cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på innboforsikring

Sammenlign tilbud på innboforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer du ikke har råd til å droppe. Et uhell kan få store konsekvenser for din økonomi. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er alle forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Mange forsikringer kan fort bli dyrt. Men det er en trygghet du bør ta deg råd til. Og det finnes måter du kan få billigere forsikring på - blant annet ved å se på egenandel, skaffe samlerabatter og sammenligne priser fra flere. Dersom du har råd kan det være lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Dette bør du vite om innboforsikring

Innboforsikring er definitivt en av forsikringene du bør ha.

Gjenstander i boligen din kan utsettes for skader og tyveri, noe som kan gå kraftig utover din egen privatøkonomi dersom noe skulle skje og de ikke er forsikret.

Om du bor i en leilighet eller eier leier en bolig er innboforsikring noe som altså kan vise seg å bli særdeles viktig om innbo og løsøre blir utsatt for skader eller tyveri. 

Hva er innboforsikring?

Kort og greit er dette en forsikring på gjenstander som ikke sitter fast i boligen din.

Om du skal forsikre ting som sitter fast i boligen eller selve boligen, er det husforsikring som gjelder.

Bor du i et borettslag eller lignende, er det ofte en leilighetsforsikring som gjelder bygget.

Men disse forsikringene dekker altså bygget og gjerne fastmonterte ting. Skulle huset brenne ned, dekker altså husforsikringen huset. Men det som er inne i huset, trenger du en innboforsikring til.

Mot en egenandel er tingene dine forsikret ved tyveri, vann- og brannskader. 

Hva dekker innboforsikring?

Hva, hvor, og hvor mye innboforsikringen dekker, avhenger av en rekke faktorer. For eksempel skilles det i avtalevilkårene mellom tyveri, glemte gjenstander, selvforskyldt skade og rene uhell.

Men hva dekker innboforsikringen generelt?

Innboforsikring dekker skader og tyveri på løse ting du eier og bruker i hjemmet. Innboforsikringen tilbys ofte i en grunnleggende og utvidet variant. Hvilken variant du velger påvirker hva du har krav på, og hvor mye som dekkes.

Eksempler på gjenstander som dekkes:

 • Møbler

 • Klær

 • Elektrisk utstyr

 • Bøker

 • Sykler

 • Treningsutstyr

 • Verktøy

 • Penger og verdipapirer 

Det er heller ikke uvanlig at skader som oppstår som følge av naturfenomener er inkludert i basispakken. Mange tilbyr også sykkelforsikring. Du kan dessuten forvente bistand ved behov for et sted å oppholde deg som følge av skader på innbo.

Vil du ha forsikring mot uhell også? Da er det fort vekk utvidet innboforsikring du må gå for. Disse kalles gjerne "Innboforsikring topp" eller "pluss".

Innboforsikring - mobil

Mange lurer på om innboforsikring dekker mobiltelefon. Mobiltelefonen er viktig for de fleste av oss, og mange mobiler er kostbare. Derfor har det også dukket opp mobilforsikring fra mobiloperatørene.

Grunnleggende innboforsikring dekker tyveri og skader på mobil, pc og nettbrett.

Ønsker du i tillegg være sikret mot uhellsskader i og utenfor boligen din, må du velge utvidet innboforsikring.

Hvis mobilen din blir stjålet mens du er ute av huset, kan du melde skaden på reiseforsikringen.

Innboforsikring ved flytting

Gjenstander kan bli utsatt for skade når du flytter. Mange ønsker derfor å vite om deres forsikring vil være gjeldende på både den gamle og den nye adressen. Det er den.

Problemet oppstår under transport. Her må du sjekke om flytteforsikring er en del av dine vilkår i innboforsikringen.

Utvidet innboforsikring har gjerne dette inkludert, men det er lurt å sjekke, for sikkerhets skyld.

Dette gjelder spesielt om du flytter på egenhånd med eksempelvis egen bil og tilhenger. Bruker du et flyttebyrå, vil disse ofte ha en forsikring inkludert i sitt tilbud.

Innboforsikring - samboer

Det er lurt å ta en runde på forsikringer når man blir samboere. Nå som dere har tingene sine på felles bosted, er det ikke lenger behov for begge innboforsikringene.

Dermed kan dere spare penger på å samle dekningen dere trenger i en forsikring. Innbo gjelder også for andre medlemmer av familien på samme adresse - for eksempel barna.

Sammenlign forsikringer enkelt

Sammenlign forsikringer ved hjelp av vårt skjema på siden her. Da kan dere ta en helhetlig gjennomgang av alle forsikringene deres, i tillegg til å finne best innboforsikring.

Få tilbud på innboforsikring
Finn billigste innboforsikring med god dekning. Sammenlign tilbud igjennom oss, helt gratis og uforpliktende.

Innboforsikring når du leier ut

Leier du ut bolig? Normalt dekker ikke din innboforsikring leietaker sitt løsøre i hjemmet. Men om du har dine egne møbler i boligen, finnes det innboforsikringer du kan skaffe slik at dette dekkes.

Som utleier kan man også tegne en utleieforsikring, eller skaffe en husforsikring hvor utleie av hele eller deler av boligen dekkes. Det kan eksempelvis være snakk om inntektstap ved ubetalt husleie, hærverk eller utkastelse.

Innboforsikring ved leie er lurt for deg som leier.

Dersom det skulle oppstå en tvist mellom leietaker og utleier dekker innboforsikring rettshjelp. Innboforsikring kan også dekke overnatting om boligen blir ubeboelig.

Benytter man utleiemegler når man skal leie ut boligen, er utleieforsikring gjerne med på kjøpet.

Beste innboforsikring - test

Innboforsikring som scorer best i test er ikke nødvendigvis den beste for nettopp deg. Vi har forskjellige gjenstander i hjemmet, og ulik bruk. Noen har også montert produkter som minsker sjansen for at noe skjer, slik som boligalarm.

Med FG-godkjente sikkerhetstiltak, kan man ofte få kan du kanskje få mer billig innboforsikring. Det kan være lurt å sjekke opp med forsikringsselskapene.

Å velge den grunnleggende innboforsikringen kan være greit, men det er lurt å sjekke hva som dekkes av de man betaler litt mer for også. Disse innboforsikringene har et langt større dekningsområde enn de billigste slagene.

Det er for eksempel vanlig at de dekker skader ved både uhell og flytting. Bistand til skadedyrbekjempelse, problemer med eventuelle leietakere og identitetstyveri er også rimelig å forvente. 

Ofte gir den mer omfattende forsikringsløsningen også høyere utbetalinger på de områdene som basispakken dekker. I overgangen fra en den enkleste til den dyreste pakken vil du som regel også oppleve at flere dekninger utvides. 

Hvor mye koster innboforsikring?

Pris på innboforsikringen avhenger av flere faktorer, blant annet:

 • hvor du bor

 • hva slags bolig du har

 • boligens størrelse

 • egenandel

 • hvilken dekning du har

Egenandelen påvirker pris på innboforsikring

Dette er andelen du selv må betale ved skade/tyveri. Egendandelen på innboforsikring ligger hos de fleste et sted mellom 2.000-15.000, avhengig av hvor mye du betaler på forsikringen. 

Øker du egenandelen, får du lavere pris på forsikringen.

Tiltak og rabatter for billig innboforsikring

Hvilke tiltak som gir rabatt for og hvordan den regnes ut, varierer mellom forsikringsselskapene

Om du har røykvarsler i alle rom, vannalarm, flere brannslukningsapparater og ekstra sikkerhetslåser er typiske spørsmål å bli stilt. 

Er egenandelen høyere, betaler du lavere forsikringspremie. En tommelfingerregel er at jo dyrere bolig du har, dess mer får du igjen for å øke egenandelen. Dette er altså ikke like aktuelt for deg som bare har innboforsikring. 

Du har med andre ord mest å hente hvis du også har alminnelig husforsikring i samme selskap. 

Har du enda flere forsikringer i samme forsikringsselskap, kan du som regel forvente en samlerabatt i tillegg. Hvor mye den blir på, kommer an på hvilket forsikringsselskap det er snakk om.

Kollektiv innboforsikring

Sist kan man få tilgang på rabatt om man er medlem av fagforening eller andre organisasjoner.

Det kan være verdt å sjekke om du allerede har innbo-forsikring hos organisasjonen du er med i. Da kan det hende at du kan droppe innboforsikringen du har et annet sted, ettersom du da ville vært dobbeltforsikret.

Livsforsikringer kan du ha flere av, men har du flere innboforsikringer er det bare en av dem som gjelder ved skade. 

Innboforsikring – student

Som nevnt vil en forsikring for innbo lønne seg for nær sagt alle som eier eller leier. Skal man likevel peke på en gruppe hvor det å ikke ha innbo som førsteprioritet gir mening, er det unge. 

Som enslig student med lite innbo, er det kanskje andre ting som bør komme først. Overstiger innboet ditt imidlertid en verdi av 100.000 kroner, er det på tide å vurdere det.

For deg som bor borte, men fortsatt har folkeregistrert adressene hjemme hos foreldrene dine, kan du benytte deg av deres forsikring.

Men for å være dekket når du bor i kollektiv, bør du helst ha tingene på ditt rom og ikke i det som regnes fellesareal.

Innboforsikring - ung

Mange forsikringsselskap har en form for innbo ung-løsning. Man kan gjerne få både innbo- og reiseforsikring som er skreddersydd for deg som er ung.

Aldersspennet på denne innboforsikringen er ofte mellom 18 og 34 år. Det er gjerne billigst innboforsikring innad i selskapet, og sikrer deg og tingene dine ved ulike ulykker. Nøyaktig hvilke må du sjekke vilkårene for.

Men det er vanlig at innboforsikring dekker skader ved brann, tyveri og vannskade. Mens noen har også med uhell i sin dekning. 

Egenandel - innboforsikring

Man kan sette innboforsikring-egenandel selv. Hva som er det beste for deg er noe du må finne ut når du skaffer forsikringen.

Men innboforsikring-pris pr. måned endres også ut fra hvilken egenandel du setter. Desto lavere egenandel, desto høyere forsikringspremie. Setter du høy egenandel, betaler du mindre i måneden.

Egenandelene kan ligge på et par tusen kroner og oppover, avhengig av hvilket selskap du velger og andre faktorer.

Få tilbud på innboforsikring
Sammenlign tilbud på innboforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer