men det som er inne i huset, trenger du en innboforsikring til.

Mot en egenandel er tingene dine forsikret ved tyveri, vann- og brannskader. 

Hva dekker innboforsikring?

Hva, hvor, og hvor mye innboforsikringen dekker, avhenger av en rekke faktorer. For eksempel skilles det i avtalevilkårene mellom tyveri, glemte gjenstander, selvforskyldt skade og rene uhell.

Men hva dekker innboforsikringen generelt?

Innboforsikring dekker skader og tyveri på løse ting du eier og bruker i hjemmet. Innboforsikringen tilbys ofte i en grunnleggende og utvidet variant. Hvilken variant du velger påvirker hva du har krav på, og hvor mye som dekkes.

Eksempler på gjenstander som dekkes:

 • Møbler

 • Klær

 • Elektrisk utstyr

 • Bøker

 • Sykler

 • Treningsutstyr

 • Verktøy

 • Penger og verdipapirer 

Det er heller ikke uvanlig at skader som oppstår som følge av naturfenomener er inkludert i basispakken. Mange tilbyr også sykkelforsikring. Du kan dessuten forvente bistand ved behov for et sted å oppholde deg som følge av skader på innbo.

Vil du ha forsikring mot uhell også? Da er det fort vekk utvidet innboforsikring du må gå for. Disse kalles gjerne "Innboforsikring topp" eller "pluss".

Innboforsikring - mobil

Mange lurer på om innboforsikring dekker mobiltelefon. Mobiltelefonen er viktig for de fleste av oss, og mange mobiler er kostbare. Derfor har det også dukket opp mobilforsikring fra mobiloperatørene.

Grunnleggende innboforsikring dekker tyveri og skader på mobil, pc og nettbrett.

Ønsker du i tillegg være sikret mot uhellsskader i og utenfor boligen din, må du velge utvidet innboforsikring.

Hvis mobilen din blir stjålet mens du er ute av huset, kan du melde skaden på reiseforsikringen.

Innboforsikring ved flytting

Gjenstander kan bli utsatt for skade når du flytter. Mange ønsker derfor å vite om deres forsikring vil være gjeldende på både den gamle og den nye adressen. Det er den.

Problemet oppstår under transport. Her må du sjekke om flytteforsikring er en del av dine vilkår i innboforsikringen.

Utvidet innboforsikring har gjerne dette inkludert, men det er lurt å sjekke, for sikkerhets skyld.

Dette gjelder spesielt om du flytter på egenhånd med eksempelvis egen bil og tilhenger. Bruker du et flyttebyrå, vil disse ofte ha en forsikring inkludert i sitt tilbud.

Innboforsikring - samboer

Det er lurt å ta en runde på forsikringer når man blir samboere. Nå som dere har tingene sine på felles bosted, er det ikke lenger behov for begge innboforsikringene.

Dermed kan dere spare penger på å samle dekningen dere trenger i en forsikring. Innbo gjelder også for andre medlemmer av familien på samme adresse - for eksempel barna.

Sammenlign forsikringer enkelt

Sammenlign forsikringer ved hjelp av vårt skjema på siden her. Da kan dere ta en helhetlig gjennomgang av alle forsikringene deres, i tillegg til å finne best innboforsikring.

Få tilbud på innboforsikring
Finn billigste innboforsikring med god dekning. Sammenlign tilbud igjennom oss, helt gratis og uforpliktende.

Innboforsikring når du leier ut

Leier du ut bolig? Normalt dekker ikke din innboforsikring leietaker sitt løsøre i hjemmet. Men om du har dine egne møbler i boligen, finnes det innboforsikringer du kan skaffe slik at dette dekkes.

Som utleier kan man også tegne en utleieforsikring, eller skaffe en husforsikring hvor utleie av hele eller deler av boligen dekkes. Det kan eksempelvis være snakk om inntektstap ved ubetalt husleie, hærverk eller utkastelse.

Innboforsikring ved leie er lurt for deg som leier.

Dersom det skulle oppstå en tvist mellom leietaker og utleier dekker innboforsikring rettshjelp. Innboforsikring kan også dekke overnatting om boligen blir ubeboelig.

Benytter man utleiemegler når man skal leie ut boligen, er utleieforsikring gjerne med på kjøpet.