Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14

Finn beste lånetilbud for deg

Bankene vi samarbeider med

 • 4315
 • 4310
 • 4316
 • 4183
 • 4320
 • 4322
 • 4321
 • 4312
 • 4311
 • 4323
 • 4313
 • 4318
 • 4170
 • 4317
 • 4168
Money icon

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Head icon

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Hvilket lån bør man velge?

De fleste av oss vil på et tidspunkt i livet trenge å låne penger. Enten du er i en fase hvor du vurderer bolig- eller billån, eller kanskje du har vært litt uheldig og trenger å få økonomien tilbake på rett kjøl. Uansett årsak er det viktig at du finner det beste lånet med gode betingelser. 

Få oversikt før du tar opp lån 

Før du vurderer et lån er det viktig at du får oversikt over din privatøkonomi. På denne måten kan du se hvor mye du faktisk har råd til å låne, og videre ta en beslutning som er riktig for deg. 

Har du økonomi og mulighet til å ta opp et lån? Da må du være forberedt på at renteendringer kan skje, og ta dette med i regnestykket ditt. 

Videre vil banken ta en vurdering av din situasjon og økonomi. De baserer som regel beslutningen sin på egenkapital, inntekt og om du har en bolig som du kan stilles som sikkerhet. 

Hvilket lån er best?

Når du skal låne penger er det viktig at du finner et lån som passer din situasjon. Samtidig som du får gode renter. 

Men når vet man egentlig at man får en god rente? 

Det vil variere ut i fra hvilken type lån du trenger. Uansett hvilken type lån du vurderer er det viktig at du ser etter renten. Og da mener vi ikke den nominelle rente, men den effektive renten. 

Den nominelle renten kan lure de fleste. Den er en god del lavere enn den effektive renten, da den ikke inkluderer gebyrer og andre kostnader. Derfor er det viktig at du ber om den effektive renten, da den vil vise deg hva du faktisk må betale. 

Har du mulighet til å unngå lån som forbrukslån og smålån er dette noe du virkelig bør prioritere. Dette er usikret lån hvor renten vil være betydelig høyere enn ved et boliglån. 

Boliglån

Boligkjøp er for mange av oss en av de største kjøpene vi gjør i livet. Med en så stor investering vil det naturligvis føre til høye utgifter. Derfor er det viktig at du finner riktig type lån med gode betingelser. 

I tillegg til et vanlig boliglån med flytende rente finnes det i hovedsak fire forskjellige boliglånstyper:

 • Fastrentelån
 • Rammelån
 • Topplån
 • Byggelån

Fastrentelån: Er som det står, et lån med fast rente over en gitt periode. Her er som regel renten høyere enn den flytende renten. Bankene tilbyr som regel en fastrente over 3, 5 eller 10 år. 

Rammelån: Er også kjent som boligkreditt eller et fleksibelt boliglån. Her får du en låneramme som baseres på boligverdien. Kreditten kan du bruke til hva du vil. Med et slikt lån kan du flytte penger inn og ut som du måtte ønske inntil avtalt grense. 

Topplån: Er et lån hvor lånesummen overstiger 75% av verdien på boligen. 

Byggelån: Ønsker du å bygge en bolig eller en hytte? Da kan du søke om et byggelån av banken. Det fungerer ved at du sender regninger underveis i byggeperioden til banken, som godkjenner og betaler regningene. Videre vil dette bli trukket fra din byggelånskonto. Renten er som regel høyere enn et vanlig boliglån frem til boligen ferdigstilles. 

Annuitetslån vs serielån: Hva bør man velge?

Annuitetslån er den strukturen som de fleste har på boliglånet sitt i Norge. Her har du en mer forutsigbar nedbetalingsplan med samme sum hver måned. Mens med et serielån vil du betale mer i begynnelsen og gradvis mindre. 

Annuitetslån: du betaler det samme beløpet hver måned. Her vil man da betale mer i renter i begynnelsen, og gradvis betale mer i avdrag de neste årene. 

Serielån: her betaler man like mye i avdrag hver måned. Det vil si at totalsummen den første perioden vil være høyere. 

Dersom du har økonomi til et serielån vil det være billigere over tid, men krever en mer romslig økonomi. For de som er i etableringsfasen er annuitetslån en grei løsning. 

Billån

Å kjøpe en bil er en stor økonomisk utgift for de fleste av oss, og ofte krever det litt hjelp fra en bank. Med mange banker som tilbyr denne type lån, fører det til store forskjeller på pris. Med andre ord er det mye penger å spare ved å finne det billigste billånet. 

For at lånet ikke skal bli så dyrt tar banken pant i bilen, på denne måten kan de redusere risikoen og gi deg en lavere rente. 

Et billån er billigere enn et forbrukslån, men fremdeles dyrere enn et boliglån. Så har du mulighet til å ta opplåning på boligen din, vil dette være den beste økonomiske løsningen. 

Omstartslån – rydd opp i økonomien din

Har du en del usikret lån, men har en bolig eller planer om å kjøpe en bolig? Da kan omstartslån være løsningen. Her får man ryddet og samlet opp gjeld til et billigere lån.

Omstartslån er rettet mot deg som ikke får lån i vanlige tradisjonelle banker. Og selv med betalingsanmerkning har du muligheter til å få dette lånet. Forutsetningen for et slikt lån er blant annet at man har en eiendom som man kan stille som sikkerhet og at man har betalingsevne. 

Forbrukslån – lån uten sikkerhet

Forbrukslån er bedre kjent som et lån uten sikkerhet. Her stilles det ingen krav til sikkerhet, noe som naturligvis fører til en høyere rente da banken tar en større risiko. Maksgrensen for dette lånet er 500.000 kr. 

Mange butikker reklamerer ofte for forbrukslån ved kjøp av hvitevarer, møbler og andre ting. Men med de høye rentene bør du virkelig tenke deg om. Det du kjøper kan fort bli veldig dyrt, med tanke på hvor mye det koster for lånet. 

Refinansiering av dyre smålån

Har du dyre smålån eller kredittkortgjeld? Da kan refinansiering være en god løsning. Da vil du få mulighet til å samle flere dyre smålån i ett lån med bedre betingelser. På denne måten vil du få bedre oversikt, samtidig som kostnadene blir mindre. 

Sammenlign lån

Uansett hvilken type lån du vurderer vil kostnadene variere mye fra de ulike bankene. Derfor er det lurt at du innhenter tilbud på lån fra flere banker, som du kan sammenligne før du tar en beslutning. 

For å gjøre det enkelt har vi lagt et skjema som du fyller ut. Videre sender vi dette til flere banker. 

På denne måten sparer du tid, samtidig som du vet at du vil bli kontaktet av flere banker. På denne måten kan du enkelt sammenligne lånetilbudene og finne det beste og billigste lånet for deg. 

Å sammenligne lån hos oss er helt gratis og uforpliktende. 


 

Vurder tjenesten vår