Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på markiser

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Solskjerming

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på markiser fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktige markiser

Markiser

Markiser er et av de mest populære solskjermingsprodukene på markedet. Den gir effektiv beskyttelse, har flere funksjoner, og holder seg godt i mange år.

En markise fungerer som et slags tak ute, og er festet til bygnings utvendige vegg.

Hva gjør en markise?

Markiser gir god solskjerming inne i boligen, uten at du mister utsyn til uteområdet ditt. Mange føler seg derfor mindre innestengt med markiser, sammenlignet med gardiner og persienner.

En god markise gjør dager på terrassen, balkongen eller i hagen mer komfortable. Markiser gir deg skygge på varme og solfylte sommerdager, og beskytter deg mot litt vind og vær på kjølige kvelder.

Den kan også brukes mot uønsket oppvarming av boligen, særlig i hus som blir veldig varme når det er mye sol. Markiser beskytter også møbler og inventar mot falming.

I tillegg vil markiser kunne hindre innsyn, og mange opplever derfor at de får litt mer privatliv.

Få gratis befaring

Det finnes en rekke ulike markiser og andre solskjermingsprodukter på markedet, så hvordan velger man?

Flere selskaper tilbyr gratis befaring. Fordelen med dette er at leverandøren kommer hjem til deg, og kan ta en vurdering om hva som passer best til din bolig, og dine ønsker. Da er det lettere for leverandøren å optimalisere en løsning, og gi et pristilbud.

Kjøp en markise som tåler ulike værforhold

Klima i Norge gjør at markiser må kunne tåle litt vær. Dette er lurt å tenke på før du går til innkjøp - Markisen bør holde seg godt gjennom hele året, og i flere år.

Ønsker du å bruke markisen på dager med mye regn?

Markisen må ha en viss vinkel slik at regnet ikke hoper seg opp på duken, men føres bort. Minst 15 grader er anbefalt. I tillegg trenger du en duk som er vannresistent, eller et ekstra toppdeksel.

Hvis markisen ikke skal være ute når det regner, holder det med en markise på 10- eller 5 graders vinkel.

Om du bor i et område med sterk vind anbefales det å bruke en støttestang eller vindsensor. Dette er fordi markiser har et stort vindfang.

Hvis du ønsker å ha markisen ute når vinden er på 8 meter i sekunder, anbefaler man en screen, og ikke markise. Markiser vil slite med å tåle så sterke vinder.

Ulike type markiser

De finnes i all hovedsak to ulike markiser - terrassemarkiser og vindusmarkiser.

1. Terrassemarkise

En terrassemarkise hjelper deg med å kunne bruke terrasseområdet ditt mer. Den gjør det lettere å sitte ute selv om det er stekende sol, og beskytter mot litt småregn.

Da er det litt lettere å grille, spise middag, sitte ute og prate, eller leke med barna, uavhengig av hvordan være er. Du kan til og med få en slags form for vinterstue dersom du kjøper en markise med nedsenkbar front.

Nedsenkbar front er en klar fordel når solen står lavt på himmelen, både på kveldstid eller når vinterhalvåret nærmer seg.

Noen leverandører gir deg også mulighet til å velge mellom kassett eller ikke. Kassett vil si at stoffrullen ligger beskyttet når den er kjørt eller sveivet inn.

Veggbrakett og takbrakett

De fleste terrassemarkiser blir festet til veggen, men det er mulig å kjøpe noen som kan monteres i taket.

Hvordan den monteres er avhengig av hva slags materiale husveggen er laget av og hva som er praktisk mulig å gjennomføre. Her er det lurt å høre med fagfolk om hva de tror vil fungere best.

2. Vindusmarkiser

Vindusmarkiser er et praktisk alternativ for solskjerming. Den hindrer innsyn, falming av møbler og tekstiler, og gir et svalt og behagelig inneklima på solfylte og varme dager.

Det kan være lurt å finne en farge på stoffet som står i stil med resten av huset. De fleste leverandører tilbyr mange ulike farger på selve duken, men kassetten er som reglen i nøytrale farger som svart, grå, beige, hvit eller lignende.

Tilbehør til markiser

På markedet i dag har man markiser som enkelt kan installeres med automatiske løsninger, eller som styres ved hjelp av en fjernkontroll - i tillegg til de vanlige du kan justere med snor.

De automatiske kan settes til et bestemt tidspunkt i løpet av dagen, eller når den registrerer at solen begynner å skinne på vinduene.

Hva slags stoff er det på markiser?

Markiseduker fås i en rekke stoffer, men ikke alle egner seg for det nordiske klimaet. Her er to typer som blir mest solgt i Norge.

Nano

En av de markisedukene som holder seg stram lenge og fin form, beholder fargen og tåler høy grad av belastninger er markiseduk Nano. Denne har Markisemannen enerett på salg i Norge.

Akryl

En Akrylduk vil ikke holde like lenge, men det finnes absolutt gode varianter av denne også. Noen Akrylduker er teflonbehandlet, og har aluminiums konstruksjon. Om du kommer til å bruke markisen mye i regnet bør du også vurdere å skaffe deg et toppdeksel. Dette beskytter både mot regn og snø.

Husk at en markise er noe du skal ha i mange år frem i tid, så mange går for en tidløs og nøytral farge.

Hva koster markiser?

Prisen varierer avhengig av bredde og lengde på markisen. Bredden går fra 290 cm, og opp til 700cm, og utfall fra 160cm opp til 410 cm.

Det er derfor store variasjon i prisen mellom ulike typer og modeller av markiser og terrassemarkiser, de kan koste alt i fra noen tusenlapper til 100.000 kroner. De vanligste ligger naturligvis på det lavere siktet.

Hva det koster avhenger altså hvor stor markise du vil ha, hva slags stoff den er laget av, og hva slags funksjoner og tilbehør du ønsker til den.

Hvis du ønsker å få et mer presist tilbud kan du benytte deg av tjenesten vår - den er både enkel, effektiv, gratis og uforpliktende.

Få uforpliktende tilbud

Fyll inn skjemaet på siden vår. Etter kort tid vil du bli kontaktet av de aktuelle leverandørene, som da kan hjelpe deg med å finne ut hvilken produkter som passer deg best.

Tjenestetorget gir tilbud fra flere aktører og du står helt fritt til å velge hvem du vil, eller om du ikke vil ta imot tilbudet. Det er med andre ord helt uforpliktende; du kan enkelt takke nei til et tilbud.

Det er helt gratis, og du får en god oversikt over markdet.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på markiser fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende