Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på ansvarsforsikring

Sammenlign tilbud på ansvarsforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.
Spar opptil 25% med samlerabatt
Bli belønnet ved å samle forsikringene. Velger du 2 eller flere produkter får du rabatt på opptil 25 %

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Hva er ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring kan gjelde mange ulike områder, for eksempel bil, båt eller for bedrifter som selger et produkt. 

Hvis du har tegnet en ansvarsforsikring kan denne dekke utgifter som kan komme som følge av skade på personer eller ting og andres eiendom.

For bedrifter kan en ansvarsforsikring for eksempel dekke kostnader dersom et produkt kommer til å skader en person. 

Bilforsikring Norge

I Norge kan du i hovedsak velge mellom tre forskjellige dekninger.

Det er ansvarsforsikring, delkasko og kasko. Mange forsikringsselskaper tilbyr også en ekstra kasko forsikring som ofte kalles kasko ekstra. Desto mer forsikringen dekker, desto høyere er prisen.

Ansvarsforsikring bil 

Det er et krav at alle biler på norske veier er ansvarsforsikret.  Det er fordi sjåfører har et erstatningsansvar ovenfor andre personer, eiendeler og eiendom de uheldigvis kommer til å skade. 

Egenandel ansvarsforsikring

Det kan raskt bli dyrt uten en ansvarsforsiking. Ikke nok med at du må reparere din egen bil, men du må også tilbakebetale summen av skadene du har påført.

Når du har ansvarsforsikring er du kun forsikret mot skader som du påfører andre, og ansvarsskader (skader andre påfører ditt kjøretøy).

Ved ansvarsskade er det vanlig at man ikke trenger å betale ansvarsforsikring-egenandel.

Hva dekker ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dekker kun det mest nødvendige; altså erstatningsansvar ovenfor andre.

Den dekker med andre ord ikke skader på egen bil.

Ansvarsforsikringen dekker:

 • skader påført andre mennesker og dyr
 • skader påført annet kjøretøy
 • skader påført bygninger og eiendeler

Husk at det er litt ulikt hva en ansvarsforsikring dekker, alt etter hva som er forsikret

Ansvarsforsikring for bil dekker skade på bygninger eller personer som du eventuelt påfører.

Dette kan være bulker eller andre skader på kjøretøy. Det kan også være skader på eiendom, hvis du for eksempel skulle kjøre inn i et gjerde eller et hus.

Det dekker også kostnader hvis du skulle komme til å skade en annen person. 

Omtrent de samme skadene dekkes ved ansvarsforsikring båt, ansvarsforsikring moped, ansvarsforsikring hund, ansvarsforsikring drone og lignende.

En slik type forsikring dekker som regel også rettshjelp. Det kan være at du havner i en rettssak med personen du har skadet, hvis det for eksempel er uenighet om hvem som har skyld i skaden eller hvor store beløp som skal dekkes. 

Ansvarsforsikring bedrift

For bedrifter kan forsikringen omfatte dekning av skader som kommer fra produkter som bedriften har produsert. Ved en produksjonsfeil, som for eksempel fører til personskader, kan bedriften bli skyldig store summer i erstatning. 

Slikt kan være helt ødeleggende for en bedrift, da man kan tape mye penger. Er man forsikret, vil et ansvarsforsikring-firma dekke opp for økonomisk tap.

Pris ansvarsforsikring

Som med de fleste andre typer forsikringer er det lurt å sjekke med forskjellige selskaper før du tegner forsikring. De fleste forsikringsselskap tilbyr ansvarsforsikring i mange former. 

Prisene varierer mellom de ulike selskapene og derfor er det viktig at du sammenligner tilbud før du tegner en forsikring. Se nøye gjennom avtalene så du får de beste vilkårene for deg.

Det kan også være en del å spare på å samle flere forsikringer hos et selskap, og man kan også få gode avtaler hvis man er medlem av for eksempel et fagforbund eller bedriften du er ansatt i har egne avtaler med et forsikringsselskap. 

Billigste bilforsikring

Mange er opptatt av bilforskring og billig ansvarsforsikring for bil. Å få billigst bilforsikring kommer helt an på hva du ønsker å være forsikret mot.

Ønsker du kasko eller delkasko blir det dyrere, men det finnes også billige alternativer blandt disse. 

Uansett hva du velger, kan forsikringer spare deg for mange millioner kroner når uhellet har skjedd.