Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på rullegardin

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Solskjerming

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på rullegardin fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktige rullegardiner

En rullegardin som dekker dine behov

Finn Rullegardin via Tjenestetorget

Det finnes flere typer rullegardiner på markedet, og du kan få de både utendørs (screens) og innendørs. Du kan ha transparent rullegardin, semi-transparent, eller velge mellom en rekke ulike stoffvarianter i ulike tykkelser.

Med så mange produkter, hvor skal du begynne?

Bruksområder rullegardin

Noen spørsmål du kan stille deg er hva som er ditt viktigste behov med rullegardinen: Må den være helt lystett? Eller er design eller anvendelighet viktigere kriterier?

En rullegardin kan nemlig gjøre litt mer enn å kun skjerme for solen:

 • Solskjerming
 • Holde varme ute om sommeren og inne på vinteren
 • Redusere/hindre innsyn
 • Lyddempende
 • Enkelte har flammehemmende tekstiler

Du kan for eksempel velge om du skal ha en rullegardin som mørklegger rommet fullstendig eller delvis.

Her må du som nevnt tenke gjennom en ekstra gang hva du mener en funksjonelt for deg og om du har store eller små vinduer. Hvor mye vil du eventuelt skjerme for sola?

Utvendige rullegardiner - screens

Screens er en utvendig rullegardin som passer til så å si alle typer bygninger. Det er nøytralt av utseende, og en svært effektiv solskjerming - både når det gjelder innslipp av lys og varme. Målinger tilsier at du kan få inntil 90% reduksjon av varmeinnslipp med screens.

I tillegg gir screens mulighet til å se ut, selv når duken er nede. Dette kan du på grunn av måten duken er vevet på. En svært praktisk løsning om du bor i et leilighetskompleks og ikke ønsker at folk skal kunne se inn til deg.

Montering og vedlikehold av screens

Den festes slik at beskyttelseskassetten er festet i braketter som kan fleksibelt monteres etter ønske. Det er et plasseffektivt alternativ ettersom den kan monteres under vannbrett på de fleste vinduer.

I tillegg er screens enkle å holde rene, og skulle du ønske å vaske duken kan man fint gå over med en svamp, hageslange eller lignende. En slik rullegardin kan også brukes som levegg.

Screens kommer ofte i to varianter - en mindre variant, og en større. Den minste har en bredde opp til og med 1,6 meter og en høyde på 1,75 meter. Dette kan variere noe, avhengig av leverandøren.

Zip screens - robuste utvendige gardiner

Dersom du bor i et værhardt forhold passer zip screens bedre. Disse er laget for værutsatte området og har et SIR-system som gir maksimal stabilitet og tåler vind opp til en styrke på 32 m/s. Det er sporet i sideskinnen som sørger for å holde solskjermingen på plass og stabil. SIR-systemet fungerer etter lynlåsprisnippet.

Kassetstørrelsen ligger på 10x10cm, eventuelt 13x12 for XL-screen. Om du har markisen helt kjørt ut vil det tilsvare en lengde på 19,8cm.

Selve duken er PVC belagt med glassfibertråder som er vevet diagonalt og gir den styrken duken har, der maksimal lengde ligger det på 5 meter bredde og 5 meter høyde.

Les mer om screens på denne siden 

Innvendig solskjerming -rullegardin

En innendørs rullegardin får du ofte til en rimeligere pris, så er pris en faktor for deg, kan dette være veien å gå.

Rullegardiner leveres i kjedetrekk eller trådløse varianter. De trådløse har en softclose-fjærmekanisme som gjør at når du gir et lite rykk går den stille opp.

Selv om rullegardinen er forholdsvis enkel i konstruksjon og bruk, kommer den i en rekke farger, tykkelser, og lignende. Transparente rullegardiner gjør at du beholder utsikten ut, skjermer for innsyn og er samtidig enkel og stilren.

Lystette rullegardiner vil stenge lyset helt ut og skjerme møbler, gulv og interiør for solen. Så - vis en film, med ekte kinofølelse! Men på den andre siden - du får mindre, eller null utsyn. Hva som er mest gunstig for deg, kan avhenge av hvilket rom du tenker å montere rullegardinen i.

For eksempel, det mest praktiske i et soverom vil for de fleste av oss være en lystett duk. På kjøkkenet eller i stuen er det kanskje bedre å kunne slippe inn litt lys, men kanskje ha et større fokus på andre bruksområder, som innsyn/design?

Du kan forøvrig lese mer om solskjerming til soverom i denne nyttige artikkelen på våre sider.

Mål

Breddemål ligger på alt mellom 80 og opp mot 160, der lengden kan kappes hos noen, men ikke alle. Noen leverandører kan gjøre dette for deg.

Eventuelt gjør du det enkelt selv ved å klippe i stoffet med en god saks (gjerne en sysaks), og kutter den hule aluminiumstangen.

Montering av innendørs rullegardin

En rullegardin monteres enten i taket eller på veggen. Dersom du skulle ønske en gardin som ikke tar så stor plass kan den også henges inni vinduskarmen eller rett utenpå.

Ønsker du å supplementer med andre gardiner hengende på siden i tillegg? Vel, om det er plass, kan rullegardinen monteres bak gardinstangen. En slik ordning vil gi mindre synlige gardinstenger.

Skulle det allikevel ikke være plass til å gjemme bort gardinstengene, kan du velge noen stenger som enten er svært smale og gjør lite ut av seg, eller kjøpe noen som er dekorative og fremhever helhetsinntrykket.

Pris på rullegardin

Pris på både screen og innvendig rullegardin varierer mye fra leverandør til leverandør. Det er et stort utvalg produkter der ute, og det kan ofte ta en del google-søk før du finner de optimale gardinene, til den beste prisen.

Her på våre sider, kan du på en rask og enkel måte innhente tilbud, helt uforpliktende og gratis!

Du fyller kun ut et skjema som tar noen minutter og velger hvilke leverandører du ønsker tilbud fra. Deretter kommer leverandørene tilbake til deg med sine beste tilbud.

Du kan med andre ord sammenligne tilbud på solskjerming fra flere, og velge det tilbudet som best dekker dine behov.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på rullegardin fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende