Boligalarm
4 min lesetid
Sist oppdatert: 06 mai 2024

Dropp husnøkkelen til fordel for elektronisk dørlås

Med elektronisk dørlås på ytterdør slipper du å bekymre deg over å miste husnøkkelen og påfølgende bytte av dørlås.
Sammenlign priser på boligalarm

Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

Du slipper også å lete febrilsk etter husnøkkelen på travle morgenener, eller være usikker på om du låste døren på vei til jobb.

Det finnes faktisk en rekke scenarioer hvor en elektronisk dørlås trumfer nøklene:

 • Når du ønsker å slippe å tenke på nøkler når du er ute og jogger
 • Barna dine kommer seg inn i huset dersom de har for vane å glemme nøklene sine, og du ikke er hjemme fra jobb enda
 • Du slipper bekymringene rundt om du har låst huset eller ikke - den låser seg automatisk
En ekstra trygghet med boligalarm
Med boligalarm blir du varslet både ved innbrudd og brann - noe som gir deg en ekstra trygghet i hverdagen. Det er gratis og uforpliktende å hente tilbud på boligalarm via våre sider.

Ulike typer elektroniske dørlåser

For å ta det første først: det finnes flere varianter av elektrisk dørlås:

 • Kodelås
 • Fingeravtrykk
 • Nøkkelbrikke

Uansett hvilken variant du velger, vil elektronisk dørlås et være et praktisk og lurt kjøp.

Hvorfor, spør du? Jo, fordi hvis en nøkkel havner på avveie kan du risikere å måtte bytte ut hele dørlåsen. Dette slipper du med elektronisk dørlås.

Har du elektronisk dørlås med nøkkelbrikke kan du naturligvis fortsatt løpe risikoen med å miste selve brikken. Men en brikke på avveie kan i det minste deaktiveres uten at du trenger å handle ny lås.

Om du har en elektronisk dørlås med kodelås kan du enkelt bytte koden hvis du er redd for at den er på avveie.

Du kan også gi en midlertidig kode til folk som eventuelt må inn i boligen din mens du ikke er der. For eksempel håndverkere, eller om du vil leie ut boligen din en ferie.

Du kan også finne også elektroniske dørlåser som kjører en kombinasjon med kode og kodebrikke.

Elektronisk dørlås med app

Med en smartlås kan du låse døren via en app på mobilen. Det er flere ting som gjør dette til en praktisk funksjon:

 • Du kan se når andre i husstanden låser seg inn. Så om du vil vite at barna har kommet seg hjem når de skal, kan du enkelt sjekke det i appen.
 • Du kan låse opp døren selv om du ikke er hjemme selv.

En del varianter av digital dørlås har app som er enkel å integrere med andre smarthjem-produkter, og med alarmselskapenes apper.

For eksempel kan du også ha et overvåkningskamera som ser inngangspartiet. Slik at du kan sjekke hvem som står utenfor, eller de siste bevegelsene.

Produsenter av elektroniske, nøkkelfrie dørlåser

Som nevnt er det viktig at du tar stilling til hva nettopp du trenger. Er det for eksempel viktig at døren lar seg låse fra innsiden? Slik at katten ikke kan hoppe opp på håndtaket og slipper seg selv ut?

I tillegg til nøkkelfri lås til ytterdør, finnes det også løsninger for balkongdører og vinduer. Det kan være verdt å sjekke mulighetene før du bestemmer deg for hvilken elektronisk lås du skal gå for.

Finn ut hvilken nødløsning som er. Det er typisk batteripoler eller innebygget nøkkel. Hvis det er sistnevnte så må noen i husholdningen ha kontroll på nøkkelen. 

Mens med batteripoler kan man kjøpe med seg et batteri fra butikken om det skulle være behov.

Se etter hvordan låsen kan kombineres med andre smarthus-systemer, om det er aktuelt. Pass på at låsen er tilpasset vårt nordiske klima.

Noen produsenter av elektronisk lås er:

•   Danalock

•   EasyAccess

•   ID Lock

•   Yale Doorman

Disse har i tillegg flere modeller å velge mellom. Derfor kan det være lurt å spørre om faghjelp. Slik at man er sikker på at man får det beste.

Som regel vil du kunne få montert låsen enkelt på egenhånd, uten større inngrep i døren. Men det kan være greit å sjekke spesifikasjonene opp mot egen dør.

Elektronisk dørlås – pris

Det er flere produsenter og leverandører på markedet. Man kan få tak i det i elektronikkbutikker og byggevarehandler. Men også hos nisjeleverandører som låsesmeder og alarmselskaper.

Prisene for en elektronisk lås varierer fra rundt 1.300 kroner for de billigste variantene. Mens man kan nærmere seg 4.000 kroner i toppsjiktet. Dette kan naturligvis endre seg til tid og annen, så vi må ta forbehold.

Kjøper du separat må du ta stilling til om du kan montere selv. Det er viktig at det gjøres riktig, slik at låsen er så sikker som mulig og faktisk låser døren. 

Hvis du skal ha med montering kan det være smart å få et pakketilbud fra en låsesmed. Eller et alarmselskap. Særlig om du ønsker å gjøre flere tiltak for å øke sikkerheten i boligen din.

Husk at når du installerer FG-godkjente produkter, kan du få rabatt på forsikringen din. Dette må du i så fall si fra til forsikringsselskapet ditt om.

Hent tilbud på boligalarm med inkludert elektronisk dørlås

Ønsker du å få tilbud om dørlås som en del av en boligalarm-pakke? Da kan du få tilbud av flere alarmselskaper samtidig. Fyll ut skjemaet under for at de skal ta kontakt med deg med sine beste tilbud.

Det er både gratis og uforpliktende å benytte seg av våre anbudstjenester. Vi har også et lignende skjema for forsikring.

Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

 

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.