cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Finn beste bilforsikring - bedrift

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Bedriftsforsikring

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på kjøretøyforsikring fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Kjøretøyforsikring for bedrift

Har bedriften din maskiner og kjøretøy? Da burde du lese denne artikkelen slik at du får med deg hvordan dette skal forsikres.

Som med bilforsikring for privatpersoner, er det obligatorisk med ansvarsforsikring for alle kjøretøy langs norske veier. Det er også forsikringsselskapene som krever inn trafikkforsikringsavgiften.

Bedriftsforsikring for kjøretøy

Hvis bedriften eier mange biler, eller har andre typer kjøretøyer som en del av bedriften, er det viktig å ha det rette forsikringene i orden. Akkurat hva slags forsikring som er best for din bedrift, kommer an på hva slags kjøretøy det er snakk om.

Har bedriften for eksempel lastebiler, trenger du en storbilforsikring. Mens om bedriften bare har vanlige firmabiler som brukes av de ansatte, det andre kjøretøyforsikringer som gjelder.

Firmabilforsikring

Flere og flere bedrifter ser ut til å skaffe seg firmabiler. For noen bedrifter er dette helt nødvendig for å få utført jobben, mens for andre bedrifter er det kanskje mer snakk om å gjøre jobbhverdagen enklere for de som jobber der.

Det samme som gjelder for personbiler gjelder også for firmabiler, man er nødt til å ha en ansvarsforsikring. Dette er lovpålagt og noe alle må forholde seg til dersom de vil kjøre på norske veier.

Utover dette finnes det en rekke alternativer for å sikre bilene enda bedre, og dette er selvfølgelig anbefalt.

Firmabiler er ofte ganske nye og har en nokså høy verdi, det kan også hende at noen firmaer tar opp lån for å skaffe biler eller annet utstyr. Da er det enda viktigere å ha kjøretøyforsikringer som er der for bedriften dersom noe skulle skje med firmabilene.

Med tanke på skader som kan påføres de som sitter i disse firmabilene, er det også viktig å være godt forsikret.

Firmabilene kan være helt nødvendig for driften. Derfor er det viktig at du får raskt hjelp om noe skulle skje. Slik at det blir kortest mulig stans for bedriften. Tid er penger.

Storbilforsikring

Har bedriften for eksempel lastebiler, er det nødvendig med en såkalt «storbilforsikring». Denne forsikringen går også ofte under navnet «lastebilforsikring».

Dette er kjøretøy som definitivt bør ha en god forsikring og som bør prioriteres. Dette er stort sett de fleste bedrifter klar over.

Med vårt skjema øverst på siden kan du motta tilbud på kjøretøyforsikring fra flere selskaper samtidig. Da kan du finne de som har den beste dekningen til den beste prisen.

Har du andre arbeidsmaskiner, kan du også sjekke pris på å forsikre disse.

Sjekk hva forsikringen dekker for din bedrift

Når du skal velge forsikring til firmabil, kjøretøy, maskiner eller annet utstyr som bedriften benytter seg av, gjelder det å ha tunga rett i munn.

Akkurat hva en kjøretøyforsikring dekker varierer veldig fra selskap til selskap, og fra forsikring til forsikring. De ulike forsikringsselskapene har også forskjellige måter å sette opp pakkene og løsningene sine på.

En kjøretøyforsikring for bedrift kan for eksempel dekke:

 • Skader på firmabil
 • Tap av firmabil
 • Tap av kjøretøy
 • Skader på lastebil
 • Skader på andres eiendeler fra kjøretøy
 • Fører- og passasjerulykke
 • Rettshjelp
 • Skader/tap av utstyr i bilen/kjøretøyet
 • Utvidet tingansvar
 • Leasing- eller tredjemannsinteresse

Husk at du har stor påvirkning på hva slags dekning du skal ha, dette er derfor noe du bør tenke godt gjennom.

Ansvarsforsikring

Som nevnt er det lovpålagt å ha ansvarsforsikring til kjøretøy. Du kan ikke bruke firmabiler, lastebil eller andre typer kjøretøy uten å ha denne typen forsikring.

Det du kan velge er hvor du skal tegne denne forsikringen. Hvis du er fast bestemt på å kun ha ansvarsforsikring, kan du gjerne sammenligne prisen flere forskjellige steder da denne stort sett er ganske lik når det kommer til dekning.

Når det er sagt så bør du vurdere å skaffe en bedre forsikring som dekker mer.

En ansvarsforsikring dekker personskade og skade som påføres andre, men den vil ikke dekke noe utover dette.

Det vil blant annet bety at den ikke dekker skade på bilen eller kjøretøyet ditt. Har du kun denne forsikringen vil det med andre ord bli dyrt dersom noen skulle havne i en ulykke med firmabilen eller den på noen måte påføres skade.

Fører- og passasjerulykke og rettshjelp

En bilforsikring som kun inneholder ansvarsforsikring dekker gjerne også føreren og passasjeren også. Til en viss grad. Denne er ikke obligatorisk, men kan likevel være gunstig.

Det vil si en engangsutbetaling ved død eller medisinsk invaliditet. Summen varierer, og betales per person.

Forsikringen dekker ofte også utgifter til rettshjelp inntil en viss sum.

Delkasko

Delkasko er en bilforsikring som på mange måter er ett hakk opp fra ansvarsforsikringen.

En delkasko kan dekke skader på bilen ved brann og tyveri og den kan gi veihjelp. Altså ytre plutselige faktorer.

Heller ikke denne typen bilforsikring vil gi en spesielt god sikkerhet dersom noe skulle skje med firmabilene eller annet kjøretøy bedriften måtte ha.

Fullkasko

Fullkasko er et mye bedre alternativ som dekker mye mer, denne vil være å anbefale for veldig mange bedrifter. På dyrere kjøretøy kan banken stille krav til full kasko, for å ha tilstrekkelig sikkerhet.

En fullkasko vil for eksempel også dekke skader som skjer ved en utforkjøring, ved hærverk eller ved kollisjon.

Mange forsikringsselskap vil også tilby kjøretøyforsikringer som er enda bedre enn fullkasko. Disse forsikringene kan ha ulike navn, dette er noe selskapene selv bestemmer.

Meld skade hele døgnet

Som nevnt er mange kjøretøy viktig for driften. Derfor er det mange forsikringsselskap som lar deg melde skade hele døgnet. Slik at dere kan finne en løsning så raskt som mulig, og gjenoppta driften.

Om det er en omfattende skade, kan det være gunstig å få dekket leiebil i eksempelvis 30 dager. Dette varierer nok.

Pris på bilforsikring - bedrift

Bedrifter ønsker selvfølgelig ikke å bli ruinert av å måtte tegne forskjellige forsikringer, men det er viktig å huske på at tapet eller utgiften vil være større dersom noe skulle skje uten at man har de rette forsikringene.

Siden det finnes utrolig mange variasjoner og ulike dekninger innen kjøretøyforsikring er det vanskelig å si noe konkret om hvor mye det vil koste.

Du har gode muligheter til å selv påvirke hvor dyrt eller hvor billig det skal bli. Som nevnt går det an å velge seg lavere dekninger, men da må du også vite om hva slags konsekvenser dette kan bety.

Egenandel på kjøretøyforsikring

Det er som oftest egenandeler på alle forsikringer, dette gjelder også forsikringer til bil og kjøretøy. Egenandelen er noe som varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, og det kommer helt an på hva slags forsikring det er snakk om.

Noen ganger har du også muligheten til å påvirke denne egenandelen. Du kan for eksempel velge en noe høyere egenandel og til gjengjeld få en lavere sum på selve forsikringen.

Eller du kan gjøre motsatt hvis du vil være trygg på at unngår å måtte betale høye summer dersom noe skulle skje med kjøretøy eller maskiner.

Når du tegner en bilforsikring er det uansett viktig at du er oppmerksom på dette, slik at du ikke senere får deg en overraskelse.

Dette med egenandel er noe du gjerne kan ta stilling til før du tar kontakt med et forsikringsselskap, da blir det kanskje lettere å finne best mulig avtale.

Motta tilbud på bedriftsforsikring fra flere samtidig

Et godt råd når du nå skal i gang med å finne gode forsikringer til bedriften din er å bruke litt tid på å ta kontakt med flere ulike firmaer. Be om å få tilsendt tilbud slik at du kan se på disse og sammenligne de du har fått.

Da blir det lettere for deg å se hvilket tilbud som lønner seg mest og hvilken bilforsikring som da vil være best for bedriften din.

Øverst på siden kan du enkelt fylle ut et skjema, da vil du bli kontaktet av ulike forsikringsselskaper som alle ønsker å kapre akkurat deg som kunde. Slik at du kan spare både penger og tid.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på kjøretøyforsikring fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.