Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er lovpålagt, og dekker skader du påfører andre. Det er den rimeligste bilforsikringen og dekker ikke skader på egen bil.

Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer
Det er helt gratis og uforpliktende å få tilbud på forsikringer

Kjente og seriøse forsikringsselskaper

Gjennom vår tjeneste får du kun tilbud fra kjente og seriøse forsikringsselskaper. På den måten er du sikker på at du får best mulig hjelp - enten det gjelder en enkel forsikring eller en full portefølje.

Sammenlign flere forsikringsselskaper med Tjenestetorget
Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoeyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Ingrid B. Karlsen

Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Tonny Hovland

Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

Fornoeyd bruker 8 tjenestetorget
Heidi Hovind

Jeg har aldri hatt noe rutine på å sjekke forsikringene mine. Men da jeg hørte hva naboene hadde spart, ga jeg det en sjanse. En halvtime senere hadde jeg spart 15.500 kr i året på mine forsikringer.

Fornoeyd bruker 6 tjenestetorget
Tor Hermod Christiansen

Kom deg ut av sofaen og sett deg ved pc-en. Du kan som meg spare masse penger. Jeg sparte 9000 kroner på forsikring av tre biler. Lettvint og greit.

Fornoeyd bruker 4 tjenestetorget
Knut Haugland

Hva er ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring kan gjelde mange ulike områder, for eksempel bil, båt eller for bedrifter som selger et produkt. 

Hvis du har tegnet en ansvarsforsikring kan denne dekke utgifter som kan komme som følge av skade på personer eller ting og andres eiendom. For bedrifter kan en ansvarsforsikring for eksempel dekke kostnader hvis ett produkt bedriften har produsert skader en person. 

Bilforsikring Norge

I Norge kan du i hovedsak velge mellom tre forskjellige dekninger. Det er ansvarsforsikring, delkasko og kasko. Mange forsikringsselskaper tilbyr også en ekstra kasko forsikring som ofte kalles kasko ekstra. Vi skal først og fremst konsentrere oss om førstnevnte dekning, også kalt trafikkforsikring.

Ansvarsforsikring bil 

Hvis du eier bil er du pålagt å ha denne forsikret hvis du skal kunne kjøre på veien. Du er nødt til å minimum tegne en ansvarsforsikring, denne dekker ikke like mye som de andre. Men vil dekke skader som du påfører bygninger og på personer. 

Men hva innebærer egentlig en ansvarsforsikring, og hva inngår i  slike avtaler?

Det å ha en ansvarsforsikring er lovpålagt, noe som betyr at du er nødt til å tegne en slik forsikring for at du skal kunne kjøre bilen din på veien. Hvis du ikke har forsikret bilen, vil du selv være nødt til å dekke skader som oppstår på for eksempel andres biler, eiendom eller personskader dersom du er skyld i en ulykke. 

Dette vil i praksis si at du kan bli skyldig veldig mye penger dersom du kjører rundt i en uforsikret bil. Si at du er så uheldig å kjører borti en annen bil i et parkeringshus. Det som skulle være en hyggelig handletur, kan da fort ende opp med at du må betale flere tusentals kroner i reparasjoner. 

Det å tegne en ansvarforsikring er derfor ikke bare noe du må ifølge loven, men det er en veldig lur ting å gjøre for å sikre at du ikke blir sittende med masse gjeld som du kanskje ikke kan betjene. 

Hva dekker ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dekker kun det mest nødvendige; altså andre tredjeparter og omgivelser. Den dekker med andre ord ikke skader på egen bil. Ansvarsforsikringen dekker:

  • skader påført andre mennesker og dyr
  • skader påført annet kjøretøy
  • skader påført bygninger og eiendeler

Husk at det er litt ulikt hva en ansvarsforsikring dekker, alt etter hva som er forsikret. 

Ansvarsforsikring for bil dekker skade på bygninger eller personer som du eventuelt påfører. Dette kan være bulker eller andre skader på kjøretøy. Det kan også være skader på eiendom, hvis du for eksempel skulle kjøre inn i et gjerde eller et hus. Det dekker også kostnader hvis du skulle komme til å skade en annen person. 

Omtrent de samme skadene dekkes ved ansvarsforsikring for båt, MC, ATV, moped med mer. En slik type forsikring dekker også som regel rettshjelp. Det kan være at du havner i en rettssak med personen du har skadet, hvis det for eksempel er uenighet om hvem som har skyld i skaden eller hvor store beløp som skal dekkes. 

For bedrifter kan forsikringen omfatte dekning av skader som kommer fra produkter som bedriften har produsert. Ved en produksjonsfeil, som for eksempel fører til personskader, kan bedriften bli skyldig store summer i erstatning. Slikt kan være helt ødeleggende for en bedrift, da man kan tape mye penger. Er man forsikret, kan dette dekke opp for økonomisk tap.

Billig ansvarsforsikring 

Som med de fleste andre typer forsikringer er det lurt å sjekke med forskjellige selskaper før du tegner forsikring. De fleste forsikringsselskap tilbyr ansvarsforsikring i mange former. 

Som vi ser varierer prisen fra de ulike selskapene, slik at det er viktig å forhøre seg med flere før man velger å tegne en forsikring. Du bør også se nøye på vilkårene for avtalen, slik at du får den avtalen som er best mulig. 

Ansvarsforsikring pris

Det kan også være en del å spare på å samle flere forsikringer hos et selskap, og man kan også få gode avtaler hvis man er medlem av for eksempel et fagforbund eller bedriften du er ansatt i har egne avtaler med et forsikringsselskap. 

Ønsker du å komme i kontakt med ett eller flere selskap angående ansvarsforsikringer, kan du bruke kontaktskjemaet her på vår nettside. 

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.