Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på plissegardiner

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sammenlign tilbud på plissegardiner fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Finn riktige plissegardiner til din bolig

Plisségardiner

For noen er gardiner en måte å utsmykke boligen på, og mange føler det ”mangler” noe uten gardiner.  Dersom du skulle ønske å kombinere en effektiv solskjerming med ordinære stoff gardiner, enten av praktiske hensyn eller dekor, kan plisségardiner være riktig valg. Dette er en gardin med innovasjon i design, beste av begge verdener.

Plisségardiner er blant de fleksible og dekorative markisene. En slik markise eller gardin går også under navnet ”duette”. Lammelgardiner er en variant som ligner på plisségardiner, men i istedenfor at det går bortover per ”lag”, vil lagene henge nedover og være festet i en snor på bunn. Dersom du vil ha mer markante og skarpe linjer er dette et godt valg for deg. Plisségardiner er et mer moderne alternativ til persienner eller ordinære stoff-gardiner. Grunnet blant annet fordi du kan gjerne velge og vrake av farger, og dermed skape en spennende lyseffekt i boligen. De kommer i enten lysfiltrert eller lystett, litt etter hvilken variant du velger. Egenskapene er ikke stort forskjellig fra tidligere nevnt for rullgardiner og liftgardiner. Likså tar plisségardiner også liten plass i vinduet når den er trukket opp, og kan derfor være et bedre alternativ enn ordinære stoff gardiner. Her har du nemlig i tillegg muligheten til å samle plisségardinen der du måtte ønske, om det så er på midten av vinduet. Et fleksibelt alternativ der du kan få solskjermen nøyaktig på ønsket sted, men fremdeles få lys inn og utsikt ut. Videre får du også tak i plisségardiner som er transparent om dagen og mørklagt eller tettvevet på kvelden. Denne typen passer særlig godt til soverommet, der man gjerne ønsker det mørkt.

Fordeler

En av de største fordelene med plisségardiner er hvor lite plass de tar. Både om du skal ha de alene, eller i kombinasjon med vanlige gardiner. Dersom det ikke er plass til en kassett under gardinstangen som en liftgardin eller rullgardin krever, kan plisségardiner være et godt valg for deg. Som du skjønner er plisségardiner utrolig fleksible, tar liten plass og svært praktiske. De passer også stort sett alle typer og former av vinduer. Har du en ulik og unik form på vinduet, vil dette dermed kunne være løsningen på å en enkel form for solskjerming. Plisségardiner passer selvsagt vanlig standard vinduer i rektangulær og kvadratet form, men av de annerledes vinduene der denne typen solskjerming kan anvendes inkluderes deriblant runde-, buet- eller takvinduer. Her er vinkler ikke et problem, og du kan vise frem dine moderne og særskilte vindusformer, samtidig som at gardinene ikke vil ta for mye plass eller dekker til.

Plissé på takvinduer

Takvinduer er et av de vinduene som kan by på vanskeligheter når det gjelder solskjerming. Å anvende vanlig gardiner her er rett og slett ikke praktisk. Takvinduer gir en unik følelse og atmosfære i rommet, det kan allikevel bli svært sterkt lys som ikke alltid er heldig. Et slikt vindu kan være vanskelig å dekke til som nevnt, men her passer en plisségardin perfekt inn! Å sette opp en slik gardin vil resultere i at man kan holde tilbake noe av varmen på sommerstid, slik at det ikke blir for varmt innendørs, samtidig som den tar bort det sterke sollyset. Dette vil gi økt komfort i rommet, særlig hvis takvinduet er plassert på soverommet. Et takvindu er ikke alltid like enkelt å nå til, så her vil det anbefales å montere et betjeningssystem der gardinen styres via en veggbryter eller fjernkontroll.

Flere fordeler med plisségardiner er at det vil virke forstørrende på rommet ettersom det ikke tar store plassen i vinduet. Vanlig bredde er 60 og opp til 160cm, og en høyde på 210cm. Om du skulle ønske å ha en tilsvarende plisségardin for din verandadør vil dette være mulig hos noen leverandører. En maksimal høyde pleier å ligge på rundt 3 meter (300 cm), eventuelt opp mot 320 og 360. Bredden og lengdene varierer, og noen er tilpasset små vinduer. I tillegg er slike gardiner akustiske der lyden dempes takket være luftlommene i utformingen av plisségardinen. Det er ingen støydemper, men vil i likhet med stoffgardiner unngå at det blir et ekko i rommet.

I det tilfellet der plisségardiner ikke er et godt alternativ er dersom du skulle ha vinduer med flere ruter, slik som barokk-, rokko- og flagg-vinduer har. Her passer bedre ordinære stoff gardiner, lift-gardiner eller rullgardiner, ettersom et smårutet vindu vil ha mange karmer eller lister som kan komme i veien for en plisségardin.

Andre bruksområder

Plisségardiner har flere bruksområder og kan også monteres utendørs. Dersom du har en vinterhage som blir for varm på sommerstid på grunn av at solen står å steker på, kan en plisségardin også være svært praktisk og anvendelig her. Det er en enkel løsning, som gir god kontroll på temperaturen hele året. Dersom du skulle ønske mindre innsyn hjelper en slik gardin også godt på her. Grunnen til at en plisségardin også kan passe utendørs i en vinterhage er at den kan skyves helt opp eller ned når den ikke er i bruk, og vil ikke ta store plassen. Når den skal benyttes kan det godt hende man ønsker å ha utsikt ut i hagen, men kun skygge for sola. Da passer en plisségardin godt inn ettersom den kan skyves nøyaktig der man ønsker å skygge for, og ha et åpent rom over gardinen om dette er ønskelig.

Ettersom materiale av en plisségardin ikke egner seg for utendørs bruk, vil den måtte kunne stå i le for regn, snø og hardt vær. Det vil si at den er anvendelig i en vinterhage på innsiden, men på en levegg med vindu som tår fast på terrassen vil det kunne bli for værhardt.

Ekstrafunksjoner som noen leverandører leverer er refleksjon av solens varme og ekstra isolasjon. Eventuelt også smussavvisende belegg på plisségardinen, som egner seg særlig godt til vinduer på kjøkkenet. Smussavvisende vil si at det lettere holder fett og annet skitt borte, noe som kan komme praktisk med på et kjøkken der det er vanlig at det kan sprute fra pannen. Denne plisségardinen kan koste litt mer, men vil være å anbefale i det minste på kjøkkenvinduene. Dette er stort sett ikke nødvendig på vinduer som står på soverommet, takvinduer og i stuer.

Automat eller manuell

Plisségardiner er bygget opp av snor, kjedehus og snorsamler. Deretter er det en bunnlist, en topplist og to endeplugger på begge sider som tauene er festet i. Plisségardiner har mange mulige måter å opereres på, deriblant hånd, snor, sveiv eller automatisk med innebygget motor. I tillegg til å være enkle å håndtere, er de svært rimelige. For en plisségardin kan prisen ligge på alt fra 160kr (80x130) og opp mot et par tusen kroner avhengig av størrelse og type. Denne type gardiner vil alltid være moderne, og skaper elegante og skarpe linjer. Det ser også svært ryddig ut i rommet, og enkel å rengjøre ved å ta en fuktig klut og tørke forsiktig. Ellers anbefales det å vedlikeholde gardinene ved å jevnlig presse plisségardinen sammen slik at plisséringene, eller lagene om du vil, vedlikeholdes. Dette gjøres enkelt ved å samle gardinen, altså at begge endene møtes og presses sammen forsiktig. Det er denne ”top down/bottom up” funksjonen gjør at du kan dra gardinen både opp og ned fra både bunn og topp. Lamellene, altså hvert lag, kan fås i bredder på henholdsvis 64mm, 32mm eller 25mm.

Før du bestiller

Ved bestilling må du ha oppmålt korrekt, og da inkluderer dette lister. Du skal trekke fra 0,5 cm fra breddemålet dersom plisségardinen skal festet inni karmen. Når du måler høyden skal denne alltid være det fulle målet fra topp til bunn. Er du usikker på hvordan du måler riktig finnes det en rekke ulike videoer på nett som vil forklare deg det.  Ved noen plisségardiner vil noen kunne ha et stoffmål som er smalere enn de ferdige breddemålene. Det samme gjelder for gardin i kassett, der stoffet kan være smalere ved breddemålene ved kjedetrekk og ved fjærtrekk. Dette bør du se om du skal ta hensyn til ved oppmåling, noe du finner under informasjon der du bestiller plisségardinene. Det er også mulig å installere plisségardinen slik at den dekker karmene, og dermed fester toppen og bunnen på siden av karmen, og ikke i toppen av karmen.

Montering er ikke vanskelig og den vanlig mannen i gata bør ikke ha problemer med å enkelt montere en plisségardin på kort tid. Det følger med en detaljert bruksanvisning ved kjøp, eventuelt kan den nedlastes på nett. HER er en bruksanvisning dersom det er av interesse. Det er viktig å måle opp før du går til innkjøp slik at bredden på stangen er lang nok. Som oftest må den finjusteres og dette gjøres enkelt ved å bruk av en sag over metallstangen. Det er tre ulike metalbredder blant de fleste å velge mellom, der målene ligger på 29mm, 38mm og 44mm.

Det er i tillegg en garanti hos de fleste aktørene som selger slike gardiner, på 2 til 3 år.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg