cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Solskjerming
4 min lesetid
Sist oppdatert: 17 januar 2024

4 gode valgmuligheter for å hindre innsyn i vindu

Ønsker du å hindre at nysgjerrige naboer og forbipasserende ser inn i boligen din? I denne artikkelen får du servert fire gode valgalternativer til hvordan du kan hindre innsyn - samtidig som du bevarer ditt eget utsyn.
Hund ser ut av vinduet og betrakter den store verdenen
Hindre innsyn vindu: Du har forskjellige valgmuligheter når det kommer til solskjerming som hindrer innsyn. Kanskje du i tillegg ønsker å bevare så mye utsikt som mulig også?

Uansett når på året vi befinner oss, kan solskjerming være til stor nytte. Men å skjerme for sol og varme er én ting - å hindre innsyn er en annen faktor alle med i overkant nysgjerrige naboer og forbipasserende bør ha i bakhodet.

Her er 4 solskjerming-alternativer som kan indre innsyn:

 1. Vindusfolie/solfilm
 2. Plisségardiner
 3. Lamellegardiner
 4. Screens

Videre kan du lese mer om de ulike alternativene, og finne ut hvilket alternativ som best passer dine behov.

Skjerm for sol og innsyn
Med solskjerming kan du redusere både innsyn og støy. Du kan tilogmed redusere oppvarmingskostnader ved å holde varmen inne og holde boligen avkjølt ved å holde varmen ute. Og du skjermer for sola, selvfølgelig.

1. Vindusfolie/solfilm

Dersom du ønsker å slippe inn mye lys, samtidig som du hindrer innsyn, kan du ta en kikk på vindusfolie.

Folie på vinduene er en rimelig og populær løsning som hindrer innsyn og solvarme. Her vil du beholde utsynet samtidig som du reduserer både innsyn fra forbipasserende og UV strålene fra solen.

Vindusfolie stopper opptil 99% av de ultrafiolette strålene. Dette hjelper deg med å unngå bleking av møbler, materiale, bilder, kunst, tapet og parkett.

Siden folie effektivt stopper solvarme, vil du få et bedre inneklima. Varmen som slipper inn i boligen reduseres med opptil 86%, noe som kan resultere i at du slipper å bruke aircondition. Penger spart!

Vindusfolie er altså et fleksibelt alternativ til vanlig solskjerming og passer for deg som ønsker å slippe inn mye av dagslyset. I tillegg reduseres innsyn effektivt på dagtid og du vil fortsatt kunne ha utsyn. Kan være et godt alternativ for deg som har skråvinduer, men legg merke til at dersom det er mørkt ute, vil du antakelig måtte benytte ekstra skjerming for å hindre innsyn.

Vindusfolie er et fleksibelt alternativ til vanlig solskjerming og passer for deg som ønsker å slippe inn mye av dagslyset. I tillegg reduseres innsyn effektivt på dagtid og du vil fortsatt kunne ha utsyn. Kan være et godt alternativ for deg som har skråvinduer, men legg merke til at dersom det er mørkt ute, vil du antakelig måtte benytte ekstra skjerming for å hindre innsyn.

2. Plisségardiner

Plisségardiner er anvendelige gardiner som krever lite plass, og kan plasseres både oppe, i midten og nederst i vinduet. Dette betyr at du kan skjerme for både sol og innsyn nøyaktig på det punktet du vil.

Men vær klar over at plisségardiner ikke begrenser solvarme like godt som for eksempel rullegardiner eller persienner.

En fordel er dog at når det er mørkt ute om vinteren, vil plisségardiner ikke bare hindre innsyn: doble plisségardiner forhindrer store deler av varmen fra å forsvinne ut av boligen, noe som kan være verdt å ta med i vurderingen om du skulle trenge litt ekstra isolasjon i tillegg. 

Plisségardiner passer bra for deg som vil ha en stilren, fleksibel måte å kunne skjerme for innsyn. De er nok ikke det beste alternativet om du i tillegg ønsker å redusere varmeinnslipp fra sola. Doble varianter kan gi ekstra isolasjon om vinteren. Sammenlignet med vindusfolie er plisségardiner ofte noe mer effektive mot innsyn dersom det er mørkt ute.

Plisségardiner kan i tillegg være et godt valg til solskjerming til soverom av flere årsaker, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

3. Lamellegardiner

Lamellegardiner er både dekorative og praktiske. Lameller er vertikale persienner som er laget av en skinne med klips til lamellene, samt en snor i bunnen for å samle alle lamellene når gardinen blir trukket tilbake.

Slike lameller er veldig praktiske når det gjelder lysregulering. Du kan vri lamellene slik at du kan slippe sollys gjennom, uten at naboen ser rett inn i stuen din. Lamellegardiner passer bra for deg som ønsker å regulere lysinnslippet, og justere selv graden av innsyn. Disse gardinene er også godt egnet til mer spesielle vinduer, som for eksempel skråvinduer.

Lamellegardiner passer bra for deg som ønsker å regulere lysinnslippet, og som ønsker stor frihet i hvordan du justerer graden av innsyn. Disse gardinene er også godt egnet til mer spesielle vinduer, som for eksempel skråvinduer.

Vil du lese flere tips til ulike løsninger til skråvinduer, kan du ta en titt i denne artikkelen.

4. Screens

Screens er i bunn og grunn utvendige rullegardiner.

Denne type solskjerming styres som regel med fjernkontroll. Du har også mulighet til å montere en motor som fungerer sammen med smarthus-løsninger og kan styres gjennom en applikasjon.

Screens har det meste du trenger i solskjerming - inkludert skjerming av innsyn. Når det gjelder utsyn, er screens også blant det beste du kan velge. Du får ganske enkelt fullt utsyn - med et noe diffust lys, vel og merke.

Screens passer bra for deg som ønsker å hindre innsyn ved bruk av utvendig solskjerming. Screens skjermer effektivt mot sollys, varme og innsyn, samtidig som du bevarer utsikten. I tillegg er de robuste og tåler en storm.

Du kan lese mer om screens på denne siden.

Gi deg selv valgmuligheter
Om du ikke ønsker å lete rundt selv etter gode tilbud, kan du fylle ut et skjema på våre sider. Beskriv ditt behov og motta tilbud fra flere tilbydere.
Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas er innholdsleder i Tjenestetorget, med bred bakgrunn fra SEO, tekst- og videoproduksjon. Han har skrevet hjelpsomme artikler og laget engasjerende videoer for ulike bedrifter innen bank, markedsføring, fagforening og filmbransjen. Thomas brenner for å forbedre din privatøkonomi, og har som mål å hjelpe deg som besøker bloggen vår med å hjelpe deg til å få kunnskapen du trenger til å ta riktige beslutninger rundt tjenester som påvirker din privatøkonomi. Du kan se Thomas' arbeid på artikler om bl.a varmepumpe, boligalarm og solskjerming.

Motta tilbud på solskjerming

Sammenlign tilbud på solskjerming samtidig. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Motta tilbud på solskjerming
Sammenlign tilbud på solskjerming samtidig. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer