Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på terrassemarkise

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på terrassemarkise fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktig terrassemarkise for din bolig

Terrassemarkise

En av de største fordelene med terrassemarkise er at de kan skreddersys akkurat din terrasse slik at du får maksimalt utbytte!

Terrassemarkiser er en form for solskjerming som benyttes for å kunne bruke terrasseområdet mer. Behovet for å benytte oss av terrassen under sommerhalvåret er stort etter en lang vinter og færre soltimer. Det kreves ofte litt tilpasninger for å kunne utnytte terrassen til det maksimale, og en terrassemarkise kan være akkurat det som gjør at man får benyttet seg av terrassen mest mulig. En terrassemarkise gir solskjerming for både lyset og varmen når det står på som mest. Det vil gi økt trivsel og bruksområdet utvides, særlig også fordi ved regnfylte dager eller en ettermiddagsskur vil en terrassemarkise være god å ha. Med andre ord får du et mer behagelig utemiljø!

Dersom du skulle ønske en form for vinterhage eller har mulighet til å bruke terrasseområdet utover hovedsesongen kan man installere en nedsenkbar front. Dette kan også være praktisk i områder der det er mye vind man ønsker å skjerme for, og når solen står lavt på himmelen. Dette er bare en tilleggsfunksjonene som kan leveres for terrassemarkiser, og vi kommer tilbake til flere senere i artikkelen.

Mål på terrassemarkiser

De fleste leverandører av solskjerming vil også levere terrassemarkiser. De produseres på spesifikke mål fra deg som kunde eller kommer i standardiserte mål, og her spiller også pris en rolle. Hos noen leverandører koster det ekstra for spesial bestilling av mål, mens hos andre er spesifikke mål fra deg eneste muligheten.

Konstruksjonen og duk

Når det gjelder konstruksjon og duken er det ofte her prisen differensieres. Det går gjerne på kvalitet og hva terrassemarkisen er beregnet til å tåle.

Lakkerte eller elokserte konstruksjoner har som hovedforskjell at den estetiske levetiden. Lakkerte konstruksjoner vil kunne begynne å flasse etter 15 til 20 år, der det er det estetiske aspektet det går utover, og ikke selve funksjonen. Det er klart at konstruksjonen også vil kunne bli svakere over tid, men dette tar flere år utover dette og da har man gjerne skiftet ut konstruksjonen pga. utseende. Velger man denne holdes stativet vedlike ved vasking og polering.

Dersom man velger elokserte stativer gir dette en forlenget levetid som er estimert til å være 35 til 40 år. Denne typen krever ikke polering og mindre renhold.

Lakkering

For best lakkering må metallet behandles først. Dette innebærer at aluminiumet forbehandles ved seksverdig krom. Deretter kan man bruke en lakk av høy kvalitet. Uten forbehandlingen vil ikke lakken feste seg godt på metallet. Enkelte leverandører tilbyr en ”seaside class”, noe som betyr at lakken skal tåle saltvanns klima.

Aluminium

Aluminiumskvaliteten varierer også der både pressbolter og støpe legeringer er det som leveres i varierende kvalitet. Det er vanlig at det er en pulverlakkert aluminiums konstruksjon.

 • Antall ”armer” justerer for at terrassemarkisen ikke blir en hengekøye, der et eksempel er en bredde på 600cm benyttes 3 armer.
 • Rørdimensjonen har betydning for hvordan duken ruller ut og ser ut. Det krever en viss diameter på rørene for at utseende skal være best mulig, samt styrken på terrassemarkisen.
 • Valg av frontskinner avgjøres etter bredden og utfallet på markisen.
 • Forsterkede sømmer kan leveres om det er en terrassemarkise av de største typene og ekstra støttelager er nødvendig (for at røret ikke skal bøye seg).

Stoff

Det som ikke påvirker kvaliteten er markisestoffet, om det er basert på akryl eller de andre alternativene. Duken i markisen er som oftest 100% akryl duk og er behandlet med teflon. Men det har kommet nye kolleksjoner der nano-teknologi er benyttet som sies å kunne påvirke holdbarheten av fargen. Anbefalingene er uansett at du velger den fargen du vil uavhengig av duk- type.  Andre elementer som ikke påvirker kvaliteten av terrassemarkisen er hva slags motorleverandør, eller hva slags kjede-trekk du velger.

Selve konstruksjonen kommer i 3-5 standardfarger, mens duken på terrassemarkisen har en rekke fargevalg og over hundre hos de fleste leverandører. Standardfargene på konstruksjonen varierer litt med leverandør til leverandør, men hvit, sølv eller koksgrå er blant de fargene de fleste har inne. Når det gjelder fargen på konstruksjonen, har noen satt dette som en gode og kostnadsfritt, mens andre har et tillegg mot en annen farge enn aluminium (grått).

Maksimal bredde for en terrassemarkise er 7- 9 meter og projeksjon, utfall, på 3,6 meter. Skulle du ha behov for noe som er bredere eller mer dekkende kan man enten kombinere med flere solskjermingsalternativer eller sette opp to terrassemarksier etter hverandre.

Kassett

Man kan velge mellom kassett eller ikke. Forskjellen er ikke store, men en kassett vil si at stoffrullen ligger beskyttet når terrassemarkisen kjørt eller sveivet inn.

Det finnes to former for kassetter når det gjelder terrassemarkiser. Det ene er kassett der stoffrullen ligger beskyttet mot støv og nedbør når den er kjørt inn. Dette er en robust type som tåler litt. Den andre varianten av terrassemarkise kan leveres med nedsenkbar front. Dette skjermer for den lave solen på himmelen når kvelden nærmer seg, samt at det skjermer for vind. Den nedsenkbare fronten gjør at man får en mer privat plass. Denne formen for terrassemarkise leveres med toppdeksel, som beskytter mot både snø og regn.

Garanti

Garantien ligger på 2-5 år etter kjøpsloven, mens selve rammeverket har noen satt til hele 15 år fra kjøpsdato. Det kan derfor med fordel være greit å gjøre litt undersøkelser på forhånd om du er redd for fremtidige utgifter på din terrassemarkise.

Betjening og styringsmåten

Det er valgmulighet for hvordan betjening du ønsker, der du kan velge mellom sveiv eller motor og fjernkontroll, og på hvilken side av markisen dette skal monteres. I tillegg finnes det i dag løsninger som gjør at du kan styre solskjermingen via Apple eller Androide systemet. Altså kan du bruke både mobiltelefon og Ipad til å justere terrassemarkisen. Det er ikke dårlig når du ligger og soler deg en lat sommerdag, men solen er litt for sterk.

Veggmontert eller takmontert

En brakett består av veggbrakett eller takbrakett som festes i veggen eller taket. Videre er den en bærearmsbrakett som holder markisen pent på plass. I tillegg er det en kassettbrakett for selve kassetten og der markisen rulles inn når den ikke er i bruk.

En vanlig terrassemarkise leveres normalt sett med veggbrakett. Dette vil si at markisen monteres på husveggen. Dersom man heller skulle ønske å feste terrassemarkisen i hustaket er det mulig å kjøpe en takbrakett. Noen leverandører gir deg valget på forhånd slik at det ikke blir noen ekstra kostnad, men det vanligste er å montere terrassemarkisen i veggen. Når det gjelder selve monteringen er dette avhengig av materiale husveggen er laget av, hva som er bak, inni, husveggen og hva som er praktisk gjennomførbart. Har du for eksempel skråtak vil det kun være mulig med en vegg- montert terrassemarkise.

Montering

Når terrassemarkisen skal monteres er det gitte mål man må holde seg innenfor. Det trengs ikke mer enn 60 cm fra endene, og braketten bør helst festes med bolter i forankringsmaterialet, som her er enten veggen eller taket. Om disse veggene er svake (har lufting, isolasjon eller lignende på innsiden), bør det vurderes en forsterkning av konstruksjonen før terrassemarkisene monteres. Det er også svært viktig å passe på at anleggsflaten er plan, og at riktige mål er målt opp etter ønsket bredde. Deretter bør høyden være nøye sjekket, fordi en veggbrakett som er 20cm høy trenger en høyde på 210 cm for at det skal være mulig å kjøre hele markisen ut. Det festes 3 bolter i hver brakett.

Tilleggsmuligheter

 • Det er mulig å supplere markisene med både det ene og det andre for ekstra komfort. Man kan for eksempel sette på et eksternt tak eller en kassettløsning som sørger for beskyttelse i de periodene markisen ikke er i bruk. Dette er særlig praktisk i de områdene der det snør mye om vinteren. Over tid vil nemlig dette beskytte mot slitasje og øke levetiden betraktelig. Dette er en aluminiums takbeslag som leveres i pulverlakkert sort, hvit og grå. Et slikt takbeslag anbefales særlig dersom man ikke har noe tak- utspring som skjermer for rullen i det hele tatt.
 • Nedsenkbar front er allerede nevnt, men er også et av tilleggsmulighetene.
 • Vindsensor gir ekstra forsikring mot skader på markisen om sterk vind skulle oppstå plutselig når markisen står ute. Dette er selvsagt ikke relevant for alle og er gjerne avhengig av bosted i landet, ettersom det ikke er ofte sterk vind alle steder. Derimot der det ofte er sterk vind, som på kysten, vil dette være en nyttig tilleggsfunksjon som gjør at levetiden forlenges og du får en mindre ting å tenke på.
 • Vinkeljustering innebærer at man kan heve og senke vinkelen på markisen ved hjelp av en sveiv fra bakkenivå, ettersom man trenger verken verktøy eller trapp for å regulere vinkelen. Fordelen med å velge denne løsningen er at det er enkelt å justere vinkelen fra 0 til 45 grader. Uansett hvordan vindkastet er vil ikke markisen endre vinkel, men dette vil terrassemarkiser som ikke har vinkeljustering ha en tendens til å gjøre. I tillegg kan vinkelen justeres etter solas høyde på himmelen.
 • Kjedetrekk fremfor vaier sikrer at duken er strammere.
 • Dersom utseende har stor betydning for deg, kan varmelimte- duker være å anbefale fremfor søm.

Terrassemarkiser pris

Prisen varierer med kvalitet, valg av konstruksjon og duk. I tillegg kan en rekke tilleggsfunksjoner gjøre at summen til slutt øker kraftig. Terrassemarksier varierer også mye i pris etter størrelse, lengde på utfallet og bredden. Ekstra-funksjonen som toppdeksel vil gi en ekstra kostnad på 1000 til 2000 kroner. De nedsenkbare frontene ligger på mellom 3000 til 5000kr, mens motor og fjernkontroll har en prislapp på rundt 2500kr. Dette varierer også fra leverandør til leverandør.

Godt tilbud på terrassemarkise?

For et uforpliktende tilbud fra Tjenestetorget kan du fylle ut skjema over.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg