cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Billånskalkulator – sjekk hvor mye lånet kan koste

Å kjøpe bil er en stor investering for mange, og mange forpliktelser følger. Derfor er det viktig å ha så god oversikt som mulig først. Vår billånskalkulator gjør det enkelt å sjekke hvor mye billånet vil koste deg i måneden.

Den effektive renten regnes ut av kalkulatoren. Disse tallene kan variere fra bank til bank og må sees på som et estimat.

Er du usikker på hvilken rente du kan få, kan du fylle ut vårt skjema for billån.

Da behandles søknaden din av flere banker, og du vil motta uforpliktende tilbud om lån. 

Dette gjør det enklere for deg å sammenligne og finne det som passer deg best.

Manglende kaskoforsikring på bil – låne-kalkulator

Skal du kjøpe bil uten kaskoforsikring vil du som regel få høyere rente. Dette er fordi en av faktorene for hvordan banken setter rente er risikoen ved å låne ut til deg.

I et lån med sikkerhet kan banken gjøre krav på det du stiller som sikkerhet ved eksempelvis mislighold av lån. 

Om bilen skulle bli ødelagt og du ikke har forsikring, kan det koste deg så dyrt at du ikke har råd til å rette skadene. I tillegg vil ikke en ansvarsforsikring alene dekke restgjeld på bilen.

Med andre ord mister banken sin sikkerhet i bilen. Mens en kaskoforsikring dekker mange skader og gir banken mindre risiko.

Dette gjelder særlig når du skal kjøpe ny bil. Skal du kjøpe en litt eldre og brukt bil som koster mellom 30.000-130.000 kroner kan det likevel lønne seg med et kaskofritt billån. 

Da er det gjerne ikke et billån med sikkerhet lenger, men et usikret lån. Renten er høyere, men det kan fortsatt koste deg mindre enn hva det hadde kostet med kasko. Du bruker kalkulatoren på samme vis, men med høyere rentesats.

Grønt billån-kalkulator

Flere banker tilbyr det som kalles grønt billån, eller elbil-lån. Da får du en bedre rente og lavere gebyrer, men til gjengjeld må du og bilen du skal kjøpe oppfylle visse krav.

Det er gjerne snakk om bilens utslippsnivåer. Det trenger ikke nødvendigvis være avhengig av om det er strøm eller drivstoff.

Selv om disse lånene er kjent for å være billigere enn vanlige billån, bør du likevel tenke deg om. 

For det kan fort være billigere enn lånene i samme bank, men hvis man sammenligner vil man kunne se at til og med vanlige billån kan være billigere i andre banker.

Hvordan bruke vår kalkulator – billån

I vår billån-kalkulator har vi gjort det enkelt å få et estimat hva månedskostnadene på ditt billån.

Først og fremst fyller du inn velger du en kjøpesum. Altså hvor mye du trenger å låne. Du vil med en gang se at månedskostnad og effektiv rente endrer seg i boksen til høyre.

Deretter velger du en nedbetalingstid for lånet. Som du ser vil månedskostnadene bli høyere desto kortere tid du har på lånet. Til gjengjeld synker de totale rentekostnadene.  

Det siste du mangler er den nominelle renten. Du legger til den du tror du kommer til å få om du søker om billån. 

Kalkulatoren regner selv ut den effektive renten basert på vanlige satser for etableringsgebyr, termingebyr og tinglysningsgebyr. Dette kan variere fra bank til bank og er et estimat.

Er du usikker på hvilken rente du kan få eller hvor mye du kan låne? Da kan du sende inn søknad om billån med den blå knappen i kalkulatoren.

Da finner våre rådgivere frem til hvilket tilbud som passer deg og din situasjon best.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på billån, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.