Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på livsforsikring

Sammenlign tilbud på livsforsikring tilpasset deg og ditt behov.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Livsforsikring

Mange forbinder nok forsikring først og fremst med skadeforsikring. Det vil si forsikringer som dekker skade på eller tap av gjenstander og eventuelle rettigheter. Bil-, hus- og innboforsikringer er typiske eksempler på denne typen forsikring.

Men også liv og helse lar seg forsikre. Slike forsikringer går gjerne under fellesbetegnelsen “personforsikringer”. I det følgende skal vi se nærmere på en personforsikring som stadig flere velger å tegne, nemlig livsforsikring. 

Hva er livsforsikring?

Mange familier har et budsjett som er helt avhengig av to inntekter for å gå opp. Ofte er det snakk både om hus- og billån som skal betales på. Og ikke få har opp til flere barn og kjæledyr å fø på i tillegg. Da er det enkelt å forestille seg at det ikke alltid ville kunne gå rundt, skulle en av partene forulykke. 

For at etterlatte i slike situasjoner ikke skal ende på bar bakke, velger mange å tegne livsforsikring. I enkelte tilfeller vil det være den ene tingen som avgjør om dine nærmeste får beholde beholde bolig og livsstil. I andre vil det i det minste kunne bidra til økonomisk forutsigbarhet og stabilitet i en vanskelig tid. 

Utbetaling av forsikring ved død

Livsforsikring utbetales som regel i form av en engangssum. Nøyaktig hvor stor utbetalingen er, avgjør du selv. Forsikringsselskapet har som regel en øvre og en nedre grense. If opererer for eksempel med 500 000 til tre millioner. Mens DNB har satt rammen fra 100 000 til fire millioner. Det er ikke sjelden også rom for å søke om en høyere forsikringssum.

I utgangspunktet skal forsikringen slå inn uansett hva årsaken til dødsfallet er. Det være seg ulykke, sykdom eller drap. Når det gjelder selvmord, er det gjerne slik at forsikringen må ha vært aktiv i en periode først. Hvis ikke kan et bevis på at det ikke var planlagt da forsikringen ble tegnet være tilstrekkelig.

Hvem får utbetalt livsforsikring? 

På samme måte som du står fritt til å velge utbetaligssum, kan du også velge hvem den skal gå til. Hvis ikke noe annet er spesifisert, vil forsikringssummen utbetales i henhold til arveloven. Det vil si at samboer eller ektefelle, etterfulgt av livsarvinger, har prioritet. Avdødes foreldre, søsken og eventuelle nieser og nevøer er neste i rekken. 

Hvem kan ha livsforsikring?

Med samtykke fra foresatte kan du i teorien tegne livsforsikring før du blir myndig. De fleste forsikringsselskap oppgir likevel som regel en nedre grense på 18 år. Den øvre grensen varierer. If har for eksempel satt den til og med 60 år, mens Gjensidige opererer med 75 år. 

Husk at det her er snakk om kjøp av forsikring. Hvor lenge forsikringen gjelder varierer også forsikringsselskap til forsikringsselskap, men til og med fylte 80 år er ingen uvanlig grense. 

Helseerklæring

Helseerklæring er en vanlig del av prosessen med å tegne livsforsikring. Din helsetilstand vil nemlig være med på å avgjøre hvor dyr forsikringen blir. Her er det viktig at man oppgir riktig og tilstrekkelig informasjon, ellers kan forsikringen i verste fall erklæres ugyldig. 

Hvis helsetilstanden din er spesielt dårlig, kan du risikere et fullstendig avslag. Vanligere er det imidlertid at man får innvilget forsikring med forbehold om eventuelle sykdommer. Mens andre ganger må du rett og slett regne med å måtte betale mer. 

Pris på livsforsikring

I tillegg til din nåværende helsetilstand, vil også sykdomshistorikken din kunne påvirke hvor mye forsikringen koster deg. Det kan gå begge veier. Har du stort sett vært frisk, vil det kunne gi et positivt utslag hva gjelder pris. Sykdommer uten økt risiko for tilbakekomst eller senskader, har ingen innvirkning på prisen.

Ønsker du å danne deg en idé om hva livsforsikringen vil koste deg, kan du benytte deg av en priskalkulator. En slik vil ofte kunne hjelpe deg å finne riktig forsikringsprodukt og forsikringssum. Det er imidlertid viktig å ha i bakhodet at slike kalkulatorer ikke gir deg et endelig pristilbud. Til det trenger forsikringsselskapet mer informasjon.

Beste livsforsikring

Det finnes flere måte å gå fram på når man skal finne den beste og billigste forsikringen. Enkelte er riktignok mer effektiv enn andre. Men det smarteste er likevel å bruke flere av disse i kombinasjon. 

Mange danner seg for eksempel oversikt ved hjelp av tester utført av større aviser og magasiner. Andre oppsøker erfaringer fra andre forsikringskunder, det være seg venner og familie eller brukere av tjenester som Bytt.no. 

Hvilke forsikringer som gjør det best i test, er utvilsomt nyttig informasjon når beslutningen skal tas. Det samme gjelder de positive og negative erfaringene som andre forsikringskunder har gjort seg. 

Innhent og sammenlign tilbud

Det er imidlertid slik at mange forsikringer varierer mye i pris og dekning ut fra hver enkelts behov og livssituasjon. For å finne forsikringen som er best for akkurat deg, må du derfor ta utgangspunkt i din spesifikke situasjon. 

Det gjør du best ved å innhente personlige tilbud fra ulike forsikringsselskap og sette disse opp mot hverandre. Det kan nok høres ut som en overveldende oppgave. En god sammenligningstjeneste gjør imidlertid dette til en smal sak. Du fyller ut ett enkelt skjema – og så er det bare å la forsikringsselskapene kappes om deg som kunde.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.