cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Boligalarm
3 min lesetid
Sist oppdatert: 20 mai 2024

Hva er et smarthus? (Løsninger som gjør hverdagen enklere)

Smarthus en fin løsning for deg som ønsker å kunne kontrollere lys, oppvarming, boligalarmen og mye mer fra én enhet. I denne artikkelen kan du lese mer om smarthusfunksjoner.
Smarthus
Et smarthus kan gjøre hverdagen enklere for de fleste.

Smarthus har installert en rekke ulike tekonologiske produkter som gir beboerene behovsstyring av ulike deler av boligen.

Et smarthus setter alle elektriske funksjoner og komponenter i din bolig i et system, som styres fra én enhet. Med andre ord, du kan styre og kontrollere for eksempel lys eller oppvarming fra et bryterpanel, en fjernkontroll, nettbrett eller mobiltelefon.

Og vi snakker ikke bare om lysstyring og oppvarming, men også solskjerming, styre høyttalere, tv og ikke minst - boligalarm. 

Ut ifra omfanget av løsninger kan du styre lys, varme, kjøleskap, ventilasjon, sikkerhet og mye mer, i huset til oppføre seg annerledes til ulike tider i døgnet. Du kan styre disse delene av huset med paneler rundt i huset eller rett fra mobilen i lomma di.

Få tilbud på boligalarm
Vurderer du boligalarm? Få tilbud fra flere alarmselskaper som du kan sammenligne.

Hvem passer smarthus for?

Et smarthus passer for alle! Har du for eksempel en lei tendens til å rote bort nøkler?

Ved å installere en automatisk dørlås slipper du å tenke på nøklene når du skal ut, og du kan koble boligalarmen sammen med dørlåsen slik at produktene kommuniserer med hverandre.

Eller har du for eksempel en varmepumpe?

De med varmepumper hjemme har allerede en form for smarthus-produkt ved varmestyring i varmepumpen. Varmepumper kan regnes som smarthjem løsninger, da du kan sette opp en tidsplan for når du vil at den skal varme, kjøle eller skru seg av. 

En varmepumpe er en god løsning for å kjenne på hvor lurt et smarthus kan være, samtidig som du får et supert inneklima. Husk at du får gratis og uforpliktende tilbud på varmepumper på Tjenestetorget.

Når det gjelder de eldre, kan et smarthjem en fin hjelp til å faktisk la dem fortsette å bo i sin egen bolig. Det finnes enkle smarte-hjem produkter som tidsstyrte stikkontakter og stemmeaktiverte alarmsystemer.

Oppgrader i ditt tempo

Det kan være litt å sette deg inn til begynne med, men bygg gjerne smarthus-funksjonene steg for steg.

Du kan begynne med et enkelt system for smart styring av lys i boligen som du kan kontrollere fra en app på telefonen.

Videre kan du utvide med flere smarthus-systemer som automatisk dørlås eller varmesystem.

Se hvilke valg som eksisterer på markedet og finn ut om du får mer teknologi til hjemmet som gjør hverdagen enklere.

Smarthus hub: hjernen i systemet

En hub fungerer som smartsystemets kontrollenhet i hjemmet ditt. Den forsøker å tilpasse alle produktene til å samarbeide på det samme systemet. Fra kontrollenheten kan du kontrollere alt. Det er ikke en feilfri løsning, men som oftest er kontrollenhetene laget av de virkelig store produsentene som mange tilpasser seg. 

Man kan kjøpe en hub og laste ned en smarthus app til huben, men det er fult mulig å bruke telefonen din som smarthusets hub. Du gjør mye via en app når du gjør hjemmet ditt smart. 

Hvilke smartfunksjoner bør vurderes?

Lysstyring

En nyttig funksjon er kontroll over belysningen, både inne og ute. Du kan skreddersy hvordan belysningen skal være etter ditt bruksmønster og atmosfæren du ønsker.

Dette kan du gjøre automatisk med bevegelse- og/eller lyssensorer, timer, eller ved ett enkelt trykk på en fjernkontroll/bryter.

Varmestyring

Senk varmen i boligen automatisk når du sover eller er bortreist. Du kan enkelt dele inn boligen i ulike soner eller rom og styre temperaturen i de ulike rommene.

Smarthusløsninger kan kontrollere alt fra varmekabler, varmepumper, panelovner, sentralfyr og radiatorer og vannbåren varme.

Boligalarm

Sikkerhet er en annen viktig funksjon et smarthus kan hjelpe deg med. Flere boligalarmselskaper tilbyr alarmer som kan koble seg til smarthjemmet ditt.

Du kan utvide sikkerhetssystemet ditt med kameraer og sensorer som du kan styre via apper på telefonen din.

Eksempler på smartprodukter du kan skaffe deg, som forbedrer sikkerheten i boligen din:

 • Lys på utsiden med bevegelsessensor
 • Ringeklokke med kamera. Da ser du hvem som ringer på
 • Kamera, både innendørs og utendørs 

Om du er interessert i et smart boligalarmsystem og vil vite mer kan du få tilbud fra flere selskaper gjennom Tjenestetorget - helt gratis og uten noen forpliktelse til å kjøpe.

Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

 

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Sammenlign priser på boligalarm

Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.