cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på hytteforsikring

Sammenlign tilbud på hytteforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Hytteforsikring

Sammenlign tilbud på hytteforsikring

Har du et feriehus, fritidsbolig eller hytte? Da vet du sikkert at det er lurt med hytteforsikring. Gjerne også kalt fritidshusforsikring.

Det er mye glede å dra på hytta i helger og ferier, men ting kan jo skje. Med en god hytteforsikring kan du være trygg på å få hjelp hvis noe uforutsett oppstår med hytten – uansett om det er små eller store skader.

Ønsker du å få tilbud på hytte-forsikring eller flere forsikringer, slik som for eksempel reiseforsikring, innboforsikring og bilforsikring?

Med vårt enkle skjema på siden her kan du få tilbud om forsikring fra flere forsikringsselskaper samtidig. Sammenlign og velg et tilbud som passer deg best. 

Husk at du også kan spare penger på å samle flere forsikringer hos samme leverandør. Altså er det ikke bare forsikring på hytter, men for eksempel reiseforsikring, innboforsikring eller uføreforsikring.

Hvilken dekning bør jeg velge på hytteforsikringen?

Hytteforsikring ligner en del på husforsikring, og har ulike grader av dekninger. Man har gjerne en standard hytteforsikring også har man pluss-forsikringer (også kalt super eller topp-forsikring). 

En god hytteforsikring bør ha fullverdigaranti. Det vil si at du får bygget hytten slik som den var da den ble totalskadet. Det gjøres altså ikke fradrag for slitasjen eller alder på bygning.

Andre ting som er inkludert er for eksempel hageanlegg, gjerde, eventuelt flaggstang og brygge. Altså skal du være dekket for både store og små skader på hytta som rørbrudd, lynnedslag, naturskader, innbrudd, tyveri og brann. 

Erstatningsansvar og rettshjelp bør også være inkludert. Går du et steg opp til topp/super/pluss forsikring vil du ha dekket råte og insektskader, bekjempelse av skadeinsekter, skader på våtrom og dekning av følgeskader etter utett vegg, tak eller feil gjort av håndverker. 

Hva som inngår i standard og hva som inngår i pluss-forsikringene varierer noe fra selskap til selskap. Les derfor vilkårene godt før du inngår en avtale slik at du har oversikt over hva som faktisk er inkludert.. 

Skulle du ønske enda bedre dekningsgrad finnes det tilleggsforsikringer. Det er for eksempel forsikringer som gjelder sopp, råte og insekter. 

Hva dekkes ikke av hytteforsikring?

Det som ikke dekkes av hytteforsikring er skader som skjer over tid. Dette er slik som slitasjeskader og dårlig vedlikehold.

Mer konkret forventes det at man holder fritidseiendommen i god stand gjennom å male treverk, slik som yttervegg, eller behandle det med trebeskyttelse utvendig. 

Man bør også skifte rustne og slitte deler av huset, rense takrenner, rense avløp og lignende. 

Hva er totalskadet hytte?

I noen tilfeller, slik som ved brann eller naturskade, kan bygning være såpass skadet at det er lite poeng å pusse opp hytta.

Totalskade gjelder i tilfeller der hytta er mer enn 75 % skadet. Gode forsikringer av hytta vil ha det som heter fullverdigaranti inkludert.

Da rives restene og man bygger en helt ny hytte.

Kort oppsummert er fullverdigaranti at forsikringsselskapet garanterer å betale alle kostnader i forbindelse med å bygge ny hytte. 

Det gjøres ikke fradrag for aldring og slitasje på den gamle hytta. Dermed er det ikke noe betaling for å få gjenoppbygd hytta, utover betaling av egenandelen ved skadeoppgjør.

Skade og utleie

Leier du ut fritidsboligen din? Hvis leietaker har påført hytta små og store skader og som ikke anses som slitasjeskader vil hytteforsikringen kunne dekke dette. Videre vil også misligholdt husleie dekkes til et visst beløp. 

Husk at for at dette skal gjelde, må utleie være angitt i forsikringsdokumentene. Ettersom dette varierer fra selskap til selskap kan det hende du må tegne en utleieforsikring utenom. 

Trenger du hjelp til å leie ut? Få tilbud fra flere utleiemeglere samtidig, og velg den som er best egnet til å leie ut hytten din. Da får du gjerne utleieforsikring inkludert, du er sikker på at du overlater jobben til profesjonelle.