Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på innboforsikring

Sammenlign tilbud på innboforsikring tilpasset deg og din bolig. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker og hvem du vil ha tilbud fra.

Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer
Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Innboforsikring

Innboforsikring faller naturlig innenfor kategorien “forsikringer man bør ha”. Kall det gjerne et must. Det er riktignok ikke påkrevd på samme måte som at bileiere må ha ansvarsforsikring for å kjøre lovlig på veien. Men i de aller fleste tilfeller vil det å tegne en slik forsikring være en svært god idé. 

Videre skal vi se på hva innboforsikringen koster og dekker, samt hvilke varianter man har å velge mellom. Vi skal undersøke om man i visse tilfeller kan vurdere å la være å tegne forsikring for innbo. Og underveis vil også spørsmålet om hvilke varianter som passer for hvem besvares. 

Hva er innboforsikring?

Kort fortalt er innboforsikring en forsikring som dekker de av eiendelene dine som er tilknyttet boligen. Det være seg ved tyveri, vann- og brannskader eller rett og slett uhell. 

Nøyaktig hva forsikringen dekker vil naturligvis variere fra forsikring til forsikring. Ulike forsikringsselskaper har ulike løsninger. Og hvilke eiendeler som er forsikret mot hva, kommer an på hvem du er kunde hos og hvor mye du betaler.

Hva dekker innboforsikring?

Det er vanlig at forsikringsselskaper tilbyr minst to varianter av innboforsikring – en grunnleggende og en mer omfattende. Disse går gjerne under navn som “Standard” og “Ekstra” (Tryg), “Standard” og “Super” (If) eller “Basis” og “Best” (DNB). 

Den mest grunnleggende varianten dekker som regel eiendelene dine ved tyveri eller skader av ulike slag. En slags ansvarsforsikring og rettshjelp ved en eventuell tvist er også vanlig å inkludere. I likhet med ansvarsforsikring for bil, slår også denne inn skulle du være uheldig å påføre andres eiendeler skade.

Det er heller ikke uvanlig at skader som oppstår som følge av naturfenomener er inkludert i basispakken. Mange tilbyr også sykkelforsikring. Du kan dessuten forvente bistand ved behov for et sted å oppholde deg som følge av skader på innbo.

Beste innboforsikring

Større aviser, magasiner og nettsteder som VG, Dagbladet, Dine Penger og DinSide.no utfører jevnlig tester av ulike forsikringer. Hvilke forsikringsselskaper som topper disse varierer fra år til år, for ikke å si måned til måned.

Det skyldes blant annet at selskapene stadig utvikler produktene sine for å holde tritt med konkurrentene og markedet generelt. 

Enkelte ting kan likevel sies på generelt grunnlag om de beste forsikringene. Det mest åpenbare er kanskje at de har et langt større dekningsområde enn de billigste slagene.

Det er for eksempel vanlig at de dekker skader ved både uhell og flytting. Bistand til skadedyrbekjempelse, problemer med eventuelle leietakere og identitetstyveri er også rimelig å forvente. 

Ofte gir den mer omfattende forsikringsløsningen også høyere utbetalinger på de områdene som basispakken dekker. I overgangen fra en den enkleste til den dyreste pakken vil du som regel også oppleve at flere dekninger utvides. Der flytteforsikringen tidligere bare gjaldt flytting utført på egen hånd, gjelder den kanskje nå også flytting utført av profesjonelt flyttebyrå. 

Hvor mye koster innboforsikring?

Alt snakket om ulike dekninger og forskjeller i omfang leder oss naturlig inn på spørsmålet om pris. Som vi har sett, blir det vanskelig å besvare spørsmål som “Hva koster innboforsikring?” uavhengig av en sammenheng. 

Prisen kommer ikke bare an på forsikringsselskapet, men også hvilken variant av forsikringen deres du velger, samt eventuelle tilleggsforsikringer. Hvilken variant du bør gå for, kommer i sin tur an på dine spesifikke behov. Dette er ting vi skal se nærmere på om litt. Først er imidlertid noen mer generelle bemerkninger om pris på sin plass.

Innboforsikring pris kalkulator

Flere forsikringsselskap har i dag en priskalkulator på nettsidene sine. Denne skal kunne gi deg et inntrykk av hva innboforsikringen kommer til å koste deg. 

For et nøyaktig pristilbud kan du ringe det aktuelle selskapet eller fylle ut et skjema på nettsidene deres. Underveis blir du gjerne bedt om informasjon om deg og boligen du bor i, samt hvilke dekninger du ønsker. 

Hva avgjør prisen?

Foruten prisforskjeller fra forsikring til forsikring er det spesielt tre faktorer som avgjør hva forsikringen koster deg: Egenandel, sikkerhetsrabatt og samlerabatt. Det er nemlig litt opp til deg også hvor dyr forsikringen din blir. 

Når du tegner forsikring, vil forsikringsselskapet stille ulike spørsmål om boligen din. Kan du da vise til å ha utført de riktige tiltakene, vil det kunne gi en såkalt sikkerhetsrabatt.

Tiltak og rabatter

Hvilke tiltak som gir rabatt for og hvordan den regnes ut, varierer fra selskap til selskap. Om du har røykvarsler i alle rom, flere brannslukningsapparater og ekstra sikkerhetslåser er typiske spørsmål å bli stilt. 

Høyner du egenandelen får du også fort rabatter. En tommelfingerregel er at jo dyrere bolig du har, dess mer får du igjen for å øke egenandelen. Dette er altså ikke like aktuelt for deg som bare har innboforsikring. Du har med andre ord mest å hente hvis du også har alminnelig husforsikring i samme selskap. 

Har du enda flere forsikringer i samme forsikringsselskap, kan du som regel forvente en samlerabatt i tillegg. Hvor mye den blir på, kommer an på hvilket forsikringsselskap det er snakk om. Ikke alle forsikringsselskaper tilbyr samlerabatt, men de som gjør det, har gjerne et tak på 20 prosent. 

Innboforsikring – student og unge

Som vi innledningsvis var inne på, vil en forsikring for innbo lønne seg for nær sagt alle som eier eller leier. Skal man likevel peke på en gruppe hvor det å ikke ha innbo som førsteprioritet gir mening, er det unge. 

Som enslig student med lite innbo, er det kanskje andre ting som bør komme først. Overstiger innboet ditt imidlertid en verdi av 100 000, er det på tide å vurdere forsikring. Flere forsikringsselskap tilbyr skreddersydde innboforsikringer til deg som er i en slik situasjon. Det være seg i form av en egen forsikring eller som en del av en mer omfattende studentpakke. 

Innboforsikring mobil, skader og tyveri

Avslutningvis skal vi ta for oss et ofte stilt spørsmål: Hva med mobilen? Også her kommer svaret helt an på hvilken forsikringspakke du har hos hvem. 

Enkelte forsikringsselskap dekker for eksempel knust skjerm i basispakken sin, mens andre ikke har noen egen dekning for mobil overhodet. De fleste inkluderer imidlertid en egen dekning for mobil i den dyreste forsikringsvarianten. Denne dekker da gjerne alle typer skader, uansett om de skjer hjemme eller mens du er ute og farter.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.