cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på bilforsikring

Sammenlign tilbud på bilforsikring.

KUN KJENTE MERKER

 • Forsikringene du bør ha

  Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

 • Slik får du billigere forsikring

  Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
 • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

  Ingrid B. Karlsen
 • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

  Tonny Hovland
 • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

  Heidi Hovind

Finn billigste bilforsikring

En bilforsikring er lovpålagt og må være betalt for at du skal kunne kjøre på veien. Hovedsakelig har man fire typer når man skal sammenligne bilforsikring: ansvar, delkasko, full kasko eller en ekstra god kasko.

Det er imidlertid opp til deg å velge hvilken du ønsker utover den lovpålagte forsikringen. Riktig valg av forsikring avhenger av hvilken bil du har, årlig kjørelengde, samt dine behov.

Ønsker du å få tilbud på bilforsikring fra flere forsikringsselskaper? Sjekk pris på bilforsikring helt enkelt med vårt skjema. Vi sender det til flere av forsikringsselskapene på markedet, så tar de kontakt med tilbudene sine.

I tillegg vet selskapene at de er i konkurranse om å få deg som kunde. Dermed kan du vente deg deres beste bilforsikring-tilbud fra flere sterke aktører. Da ser du raskt hvem som er best på bilforsikring.

Flere av forsikringsselskapene gir såkalt samlerabatt til deg som samler flere forsikringer der. Dermed kan du spare penger på å sammenligne flere av forsikringene dine.

For deg som har elbil, finnes det også skreddersydde elbil-forsikringer. For veteranbiler har man også veteran-forsikringer. Her er årlig kjørelengde lavere, ettersom man som regel bruker veteranbiler sjeldnere.

Ulike bilforsikringer

Det eksisterer som nevnt ulike dekninger når du skal forsikre bil. Før du velger bilforsikringen, er det lurt å ta stilling til hvor godt du vil være dekket.

Skaff oversikt over vilkår i tilbudene for å se hva som lønner seg for deg, og hvilke skader og ulykke som gir erstatning. Er kjørelengden god nok for ditt bruk? Hvilke personer skal kjøre bilen?

Billån med pant i bilen har krav til kasko, men det finnes også kaskofritt billån. Sistnevnte har høyere rente, likevel kan det lønne seg på eldre biler med lavere verdi. Da vil det ikke nødvendigvis være verdt å ha forsikring av bil.

Ansvarsforsikring bil

Ansvarsforsikring er den mest billig bil-forsikring du kan velge. Denne forsikringen dekker ansvar, rettshjelp og ulykke. Ansvarsforsikring er lovpålagt for alle registrerte kjøretøy.

Men velger du å få bilforsikring billigst, får du også minimal dekning. Forsikringen dekker ingen skader på egen bil. Derimot dekker denne bilforsikringen bare skade kjøretøyet ditt volder andre kjøretøy, personer og eiendeler.

Billigere forsikring passer bra for biler av lav verdi.

Bilforsikring delkasko

Går du for delkasko får du samme dekning som ansvarsforsikringen inkludert, men den dekker også noen skader på egen bil. 

Da snakker man om plutselig ytre hendelser. Slik som brann, tyveri, glasskade, løsøre/ekstrautstyr og redning/veihjelp.

Delkasko vil naturligvis koste noe mer enn ansvarsforsikring, og passer bra for deg dersom bilen er av middels til lav verdi.

Bilforsikring kasko

En kaskoforsikring, også kalt fullkasko, kommer med større dekning enn delkasko og ansvar, men vil da ha høyere kostnader.

Her får man som nevnt dekningen til delkasko inkludert, pluss at den dekker skader ved kollisjon, utforkjøring, velting, totalskade og leiebil.

Her kan kjøretøyet dekkes selv om det er du som har ansvar for ulykken. Passer best for biler av middels/høy verdi.

Utvidet forsikring på bil

Det finnes også dekninger som er bedre enn full kasko. Disse kalles gjerne for kasko pluss, super bilforsikring eller toppkasko. Navnene varierer hos forsikringsselskapene.

Med beste dekning har man dekningen fra kasko, i tillegg til dekning av kostnaden til verksted ved maskinskader, utvidet totalskade, samt høyere summer for ekstrautstyr og løsøre. 

Ofte den beste bilforsikringen for biler av ekstra høy verdi.

Bilforsikring - utlandet

På tur ut av Norge med bilen? Da er det ikke sikkert det er samme regler som her hjemme. For eksempel er det ikke overalt hvor det er påbudt med ansvarsforsikring.

Det vil si at om noen er ansvarlig for å skade din bil, kan det bli vanskelig å få erstatning fra dem. Hvertfall om du ikke har kasko. Mens din egen ansvarsforsikring vil dekke skade som du har ansvar for.

Når du sjekker bilforsikringer bør du se hva den dekker i utlandet. Hvilke områder dekkes? Er det dekning i hele Europa, eller bare landene som er medlem av EU/EØS?

Om man lar sin egen bil stå hjemme, er det mange som benytter seg av leiebil. Det kan fort bli dyrt om man ikke setter seg inn i egenandel for forsikring før man leier.

Men det finnes reiseforsikring som dekker egenandelen ved skade på leiebil. Sjekk om du er dekket før du kjøper eventuelle forsikringer i tillegg hos utleieren, for å redusere egenandelsatser.

Pris forsikring bil

Hva koster bilforsikring i året? Man kan få billigere bilforsikring i Norge hvis man er medlem av fagforening eller andre organisasjoner.

Prisen på bilforsikringen varier ut i fra dekningen du går for. Det kan være lurt å ha en forsikring som står i stil til bilens verdi.

I tillegg kan det være lurt å ta en vurdering av mye du bruker bilen i hverdagen. Hvis du pendler langt hver dag, bør kjørelengden på forsikringen gjenspeile dette.

De beste bilforsikringer tilbyr svært gode vilkår dersom bilen din må på reparasjon, og ofte får du leiebil i opptil 30 dager uten at du må legge ut noe ekstra.

Har du derimot en bil av lavere verdi, kan en dyr forsikring bli et unødvendig pengesluk. Dette fordi forsikringen egentlig har dekning langt utover det du kan få dekket med din bil, uten at du betaler noe mindre enn om du hadde hatt en dyrere bil. 

Da blir det plutselig dyrere å forsikre bilen i noen år, enn det bilen faktisk er verdt i seg selv. 

Bilforsikring - egenandel

Egenandelen kan du sette selv innenfor forsikringsselskapet sine rammer. Det påvirker også hvor mye du betaler i forsikringspremie

Velger du å sette den høyt, betaler du lavere premie. Mens lavere gir høyere premie.

Det kan være lurt å spare opp en bufferkonto om du setter den høyt. Slik at du betaler på strak arm om noe skulle skje. Hele poenget er jo at du skal sikre deg økonomisk.

Bilforsikring-priser - sammenligning

At det er en forsikring som gir deg økonomisk trygghet er det viktigste, samtidig som det er en bilforsikring-pris du kan leve med. Du kan velge om du vil betale forsikring årlig eller månedlig. 

De fleste ønsker billigst bilforsikring, men som fortsatt dekker dine behov. Men hva som er billig er jo relativt, og du kan fort se hva som lønner seg når du sammenligner bilforsikringen til ulike forsikringsselskaper.

Med vårt skjema er det enkelt å få svar på spørsmålet: «hvor mye koster bilforsikring?». For da får du tilbud fra flere forsikringsselskap. Slik at du kan velge den beste bilforsikringen for deg.

Da kan du sjekke bilforsikring-pris hos flere forsikringsselskaper. Men ikke se deg blind på prisen, sørg for at du finner beste bilforsikring også.

Bilforsikring - kjørelengde

Bilforsikringen blir billigere dersom du velger en lavere kjørelengde per år. Velger du en grense som er marginalt høyere eller i området du normalt kjører på et år, bør du være forsiktig. 

Overskrider du grensen på kjørelengden kan det føre til at du får begrenset dekning ved oppgjør. Dersom skaden har oppstått etter at du har kjørt mer enn du er forsikret for.

Bilforsikring - alder

Når du skal kjøpe bilforsikring på nett eller andre steder, vil du som regel måtte oppgi om hvorvidt bilen skal brukes av noen under 25 år. Noen av forsikringsselskapene har også lavere grense for alder.

Yngre sjåfører har større sjanse for å havne i en ulykke. Derfor vil forsikringsselskapet beregne bilforsikring med høyere kostnad om du skal dekke ung fører.

Så før du lar noen under 25 år låne bilen din, så bør du vite om bilforsikringen har dekning for det. Ellers kan kostnaden fort bli høy ved skade.

Men dersom du øvelseskjører er det du som regnes som fører av bilen. Det vil si at det ikke er nødvendig å dekke for unge sjåfører før de kjører på egenhånd.

Hvis du er en ung sjåfør, har flere av selskapene en form for bilforsikring ung-tilbud. Man får for eksempel belønninger for å kjøre uten skader. Mens noen gir en bonus for førstegangseiere.

Bonus - bilforsikring

Kjører man uten skade opptjener man det som kalles bonus. Dette er et slags poengsystem som kan gi deg redusert pris på bilforsikringen.

Det er dessverre vanskelig å svare på hvor høyt beløp bonusen utgjør i rabatt. Den samme bonusen i to forsikringsselskaper kan ha ulikt beløp for rabatt.

Hvilke skader som gir bonustap, varierer mellom selskaper. Dette må du derfor sjekke med hver enkelt. Du må vurdere om skaden koster mer enn bonustapet gjør. 

Derfor er dette en faktor du bør ta med når du sammenligner selskapene. Men ikke se deg blind på bonus og pris. Velg det selskapet som gir deg som dekker det som er viktig for deg.

Er det lurt å gå for billigst forsikring?

En billig bilforsikring er anbefalt for billige og eldre biler. Du bør også vurdere ditt eget behov til sikkerhet om et uhell skulle oppstå. Er du veldig avhengig av bilen din, dårlig forsikret og i tillegg har en trang økonomi? 

Da kan det være lurt å gå for en bedre og dyrere forsikring. I bunn og grunn bør valget ta hensyn til ønske og behov for økonomisk trygghet, og selvsagt verdien på bilen din.

Derfor er det viktig å lese vilkårene for den billigste bilforsikring slik at man er sikker på at man får det man trenger av dekning.

Hvis du har et kaskofritt billån, forsvinner ikke billånet selv om bilen blir utsatt for brann eller tyveri. 

Da må man i alle fall være forberedt på at hvis bilen blir totalskadd uten kasko, så må man ha penger til å betjene lånet og erstatte bilen selv.

Beste bilforsikring - test

Flere aktører prøver å gi deg svaret på hva som er best i test bilforsikring. Men det er ikke sikkert de sammenligner forsikringsselskapene ut fra hva som er relevant for deg.

Med andre ord kan noe utropes til bilforsikring best i test, men ikke være best bilforsikring for deg.

Det kan likevel være lurt å søke litt rundt på nettet, eller spørre folk man kjenner om tips. Kanskje er det noen som har en lignende biltype de har forsikret?

Hvis du lurer på om du kan spare penger på å bytte forsikringsselskap, er det helt gratis og uforpliktende å motta tilbud fra andre selskap.

Med skjemaet vårt, kan du motta tilbud på bilforsikringen og andre forsikringer fra flere selskap samtidig. Tjenesten vår er gratis, og tilbudene du mottar er uforpliktende.

Dermed er det lett å se om det er best å bli hos forsikringsselskapet sitt, eller om du kan spare på å bytte.

Hvordan si opp bilforsikring eller bytte bilforsikring?

Har du solgt bilen din og trenger ikke bilforsikringen lenger? Når Staten vegvesen har registrert melding om eierskifte, altså salgsmelding, avsluttes den automatisk.

Mens om du har skaffet deg bilforsikring billig hos et annet selskap, så vil de gi beskjed til det gamle forsikringsselskapet.

Det er altså enklere å bytte til andre selskaper, enn man kanskje skulle tro.

Skal du si opp forsikringen og beholde ditt kjøretøy, så må du avregistrere den. Altså avskilte den. Hvis du ikke gjør det, vil du måtte betale gebyrer så lenge du er uten ansvarsforsikring.

Ønsker du å nedgradere dekningen din i det samme selskapet? Da tar du enkelt kontakt med dem og sier hva du ønsker. Men med billån med sikkerhet, stiller banken krav til delkasko eller kasko.

Sammenlign bilforsikring

Sammenligning av bilforsikringer har vi gjort lettere for deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut vårt skjema, så sender vi det til forskjellige forsikringsselskap. 

Kort tid etter vil du motta uforpliktende tilbud som du kan sammenligne. Velg det som passer best for deg. Enten det er den billigste forsikringen, eller den som har mest fordeler.

Som et ekstra pluss, vet de forskjellige selskapene som gir deg tilbud, at de konkurrerer med andre selskap. Dermed kan du vente deg deres beste tilbud.

På den måten kan du spare både tid og penger. Tjenesten er helt gratis. Du kan også få samlerabatt om du velger å samle forsikringer hos et forsikringsselskap.

Dermed kan du spare mer på å huke av for at du ønsker tilbud på flere forsikringer. Slik som husforsikring, uføreforsikring eller hytteforsikring.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer