Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på terrassemarkise

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Solskjerming

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på terrassemarkise fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktig terrassemarkise for din bolig

Terrassemarkise

En av de største fordelene med en terrassemarkise er at den kan skreddersys til din terrasse.

Terrassemarkiser er en form for solskjerming som benyttes for å kunne bruke terrasseområdet mer. Etter en lang vinter med kaldt vær og få timer med sol, ønsker de fleste av oss å benytte seg godt av terrassen under sommerhalvåret.

Slik kan du bruke terrassen din mer

En terrassemarkise gir solskjerming for både lyset og varmen når solen står på som mest. Det skaper et mer behagelig utemiljø, der du kan bruke terrassen mest mulig - også på regnfulle dager.

Dersom du ønsker en form for vinterhage eller har mulighet til å bruke terrasseområdet utover høysesongen, burde du vurdere å installere en nedsenkbar front. Dette er praktisk når solen står lavt på himmel.

En terrassemakrise med nedsenkbar front er også populære i områder der det er mye vind, som man ønsker å skjerme for.

Mål på terrassemarkiser

De fleste leverandører av solskjerming tilbyr også terrassemarkiser. De produseres enten i standardiserte mål eller etter spesifikke mål fra deg.

Hos noen leverandører koster det ekstra for bestilling etter egne mål, mens hos andre er spesifikke mål den eneste muligheten å velge. Dette kan være lurt å undersøke før du bestemmer deg for en leverandør.

Konstruksjonen og duk

Hva en terrassemarkise koster avhenger av konstruksjonen, duken og kvaliteten du velger på den.

Hovedforskjellen mellom en konstruksjon som er lakkert eller er laget med eloksert aluminium er den estetiske levetiden.

Lakkerte konstruksjoner vil kunne begynne å flasse etter 15 til 20 år. Det er altså det estetiske aspektet som det går utover, men ikke selve funksjonen. Konstruksjonen vil også kunne bli svakere over tid, men dette tar flere år. Før dette skjer har man gjerne skiftet ut konstruksjonen pga. utseende. Velger du en lakkert konstruksjon kan du vedlikeholde stativet med vasking og polering.

Dersom man velger elokserte stativer gir dette en lengre levetid som er estimert til å være 35 til 40 år. Denne typen krever heller ikke polering og like mye renhold.

Lakkering

For best lakkering må metallet behandles først. Deretter kan man bruke en lakk av høy kvalitet.

Uten behandlingen vil ikke lakken feste seg godt på metallet. Enkelte leverandører tilbyr en ”seaside class”, som betyr at lakken skal tåle saltvanns klima.

Stoff

Markisestoffet i duken er som oftest laget av 100% akryl, og er behandlet med teflon.

I de senere årene har det også kommet nye kolleksjoner der nano-teknologi er benyttet. Denne teknologien sies å kunne påvirke holdbarheten av fargen.

Konstruksjonen

Selve konstruksjonen kommer i 3-5 standardfarger, men du kan velge mellom en rekke farger på selve duken på terrassemarkisen, hos de fleste leverandører. Standardfargene på konstruksjonen varierer litt med leverandør til leverandør, men hvit, sølv eller koksgrå er farger som de fleste har inne.

Når det gjelder fargen på konstruksjonen, har noen leverandører satt dette som en gode, og gjort valget kostnadsfritt, mens andre har et tillegg dersom man du velger en annen farge enn aluminium (grått).

Maksimal bredde for en terrassemarkise er 7- 9 meter og projeksjon, utfall på 3,6 meter. Skulle du ha behov for noe som er bredere eller mer dekkende kan du enten kombinere terrassemarkisen med andre solskjermingsalternativer, eller sette opp to terrassemarksier etter hverandre.

Kassett

Du kan velge mellom å ha kassett eller ikke. Kassett vil si at stoffrullen ligger beskyttet når terrassemarkisen er kjørt eller sveivet helt inn.

Det finnes to former for kassetter til terrassemarkiser.

Det ene kassetten beskytter stoffrullen mot støv og nedbør når den er kjørt inn. Dette er en robust type som tåler litt.

Den andre varianten av terrassemarkise kan leveres med nedsenkbar front. Denne formen for terrassemarkise leveres med toppdeksel, som beskytter mot både snø og regn. Dette skjermer for den lave solen på himmelen når kvelden nærmer seg, og for vind. Den nedsenkbare fronten gjør at du får en mer privat plass.

Garanti på markiser

Garantien ligger på 2-5 år etter kjøpsloven, mens selve rammeverket har noen satt til hele 15 år fra kjøpsdato.

Betjening og styringsmåten

Du har like valgmuligheter for hvordan betjening av terrasssemarkisen du ønsker - Du kan velge mellom sveiv, motor eller fjernkontroll. I tillegg kan du velge på hvilken side av markisen betjeningen skal monteres.

I dag finnes det også løsninger som gjør at du kan styre solskjermingen via Apple- eller Androide-systemet. Du kan med andre ord bruke både mobiltelefon og iPaden til å justere terrassemarkisen. Det er deilig å kunne gjøre når du ligger og soler deg på terrassen en lat sommerdag.

Veggmontert eller takmontert

En veggbrakett eller takbrakett må festes i veggen eller taket før du installerer en terrassemarkise.

En vanlig terrassemarkise leveres normalt sett med veggbrakett. Dette vil si at markisen monteres på husveggen. Dersom man heller skulle ønske å feste terrassemarkisen i hustaket er det mulig å kjøpe en takbrakett.

Det vanligste er å montere terrassemarkisen i veggen.

Når det gjelder selve monteringen er dette avhengig av materiale husveggen er laget av, hva som er bak, inni, og hva som er mest praktisk gjennomførbart.

Montering

Mange velger å få leverandøren til å montere terrassemarkisen, men det er også mulig å gjøre selv. På nettet finner du flere filmer som kan forklare deg hvordan det skal gjøres. Noen velger å få hjelp av venner eller familie som allerede har litt peiling eller erfaring med å montere markiser.

Tilleggsmuligheter på markiser

 • Et eksternt tak eller en kassettløsning som sørger for beskyttelse i de periodene markisen ikke er i bruk.
 • Nedsenkbar front
 • Vindsensor
 • Vinkeljustering
 • Kjedetrekk som sikrer at duken er stram nok.

Terrassemarkiser pris

Prisen varierer med kvalitet, valg av konstruksjon og duken. I tillegg kan en rekke tilleggsfunksjoner gjøre at summen endrer seg.

Terrassemarksier varierer mye i pris etter hva størrelsen på den skal være - lengde på utfallet og bredden. Ekstrafunksjoner som toppdeksel gir en ekstrakostnad på 1000 til 2000 kroner.

De nedsenkbare frontene ligger på mellom 3000 til 5000 kroner, mens motor og fjernkontroll har en prislapp på rundt 2500 kroner. Dette varierer også fra leverandør til leverandør, så hør litt rundt.

Mange leverandører tilbyr gratis befaring før de gir deg et tilbud.

Godt tilbud på terrassemarkise?

Det tar mye tid og energi å hente inn tilbud fra flere leverandører for så å sammenligne dem. Vi kan hjelpe deg med dette.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et skjema med hva slags markise og produkter du kan tenke deg, så sender vi disse opplysningene videre til ulike leverdører.

Etter kort tid vil du motta flere tilbud på terrassemarkiser. Da vil det være enklere for deg å velge en god løsning, og til en pris som passer din lommebok.

Tjenesten vår er gratis og helt uforpliktende.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på terrassemarkise fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende