Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på hytteforsikring

Sammenlign tilbud på hytteforsikring tilpasset deg og ditt behov. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

Få billigere forsikring på 1–2–3:
Velg hvilke type forsikringer du ønsker å motta tilbud på.
Sammenlign og finn det beste tilbudet.
Velg om du ønsker å akseptere tilbudet du mottar eller ikke, helt gratis og uforpliktende.

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Hytteforsikring

Har du et feriehus, fritidsbolig eller hytte? Da bør du lese videre. I likhet med boligen din, bør også fritidseiendommen forsikres. 

Det er mye glede å dra på hytta i helger og ferier, men ting kan jo skje. Med en god hytteforsikring kan du være trygg på å få hjelp dersom noe uforutsett oppstår – uansett om det er små eller store skader. 

Hvilken dekning bør jeg velge?

Hytteforsikringer finnes i både basis (standard) og pluss forsikringer (også kalt super eller topp forsikring). En god hytteforsikring skal dekke forsikring på bygningen, hageanlegg, gjerde, eventuelt flaggstand og annet. Altså skal du være dekket for både store og små skader som rørbrudd, lynnedslag, naturskader, brann og tyveri. I tillegg bør erstatningsansvar og rettshjelp dekkes. 

Går du et steg opp til topp/super/pluss forsikring vil du i tillegg ha dekket råte og insektskader, bekjempelse av skadeinsekter, skader på våtrom og dekning av følgeskader etter utett vegg, tak eller håndverkerfeil. 

Hva som inngår i basis og hva som inngår i pluss-forsikringene varierer noe fra selskap til selskap. Les derfor vilkårene godt før du inngår en avtale slik at du har oversikt over hva som faktisk dekkes. Skulle du ønske enda bedre dekningsgrad finnes det tilleggsforsikringer. 

Hva dekkes ikke?

Det som ikke dekkes med husforsikring og hytteforsikring er skader som skjer over tid. Dette er slik som slitasjeskader og dårlig vedlikehold. Mer konkret forventes det at man holder fritidseiendommen i god stand gjennom å male treverk eller behandle det med trebeskyttelse. I tillegg bør man skifte rustne og slitte deler av huset, rense takrenner, rense avløp osv. 

Hva er totalskadet hytte?

I noen tilfeller, slik som ved brann, kan hytta ble såpass skadet at det er lite poeng å pusse opp hytta. I slike saker vil forsikringsselskapet tilby det som heter totalskade og heller bygge en helt ny hytte. Altså rives restene og man bygger helt på nytt. 

Totalskade gjelder i tilfeller der hytta er mer enn 75% skadet. I slike tilfeller vil du også få tilbud om fullverdigaranti. Fullverdigaranti er at forsikringsselskapet garanterer å betale alle kostnader i forbindelse med gjenoppbyggingen av huset. Da er ikke fradrag for aldring og slitasje medberegnet. 

Skade og utleie

Leier du ut fritidsboligen din? Dersom leietaker har påført hytta skader og som ikke anses som slitasjeskader vil hytteforsikringen kunne dekke dette. Videre vil også misligholdt husleie dekkes til et visst beløp. 

Husk at for at dette skal gjelde, må utleie være angitt i forsikringsdokumentene. Ettersom dette varierer fra selskap til selskap kan det hende du må stifte en utleieforsikring i tillegg. 

Innboforsikring

Hytteforsikring er det samme som en husforsikring, altså dekkes bygningen og det som er fastmontert. Her varierer det noe mellom selskapene, men som oftest vil du ikke få dekket det som ikke er fastmontert. Altså møbler, klær og andre verdifulle eiendeler som er en del av innboet. 
Derfor trenger du en innboforsikring også, særlig dersom du har en hytte med dyre eiendeler. Har du en gammel hytte uten TV og dyre gjenstander, er det ikke sikkert at dette er nødvendig. 

Skal du velge basis eller pluss-forsikring?
Hvilken forsikring du bør velge kommer an på din hytte og blir derfor en individuell vurdering. Det du bør tenke på før du tar en avgjørelse er de økonomiske konsekvensene av dersom noe skjer.

Plussforsikringer dekker ofte skadedyr og sopp- og råteskader, men dette inngår som regel ikke i basis. Du må derfor kunne betale for slike skader dersom du velger basisforsikringen. 

Har du en hytte som ligger nærme skogen er sjansen stor for å bli rammet av stokkmaur. Dette gjelder både eldre og nyere hytter. Da kan det være lurt å skaffe av plussforsikring slik at dersom dette skjer, så dekker forsikringen de nødvendige tiltakene og eventuelt reparasjoner som må til. 

Har du fritidsbolig i utlandet? 

Noen forsikringsselskaper dekker også fritidsboliger som ligger i utlandet. Det å forholde seg til et norsk forsikringsselskap kan for mange føle som en ekstra betryggelse. Noen forsikringsselskaper dekker bare Sverige, mens andre dekker ferieboliger i alle EU-land. 

Sjekk derfor opp hvilke land forsikringen gjelder før du inngår en avtale dersom du ønsket et norsk forsikringsselskap. I tillegg dekker disse forsikringene noe mindre enn hytteforsikring for fritidsbolig i Norge. Du må derfor lese i vilkårene hva som dekkes og om du eventuelt må skaffe en tilleggsforsikring. 

Hvordan fungerer en slik forsikring? Jo du har norsk forsikringsavtale og betaler via din norske bank. Videre er forsikringen basert på norske lover, men tilpasset landet fritidseiendommen ligger i. 

Hytteforsikring pris 

Hva koster hytteforsikring? Det å gi en eksakt pris er vanskelig da prisen varierer ut ifra flere faktorer. Prisene varierer mye fra selskap til selskap, samt hvilken dekningsgrad du ønsker. I tillegg vil prisen variere ut ifra hvor mange forsikringer du har i samme selskap, også kalt samlerabatt og totalkunde. 

Slik får du den billigste hytteforsikringen

Den beste og billigste forsikringen finner du ved å sammenligne flere tilbud. Ved å bruke vår gratis og uforpliktende tjeneste kan du gjøre dette raskt og enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn litt informasjon om hvilke forsikringer du ønsker tilbud på og fra hvilke selskaper.  

Deretter får du tilsendt en rekke tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Da gjenstår det bare for deg å gå gjennom de ulike avtalene og sammenligne på vilkår og pris. Deretter kan du takke ja til det tilbudet du ønsker. 

Husk å sjekke rabattordninger som kan gjøre forsikringspremien rimeligere. Sjekk hva du får i samlerabatt hos ditt selskap, samt om du er medlem i en organisasjon som har samarbeidsavtale med et forsikringsselskap. 

Dette bør du sammenligne forsikringsavtalene på 

Sammenlign de ulike forsikringsbeløpene og eventuelt begrensninger ved forsikringene. 

Videre bør du sjekke at følgende er dekket:

  • Brannskader
  • Vannskader
  • Tyveri (hva dekkes, og trenger du innbo-forsikring i tillegg)
  • Naturskader
  • Hageanlegg (deriblant gjerde brygge, flaggstang, utvendig basseng)
  • Ansvarsforsikring og rettshjelp 
  • Punktering av vindu (om dette dekkes varierer, da noen anser det som vedlikehold av hytta)

For topp/pluss forsikringene bør følgende dekkes:

  • Følgeskader på grunn av utett våtrom, utett yttertak og håndverkerfeil
  • Skadedyr og skadeinsekter 
  • Sopp- og råteskader 


 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.