Omstartslån - refinansiering med sikkerhet i bolig

 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Få tilbud på omstartslån fra flere banker

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Refinansier dyr gjeld med sikkerhet i bolig. Inkasso, betalingsanmerkninger, unngå tvangssalg? Vi kan hjelpe deg - gratis og helt uforpliktende

Eksempel: Effektiv rente 6,65 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 2.033.291, totalt kr 4.033.291.
 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

BANKER VI SAMARBEIDER MED

6db19589cd7b623dee753acd1a5ef2 Created with Sketch.

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Screen icon Created with Sketch.

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostand for deg.

Omstartslån - mulighet for å rydde opp i din økonomi

Har du en økonomi med en god del ugunstig gjeld, slik som dyre forbrukslån, kredittkort og andre smålån, kan et omstartslån være tingen for deg.

Et omstartslån er et lån som brukes til å få ryddet opp i mye dyr gjeld og får samlet dette i ett rimeligere lån med sikkerhet. Hva som skiller omstartslån fra vanlig boliglån og alt du trenger å vite, skal vi gå gjennom under her.

Kort oppsummert er forutsetningen for å få omstartslån at du kan stille eiendom som sikkerhet. Enten eier egen bolig, eller planlegger å kjøpe med omstartslånet. Man kan også ta sikkerhet i andres bolig, såkalt realkausjon.

Hvis du har inkasso eller betalingsanmerkninger kan du også kvalifisere til å få innvilget omstartslån. Send en søknad gjennom oss på siden her. Da sjekker vi med bankene vi samarbeider med, og forhandler frem omstartslån på vegne av deg.

Tjenesten vår er helt gratis og uforpliktende. Våre dyktige lånerådgivere har bred erfaring med lån, og hjelper deg med å finne de beste låneløsningene.

Å få et omstartslån kan være en ny start for deg, og være det som får kostnadene dine ned til du får kontroll på egen økonomi igjen. Slik at du kan se lånet krympe, fremfor å kjempe hver eneste måned for å få endene til å møtes.

Hva er et omstartslån?

Et omstartslån er et lån du kan ta opp for å samle forbrukslån, kredittkortgjeld og andre lån i ett lån med sikkerhet i bolig/eiendom. 

Gjør gjelden det vanskelig å få hverdagen til å gå rundt, og tradisjonelle boliglånsbanker ikke kan tilby deg vanlig boliglån til refinansiering, kan omstartslån være løsningen. Banken tar utgangspunkt i fremtidig betalingsevne når de vurderer saken din.

En annen ting som skiller omstartslån fra et vanlig lån til bolig er at du kan få det selv om du har betalingsanmerkninger. Inkasso også. Det er dermed en måte å bli kvitt betalingsanmerkninger.

Dette er gitt at du oppfyller kravene som gjelder med ledig i sikkerhet, og generelle krav for når man skal låne penger i Norge. Det er for eksempel at man ikke kan ta opp lån som gjør at man får gjeld som totalt overskrider fem ganger din egen inntekt.

Har du ikke ledig sikkerhet i egen bolig, kan det også være mulig å få omstartslån om noen andre kan stille sikkerhet i sin bolig. Det er ofte foreldre eller annen nær familie som stiller som kausjonist.

Bli kvitt betalingsanmerkninger med omstartslån

Vi tar opp stadig mer forbruksgjeld og kredittgjeld her til lands. Av og til havner man bakpå, og klarer ikke å betale tilbake det man skylder. En betalingsanmerkning er som en prikk på det økonomiske rullebladet ditt.

Når du søker vanlig boliglån eller andre lån er dette gjerne det første bankene ser under en kredittsjekk, og gir et signal om at du ikke har betalt det du skylder.

Har du fått avslag på refinansiering? De fleste banker gir ikke boliglån, eller andre typer lån, i disse tilfellene. Selv om det er til refinansiering, og man sårt kunne trengt det for å få ned utgiftene.

De bankene som tilbyr omstartslån, har valgt å tilby lån til folk med betalingsanmerkning. Så lenge de oppfyller kravene, slik som sikkerhet i bolig.

Da får du muligheten til å samle mye av den usikrede gjelden din i et sikret lån. Når man har mange lån, betaler man også gebyrer og avgifter på flere. Derfor er det ikke bare lavere rente som gjør at du får lavere månedskostnader når du refinansierer.

Omstartslån: refinansiering med inkasso

På samme måte som med betalingsanmerkninger, vil en pågående inkassosak hindre deg i å ta opp lån. Omstartslån kan hjelpe deg med å bli kvitt inkasso, slik at du kan fokusere på å betale ned lånet.

Dette gir deg muligheten til å ta opp nytt lån, men det frarådes på det sterkeste. Når du har fått et omstartslån, vil det si at bankene tar utgangspunkt i at du har fremtidig betalingsevne.

Det som kan være en fordel ved at du kan ta opp nye lån, er hvis du får enda bedre rente og vilkår på lånet du har. Altså refinansiere eksisterende lån for å spare penger.

Viktig å sammenligne effektiv rente

Når du sammenligner lån, bør du se på effektiv rente og ikke nominell rente. Da dette representerer de faktiske kostnadene ved å låne penger.

Med bedre økonomi som følge av refinansiert gjeld og lavere rente, anbefales det å enten betale ned lånet raskere eller spare på bufferkonto. Gjerne en kombinasjon, om mulig.

Med en bufferkonto er du bedre rustet til uforutsette utgifter i fremtiden. Dermed slipper du å måtte dra kredittkortet eller ta opp forbrukslån, som kan sende deg ned samme veien igjen.

Hvem kan få omstartslån?

Omstartslån kan du søke om du har mulighet til å stille fast eiendom som sikkerhet. Dette kan for eksempel være din egen bolig, fritidsbolig eller noen andres bolig.

Du kan ikke låne mer enn 85 % av boligens verdi. Dette er inkludert en eventuell fellesgjeld.

Når du søker vil du bli bedt om å legge ved en e-takst/verdivurdering av boligen. Har du hatt boligen noen år, kan den ha steget i verdi. Dette er hjelpsomt for deg med mye forbruksgjeld i tillegg til boliglånet.

Dessuten er det visse krav som gjelder for alle som låner penger. Blant annet krav til inntekt, at du ikke kan låne mer enn 5 ganger din egen inntekt, og at du må ha bodd og skattet til Norge i minst tre år.

Kan man få omstartslån uten sikkerhet?

På markedet blir begrepet omstartslån brukt om refinansiering av ugunstig gjeld med sikkerhet i bolig. Som man kan få med betalingsanmerkninger eller inkasso.

Svaret er derfor nei, man kan ikke få omstartslån uten sikkerhet. Det vil si at du ikke kan refinansiere uten sikkerhet, dersom du har betalingsanmerkninger.

Har du ikke det, kan du fortsatt spare en del penger på å refinansiere dyre lån i et forbrukslån med lavere rente.

Det har fortsatt litt høyere rente enn et omstartslån, så om du har ledig sikkerhet, bør du heller vurdere det. Enda bedre rente er det på ordinære boliglån, men om du har for mye gjeld vil du kanskje ha fått avslag allerede?

Banker som gir omstartslån og boliglån hvis du har betalingsanmerkninger 

Som du sikkert vet, er det vanskelig å få boliglån med betalingsanmerkninger. Selv om du har sikkerhet i bolig er det ikke alle banker som vil la deg låne. 

Ikke engang til refinansiering. Selv om det kunne gjort det lettere for deg å håndtere gjelden du har. Da kan det være betryggende for deg å vite at det finnes de som kan hjelpe deg med å refinansiere.

Her er en liste over banker som tilbyr omstartslån/lån med betalingsanmerkning:

 • Balanse Bank
 • Bank2
 • Bluestep Bank
 • Kraft Bank
 • MyBank
 • Nordax Bank
 • Svea Finans

Hva trenger man for å søke omstartslån?

Siden omstartslån er et lån med sikkerhet i bolig, trenger man en relativt ny e-takst på boligen det er snakk om. En eiendomsmegler kan hjelpe deg med e-takst.

Dette er for at banken skal vite hva belåningsgraden er. Det vil si hvor mye gjeld du har på boligen i forhold til boligens verdi. Det har seg slik at man ikke kan ha en høyere belåningsgrad enn 85 %.

For å få ønsket lånebeløp, må boliglånet være lite nok til at du har plass til annen gjeld innenfor belåningsgraden. Om ikke hele gjelden lar seg refinansiere i et omstartslån, kan du og en lånerådgiver sammen se på muligheten for å refinansiert så mye som mulig.

Har du foreldre eller annen nær familie som kan stille med tilleggssikkerhet i sin bolig, vil dette hjelpe deg med å få innvilget omstartslån.

En del av informasjonen banken trenger om din økonomien din, kan hentes ut automatisk. Men du kan fortsatt bli spurt om å fremlegge skattemelding og siste lønnsslipper. Informasjon om annen gjeld som ikke står i skattemeldingen, hentes fra Gjeldsregisteret.

Hvor lang tid tar det før man får svar på søknaden?

I motsetning til lån uten sikkerhet, hvor man ofte får svar umiddelbart. Vil det ta 1-2 virkedager å få svar på en søknad om omstartslån.

Dette er rett og slett fordi søknadene jobbes med manuelt, slik at rådgiverne kan vurdere nettopp din situasjon. Det er viktig når banken tar utgangspunkt i din fremtidige betalingsevne.

Etter du eventuelt har fått innvilget søknaden, vil du få tilsendt lånedokumenter. Disse signeres med BankID, og etter dette følger utbetaling bankenes tider for transaksjoner. Noe som vil si at de blir utbetalt 1-3 dager etter signering, og ikke i helgen.

Hvordan søke omstartslån med betalingsanmerkning?

Oppfyller du kravene for omstartslån, kan du ta kontakt med de bankene som tilbyr lån med inkasso eller betalingsanmerkning mot pant i fast eiendom.

Hvis du ønsker å spare tid, kan du fylle ut låneskjema her hos oss. Da hjelper vi deg med å forhandle omstartslån på vegne av deg, og hjelper deg med å finne den beste løsningen for din situasjon.

På denne måten håper vi at du vil få det lettere når du skal betale ned gjeld og fjerne både inkasso og betalingsanmerkning.  Forhåpentligvis blir det en ny start med friskere økonomi, som gjør hverdagen enklere for deg.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Refinansier dyr gjeld med sikkerhet i bolig. Inkasso, betalingsanmerkninger, unngå tvangssalg? Vi kan hjelpe deg - gratis og helt uforpliktende
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer