cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på skadeforsikring

Sammenlign tilbud på skadeforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Skadeforsikring

Det er viktig å ta vare på helsen og ting man eier, men plutselig skjer det noe. Ved skade er det da godt å ha forsikring. Skadeforsikring er en fellesbetegnelse som gjelder flere type produkter og tjenester innen forsikring.

Noen er lovpålagte, slik som ansvarsforsikringen for kjøretøy på veien. Eller yrkesskadeforsikringen som bedrifter må ha for sine ansatte.

I tillegg kan banken kreve at ting de har pant i har skadeforsikring. Dette er da snakk om eksempelvis husforsikring eller kasko-forsikring på bil.

Hva er skadeforsikring? 

Skadeforsikring er en forsikring som dekker deg økonomisk dersom en ulykke skjer. De fleste har forsikring på bil, båt, bolig og innbo. 

I tillegg finnes det forskjellige forsikringer forsikringer knyttet til deg og kroppen din. Eksempler på dette er livsforsikring, som sikrer etterlatte etter deg økonomisk ved dødsfall.

Mens ulykkesforsikring som gir en engangsutbetaling ved ulykke som sørger for varig funksjonsevne. Da er gjerne behandlingsutgifter og eventuell tilrettelegging av boligen din med.

Uføreforsikring, eller uførepensjon, gir deg månedlige utbetalinger som kompenserer for tapt arbeidsinntekt ved varig uføre. 

Denne kan vare helt frem til du er pensjonist, og er god å ha. Ettersom uføretrygden du får ikke er like høy som lønnen du har hatt.

Skadeforsikring deles i all hovedsak inn i fire grupper.

 1. Tingsforsikring gjelder for erstatning av formuesverdier av ting. Her inngår for eksempel kaskoforsikring til bil eller båt og innboforsikring. 
 2. Forsikring av tapt liv eller arbeidsevne som følge av ulykke eller sykdom. Eksempel her er yrkesskadeforsikring, barneforsikring eller uføreforsikring. 
 3. Formueskadeforsikring vil dekke krav om utbetaling av pengebeløp. Her er ansvars-, kreditt- og underslagforsikringer gjeldende. 
 4. Avbrudds- og interesseforsikring gir erstatning ved inntektstap. Dette kan være indirekte skade som gjør at tingen helt eller delvis blir ødelagt. 

Normalt tegner man en skadeforsikring med en bestemt forsikringssum. Hovedregelen er at forsikringssummen baserer seg på tingens virkelige verdi. 

De fleste har en eller annen form for skadeforsikring. Enten om det er for kjøretøy, hus, innbo eller på reiser. Felles med alle er det skal gi økonomisk trygghet når plutselige og uforutsette hendelser og skade oppstår. 

Ulike skadeforsikringer 

Skade-forsikring er som nevnt en fellesbetegnelse. Hvilke skadeforsikringer du trenger avhenger av ditt behov og hva du eier.

Det er også viktig å ikke være forsikret mer enn du trenger. Du trenger jo for eksempel ikke bilforsikring om du ikke har bil. 

Men det er kanskje også lett å tenke at man kan droppe innbo. Men tenk om du må erstatte alt du har ved innbrudd eller brann i boligen. Det er ikke bare TV, kjøleskap, data og andre dyre ting. 

Det er alt av det du har av klær, bøker i bokhylla, mat i fryseren. Det er summen av alt som gjør at denne forsikringen gjelder for de fleste.

Skadeforsikring kjøretøy 

Under følger en liste over flere forsikringer for kjøretøy. Fellesnevneren er at alle kjøretøy som brukes på veien er lovpålagt ansvarsforsikring. 

For båt er det ikke lovpålagt, men greit å ha om man skulle komme til å skade andres eiendom eller båter.

Utover ansvarsforsikringen kan man tegne ulike kaskoforsikringer for dekning av skade på egen bil. Ansvarsforsikring dekker skader på andre personer og andres eiendeler, samt rettshjelp. 

Kaskoforsikringene dekker i tillegg skade på eget kjøretøy, veihjelp og mer. Det finnes også en form for toppkasko, som gjerne dekker enda mer, slik som motorhavari. Nyttig dersom du har en nyere og dyrere bil.

Skadeforsikring bolig

Uansett om du eier eller leier er det flere forsikringer som er viktig å ha. Den som alle burde ha er innboforsikring. Denne forsikringen dekker flere typer skade på eiendelene dine inne i leiligheten eller huset, også kalt løsøre. 

Dersom du har eiendeler av særlig høy verdi, kan disse forsikres gjennom verdigjenstandsforsikring. Dette gjelder eiendeler som smykker, bunad, malerier og mer. 

Eier du eget hus? Da bør du ha husforsikring. Denne dekker selve husets konstruksjon og alt som er fastmontert. 

Banken kan kreve at du har en slik forsikring, fordi det er deres sikkerhet. Skulle huset få skade som gjør at det må bygges opp nytt hus, har ikke banken sikkerheten sin. 

Skadeforsikring reise, fritid og helse 

For reise og fritid er det flere forskjellige forsikringer som kan tegnes etter behov. 

Reiseforsikring gjør at du kan føle deg trygg på reise. Du vil da få den hjelpen du trenger raskt om du blir syk, eller om du blir frastjålet noe på tur. 

For lengre opphold i utlandet, for eksempel ved utveksling eller backpacking, kan du trenge utvidet reiseforsikring.

Det er i tillegg flere andre forsikringer for egen helse, slik som livs- og ulykkesforsikring. 

Disse er særlig relevant for deg med barn og familie. Skulle du frafalle eller bli alvorlig syk vil de være sikret et engangsbeløp eller månedlig utbetaling slik at du og dine kan leve som før. 

Er familien avhengig av din inntekt vil fort livet bli snudd opp ned og få store økonomiske konsekvenser uten disse forsikringene. 

Har du barn kan du i tillegg tegne en barneforsikring for dem. Denne vil sikre en stabil økonomisk fremtid og dekker barnet i tilfelle sykdom eller ulykke som fører til arbeidsuførhet. 

Pris på skadeforsikring 

Hva en skadeforsikring kommer til å koste deg kommer an på flere faktorer. Først og fremst hvilken skadeforsikring du trenger og ikke. For de ulike forsikringene varierer i pris og de ulike selskapene har ulike priser

Blant de dyreste er som regel bilforsikring, og da gjelder det å velge riktig. 

Det er derfor viktig å sammenligne flere tilbud på skadeforsikring for å sikre deg som kunde den beste prisen. Det er også slik du finner de beste avtalevilkårene. 

For det andre vil forsikringene variere ut ifra hvor du bor, alder og egenandel. Velger du en lav egenandel vil forsikringspremien bli høyere, og omvendt. 

En ting man kan gjøre er å spare opp penger på en bufferkonto for å kunne dekke mindre skade selv. Da betaler du mindre i måneden, og har oppspart penger til egenandelen for skadeforsikring når det virkelig gjelder.

Andre måter å påvirke prisen på er gjennom å samle alle forsikringer i samme selskap. Da kan du få samlerabatt. 

Er du medlem av forskjellige organisasjoner, slik som en fagforening eller boligbyggelag, vil du også kunne få rabatt. 

Få tilbud på skadeforsikring 

Er du oppdatert når det kommer til forsikringene dine? Det er et konkurranseutsatt marked, og mye kan ha skjedd siden siste gangen du sjekket dine skadeforsikringer.

Ønsker du tilbud på skadeforsikring? Da kan du bruke vår gratis og uforpliktende tjeneste. På siden her kan du fylle ut vårt skjema og du vil få kontakt med flere forsikringsselskap samtidig som vil gi deg sine tilbud. 

Når du har mottatt tilbud fra forsikringsselskapene, er det bare for deg å sammenligne på pris og vilkår. Da får du enten sjekket om du har beste forsikring på markedet, eller byttet til det som passer deg bedre. 

Du sparer tid, samtidig som du får bedre oversikt over markedet. Som en ekstra bonus, vet selskapene at de konkurrerer om å få deg som kunde. Dermed vil de gi deg sitt beste tilbud.

Da kan du være sikker på at du får den beste forsikringen, som dekker skader og det den skal for deg og dine.
 

Få tilbud på skadeforsikring
Sammenlign tilbud på skadeforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.