cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Få tilbud på varmepumpeservice

 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Få tilbud på varmepumpeservice fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.
Varmepumpeservice

Få bedre ytelse på varmepumpen nå

Motta flere tilbud fra forskjellige selskaper og velg det beste

 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Få tilbud på varmepumpeservice fra flere
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

Sammenlign priser på varmepumpeservice

 • Service på varmepumpen

  Det er mer sannsynlig at varmepumpen din holder lenger og fungerer optimalt dersom du selv er nøye med å vedlikeholde pumpen. Da vil du heller ikke trenger varmepumpeservice så ofte. Start derfor med vedlikehold fra dag én. Men husk at det fortsatt er viktig å jevnlig ha en varmepumpeservice for å få tatt en overhaling og sjekke at alt er som det skal.

 • Bedre ytelse

  Varmepumpeservice er også noe du må huske på. For å holde oversikt, bør du skrive ned når neste service bør være. Det er også veldig viktig å få tak i fagfolk snarest hvis varmepumpen viser tegn til å ikke fungere optimalt. Etter en grundig service er det mange som opplever at varmepumpen fungerer mye bedre. I tillegg beholder du garantien.

 • Pris på service

  Siden det er mange som tilbyr varmepumpeservice der ute, betyr det også mange ulike priser. Ta derfor kontakt med flere og forhør deg om pris på varmepumpeservice. Det kan du enkelt gjøre via vårt skjema!Du kan spare mye penger på å gjøre dette, for da har du mulighet til å sammenligne priser når du får flere tilbud.

Tilbakemelding fra brukere
 • Her var det full klaff. Enkelt og greit. Trygg på at det er seriøse leverandører av varmepumper som er medlemmer av Tjenestetorget.

  Hugo Nicolaisen
 • Veldig effektiv tjeneste! Veldig fornøyd med at jeg selv slapp å ringe rundt og hente inn tilbud. Anbefales å benytte seg av denne tjenesten. Dette skal gjentas av meg iallefall.

  Salma Shah
 • Det var veldig brukervennlig og enkelt å fylle ut skjemaet, og jeg fikk kjapp respons fra flere leverandører. Jeg kan trygt anbefale Tjenestetorget.no!

  Kjetil Sveinsborg

Skaff deg varmepumpeservice

Er du en av de som vurderer å kjøpe eller som allerede har kjøpt en varmepumpe?

Som fremtidig eller eksisterende eier av en varmepumpe, er det lurt å sette deg inn i hva som bør gjøres av vedlikehold.

Du bør ha varmepumpeservice hvert 2. til 3. år av en autorisert forhandler. Service gjøres av sertifiserte fagfolk. Dette, kombinert med blant annet rengjøring du kan gjøre selv, vil forlenge varmepumpens levetid og optimalisere ytelsen. Da får du som forbruker mest mulig igjen for pengene dine.

En slik service vil normalt ta 1,5 til 2 timer, avhengig av hvor mye du selv har vedlikeholdt varmepumpen.

Er det nødvendig med service på varmepumpe?

Ja, det er nødvendig med varmepumpeservice slik at du får mest mulig glede av pumpen i lang tid fremover.

Varmepumper gir deg nemlig god oppvarming om vinteren og gir forfriskende romtemperatur på hete sommerdager. I tillegg er varmepumper en lønnsom investering siden den bruker mindre strøm i forhold til hva den gir tilbake av varme/avkjøling.

Det betyr at kostnaden ved kjøp av varmepumpe ofte kan være nedbetalt allerede etter 3-6 år. Etter dette kan du potensielt sett spare tusenvis av kroner på strøm hvert år i resten av varmepumpens levetid.

En varmepumpe har en gjennomsnittlig levetid på mellom 12-15 år. Sørg altså for å vedlikeholde pumpa godt, slik at du får maks igjen for investeringen.

Og maksimalt igjen for investeringen får du som nevnt ved å kombinere vedlikehold du kan gjøre selv, med regelmessig service fra fagfolk.

1. Service gir lengre levetid

Jo bedre du tar vare på det du har, jo lenger vil tingene dine holde. Varmepumper er dyrt å anskaffe og det er derfor ekstra viktig å være nøye med vedlikehold.

2. Service gir bedre ytelse

Varmepumper er en investering du får veldig mye igjen for, i form av effektiv og strømbesparende oppvarming/nedkjøling av huset ditt. For å optimalisere ytelsen dens og ha nytte av den i mange år fremover, er det altså viktig at du har regelmessig service på den.

Hva slags vedlikehold kan du gjøre selv?

Det lønner seg å være nøye med jevnlig vedlikehold av varmepumpen. Er du ikke det, kan du risikere at støv og skitt gjør at varmepumpen må bruke mer energi enn nødvendig. Det betyr at den bruker mer strøm, noe som påvirker lommeboken din negativt.

Det finnes ulike typer varmepumper, som vann-vann varmepumper og luft-luft varmepumper. Den vanligste i norske hjem er luft-til-luft varmepumper, som består av en innedel og en utedel.

Vedlikehold av luft-til-luft varmepumper du kan (og bør) gjøre selv:

 1. Innedelen: Rengjøre filtre i innedel regelmessig. Hver 2. måned rekker fint for de fleste. Noe hyppigere hvis du har husdyr.
 2. Utedelen: Sørg for at utedelen får puste. Det vil si, pass på å fjerne løv, snø, is og andre ting som kan finne på å blokkere for utedelen.

Bytte filter på varmepumpe

På de fleste varmepumper finner man to filtre. Disse kalles som oftest for grovfilter og finfilter. Du ønsker sjansen for at varmepumpen yter mer og lever lenger hvis du er flink til å rense filtrene jevnlig og bytte de ut når det er behov for det.

For å se fremgangsmåten, kan du besøke YouTube, hvor du finner videoer som viser deg steg for steg hvordan du kan rense og bytte filtre. Du kan også gå inn på nettsiden til merket på varmepumpen din for å få veiledning.

Det lønner seg å lese seg opp på den modellen du har, for det kan være stor forskjell på de ulike varmepumpene. Hvis du for eksempel har en Mitsubishi varmepumpe, kan det være lurt å se om du finner en oppskrift til spesifikt din modell.

Rengjøring av varmepumpe

Husk at før du går i gang med rengjøring av varmepumpe og vedlikeholdet, så må du ta sikringen eller trekke ut kontakten til pumpen din. Dette er viktig!

Rengjøring av innedel

Å rengjøre innedelen til varmepumpen er en enkel jobb, bare husk å bruke en myk og fuktig klut. Det er sjeldent at varmepumpen er så skitten at det blir en vanskelig jobb.

Når du vedlikeholder innedelen handler det om at den skal være ren, uten smuss, støv og lignende.

Rengjøring av utedelen

Utedelen må også vedlikeholdes. Det er viktig at utedelen til en hver tid er fri for møkk, grus, is, snø, løv og så videre. En luft til luft varmepumpe har som oppgave å hente energi fra luften. Da er det viktig at utedelen får puste, slik at den klarer å gjøre oppgaven best mulig.

Beskytt utedelen med varmepumpehus

Utedelen er altså utsatt for vær, vind, møkk, løv, snø, regn og lignende. Derfor er det også fornuftig å beskytte den med et varmepumpehus. 

Siden et varmepumpehus beskytter mot ytre påkjenninger, vil varmepumpa kunne fungere optimalt og holde seg lenger.

Om du synes at utedelen er sjenerende, kan et varmepumpehus i tillegg hjelpe deg til å få en penere fasade. Du velger selv om du ønsker treverk eller metall, slik at du kan få et varmepumpehus som matcher boligen din.

Dette blir som regel gjort ved service på varmepumpe

Varmepumpen vil leve lenger, yte bedre og være mer lønnsom dersom du velger å utføre service på den med jevne mellomrom. Her er en liste over noe av det du kan få sjekket og få utført en varmepumpeservice på:

 • Måling av effekt og temperatur
 • Sjekking av batterier, fjernkontroll og ekstrautstyr
 • Sjekk av skruer og kabler
 • Sjekk av oppheng og installasjon
 • Sjekk av varmepumpens ytelse
 • Kontrollmåling av spenning (strøm/jord)
 • Lekkasjekontroll
 • Rengjøring av innedel
 • Rengjøring av utedel
 • Rensing
 • Bytte av filter
 • Desinfisering

 

Det er viktig at du avklarer hva som inngår i en full service, for dette varierer fra firma til firma. Hvis du vurderer å kjøpe deg en varmepumpe, gjør du lurt i å snakke med leverandøren om service. Spør leverandøren om de tilbyr varmepumpeservice og hva en service fra dem eventuelt inneholder.

Har du allerede en varmepumpe og egen avtale om varmepumpeservice, bør du få en grundig sjekk og firmaet bør være fleksible når det gjelder tidspunkt.

Hvor ofte skal man ha service på varmepumpe?

Selv om det er mer sannsynlig at varmepumpen din holder lenger og fungerer optimalt dersom du selv er nøye med å vedlikeholde pumpen, er det viktig at du får fagfolk til å se på den regelmessig.

Du bør altså ha service fra autorisert forhandler/leverandør på varmepumpen din hvert 2.-3. år.

Er du påpasselig med både eget vedlikehold og service minimerer du også sjansene for at du må ha ekstra varmepumpeservice på flere tidspunkt enn det som allerede er nødvendig.

Du kan lese mer om hvordan du selv kan vedlikeholde en luft-til-luft varmepumpe for optimal effekt i denne artikkelen. 

Utover regelmessig, normalt vedlikehold, skal du ikke reparere varmepumpen på egenhånd. Dette må du ha fagpersoner med erfaring til. Fagpersoner har god kunnskap og de vet hva som må gjøres og ikke gjøres.

Hvis du prøver på noe selv kan du gjøre ting verre enn de er. Og prøver du deg på dette innenfor garantitiden, mister du også rettigheter der.

Skaff deg serviceavtale

Når du har fått montert en varmepumpe, er det viktig at du følger med og passer på at den fungerer slik som den skal. Skulle du se at den ikke fungerer optimalt, for eksempel at effekten går ned, den lukter spesielt eller bråker mer enn før, må du passe på å få service på den så fort du kan.

Regelmessig varmepumpeservice er viktig for at den skal fungere best og lengst mulig. Varmepumpen kommer også med garanti når du kjøper den, så husk å sjekke hvor lang garanti du har. Skulle noe skje med varmepumpen er garantien god å ha.

Varmepumpeservice er altså noe du gjør lurt i å huske på. For å holde oversikt, bør du også skrive ned når neste service bør være. Det er også veldig viktig å få tak i fagfolk snarest hvis varmepumpen viser tegn til å ikke fungere optimalt. 

Ønsker du å ha så lite som mulig å gjøre med varmepumpeservicen kan du alltids skaffe deg en serviceavtale. Dette gjør du hos en autorisert forhandler/leverandør (for eksempel der du kjøpte varmepumpen).

En nyttig fordel med serviceavtale er at du slipper å huske på å bestille kontroll selv. Montør eller autorisert forhandler kontakter deg når tiden er inne for ny kontroll.

Ulike varmepumper har ulikt behov for service

Det er forskjell på type varmepumper og behov for service. Vann til vann-varmepumper som bruker bergvarme krever ikke noe spesielt vedlikehold. Luft til luft og luft til vann-varmepumper krever derimot både vedlikehold og rengjøring. 

Det du må huske på er altså at du må selv gjennomføre vedlikehold og vask av varmepumpen og at du må passe på at du får jevnlig varmepumpeservice.

Hvor mye koster service på varmepumpe?

Siden det er så mange som tilbyr varmepumpeservice der ute, betyr det også mange ulike priser. Ta derfor kontakt med flere og forhør deg om pris på varmepumpeservice. Det kan du enkelt gjøre via vårt skjema!

Du kan spare mye penger på å gjøre dette, da har du mulighet til å sammenligne priser når du får flere tilbud.

Er varmepumpe en god investering?

Mange av oss bruker mer tid hjemme i boligen enn før. Hjemmekontor er nemlig blitt en normal del av hverdagen vår, og fordelene med varmepumpe er mer synlig enn noen gang. Med andre ord: ja - varmepumpe er en god investering for de aller fleste.

Å eie en varmepumpe gir deg disse fordelene:

 • bedre inneklima
 • lavere strømregninger
 • behagelig innetemperatur på vinter
 • forfriskende romtemperatur med air-condition om sommeren (dette kan du lese mer om i denne artikkelen)

Har du enda ikke fått skaffet deg en varmepumpe, så er det kanskje på tide å ta grep. Over en million norske husstander har i 2021 anskaffet varmepumpe, og det er en god grunn til at populariteten øker.

Når du først har skaffet deg en pumpe er det altså veldig viktig å huske på at du må passe godt på den.

Alt i alt er det en lønnsom investering for de aller fleste av oss. Særlig dersom du er flink til å selv vedlikeholde varmepumpen allerede fra installasjon. Kombinerer du dette med regelmessig service hvert 2-3. år, vil du ha en effektiv varmepumpe i lang tid fremover.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer