Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få hjelp til service på din varmepumpe

Motta flere tilbud fra forskjellige selskaper og velg det beste

Sammenlign priser på varmepumpeservice

Tjenestetorget har mer enn
800.000
fornøyde brukere
- over hele landet!
Fornoyde brukere over hele landet Tjenestetorget

Her var det full klaff. Enkelt og greit. Trygg på at det er seriøse leverandører av varmepumper som er medlemmer av Tjenestetorget.

Fornoeyd bruker 2 Tjenestetorget
Hugo Nicolaisen

Veldig effektiv tjeneste! Veldig fornøyd med at jeg selv slapp å ringe rundt og hente inn tilbud. Anbefales å benytte seg av denne tjenesten. Dette skal gjentas av meg iallefall.

Fornoeyd bruker 5 tjenestetorget
Salma Shah

Det var veldig brukervennlig og enkelt å fylle ut skjemaet, og jeg fikk kjapp respons fra flere leverandører. Jeg kan trygt anbefale Tjenestetorget.no!

Fornoeyd bruker 3 Tjenestetorget
Kjetil Sveinsborg

Skaff deg varmepumpeservice

Det er stadig flere som går til anskaffelse av en varmepumpe. For de som vurderer å kjøpe eller som allerede har kjøpt en varmepumpe, er det lurt å sette seg inn i hva som bør gjøres av vedlikehold.

Ved å gjennomføre varmepumpe-service hvert 2 til 3 år av en autorisert forhandler vil du sikre produktets levetid. En slik service vil normalt ta 1,5 til 2 timer, avhengig av hvor mye du selv har vedlikeholdt varmepumpen.

Hvorfor varmepumpe-service?

I markedet finnes det mange leverandører og firmaer som utfører varmepumpeservice. Det er nødvendig med varmepumpeservice for at kundene skal kunne ha glede av pumpen i lang tid fremover. Jo bedre man passer på det man har, jo lenger vil de holde. En varmepumpe er dyrt å anskaffe og det er derfor ekstra viktig å være nøye med vedlikehold.

Få regelmessig service på varmepumpe

Når du har en varmepumpe, er det viktig at du følger med og passer på at den fungerer slik som den skal. Skulle du se at den ikke fungerer optimalt, eksempelvis at effekten går ned eller noe annet, må du passe på å ordne med en varmepumpeservice så fort som mulig. Regelmessig service er viktig for at den skal fungere best og lengst mulig. Varmepumpen kommer også med garanti når du kjøper den, så husk å sjekke hvor lang garanti du har. Skulle noe skje med varmepumpen er garantien god å ha.

Du skal ikke prøve å reparere varmepumpen på egenhånd, dette må du ha fagpersoner til. Fagpersoner har god kunnskap og de vet hva som må gjøres og ikke gjøres. Hvis du prøver på noe selv, kan dette være dumt, for du kan gjøre ting verre enn de er. Og gjør du dette innenfor garantitiden, mister du også rettigheter der.

Dette blir gjort ved en service

Varmepumpen vil trolig leve lenger dersom du velger å utføre service på den. Her er en liste over noe av det du kan få sjekket og få utført en varmepumpeservice på:

 • Måling av effekt og temperatur
 • Sjekking av batterier, fjernkontroll og ekstrautstyr
 • Sjekk av skruer og kabler
 • Sjekk av oppheng og installasjon
 • Sjekk av varmepumpens ytelse
 • Kontrollmåling av spenning (strøm/jord)
 • Lekkasjekontroll
 • Rengjøring av innedel
 • Rengjøring av utedel
 • Rensing
 • Bytte av filter
 • Desinfisering

Det er viktig at du avklarer hva som inngår i en full service, for dette varierer fra firma til firma. Hvis du vurderer å kjøpe deg en varmepumpe, gjør du lurt i å snakke med leverandøren om service. Spør leverandøren om de tilbyr varmepumpeservice og hva en service fra dem inneholder. Har du allerede en varmepumpe og egen avtale om varmepumpeservice, bør du få en grundig sjekk og firmaet bør være fleksible når det gjelder tidspunkt.

Varmepumpehus

Varmepumpen kommer også med en utedel og det anbefales å kjøpe ekstrautstyr til denne. På markedet finnes det flere leverandører som leverer varmepumpehus. Utedelen er utsatt for vær, vind, møkk, løv, snø, regn og lignende. Derfor er det også fornuftig å beskytte utedelen med et varmepumpehus. 

Siden et varmepumpehus beskytter mot ytre påkjenninger, vil varmepumpe kunne fungere optimalt og holde seg lenger. Det vil telle positivt til hver gang du skal foreta en varmepumpeservice. En annen fordel med et varmepumpehus er at det ser estetisk bra ut. Du velger selv om du ønsker treverk eller metall, slik at du kan få et varmepumpehus som matcher boligen din.

Flytting av varmepumpe

Å flytte en varmepumpe er i de fleste tilfeller uproblematisk, men det krever at du kontakter en leverandør/montør som gjør dette for deg. I noen tilfeller trengs det også en elektriker, men det kommer an på hva slags varmepumpe det gjelder. Om du skal flytte på den, kan det også være smart å ta en varmepumpeservice i samme slengen.

Plassering av varmepumpe

Det kan være fornuftig å tenke seg godt om før varmepumpen plasseres. Likevel, kan det være man ombestemmer seg og av ulike grunner kan det derfor være man ønsker å flytte varmepumpen til et annet sted enn hvor den opprinnelig stod. Et eksempel er når noen kjøper seg en bolig og det allerede står en varmepumpe plassert, er det ikke sikkert de nye eierne er fornøyd med plasseringen av varmepumpen. En av grunnene til at varmepumpen flyttes er møbleringen av boligen.

Ta kontakt med installatøren

Hvis du vurderer å flytte på varmepumpen, er det viktig at du tar kontakt med en installatør og forhører deg rundt dette. Det er viktig at du har informasjon tilgjengelig, slik som hva slags pumpe du har, når pumpen ble montert, hvor pumpen er festet nå og hvor du ønsker å ha pumpen flyttet til. Deretter vil montøren fortelle deg om det er mulig å flytte pumpen og om du kan forvente et godt resultat. Du vil også få et prisoverslag på hva flyttingen vil koste deg. I noen tilfeller vil det være nødvendig med befaring dersom installatøren er usikker på stedet du ønsker å flytte pumpen til. Varmepumpene som er av typen veggmodell, bør henge på en spesiell måte for at den skal fungere optimalt. Mange ønsker derfor i stedet å ha en varmepumpe som er av typen gulvmodell.

Filterbytte på varmepumpe

Det lønner seg å lese seg opp på den modellen du har, for det er stor forskjell på de ulike varmepumpene. På de fleste varmepumpene finner man to filter. Disse kalles som oftest for grovfilter og finfilter. Du ønsker sjansen for at varmepumpen lever lenger hvis du er flink til å rense filtrene jevnlig og bytte de når det er behov for det. Særlig blir utgangspunktet for en varmepumepservice mye bedre om du jevnlig vedlikeholder.

For å se fremgangsmåten, kan du få hjelp fra blant annet YouTube, der du finner videoer som viser seg steg for steg hvordan rense og bytte filtre. Du kan også gå inn på nettsiden til merket på varmepumpen din for å få veiledning.

Rengjøring av varmepumpe

Husk at før du går i gang med rengjøring av varmepumpe og vedlikeholdet, så må du ta sikringen eller trekke ut kontakten til pumpen din. Dette er viktig!

Å rengjøre innedelen

Å rengjøre innedelen til varmepumpen er en enkel jobb, bare husk å bruke en myk og fuktig klut. Det er sjeldent at varmepumpen er så skitten at det blir en vanskelig jobb. Når du vedlikeholder innedelen handler det om at den skal være ren, uten smuss, støv og lignende. Er du flink til å vedlikeholde innedelen, vil varmepumpen fremstå mer delikat.

Å rengjøre utedelen

Utedelen må også vedlikeholdes.  Det er viktig at utedelen til en hver tid er fri for møkk, grus, is, snø, løv og så videre. Skaffer du deg et varmepumpehus blir vedlikeholdet av utedelen enklere, da dette som tidligere nevnt beskytter mot ytre faktorer. Har du ikke et slikt varmepumpehus, må du være veldig nøye med å fjerne det som ikke skal være der. Husk at du ikke må bruke verktøy for å utføre jobben, for dette kan fort skade varmepumpen. Du må gjerne bruke en klut, men det skal ikke brukes mye vann og utedelen skal ikke spyles.

Service på varmepumpe

Du skjønner nok nå at det er en god del ting du kan gjøre selv for å passe på at varmepumpen holder seg godt i lang tid. Både effekt og utseende på pumpen burde være viktig dersom du har investert i en varmepumpe og at dette er gode grunner til å vedlikeholde den. Det kan være fort gjort å glemme vedlikehold, men det er viktig at du tar det seriøst for at den skal vare lengst mulig. Det er mer sannsynlig at varmepumpen din holder lenger og fungerer optimalt dersom du selv er nøye med å vedlikeholde pumpen. Da vil du heller ikke trenger varmepumpeservice så ofte. Start derfor med vedlikehold fra dag én. Likevel er det viktig å jevnlig ha en varmepumpeservice for å få tatt en overhaling og sjekke at alt er som det skal.

Bedre ytelse

Varmepumpeservice er også noe du må huske på. For å holde oversikt, bør du også skrive ned når neste service bør være. Det er også veldig viktig å få tak i fagfolk snarest hvis varmepumpen viser tegn til å ikke fungere optimalt. Etter en grundig service er det mange som opplever at varmepumpen fungerer mye bedre, og det kan man jo ikke klage på.

Ulikt behov for service

Det er forskjell på type varmepumper og behov for service. Vann til vann-varmepumper som bergvarme krever ikke noe spesielt vedlikehold. Luft til luft og luft til vann-varmepumper krever derimot både vedlikehold og rengjøring. Det du må huske på er altså at du må selv gjennomføre vedlikehold og vask av varmepumpen og at du må passe på at du får jevnlig varmepumpeservice.

Varmepumpe tilbud

Har du enda ikke fått skaffet deg en varmepumpe, så er det på tide å ta grep. Etter å ha fått varmepumpen i hus, vil du garantert ikke angre. Å eie en varmepumpe betyr et bedre inneklima, lavere strømregninger og en behagelig innetemperatur både sommer og vinter. Når du først har skaffet deg en, er det da viktig å huske på varmepumpeservice for å ivareta effektiviteten og få en lengre levetid.

Pris på service

Siden det er mange som tilbyr varmepumpeservice der ute, betyr det også mange ulike priser. Ta derfor kontakt med flere og forhør deg om pris på varmepumpeservice. Det kan du enkelt gjøre via vårt skjema!

Du kan spare mye penger på å gjøre dette, for da har du mulighet til å sammenligne priser når du får flere tilbud.

Skaff deg en serviceavtale

Har du ikke en serviceavtale på varmepumpen? Da kan det være lurt å kontakte en leverandør angående dette. Du burde også be om et tilbud på varmepumpeservice.

Få hjelp til service på din varmepumpe

Motta flere tilbud fra forskjellige selskaper og velg det beste
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.