Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14

Få tilbud på kjøretøyforsikring

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på kjøretøyforsikring fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn beste kjøretøyforsikring

Kjøretøyforsikring bedrift

Har bedriften din maskiner og kjøretøy? Da burde du lese denne artikkelen slik at du får med deg hvordan dette skal forsikres.

Mange bedrifter har mye verdi i form av maskiner og kjøretøy. Det kan være firmabiler, gravemaskiner og andre kjøretøy. De fleste av oss er gode på å forsikre bilen vår, men husker bedriftene på å skaffe gode forsikringer til sine biler og maskiner? Det burde de i hvert fall.

Kjøretøyforsikring for bedrift

Hvis bedriften eier mange biler, eller har andre typer kjøretøyer som en del av bedriften, er det viktig å ha det rette forsikringene i orden. Akkurat hva slags forsikring som er best for din bedrift, kommer an på hva slags kjøretøy det er snakk om.

Har bedriften for eksempel lastebiler, kan det være du trenger en helt annen forsikring enn om bedriften bare har vanlige firmabiler som brukes av de ansatte.

Forsikring for firmabiler

Flere og flere bedrifter ser ut til å skaffe seg firmabiler. For noen bedrifter er dette helt nødvendig for å få utført jobben, mens for andre bedrifter er det kanskje mer snakk om å gjøre jobbhverdagen enklere for de som jobber der. Uavhengig av hva grunnen er vil en forsikring med god dekning være viktig.

Det samme som gjelder for personlige biler gjelder også for firmabiler, man er nødt til å ha en ansvarsforsikring. Dette er lovpålagt og noe alle må forholde seg til dersom de vil kjøre på norske veier. Utover dette finnes det en rekke alternativer for å sikre bilene enda bedre, og dette er selvfølgelig anbefalt.

Firmabiler er ofte ganske nye og har en nokså høy verdi, det kan også hende at noen firmaer tar opp lån for å skaffe biler eller annet utstyr. Da er det enda viktigere å ha forsikringer som er der for bedriften dersom noe skulle skje med firmabilene. Med tanke på skader som kan påføres de som sitter i disse firmabilene, er det også viktig med gode forsikringer.

Hva dekker en kjøretøyforsikring?

Når du skal velge forsikring til firmabil, kjøretøy, maskiner eller annet utstyr som bedriften benytter seg av, gjelder det å ha tunga rett i munn. Det finnes nemlig veldig mange forskjellige typer og du kan få forsikringene godt tilpasset akkurat det din bedrift eier.

Akkurat hva en kjøretøyforsikring dekker varierer veldig fra selskap til selskap, og fra forsikring til forsikring. De ulike forsikringsselskapene har også forskjellige måter å sette opp pakkene og løsningene sine på. For noen kan det derfor virke litt vanskelig å skulle finne frem til de riktige forsikringene.

Men frykt ikke, heldigvis finnes det mange spesialister hos de ulike forsikringsselskapene. De tilbyr deg mange råd og god tid til å finne ut av hva som vil være optimalt for bedriften.

Disse spesialistene har god erfaring med å hjelpe andre lignende bedrifter og har satt seg inn i næringen/bransjen slik at de skal vite hva som er viktig og hvorfor det er viktig. Du vil med andre ord få god hjelp til å finne ut av hva slags kjøretøyforsikring bedriften din trenger, og eventuelt om det er noen andre forsikringer dere bør vurdere.

En kjøretøyforsikring kan for eksempel dekke:

 • Skader på firmabil
 • Tap av firmabil
 • Tap av kjøretøy
 • Skader på lastebil
 • Skader på andres eiendeler fra kjøretøy
 • Fører- og passasjerskader
 • Rettshjelp
 • Skader/tap av utstyr i bilen/kjøretøyet

Husk at du har stor påvirkning på hva slags dekning du skal ha, dette er derfor noe du bør tenke godt gjennom.

Ansvarsforsikring

Som nevnt er det lovpålagt å ha ansvarsforsikring til kjøretøy. Du kan ikke bruke firmabiler, lastebil eller andre typer kjøretøy uten å ha denne typen forsikring. Det du kan velge er hvor du skal tegne denne forsikringen. Hvis du er fast bestemt på å kun ha ansvarsforsikring, kan du gjerne sammenligne prisen flere forskjellige steder da denne stort sett er ganske lik når det kommer til dekning. Når det er sagt så bør du vurdere å skaffe en bedre forsikring som dekker mer.

En ansvarsforsikring dekker personskade og skade som påføres andre, men den vil ikke dekke noe utover dette. Det vil blant annet bety at den ikke dekker skade på bilen/kjøretøyet ditt. Har du kun denne forsikringen vil det med andre ord bli dyrt dersom noen skulle havne i en ulykke med firmabilen eller den på noen måte påføres skade.

Delkasko

Delkasko er en forsikring som på mange måter er ett hakk opp fra ansvarsforsikringen. Den vil altså gi litt bedre dekning. En delkasko kan dekke skader på bilen ved brann og tyveri og den kan gi veihjelp. Heller ikke denne typen forsikring vil gi en spesielt god sikkerhet dersom noe skulle skje med firmabilene eller annet kjøretøy bedriften måtte ha.

Fullkasko

En fullkasko er et mye bedre alternativ som dekker mye mer, denne vil være å anbefale for veldig mange bedrifter – men det er selvfølgelig opp til bedriften selv å velge hva som er best. En fullkasko vil for eksempel også dekke skader som skjer ved en utforkjøring, ved hærverk eller ved kollisjon.

Mange forsikringsselskap vil også tilby kjøretøyforsikringer som er enda bedre enn fullkasko. Disse forsikringene kan ha ulike navn, dette er noe selskapene selv bestemmer. Har man for eksempel helt flunka nye firmabiler kan det være lurt å velge en slik løsning.

Storbilforsikring

Du skal være klar over at det ikke nødvendigvis er slik at du tegner samme kjøretøyforsikring uavhengig av hva slags kjøretøy det er snakk om. Har bedriften for eksempel lastebiler, er det nødvendig med en såkalt «storbilforsikring». Denne forsikringen går også ofte under navnet «lastebilforsikring».

Dette er kjøretøy som definitivt bør ha en god forsikring og som bør prioriteres. Dette er stort sett de fleste bedrifter klar over. Ta gjerne kontakt med en rådgiver hos et forsikringsselskap for å høre hvordan du aller best kan sikre lastebilene bedriften eier.

Arbeidsmaskinforsikring

En del bedrifter har også helt andre typer kjøretøyer, disse går ofte under maskiner. Det kan for eksempel være snakk om traktor eller gravemaskiner. Disse arbeidsmaskinene skiller seg veldig ut fra ordinære kjøretøy, og vil derfor trenge egne typer forsikring. Pass på at du har gode forsikringer til alle bedriftens maskiner. Ofte er det disse maskinene som passer på store deler av inntjeningen til bedriften.

Pris på kjøretøyforsikring

Bedrifter ønsker selvfølgelig ikke å bli ruinert av å måtte tegne forskjellige forsikringer, men det er viktig å huske på at tapet eller utgiften vil være større dersom noe skulle skje uten at man har de rette forsikringene.

Siden det finnes utrolig mange variasjoner og ulike dekninger innen kjøretøyforsikring er det vanskelig å si noe konkret om hvor mye det vil koste. Du har gode muligheter til å selv påvirke hvor dyrt eller hvor billig det skal bli. Som nevnt går det an å velge seg lavere dekninger, men da må du også vite om hva slags konsekvenser dette kan bety.

Egenandel på kjøretøyforsikring

Det er som oftes egenandeler på alle forsikringer, dette gjelder også forsikringer til bil og kjøretøy. Egenandelen er noe som varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, og det kommer helt an på hva slags forsikring det er snakk om.

Noen ganger har du også muligheten til å påvirke denne egenandelen. Du kan for eksempel velge en noe høyere egenandel og til gjengjeld få en lavere sum på selve forsikringen. Eller du kan gjøre motsatt hvis du vil være trygg på at unngår å måtte betale høye summer dersom noe skulle skje med kjøretøy eller maskiner.

Når du tegner en forsikring er det uansett viktig at du er oppmerksom på dette, slik at du ikke senere får deg en overraskelse. Les alltid alle vilkår godt og få med deg alt av informasjon. Dette med egenandel er noe du gjerne kan ta stilling til før du tar kontakt med et forsikringsselskap, da blir det kanskje lettere å finne best mulig avtale.

Hvilke bedrifter bør ha denne forsikringen?

Det er ikke nødvendigvis slik at denne typen forsikring er noe som spesielle bedrifter bør ha. Det man skal tenke på er hva bedriften eier av verdier og hva som da bør forsikres. Dette er den beste måten for en bedrift å komme frem til hva man trenger av forsikringer.

Har bedriften din firmabiler, gravemaskin, traktor, lastebil eller generelt en del kjøretøy/maskiner, er det definitivt lurt å ha gode forsikringer som dekker alt dette. Du bør tenke på hvor mange penger det vil koste bedriften dersom noe skjer med det bedriften eier, da finner man ofte fort ut av hva slags forsikringer som må til.

Skaff flere tilbud

Et godt råd når du nå skal i gang med å finne gode forsikringer til bedriften din er å bruke litt tid på å ta kontakt med flere ulike firmaer. Be om å få tilsendt tilbud slik at du kan se på disse og sammenligne de du har fått.

Da blir det lettere for deg å se hvilket tilbud som lønner seg mest og hvilken forsikring som da vil være best for bedriften din.

På vår side kan du enkelt fylle ut et skjema, da vil du bli kontaktet av ulike forsikringsselskaper som alle ønsker å kapre akkurat deg som kunde. Dette kan gjøre at du kommer raskere i mål!

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer