Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Gratis og uforpliktende

Få tilbud på Innboforsikring

Sammenlign tilbud på Innboforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Beste innboforsikring

Innboforsikring faller naturlig innenfor kategorien «forsikringer man bør ha». I alle fall regnes det som en god idé.

Mange tenker de ikke har så mye verdier i hjemmet sitt, og at de kan droppe innboforsikringen. Men selv om ranerne ved et innbrudd bare tar med seg de dyreste tingene. Hvilke kostnader får du ved å kjøpe alt nytt?

Ved brann kan du stå helt uten noe i din bolig. Hvor mye vil det koste å fylle et garderobeskap med klær, eller å fylle opp med matvarer i fryser igjen?

For at du enkelt skal få tilbud på forsikring fra flere forsikringsselskaper på markedet, kan du gjøre det via skjemaet på siden her. Da får du raskt bedre oversikt over markedet og velge beste innboforsikring basert på vilkår og prisen.

Du kan spare penger på både innboforsikringen og annen type forsikring om du velger å samle flere av dem hos et av selskapene. 

Dessuten vet forsikringsselskaper som du får tilbud fra at du er i kontakt med flere. Dermed kan du vente deg deres beste tilbud på forsikring. Det er ingen utgifter med vår tjeneste, og tilbud du mottar er uforpliktende.

Dermed har du ingenting å tape på å sammenligne forsikringen hos flere for å se om du har beste dekning til den beste prisen.

Hva er innboforsikring?

Dette er da altså en forsikring av innbo og løsøre. Innboforsikring heter det gjerne for privatpersoner, mens man kaller det løsøreforsikring for bedrifter. Men hva er innbo og løsøre?

Kort og greit er det ting som du eier, og som ikke sitter fast i boligen din. Ting som sitter fast i boligen eller selve boligen, er det husforsikring som gjelder. Bor du i et borettslag eller lignende, er det ofte en leilighetsforsikring som gjelder bygget.

Men disse forsikringene dekker altså bygget og gjerne fastmonterte ting. Skulle huset brenne ned, dekker altså husforsikringen huset. Men det som er i det, trenger du en innboforsikring til.

Som regel mot en viss egenandel, er tingene dine forsikret ved tyveri, vann- og brannskader eller rett og slett uhell. Det kommer naturligvis an på dekning du har valgt.

Hva dekker innboforsikring?

Det er vanlig at forsikringsselskaper tilbyr minst to varianter av innboforsikring – en grunnleggende og en utvidet. 

Den mest grunnleggende varianten dekker som regel eiendelene dine ved ran og overfall eller skader av ulike slag. En slags ansvarsforsikring og rettshjelp ved en eventuell tvist er også vanlig å inkludere. I likhet med ansvarsforsikring for bil, slår også denne inn skulle du være uheldig å påføre andres eiendeler skade.

Det er heller ikke uvanlig at skader som oppstår som følge av naturfenomener er inkludert i basispakken. Mange tilbyr også sykkelforsikring. Du kan dessuten forvente bistand ved behov for et sted å oppholde deg som følge av skader på innbo.

Innboforsikring - TV

Dekker innboforsikring skade på TV? Det kommer an på hva som har skjedd med TV-en. Derfor må du sørge for å lese vilkårene i innboforsikringen. Normalt dekker standard innboforsikring vannskade, brann og tyveri.

Vil man ha uhell inkludert, er det gjerne forsikringer kategorisert som pluss eller topp som gjelder.

Innboforsikring - sykkel

Sykkelen kan være dekket av innboforsikringer, men det finnes også egne sykkelforsikringer. Disse anbefales gjerne til de som har ekstra dyr sykkel eller el-sykkel.

Hvor mye du får i erstatning kan avhenge av hvor du har lagret sykkelen når den blir stjålet eller ødelagt. For eksempel i en garasje, bod eller om du har låst den utenfor jobben.

Ved tyveri av sykkel er det viktig at sykkelen har vært låst, om innboforsikring skal dekke tapet. Registrer gjerne sykkelen i et sykkelregister, og lås den med en FG-godkjent lås.

Innboforsikring - mobil

Dekker innboforsikring mobiltelefon er det mange som lurer på. Mobiltelefonen er viktig for mange, og mange mobiler er kostbare. Derfor har det også dukket opp mobilforsikring fra mobiloperatørene.

Om din mobil dekkes og hvor mye du må betale i egenandel kommer an på dekningene på forsikringen. For eksempel dekker basisforsikringen brann, tyveri og vannskader. Mens om man har utvidet dekkes gjerne også uhell.

Dessuten, hvis mobilen din blir stjålet eller skadet mens du er ute av huset, kan du melde skaden på reiseforsikringen.

Så, dekker innboforsikring knust mobil? Ofte er det innboforsikringen som har de beste dekningene når det gjelder for eksempel knust skjerm. Innboforsikring pluss er derfor lurt å sjekke vilkårene til, før du eventuelt velger en egen mobilforsikring. 

Det er ingen vits i å være dobbelt dekket.

Innboforsikring - flytting

Det er mange gjenstander som kan bli utsatt for skade når man flytter. Mange ønsker derfor å vite om deres forsikring vil være gjeldende på både den gamle og den nye adressen. Det er den.

Problemet oppstår under transport. For da må du sjekke om flytteforsikring er en del av dine vilkår. De forskjellige super- og toppforsikringene har gjerne dette inkludert, men det er lurt å sjekke.

Særlig om du flytter på egenhånd med eksempelvis egen bil og tilhenger. Bruker du et flyttebyrå, vil disse ofte ha en forsikring inkludert i sitt tilbud.

I tillegg bør man være oppmerksom på om man skaffer seg flere gjenstander og møbler når man skal flytte inn i en ny bolig. Kanskje har du fått et større hus med plass til mer. 

Da er det viktig at forsikringssummen på er stor nok til å dekke hele innboet.

Innboforsikring - samboer

Det er greit å ta en runde på forsikringer når man blir samboere. Nå som man har tingene sine på felles bosted, er det ikke behov for begge innboforsikringene.

Dermed kan dere spare penger på å samle dekningen dere trenger i en forsikring. Innbo gjelder også for andre medlemmer av familien på samme adresse. For eksempel barn.

Sammenlign gjerne forsikringer ved hjelp av vårt skjema på siden her. Da kan dere ta en helhetlig gjennomgang av alle forsikringene deres, i tillegg til å finne best innboforsikring.

For skjemaet sørger nemlig for at dere får kontakt med flere forsikringsselskaper samtidig. Dermed kan dere sammenligne tilbud fra flere, og velge det av selskapene som er best.

Å samle flere forsikringer hos et selskap kan også gi dere rabatter. Dermed kan dere forhåpentligvis finne billigste innboforsikring med god dekning.

Innboforsikring - utleie

Normalt vil dekker ikke innboforsikring leietaker sitt løsøre i hjemmet. Men om du har dine egne møbler i boligen, finnes det innboforsikringer du kan skaffe slik at dette dekkes.

Som utleier kan man også tegne en utleieforsikring, eller skaffe en husforsikring hvor utleie av hele eller deler av boligen dekkes. Det kan eksempelvis være snakk om inntektstap ved ubetalt husleie, hærverk eller utkastelse.

Innboforsikring ved leie er lurt for deg som leier.

Dersom det skulle oppstå en tvist mellom leietaker og utleier dekker innboforsikring rettshjelp. Innboforsikring kan også dekke overnatting om boligen blir ubeboelig.

Benytter man utleiemegler når man skal leie ut boligen, er utleieforsikring gjerne med på kjøpet.

Beste innboforsikring - test

Innboforsikring best i test er ikke alltid den beste for nettopp deg. Vi har forskjellige gjenstander i hjemmet, og ulik bruk. Noen har også montert produkter som minsker sjansen for at noe skjer, slik som boligalarm.

Med FG-godkjente sikkerhetstiltak, kan man ofte få kan du kanskje få mer billig innboforsikring. Det kan være lurt å sjekke opp med forsikringsselskapene.

Å velge den grunnleggende innboforsikringen kan være greit, men det er lurt å sjekke hva som dekkes av de man betaler litt mer for også. Disse innboforsikringene har et langt større dekningsområde enn de billigste slagene.

Det er for eksempel vanlig at de dekker skader ved både uhell og flytting. Bistand til skadedyrbekjempelse, problemer med eventuelle leietakere og identitetstyveri er også rimelig å forvente. 

Ofte gir den mer omfattende forsikringsløsningen også høyere utbetalinger på de områdene som basispakken dekker. I overgangen fra en den enkleste til den dyreste pakken vil du som regel også oppleve at flere dekninger utvides. 

Hvor mye koster innboforsikring?

Alt snakket om ulike dekninger og forskjeller i omfang leder oss naturlig inn på spørsmålet om pris. Som vi har sett, blir det vanskelig å besvare spørsmål som «Hva koster innboforsikring?» uavhengig av en sammenheng. 

Prisen kommer ikke bare an på forsikringsselskapet, men også hvilken variant av forsikringen deres du velger, samt eventuelle tilleggsforsikringer. Hvilken variant du bør gå for, kommer i sin tur an på dine spesifikke behov.

Pris innboforsikring - hva avgjør den?

Pris på innboforsikring avgjøres av hvor god dekning du ønsker, hvilket av forsikringsselskapene du velger. Dessuten kan hvor du bor i landet, og sikkerhetstiltak der du bor være med på å bestemme prisen. 

Kort oppsummert: Egenandel, sikkerhetsrabatt, forsikringssum og samlerabatt. Det er nemlig litt opp til deg også hvor dyr forsikringen din blir. 

Når du tegner innboforsikring, vil forsikringsselskapene stille ulike spørsmål om boligen din. Kan du da vise til å ha utført de riktige tiltakene, vil det kunne gi en såkalt sikkerhetsrabatt.

Tiltak og rabatter for billig innboforsikring

Hvilke tiltak som gir rabatt for og hvordan den regnes ut, varierer mellom forsikringsselskapene

Om du har røykvarsler i alle rom, vannalarm, flere brannslukningsapparater og ekstra sikkerhetslåser er typiske spørsmål å bli stilt. 

Er egenandelen høyere, betaler du lavere forsikringspremie. En tommelfingerregel er at jo dyrere bolig du har, dess mer får du igjen for å øke egenandelen. Dette er altså ikke like aktuelt for deg som bare har innboforsikring. 

Du har med andre ord mest å hente hvis du også har alminnelig husforsikring i samme selskap. 

Har du enda flere forsikringer i samme forsikringsselskap, kan du som regel forvente en samlerabatt i tillegg. Hvor mye den blir på, kommer an på hvilket forsikringsselskap det er snakk om.

Kollektiv innboforsikring

Sist kan man få tilgang på rabatt om man er medlem av fagforening eller andre organisasjoner.

Det kan være verdt å sjekke om du allerede har innbo-forsikring hos organisasjonen du er med i. Da kan det hende at du kan droppe innboforsikringen du har et annet sted, ettersom du da ville vært dobbeltforsikret.

Livsforsikringer kan du ha flere av, men har du flere innboforsikringer er det bare en av dem som gjelder ved skade. 

Innboforsikring – student

Som nevnt vil en forsikring for innbo lønne seg for nær sagt alle som eier eller leier. Skal man likevel peke på en gruppe hvor det å ikke ha innbo som førsteprioritet gir mening, er det unge. 

Som enslig student med lite innbo, er det kanskje andre ting som bør komme først. Overstiger innboet ditt imidlertid en verdi av 100.000 kroner, er det på tide å vurdere det.

For deg som bor borte, men fortsatt har folkeregistrert adressene hjemme hos foreldrene dine, kan du benytte deg av deres forsikring.

Men for å være dekket når du bor i kollektiv, bør du helst ha tingene på ditt rom og ikke i det som regnes fellesareal.

Innboforsikring - ung

Mange forsikringsselskap har en form for innbo ung-løsning. Man kan gjerne få både innbo- og reiseforsikring som er skreddersydd for deg som er ung.

Aldersspennet på denne innboforsikringen er ofte mellom 18 og 34 år. Det er gjerne billigst innboforsikring innad i selskapet, og sikrer deg og tingene dine ved ulike ulykker. Nøyaktig hvilke må du sjekke vilkårene for.

Men det er vanlig at innboforsikring dekker skader ved brann, tyveri og vannskade. Mens noen har også med uhell i sin dekning. 

Egenandel - innboforsikring

Man kan sette innboforsikring-egenandel selv. Hva som er det beste for deg er noe du må finne ut når du skaffer forsikringen.

Men innboforsikring-pris pr. måned endres også ut fra hvilken egenandel du setter. Desto lavere egenandel, desto høyere forsikringspremie. Setter du høy egenandel, betaler du mindre i måneden.

Egenandelene kan ligge på et par tusen kroner og oppover, avhengig av hvilket selskap du velger og andre faktorer.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer