Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på gardiner

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Solskjerming

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på gardiner fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Velg gardiner som dekker dine behov

Vurderer du å bytte ut de gamle gardinene dine? Da er det i så fall noen ting du burde tenke på.

Gardiner skal som regel henge der en stund. Derfor er det viktig at de både gjør jobben og ser bra ut. Det hender at gardiner kjøpes litt i farten, men hvis du tiden er inne for å oppgradere hjemmet, burde gardinene være noe du tar på alvor.

Det er nemlig en rekke gode årsaker til å være observant på hvilke gardiner du plukker opp, som vi skal se nærmere på nå.

Innvendig solskjerming

Hovedgrunnen til at boligen trenger gardiner er naturligvis skjerming av sollys. Det kan fort bli plagsomt når solstrålene skjærer gjennom rutene, og treffer pc-skjermer, øyne og så videre. I tillegg vil mangel på gardiner også varme opp boligen til det ubehagelige om sommeren - og slippe ut varme om vinteren. Med andre ord; å ikke ha solskjerming blir fort en en tap-tap situasjon.

Det finnes flere ulike produkter innenfor solskjerming, både innvendig og utvendig. En ofte brukt innvendig løsning er altså gardiner. Men det ligger faktisk mer bak gardiner enn det du kanskje tenker over.

La oss videre ta en titt på ulike typer gardiner.

Gardiner

Noen tror kanskje at en gardin er... vel, en gardin. Men hva legger vi egentlig i det? Det finnes faktisk en lang rekke varianter både når det kommer til design, mål og bruksområder. Derfor kan det være lurt å ta noen runder før du bestemmer deg.

Har du gjort deg opp noen tanker om farge? Har rommet et klart og tydelig særpreg som du vil at gardinene skal bli en del av? For mange er design viktig. Gardiner skal bygge oppunder interiøret. Kanskje skal de hjelpe til med å skape en illusjon om at boligen din har litt ekstra høyde under taket?

Gardiner skal gjerne komplimentere interiøret, samtidig som de skal sørge før optimal solskjerming.

Men det er mer.

Bruksområder gardiner

 • Gir UV-beskyttelse (slik at gulv, interiør og møbler ikke falmer)
 • Hindre innsyn
 • Tilpasse interiøret
 • Isolerende egenskaper (holder varmen inne om vinteren og/eller ute om sommeren)
 • Styre lyset i bestemte retninger
 • Skaper illusjon om høyde/stor romfølelse
 • Mulighet til å bestemme graden av lystetthet
 • Noen gir bedre utsyn enn andre
 • Noen gardiner har lyddempende egenskaper

Ulike typer gardiner

Ser du på både innvendig og utvendig solskjerming som en helhet, finner du mange alternativer - alt fra persienner, levegger, solseil, markiser til gardiner.

Når det gjelder gardiner, har du også her et stort utvalg å velge mellom. Og noen gardiner har egenskaper som gjør at de passer bedre til ulike rom (som f.eks soverom) enn andre.

Videre følger noen av de vanligste gardinene:

Rullegardiner

Rullegardinen er kjent for de fleste av oss. Den kommer i en rekke forskjellige farger, tykkelser og så videre. Med rullegardiner kan du styre hvor mye lys som skal slippes igjennom i ulik grad - avhengig av materiale du går for.

Rullegardiner har ikke mange funksjoner annet enn at de går rett opp og ned. Men om du trenger stilrent, robust, moderne design, med mulighet for å gjøre rommet helt lystett, kan en rullegardin være noe du bør se nærmere på.

Siden den stenger godt for både innsyn og solen, kan rullegardin derfor være et godt valg til soverommet

Les mer om rullegardiner her 

Lamellgardiner

Lamellgardiner er både lystette og varmeavvisende. Lameller er svært godt egnet for store vindusflater. Har du store vinduer i hjemmet, bør du kanskje vurdere denne typen solskjerming.

Disse gardinene består av en rekke vertikale strimler («lameller») som kan vinkles. Du kan altså styre lyset i retningen du selv ønsker.

De lager et naturlig, kontrastløst lys når solen siles igjennom veven, som gjør at du kan få til spennende effekter med sollyset med lamellegardiner.

Les mer om lamellgardiner her 

Plisségardiner

Plisségardiner er anvendelige gardiner som krever lite plass. De beskytter godt mot sola og er svært praktiske, i form av at de kan plasseres både oppe, i midten og nederst i vinduet.

Siden de er så anvendelige, kan du skjerme for solen nøyaktig på det punktet du vil. Du kan for eksempel velge å slippe inn resten av lyset der det ikke er sjenerende for øynene for eksempel.

Plisségardiner kan altså være et godt valg dersom du leser på sengen med lav kveldssol, eller ønsker å unngå refleksjoner i TV/PC-skjerm, uten å måtte mørklegge rommet fullstendig.

Men vær klar over at plisségardiner ikke begrenser solvarme like godt som for eksempel rullegardiner eller persienner.

På den andre siden: doble plisségardiner forhindrer store deler av husvarmen fra å forsvinne ut om vinteren, noe som kan være verdt å ta med i vurderingen om du skulle trenge litt ekstra isolasjon på vinterstid.

Les mer om plisségardiner her

Panelgardiner

Hvis du bare vil blokkere ute en liten del av sollyset samtidig som du beholder en god del av boligens naturlige lyskilde, er dette veien å gå. Panelgardiner er kanskje ikke like egnet til for eksempel soverom, eller andre steder du ønsker å blokkere sola fullstendig.

Det er ikke noe problem for eksempel å ha panelgardiner i stua, og en rullegardin på soverommet.

Les mer om panelgardiner her

Andre alternativer - utvendig solskjerming

Veldig mange ser verdien i å ha utvendig solskjerming også. Velger du en kombinasjon av innvendig og utvendig solskjerming har du større frihet til å bruke gardiner som først og fremst fokuserer på å matche interiøret, uten at de må beskytte 100 prosent mot sola også.

Markiser og screens er for eksempel en annen vei du kan gå.

Så, er du svært opptatt av estetikken? Da kan det godt hende at kombinasjonen mellom utvendig solskjerming og gardiner er perfekt for deg.

Få befaring før du velger gardinene dine

Mange av leverandørene vil ønske å komme på en befaring for å finne ut av dine behov og hvordan de best kan hjelpe deg med å velge rett solskjerming.

På en befaring vil de også kunne ta alle nødvendige mål, slik at resten av prosessen blir relativt enkel. I etterkant av en befaring får du uforpliktende tilbud som du kan se nøyere på. Du står fritt til å takke ja, eller nei.

Pris på gardiner

Som du ser - det finnes mange ulike modeller når det kommer til gardiner. Men hva er prisen på disse gardinene?

Prisene varierer, men først og fremst råder vi deg til å ha fokus på å skaffe deg det produktet som faktisk løser problemet ditt, og som lever opp til de behovene du måtte ha. Da vil du på sikt spare penger, da du slipper å møte kjøpe nye fordi de gamle ikke dekket behovet.

Så, for at du skal få maks igjen for pengene, bør gardinene:

 • Være av god kvalitet
 • Dekke dine viktigste behov (er det unnslipp av lys? Innsyn? Varme? Design?)
 • Ha lang levetid

Ser du etter disse tingene blir det lenge til neste gang du må gjøre et slikt innkjøp. Vi hjelper deg gjerne med å innhente tilbud som du kan sammenligne.

Sammenlign flere tilbud på gardiner

Det krever både tid og energi å skulle ringe rundt eller sende e post til flere ulike leverandører for å finne ut av dette med solskjerming, og hvilket alternativ som passer deg best.

Hva med å la oss ta oss av den jobben for deg?

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut et skjema på vår side. Resten går nærmest automatisk. Din informasjon vil bli sendt til ulike leverandører som så får muligheten til å gi deg et tilbud og eventuelt komme med forslag til en befaring.

Når du mottar tilbud kan du velge det som passer deg best. Her kommer vi litt tilbake til dette med pris – for denne delen av kjøpsprosessen gjør at du kan spare penger. Du kan helt klart velge det billigste tilbudet, hvis det er dette som gjør deg mest fornøyd.

Men husk igjen - sørg for å få dine behov dekket!

Å benytte seg av vårt skjema er helt gratis og uforpliktende.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på gardiner fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende