cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Lån til kjøretøy
4 min lesetid
Sist oppdatert: 08 mars 2024

Slik fungerer billån uten egenkapital

Er det slik at du kan kjøpe bil med et billån uten egenkapital? Kort sagt: Ja, det er mulig.
Billån uten egenkapital er en mulighet, men noe høyere rente
Et billån uten egenkapital kalles også fullfinansiering.

Når man tar opp et billån uten egenkapital, vil det som regel ha høyere rente. Så fordelene med å ha egenkapital er flere. Både fordi det er lavere rentekostnader, og fordi lånesummen blir mindre.

Hva du må betale i renter hver måned regnes tross alt prosentvis ut fra hva du til enhver tid skylder banken.

Mens fordelen med å ikke måtte stille egenkapital er naturligvis at du kan få kjøpt en bil uten å spare til det. For mange er en bil en absolutt nødvendighet. Enten fordi man trenger den til jobb, eller for å hente og levere barna.

Hvor mye rente du kan få regnes ut fra risikoen banken tar ved å låne ut til deg. Derfor kan inntekt, formue og gjeld ha noe å si. I tillegg til selve bilen, og hvilken grad av forsikring du har på den..

Et kjøretøy kan tape seg i verdi allerede fra det øyeblikket du kjører den ut fra forhandleren. Den vil heller ikke stige i verdi.

Hvor mye egenkapital må man ha for å kjøpe bil?

Svaret er at du utgangspunktet ikke trenger det. Likevel er det noen andre faktorer som spiller inn.

For eksempel kan du ikke ta opp gjeld som gjør at du har gjeld mer enn fem ganger egen inntekt. Så om du har boliglån, studielån eller forbrukslån, vil det påvirke hvor mye du kan låne. Og at du har inntekt som gjør det mulig å betjene lånet.

Så kommer det an på hvor mye bilen koster. Har du mye gjeld fra før, blir lånerammen din mindre. Dermed må du ha mer egenkapital for å senke lånesummen.

Et billån uten egenkapital har som sagt litt høyere rente enn de med. For å få bankens laveste billån-rente er det som regel snakk om 35 % egenkapital. Men det kan hjelpe om man kan stille en mindre sum enn det også.

En løsning til egenkapital kan være å ta opp mer lån på boligen for å kjøpe bil. Da får du kjøpe bil til boliglånsrente, som er lavere. Dette forutsetter ledig sikkerhet i boligen da.

Hvis du gjør det, må du huske å øke avdragene på boliglånet tilsvarende. Slik at du betaler ned billånet på den tiden du ville brukt på et ordinært billån. Ellers kan du ende opp med å betale for bilen lenger enn du har den.

Billån 10 år – uten egenkapital

De fleste bankene tilbyr billån med nedbetalingstid på 3 til 5 år. Men det finnes også de som har opptil 10 års nedbetaling.

Men desto lenger tid du bruker, desto mer betaler du i renter og gebyrer totalt på lånet.

Når du har et billån med pant i bilen, ligger sikkerheten i å kunne selge bilen om lånet misligholdes. Desto lenger nedbetalingstid, desto vanskeligere kan det bli for banken å få tilbake pengene sine.

Derfor er det noen som stiller krav til egenkapital om man skal ha lengre nedbetalingstid. Men det finnes også de som tilbyr 10 års nedbetalingstid uten egenkapital.

Rett over her kan du finne vår billån-kalkulator. Der kan du legge inn lånebeløp, nedbetalingstid, rente, termingebyr og etableringskostnader. Så kan du se hva de ulike faktorene gjør med lånekostnadene.

Husk at når du skal sammenligne lån er det effektiv rente du må se på, og ikke nominell rente. Det er fordi effektiv rente er mer representativ for de faktiske kostnadene ved å ha lån.

I eff. rente er nominell rente iberegnet alle kostnader, slik som etableringsgebyr og termingebyr.

Beste billån uten egenkapital

For å finne billigste billån uten egenkapital, er det viktig at du sammenligner hvilke billån som finnes. Det er ikke sikkert at første stedet du kan få lån, nødvendigvis er det beste.

Hvis du for eksempel skal kjøpe en lavutslippsbil, kan et grønt billån være det billigste.

Som du kan se i vår billånkalkulator, er det stor forskjell på de månedlige kostnadene og totalkostnadene når du endrer prisene og nedbetalingstiden.

Hvis du ønsker å se hva du får i billån, kan du sende inn en søknad til de aktuelle bankene. Noen ønsker å ha alt samlet hos en bank, men det er ikke nødvendigvis det som lønner seg.

Du kan søke om billån gjennom oss. Så sjekker vi med banker vi samarbeider med, hvilke tilbud på billån du kan få. Enten det er med eller helt uten egenkapital.

Skjemaet for billån finner du rett under teksten her:

Fyll ut låneskjema
Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på billån, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Tony Alexander Bakken Norgaard
Tony Alexander Bakken Norgaard
Tony Norgaard er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Han har en bachelor i medier og kommunikasjon fra Oslomet. Han har også studert bedriftsøkonomi ved Universitetet i Sørøst-Norge.  Han skriver hovedsakelig om lån og personlig økonomi, og har opparbeidet seg mye kunnskap på feltet.

Fyll ut låneskjema

Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på billån, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

  • Beskriv ditt behov
    Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
  • Få tilbud fra flere selskaper
    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
  • Velg det beste tilbudet
    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Fyll ut låneskjema
Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på billån, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer