cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Vis hero loans@2x

Din vei til en bedre økonomisk hverdag

Finn det beste og billigste lånet.
Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

Søk lån og refinansiering

Bankene vi samarbeider med

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Hvilket lån trenger du?

Søk lån til bolig, bil, forbruk eller refinansiering via oss, og få hjelp til å finne det beste lånetilbudet.

Å låne penger noe de fleste av oss gjør, før eller siden. Enten du er i en fase hvor du vurderer bolig- eller billån, eller kanskje ønsker å se om du kan spare penger på å få lavere rente ved å refinansiere lån.

Uansett årsak er det viktig at du finner det beste lånet med lav rente og gode betingelser. Du kan søke om lån eller refinansiering av flere typer lån gjennom oss. Da vil du få hjelp til å få best mulig tilbud på lån.

Tjenestene våre er gratis og uforpliktende. Du finner de ulike låneskjemaene på toppen av siden her.

Få oversikt før du tar opp lån 

Før du vurderer å søke om lån er det viktig at du får oversikt over din privatøkonomi. På denne måten kan du se hvor mye du faktisk har råd til å låne, og videre ta en beslutning som er riktig for deg. 

Har du økonomi og mulighet til å ta opp et lån? Da må du være forberedt på at renteendringer kan skje, og ta dette med i regnestykket ditt. 

Videre vil banken ta en vurdering av din situasjon og økonomi når de skal behandle søknaden. For å finne ut hvor mye du kan låne, baserer de seg på egenkapital, inntekt og om du har en bolig som du kan stilles som sikkerhet. 

Hvilket lån er best?

Når du skal låne penger er det viktig at du finner et lån som passer din situasjon. Samtidig som du får gode renter. Men når vet man egentlig at man får en god rente? 

Det vil variere ut i fra hvilken type lån du trenger. Uansett hvilken type lån du vurderer er det viktig at du ser etter renten. Nærmere bestemt effektiv rente. Dette er fordi den effektive inneholder nominell rente, samt gebyrer iberegnet.

Andre ganger kan det være flere typer lån til det samme. For eksempel er både forbrukslån og kredittkort usikrede lån, som det ikke stilles krav til hva du skal bruke pengene til.

Men kredittkort har høyere rente enn forbrukslån. Dersom du vet at det kommer til å gå flere måneder før du får betalt ned gjeld, så kan det lønne seg å velge forbrukslån. Får du betalt det ned før rentene begynner å løpe på kredittkortet, kan du velge kredittkort.

Det er et godt eksempel på at det er viktig å innhente informasjon og tenke gjennom før du låner. Det kan det være mye penger å spare på.

Søk boliglån

Boligkjøp er for mange av oss en av de største kjøpene vi gjør i livet. Med en så stor investering vil det naturligvis føre til høye utgifter. Derfor er det viktig at du finner riktig type lån med gode betingelser. 

Det er boliglån med flytende rente som er mest vanlig, men det finnes flere typer boliglån:

  • Fastrentelån: hele eller deler av lånet har en fast rente over en gitt periode. På sikt pleier det å lønne seg med flytende rente. Bankene tilbyr som regel en fastrente over 3, 5 eller 10 år. 
  • Rammelån: også kjent som boligkreditt. Her får du en låneramme som baseres på boligverdien. Kreditten kan du bruke til hva du vil. Med et slikt lån kan du flytte penger inn og ut som du måtte ønske innen avtalt ramme. 
  • Topplån: Er et lån hvor lånesummen overstiger 75% av verdien på boligen. 
  • Byggelån: Det fungerer ved at du sender regninger underveis i byggeperioden til banken, som godkjenner og betaler regningene. Videre vil dette bli trukket fra din byggelånskonto. Renten er som regel høyere enn et vanlig boliglån frem til boligen ferdigstilles. 
  • Seniorlån: Tilgjengelig for de over 60 år med nedbetalt huslån. Du får mulighet til å frigjøre deler av egenkapitalen du har i boligen. Du beholder eierskap og borett ut livet, og renter og avdrag innbetales først når du enten flytter permanent fra boligen, eller går bort. Siden rentene løper hver måned, kan du også velge om du vil betale rente underveis.

Søk billån

Bilen er en stor utgift for mange husholdninger. Både når det kommer til bilforsikring, service, drivstoff, avgifter og ikke minst billånet.

Hvilken rente man får, beregnes ut fra hvor høy risiko en bank har med å låne ut penger til deg. Derfor kan man rangere de ulike billånene som finnes fra lavest til høyest rente:

Det som lønner seg for nettopp deg, kommer likevel an på hvilken bil du har. Kaskoforsikring er for eksempel en kostbar bilforsikring, og det er ikke alle biler som er verdt å koste på den dyreste forsikringen.

I stedet kan noe høyere effektiv rente på et kaskofritt billån, være en vel så god løsning for deg med en litt eldre bil. Tenk at du ikke trenger å forsikre det du enkelt kan erstatte selv. På billån med pant er det krav om en form for kasko.

Søk omstartslån – rydd opp i økonomien din

Omstartslån er en god løsning for deg som sitter med mye ugunstig gjeld, og har ledig sikkerhet i eiendom. Da får du samlet de dyre lånene til et lån med lavere rente. Slik at du kan få utgifter som er lettere å håndtere.

Med betalingsanmerkning vil man ikke få ordinære refinansieringslån hos de tradisjonelle bankene. Omstartslån er unntaket.

Forutsetningen for et slikt lån er, som nevnt, at man har en eiendom som man kan stille som sikkerhet. Det trenger ikke være egen eiendom, man kan også søke med kausjon i noen andres eiendom. Det er ofte foreldre eller annen nær familie som stiller som kausjonist.

Forbrukslån – lån uten sikkerhet

Forbrukslån, eller blancolån, er et lån uten sikkerhet. Bankene tar altså ikke pant i det du kjøper, som igjen betyr at du står fritt til å bruke pengene slik du ønsker.

Usikrede lån er høyere risiko for banken, som igjen fører til en høyere rente. Maksimal nedbetalingstid for nye forbrukslån er 5 år.

Søk lån hos flere banker samtidig når du søker forbrukslån. Da får du enkelt sammenlignet effektiv rente og kan velge det billigste.

Refinansiering av dyre smålån

Forbrukslån kan også brukes til refinansiering av eksisterende forbrukslån og kredittkortgjeld.

Selv om lånet er usikret, kan du spare en del på å få lavere effektiv rente. I tillegg til at du betaler færre gebyrer, siden du får færre lån å forholde deg til.

Du får også bedre oversikt med én nedbetalingsplan. Noe som gir deg bedre kontroll over økonomien din, slik at du kan innfri lånet raskere eller sette penger til sparing.

Søk lån hos oss

Uansett hvilken type lån du vurderer vil rente kunne variere mye fra bank til bank. Søker du boliglån, billån eller omstartslån gjennom oss, hjelper vi deg med å forhandle på vegne av deg med banken.

Våre dyktige rådgivere har bred erfaring med ulike typer lån, og jobber for å finne de beste låneløsningene for deg. Enten det gjelder nytt lån eller refinansiering.

På denne måten sparer du tid, samtidig som du får god hjelp gjennom hele prosessen. Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende for deg.

Skal du søke lån uten sikkerhet? Da har vi gjort det enkelt for deg å finne det billigste tilbudet, enten det er nytt lån eller til refinansiering.

Du fyller enkelt ut lånesøknad for lån uten sikkerhet, så sender vi det til flere banker samtidig. Du får som regel svar umiddelbart, og kan velge lånet med lavest mulig rente.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer