Få tilbud på hytteforsikring
Kun kjente merker
- Forsikringene du bør ha
Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.
- Slik får du billigere forsikring
Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.
-
Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!
-
Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!
-
Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.
Hytteforsikring
Sammenlign tilbud på hytteforsikring
Har du et feriehus, fritidsbolig eller hytte? Da vet du sikkert at det er lurt med hytteforsikring. Gjerne også kalt fritidshusforsikring.
Det er mye glede å dra på hytta i helger og ferier, men ting kan jo skje. Med en god hytteforsikring kan du være trygg på å få hjelp hvis noe uforutsett oppstår med hytten – uansett om det er små eller store skader.
Ønsker du å få tilbud på hytte-forsikring eller flere forsikringer, slik som for eksempel reiseforsikring, innboforsikring og bilforsikring?
Med vårt enkle skjema på siden her kan du få tilbud om forsikring fra flere forsikringsselskaper samtidig. Sammenlign og velg et tilbud som passer deg best.
Husk at du også kan spare penger på å samle flere forsikringer hos samme leverandør. Altså er det ikke bare forsikring på hytter, men for eksempel reiseforsikring, innboforsikring eller uføreforsikring.
Hvilken dekning bør jeg velge på hytteforsikringen?
Hytteforsikring ligner en del på husforsikring, og har ulike grader av dekninger. Man har gjerne en standard hytteforsikring også har man pluss-forsikringer (også kalt super eller topp-forsikring).
En god hytteforsikring bør ha fullverdigaranti. Det vil si at du får bygget hytten slik som den var da den ble totalskadet. Det gjøres altså ikke fradrag for slitasjen eller alder på bygning.
Andre ting som er inkludert er for eksempel hageanlegg, gjerde, eventuelt flaggstang og brygge. Altså skal du være dekket for både store og små skader på hytta som rørbrudd, lynnedslag, naturskader, innbrudd, tyveri og brann.
Erstatningsansvar og rettshjelp bør også være inkludert. Går du et steg opp til topp/super/pluss forsikring vil du ha dekket råte og insektskader, bekjempelse av skadeinsekter, skader på våtrom og dekning av følgeskader etter utett vegg, tak eller feil gjort av håndverker.
Hva som inngår i standard og hva som inngår i pluss-forsikringene varierer noe fra selskap til selskap. Les derfor vilkårene godt før du inngår en avtale slik at du har oversikt over hva som faktisk er inkludert..
Skulle du ønske enda bedre dekningsgrad finnes det tilleggsforsikringer. Det er for eksempel forsikringer som gjelder sopp, råte og insekter.
Hva dekkes ikke av hytteforsikring?
Det som ikke dekkes av hytteforsikring er skader som skjer over tid. Dette er slik som slitasjeskader og dårlig vedlikehold.
Mer konkret forventes det at man holder fritidseiendommen i god stand gjennom å male treverk, slik som yttervegg, eller behandle det med trebeskyttelse utvendig.
Man bør også skifte rustne og slitte deler av huset, rense takrenner, rense avløp og lignende.
Hva er totalskadet hytte?
I noen tilfeller, slik som ved brann eller naturskade, kan bygning være såpass skadet at det er lite poeng å pusse opp hytta.
Totalskade gjelder i tilfeller der hytta er mer enn 75 % skadet. Gode forsikringer av hytta vil ha det som heter fullverdigaranti inkludert.
Da rives restene og man bygger en helt ny hytte.
Kort oppsummert er fullverdigaranti at forsikringsselskapet garanterer å betale alle kostnader i forbindelse med å bygge ny hytte.
Det gjøres ikke fradrag for aldring og slitasje på den gamle hytta. Dermed er det ikke noe betaling for å få gjenoppbygd hytta, utover betaling av egenandelen ved skadeoppgjør.
Skade og utleie
Leier du ut fritidsboligen din? Hvis leietaker har påført hytta små og store skader og som ikke anses som slitasjeskader vil hytteforsikringen kunne dekke dette. Videre vil også misligholdt husleie dekkes til et visst beløp.
Husk at for at dette skal gjelde, må utleie være angitt i forsikringsdokumentene. Ettersom dette varierer fra selskap til selskap kan det hende du må tegne en utleieforsikring utenom.
Trenger du hjelp til å leie ut? Få tilbud fra flere utleiemeglere samtidig, og velg den som er best egnet til å leie ut hytten din. Da får du gjerne utleieforsikring inkludert, du er sikker på at du overlater jobben til profesjonelle.
Innboforsikring og hytteforsikring
Hytteforsikring er det samme som en husforsikring, altså er bygningen og det som er fastmontert dekket.
Her varierer det noe mellom selskapene, men som oftest vil du ikke få dekket det som ikke er fastmontert. Altså møbler, klær og andre verdifulle eiendeler som er en del av innboet.
Derfor trenger du en innboforsikring også, særlig om fritidsboligen inneholder dyre eiendeler.
Er du for eksempel uten TV og dyre gjenstander, er det ikke sikkert at innboforsikringen er nødvendig.
Det er ikke sikkert du hadde fått all verden om du skulle solgt det du har av innbo på et loppemarked. Men du bør tenke over hvor mye det hadde kostet deg å kjøpe alle tingene på nytt. Ikke bare ved innbrudd, men for eksempel brann.
En tommelfingerregel som gjelder forsikringer, og dermed også innboforsikringen, er at du ikke trenger å forsikre det du selv kan erstatte.
Man bør gjerne spare opp en bufferkonto, slik at man kan dekke uforutsette kostnader enkelt. Hvis du velger å ha høyere egenandel, kan du få lavere forsikringspremie.
Skal du velge basis hytteforsikring eller pluss-forsikring?
Hvilken hytteforsikring du bør velge kommer an på fritidsboligen din og blir derfor en individuell vurdering. Det du bør tenke på før du tar en avgjørelse er de økonomiske konsekvensene hvis noe skjer.
Pluss-forsikringer har ofte skade forårsaket av skadedyr dekket. For eksempel mus, rotter og veggedyr. En annen ting er skader ved sopp og råte. Dette er gjerne inkludert i basisforsikringen. Du må derfor kunne betale for slike skader dersom du velger denne.
Ligger fritidsboligen nærme skogen er sjansen stor for å bli rammet av stokkmaur.
Dette gjelder både eldre og nyere hytter. Da kan det være lurt å skaffe av plussforsikring slik at dersom dette skjer, så dekker den de nødvendige tiltakene og eventuelt reparasjoner som må til.
Forsikring fritidsbolig - utland
Noen forsikringsselskaper dekker også fritidsboliger som ligger i utlandet. Det å forholde seg til et norsk forsikringsselskap kan for mange føles som en ekstra trygghet ved skadeoppgjør.
For noen vil det også gi følelsen av å ha bedre oversikt over priser og vilkår. Det er ikke sikkert man kjenner til alt av regler som er i det aktuelle landet.
Noen forsikringsselskaper dekker bare Sverige, mens andre dekker ferieboliger i alle EU-land.
Sjekk derfor opp hvilke land forsikringen gjelder før du inngår en avtale dersom du ønsket et norsk forsikringsselskap. Disse forsikringene dekker gjerne noe mindre enn hytteforsikring for fritidsboliger i Norge.
Du må derfor lese i vilkårene hva som er inkludert og om du eventuelt må skaffe en tilleggsforsikring.
Hvordan fungerer en slik forsikring? Jo, du har norsk forsikringsavtale og betaler via din norske bank. Videre er forsikringen basert på norske lover, men tilpasset landet fritidseiendommen ligger i.
Forsikring hytte - pris
Hva koster hytteforsikring? Det å finne den nøyaktige prisen er vanskelig da prisen varierer ut ifra flere faktorer.
Prisene varierer mye ut fra hvilke forsikringsselskap du sjekker hos, samt hvilken dekningsgrad du ønsker. Det kan derfor være lurt å få tilbud fra flere, og se hvem som gir deg det beste tilbudet.
I tillegg vil prisen variere ut ifra hvor mange forsikringer du har i samme selskap. Du kan nemlig få rabatt, og dermed spare penger, på å ha flere forsikringer et sted. Dette kalles gjerne samlerabatt eller totalkunde.
Andre faktorer er beliggenheten og alderen. Det kan også ha noe å si om du har montert FG-godkjente sikkerhetstiltak. Det kan for eksempel være en hyttealarm.
Slik finner du beste hytteforsikring-pris
Den beste og billigste hytteforsikringen finner du ved å sammenligne flere forsikringstilbud. Sjekk pris og vilkår på hytteforsikring hos flere aktører samtidig ved å bruke vårt skjema på siden her.
Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn litt informasjon om hvilke forsikringer du ønsker tilbud på. Vi sender det så til flere forsikringsselskaper samtidig, som vil ta kontakt med deg med sine tilbud.
Da gjenstår det bare for deg å gå gjennom de ulike avtalene og sammenligne hva det kommer til å koste deg å forsikre det du ønsker. Sammenlign og velg det tilbudet som er det beste for deg og ditt.
Husk å sjekke rabattordninger som kan gjøre forsikringspremien rimeligere. Sjekk hva du får i samlerabatt, samt om du er medlem i en organisasjon som har samarbeidsavtale med et forsikringsselskap.
Dette bør du sammenligne forsikringsavtalene på
Sammenlign de ulike forsikringsbeløpene og hva som er inkludert, og eventuelle begrensninger med forsikringene på hytter.
Sjekk om basisforsikringen har inkludert:
- Brannskader
- Vannskader
- Tyveri (hva er inkludert, og trenger du innboforsikring i tillegg)
- Naturskader
- Hageanlegg (deriblant gjerde brygge, flaggstang, utvendig basseng)
- Ansvarsforsikring og utgifter til advokat.
- Punktering av vindu (om dette er inkludert varierer, da noen anser det som vedlikehold av hytta)
Sjekk om toppforsikringene har inkludert:
- Følgeskader av håndverkerfeil
- Følgeskader av utett våtrom og utett yttertak
- Skadedyr og skadeinsekter
- Råte- og soppskader