Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på markiser

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på markiser fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktige markiser

Markiser

Markiser er et av produktene under kategorien solskjerming. De øvrige som finnes er blant annet persienner, screens, pergola ol. Det er en svært praktisk investering som du kan ha i mange år og du vil få mye glede av. Det finnes en rekke produkter innenfor markiser, og her skal vi hjelpe deg til å finne den rette for deg. Flere selskaper tilbyr også gratis befaring for å optimalisere løsningen etter dine behov.

Først og fremst skaffer de fleste seg en markise for å få skygge og få pause fra det sterke sollyset. En markise har mange flere bruksområder enn dette. Det er klart at den skjermer for sola, og dermed kan den også brukes mot uønsket oppvarming av boligen, men en markise vil også beskytte møbler og inventar mot falming. I tillegg vil en markise kunne hindre innsyn, og du vil derfor få litt mer privatliv.

Klima

Det norske og nordiske klimaet gjør at en markise må kunne tåle ulike værforhold. Tenk derfor på dette når du skal gå til innkjøp, at den bør stille sterkt i høye krav på holdbarhet hele året. Dersom du ønsker å benytte deg av terrassen på en regnfull dag og er på jakt etter en markise til også dette formålet, er det visse ting å tenke på. Markisen må ha en viss vinkel slik at regnet blir ført bort og ikke hoper seg opp på duken. Minst 15 grader er det som er anbefalt. Du må i tillegg ha en duk som er god vannresistent på, eller kjøpe ekstra toppdeksel. Dersom markisen ikke skal være utslått noe særlig ved regn, holder det med en markis på 10- eller 5 graders vinkel.

Dersom du bor i et område med mye og sterk vind anbefales det å bruke en støttestang eller vindsensor fordi en markise har et stort vindfang. Om du skulle ønske å sitte på terrassen i over 8 m/s anbefales en screen og ikke markise fordi en markise vil ikke kunne tåle særlig godt vind av denne styrken og opp.

Ulike type markiser

De finnes i all hovedsak to ulike typer markiser, terrassemarkiser og vindusmarkiser, men her nevnes også to øvrige.

Terrassemarkise

Terrassemarkiser benyttes for å kunne bruke terrasseområdet mer, både for skygge og dersom det skulle regne. En terrassemarkise er praktisk å ha for å gjøre utemiljøet mer behagelig, hvor du får et tak over oppholdsstedet, og eventuelt også en form for vinterstue dersom du kjøper en markise med nedsenkbar front. Nedsenkbar front er en klar fordel når solen står lavt på himmelen, både på kveldstid eller når vinterhalvåret nærmer seg. Noen leverandører gir også mulighet for alternativet mellom kassett eller ikke. Kassett vil si at stoffrullen ligger beskyttet når den er kjørt eller sveivet inn.

Terrassemarksier leveres som oftest med veggbrakett som standard, men mulighet for å kjøpe takbrakett om man heller vil montere den i taket. Hvordan den monteres er avhengig av hva slags materiale husveggen er laget av og hva som er praktisk mulig å gjennomføre.

Vindusmarkiser

Allmennheten er i stor grad opptatt av fasaden og hvordan det ser ut, men en markis er mer praktisk enn en utsmykking av huset. Det kan derfor være greit å finne en farge i stoffet som står i stil med resten av huset og ikke gjør så mye ut av seg. Du står fritt til å velge blant de mange fargene som tilbys på duken, men de fleste leverandører leverer en kassett i nøytrale farger som svart, hvit, sølv og lignende farger av disse.

Fasade

Fasademarkiser blir benyttet for å dekke til i blokkleiligheter, og på større flater og vinduer samtidig. Har du store vinduer, eller mange vinduer etter hverandre, kan dette benyttes også på et vanlig hus.

Frittstående markiser

Noen leverandører leverer også en frittstående markise som du kan flytte rundt på i hagen. Den er altså helt uavhengig av husveggen, og flott hvis du trenger en skyggeplass et stykke ut fra husveggen.

Tilbehør

På markedet i dag har man markiser som enkelt kan installeres til automatiske løsninger eller som styres ved hjelp av en fjernkontroll, altså en motorbetjening. Det er derfor ikke noe problem å ta den opp og ned etter ønske og behov, uten å måtte styre med en sveiver. Du står selvfølgelig helt fritt til å velge dette systemet med snor om du heller skulle ønske det.

De automatiske løsningene kan også settes på automatikk til visse tidspunkt på døgnet eller når solen begynner å skinne på vinduene. På denne måten blir det også mer miljøvennlig fordi du vil lufte mindre pga. varmen og varmepumper og ovner vil ikke måtte jobbe så hardt.  Eventuelt at du slipper å bruke varmepumpen som en kjøler.

Stoff

Markiseduker fås i en rekke stoffer, men ikke alle egner seg for det nordiske klimaet. En av de markisedukene som holder seg stram lenge og fin form, beholder fargen og tåler høy grad av belastninger er markiseduk Nano. Denne har Markisemannen enerett på salg i Norge.

Den andre typen på markedet er acryl. En acryl- duk vil ikke holde like lenge, men det finnes absolutt gode varianter av denne også. Noen acry-duker er også teflonbehandlet og har aluminiums konstruksjon. Om du kommer til å bruke markisen mye i regnet kan man hos noen leverandører betale for et toppdeksel som er laget spesifikt mot nedbør. Dette beskytter også mot snø.

Husk at en markise er noe du skal ha i mange år frem i tid, så en stilsikker markise bør være tidløs. Altså kan nøytrale farger være å foretrekke, med mindre du vil vekke oppsikt i nabolaget.

Pris

Prisen varierer avhengig av bredde og lengde (utfall). Bredden går fra 290 cm og opp til 700cm, og utfall fra 160cm opp til 410 cm. Diverse tilbehør vil bli lagt på i prisen, der toppdeksel mot nedbør ligger på 1000 til 2000 kroner. En nedsenkbar front eller screenduk vil få et pristillegg på mellom 3000 til 5000 kr. Motor og fjernkontroll ligger på 2500 kroner.

Montering av terrassemarkiser

Ved montering av markisen må man passe på at det ikke er mer enn 60cm fra noen av endene, mens den anbefalte lengden er på maks 30-40 cm.

Innfestingen skjer enten ved anleggsflaten, men da må det være solid støtte på baksiden av brakettene, eller så festes det med bolter, altså forankringsmaterialet. Dersom det er en skjør anleggsflate kan det være nødvendig med forsterkning av konstruksjonen før terrassemarkisene monteres. En slik svakhet kan være med panel med lufting eller isolasjon bak, enkle lekter eller annet.

Andre utfordringer som kan oppstå er at bærearmbrakettene er festet til bærebjelken, og derfor ikke plass til en veggbrakett eller kassettbrakett.  Her er en enkel løsning å rett og slett bare flytte markisen noen cm til en av sidene. Videre må du passe på at anleggsflaten er plan. Til slutt er det bare å måle opp med målebånd og finne ønsket bredde.

Når du har funnet ønsket bredde må du sjekke høyden. En veggbrakett er 20cm høy, og du ønsker en høyde på minimum 210cm for å kunne få kjørt eller sveivet markisen helt ut.

Markise eller ikke?

For å spare deg tid på lete etter pris, hva som tilbys av duk og behov, kan du enkelt fylle ut skjema over for å finne ut av dette. Du velger enkelt hvem du ønsker tilbud fra. Videre blir du kontaktet av en fagkyndig fra de aktuelle leverandørene for å finne ut hvilken type markise eller annen solskjerming som passer ditt behov best.

Tjenestetorget gir tilbud fra flere aktører og du står helt fritt til å velge hvem du vil, eller om du ikke tar imot tilbudet. Det er med andre ord helt uforpliktende; du kan enkelt takke nei til et tilbud. Det er helt gratis, og du får et godt innblikk hva som tilbys på markedet. Lykke til!

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg