cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Billån

Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på billån. Gratis og uforpliktende tjeneste.

 • 1
  Sjekk om du kan få god rente på billånet
  Har du ikke funnet bilen du ønsker å kjøpe enda, kan du få finansieringsbevis
 • 2
  Vi henter inn tilbud for deg
  Alle tjenestene våre er gratis. Du kan kontakte oss for hjelp og veiledning underveis
 • 3
  Tilbud du mottar er helt uforpliktende
  Du ser hvor mye billånet vil koste deg.
Lån til kjøretøy

Fyll ut låneskjema

Nominell rente fra 6,80 %. Eks. effektiv rente 8,17 % 250 000 kr o/ 7 år. Kostnad kr: 77 936 kr, totalt kr: 327 936 kr
 • 1
  Sjekk om du kan få god rente på billånet
  Har du ikke funnet bilen du ønsker å kjøpe enda, kan du få finansieringsbevis
 • 2
  Vi henter inn tilbud for deg
  Alle tjenestene våre er gratis. Du kan kontakte oss for hjelp og veiledning underveis
 • 3
  Tilbud du mottar er helt uforpliktende
  Du ser hvor mye billånet vil koste deg.

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Spørsmål og svar om billån

Skal du søke billån til ny eller brukt bil?

Å finne billigste billån når man skal finansiere bilkjøpet, vil lønne seg. Det er allerede knyttet mange utgifter til bil. Mange av dem kan ikke gjøres noe med, men billånet er enkelt å sjekke om man kan spare penger på.

Enten du skal kjøpe bil eller ønsker å sjekke om du kan få ned renter på det du har i dag, kan vi hjelpe deg med å innhente tilbud. Alle våre tjenester er både gratis og uforpliktende.

Søker du billån gjennom oss, vil våre dyktige rådgivere hjelpe med å forhandle lån på vegne deg. Dersom det er snakk om et billån med pant i bilen. 

Ønsker du mer informasjon om billån og de ulike typene for finansiering av bil som finnes, kan du lese videre.

Tilbud om bilforsikring? Sammenlign bilforsikring fra flere forsikringsselskap og sjekk om du kan spare enda mer. Kun et enkelt skjema.

Refinansiering av billån

Det er ikke alle som vet at det er mulig å flytte billånet sitt til en bank med lavere rente.

Men dette er altså mulig. Kanskje var du litt uheldig da du skulle skaffe finansieringen av bilen din, og endte opp med høyere renter enn nødvendig?

Penger du sparer på renter kan du for eksempel bruke til andre ting knyttet til kjøretøyet. Eller betale ned ekstra på billånet, slik at du ikke risikerer å sitte igjen med restgjeld når du skal selge bilen videre.

Du kan også refinansiere billånet inn i boliglånet. Da vil du få enda bedre renter, og dermed spare enda mer.

Sjekk tilbud på refinansiering av boliglån via oss. Vi forhandler nytt boliglån på vegne av deg, og gir deg det beste tilbudet vi får til for deg. Motta gratis og uforpliktende tilbud på boliglån her.

Ulike typer billån

Det er flere varianter når det kommer til finansiering av ditt bilkjøp. Hva som er best for deg, kommer an på din økonomiske situasjon og behov. Her er en liten gjennomgang av de ulike typene billån som banker tilbyr:

Billån med pant i bilen

Billån med pant i bilen betyr at du stiller med sikkerhet til banken, slik at risikoen ved å låne ut til deg blir lavere. Det er gjerne krav til bilen med pant i, slik som alderen og tilstanden.

Hvis bilen er eldre og har lavere verdi, så er det billån uten sikkerhet i bilen som er aktuelt. Også kalt kaskofritt billån.

Det vil også si at hvis du misligholder lånet ditt, så kan banken selge det pantsatte objektet for å få pengene sine. Det er også mulig å stille med pant i andre ting for å kjøpe bil, slik som egen bolig.

Når du skal kjøpe en bruktbil, er det viktig å sjekke panteheftelser på bilen. Er det gjenværende lån på bilen, bør du betale pengene for bilen rett til banken.

Med pant i bilen, stilles det også krav til bilforsikring utover ansvarsforsikring. Vi har en gratis sammenligningstjeneste for både delkasko og kasko.

Kaskofritt billån

For billån med pant, er bilen bankens sikkerhet. Derfor stiller de krav til en viss standard på forsikringen. For om bilen skulle totalvrakes uten forsikring, vil sikkerheten deres være borte.

Kaskoforsikring koster mye, og det er ikke alle biler det gir mening å ha kasko til. En grei huskeregel er at man ikke trenger å forsikre det man enkelt kan erstatte selv.

Skal du kjøpe en litt eldre bil av lavere verdi, kan kaskofritt billån være en god løsning. Selv om renten er en del høyere, vil du ta igjen en del av det ved å ikke ha kasko på bilen.

Husk at du likevel må ha ansvarsforsikring på bilen, ettersom det er lovpålagt for alle registrerte kjøretøy i Norge. Sammenlign tilbud på ansvarsforikring her.

Billån uten egenkapital

Det er ikke krav til egenkapital når man kjøper bil på samme måte som når man kjøper bolig.

Dersom du skal kjøpe en dyrere bil, vil du kunne møte på krav om egenkapital for å få finansiering. Alternativet er å velge en billigere bil.

Velger du å stille egenkapital, kan du få billån med lavere rente. I tillegg til at du får mindre lån å betjene.

Fordelen med å kjøpe bil uten egenkapital, er at du kan få kjøpt deg bil uten mye oppsparte midler. Du må likevel kunne vise til en økonomi som er i stand til å betjene lånet.

Ulempen er at man må betale litt høyere renter enn om man hadde stilt med egenkapital for lånet. Desto viktigere blir det å finne billigste billån.

Det billigste billånet får man som regel om man stiller med 35 % egenkapital.

Billån for unge

Mange av de som tilbyr billån, tilbyr også billån for unge. Aldersgrensene er typisk satt fra man er 18 til man er 33, altså under 34 år. Dette er en av bankens billigste billån.

Man er ofte i etableringsfasen i det alderssjiktet. Derfor har man ikke alltid mulighet til å ta pant i egen bolig, eller har en betalingshistorikk å vise til.

Som for andre låntakere, finnes de samme kravene for å kunne ta billån som ung. Man må vise til en inntekt, og at man er i stand til å betale tilbake. Om man har spart opp egenkapital, er det bra.

Tanken bak er å kunne gjøre det litt mer håndterlig for disse unge kundene, å komme i gang. Enten det gjelder boliglån eller billån med sikkerhet.

Selv om det er én banks billigste billån, er det ikke sikkert det er det billigste billånet på markedet. Det er ikke umulig at en annen bank har like god rente på sitt ordinære lån til bil, som en annen bank har på sitt billån for unge.

Grønt billån

Grønt billån er gjerne et av bankens billigste billån. Dette er lån som man kan få dersom man kjøper miljøvennlig bil.

Noen låneutstedere krever at det er en nullutslippsbil, mens andre har satt en minimumsmengde CO2 per kilometer.

Om bilen møter utslippskravene, kan det å sjekke om banken tilbyr grønt billån være en god måte å gjøre billånet billigere på.

Men husk at det billigste billånet i én bank, kan være enda billigere i en annen bank.

Hvor stort billån kan jeg få?

Hvor mye billån du kan få avhenger av flere faktorer. Blant annet hvor høy inntekt du har og hvilken bil du skal kjøpe. I tillegg kan man se på tidligere lån, og om du har god betalingshistorikk med disse.

De beste vilkårene og rentene vil du som regel få med 35 % egenkapital eller mer av kjøpesummen. Altså 65 % belåningsgrad.

Mange av bankene som tilbyr billån, har billån-kalkulator. Dette kan være grei måte å vite pris og dermed hvor mye lånet kommer til å koste deg. Totale priser og på månedlig basis.

Men det kan være andre individuelle faktorer som ikke tas med i beregningen på dette. Det kan eksempelvis være ting som alder og hvor god kasko du tenker å ha på bilen.

Billigste billån kan ligge bare rett over rentene som lånene med pant i bolig. Mens på kaskofritt billån er renten mer i likhet med forbrukslån, siden dette effektivt er et billån uten sikkerhet.

Hvor mye vil billånet koste?

Renten på billånet settes ut fra individuelle faktorer ut fra hvor høy risiko du som kunde har for å ikke betale tilbake.

Det er mulig med 100 % finansiering, men du kan få billigere billån dersom du kan stille med noe egenkapital.

Skal du ha billån med pant i bilen, eller et kaskofritt billån? Selv om kaskofritt billån har høyere rente, er det ikke det samme kravet til kaskoforsikring på bilen.

For eldre biler med lavere verdi, er det gjerne ikke vits å ha for dyr forsikring. Derfor sparer man penger på forsikring, selv om lånet har høyere rente.

Dessuten er det konkurranse fra bank til bank, slik at du kan spare mye på å sjekke tilbud hos flere.

Du kan også bruke vår billånskalkulator for å få en pekepinn på hvor mye billånet kommer til å koste deg.

Du kan få inntil 10 års nedbetalingstid

Det finnes billån med nedbetalingstid på opp til 10 år, men man pleier å si at nedbetalingstid bør være i samsvar med verdifallet. Det vil si at du bør innfri lånet i løpet av 3 til 5 år.

Renter beregnes av hva du lånet er på til enhver tid, som vil si at desto lenger du har lånet, desto mer renter betaler du. Det som er viktig å tenke på da er at billånet ikke er høyere enn det bilens verdi er.

Har du planer om å bytte bil i løpet av noen år, så bør dette være en del av utgangspunktet når du bestemmer nedbetalingstid på lånet.

Er du usikker på hva slags nedbetalingsplan du bør ha på ditt billån? Sender du inn billånssøknad via skjemaet øverst på siden her, vil du kunne få hjelp av våre lånerådgivere, helt gratis og uforpliktende.

Sammenlign effektiv rente fremfor nominell rente

Renter og gebyrer er hva det koster for å låne penger. Desto lavere rente, desto mer av pengene kan du bruke på å betale ned det du faktisk har lånt. Noe som gjør det billigere å kjøpe bil.

Det er viktig at du skiller mellom nominell rente og effektiv rente når du skal sammenligne billån og andre lån.

Effektiv rente representerer de faktiske kostnadene. Dette fordi effektiv rente inneholder nominell rente, og regner med termingebyr og etableringsgebyr.

Velg derfor billånet med lavest effektiv rente.

Hvilken rente du får, varierer etter hvilken bank, men også flere individuelle faktorer. Les nøye gjennom tilbudene du får, slik at du er sikker på at du får det beste billån du kan få.

Få hjelp til å finne det billigste billånet

Som du vet, kan det være store forskjeller i gebyrer og rente på bilån. Du gjør derfor lurt i å sammenligne billån.

For å gjøre denne prosessen lettere for deg, har vi laget et skjema som du kan fylle ut her hos oss. Våre rådgivere tar da jobben med å forhandle lån på vegne av deg. Slik at du får tilbud om billigste billån. Dette koster deg ingenting, og er helt uforpliktende.

Da sparer du også tid, samtidig som du kan være sikker på at noen jobber frem de beste låneløsningene på vegne av deg.

Har du spørsmål om søknaden din eller lån til bil generelt? Ta kontakt med Tjenestetorget Finans her, så hjelper vi deg med det du lurer på.

Fyll ut låneskjema

Fyll ut låneskjema

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer