cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Boligalarm
4 min lesetid
Sist oppdatert: 30 april 2024

Fordeler med kodelås – ytterdør og andre dører

Med en kodelås på døra erstatter du den tradisjonelle nøkkelen på en sikker og fleksibel måte. Er den i tillegg FG-godkjent kan det være penger å spare også. Finn ut mer om kodelås i denne artikkelen.
Kodelaas
Kodelås ytterdør: En svært praktisk og sikker løsning av flere årsaker.

Du har sikkert vært der: En liten forsovelse førte til en noe stressende start på morgenen. Nå står du fast i kø på vei til jobb. Så kommer tanken snikende.

«Låste jeg egentlig døra?»

Fordeler med kodelås på ytterdøra

Med en lås med kode slipper du å bekymre deg over om du låste døren, eller at nøklene kommer på avveie.

Du kan enkelt skifte kode ved behov. Da slipper du å bytte hele låsen, slik du måtte gjort om nøklene dine hadde blitt kopiert eller stjålet.

Og skal du for eksempel ha håndverkere på besøk mens du ikke er hjemme, kan du bare lage en ny, midlertidig kode ved hjelp av en app på mobilen din.

Det er flere scenarioer hvor kodelås på ytterdøra trumfer nøklene:

 • Når du ønsker å slippe å tenke på nøkler når du er ute og jogger
 • Barna dine kommer seg inn i huset dersom de har for vane å glemme nøklene sine, og du ikke er hjemme fra jobb enda
 • Du slipper bekymringene rundt om du har låst huset eller ikke - den låser seg automatisk

I tillegg kan en smart lås med kode kobles opp mot alarm. Da kan du få oversikt om uvedkommende som prøver å komme seg inn.

For eksempel kan du kombinere en elektronisk dørlås med et overvåkningskamera som du kan sjekke via app. Disse kan i tillegg ha bevegelsessensor.

Skap et enklere system med kodelås innendørs

Det er ikke nødvendigvis bare tyver du ønsker å holde ute. Det kan være helt andre årsaker også - for eksempel at du ønsker å holde arbeidet på hjemmekontoret privat og adskilt fra privatlivet. Eller har du kanskje en bod du har gjort til en sport å glemme nøkkelen til - som du oppdager først når du står med hendene fulle av tunge pappesker?

Forøvrig vil kodelås passe godt for arbeidsplasser med kontorplasser og eventuelle andre områder som bør låses. Det vil jo tross alt være mer upraktisk og usikkert å ha mange nøkler i omløp.

Et eksempel på en aktør som lager kodelås for innerdører er EasyAccess med sin EasyIN-modell. 

Som regel vil du kunne få montert låsen enkelt på egenhånd, uten større inngrep i døren. Men det kan være greit å sjekke spesifikasjonene opp mot egen dør.

Kodelås til balkongdør

Det finnes også løsninger for kodelås til dør til verandaen, og vinduer. Yale Balcony og Yale Window er innvendige vridere med kode.

Kanskje har du barn som liker å utforske verden på egenhånd. Da kan det være greit med et dørhåndtak med kode til veranda og eventuelt vinduer.

Ikke bare blir det vanskeligere å komme seg ut. Det blir også vanskeligere for uvedkommende å ta seg inn.

Har du for eksempel et håndtak som kan vippes opp via et hull i døren. Eller om det er en nøkkelsylinder på innsiden, kan tyven knuse litt av vinduet og åpne fra innsiden.

Med en Yale Balcony-variant, låses den med kode fra innsiden. Det vil si at selv om tyven får knust vinduet, må de kunne koden for å få åpnet døren. Ellers må de slite med å knuse hele vinduet for å komme seg inn.

Samme gjelder sikring av vinduer med en Yale Window-variant. Begge deler kan monteres enkelt på egenhånd, eller ved hjelp av en montør.

FG godkjent lås kan gi deg billigere forsikring

Verdt å vite er at en del forsikringsselskaper gir rabatt dersom du har FG-godkjent sikkerhetsutstyr i hjemmet.

Det kan du melde fra om der du allerede er kunde. Ellers kan du benytte deg av vårt skjema for å få tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig.

Hvordan vet jeg at noe er FG-godkjent?

Godkjenningsordningen forholder seg til norske forhold, og det er viktig å huske på at det selges mange produkter som ikke er godkjente.

Du kan identifisere om gjenstanden er FG-godkjent ved å se etter merket: en liten firkant med FG i fete bokstaver. Les mer om FG-godkjent utstyr i denne artikkelen.

Dørhåndtak med kodelås – ytterdør – pris

Om du bare skal ha ytterdør med kodelås, vil den være kompatibel med de fleste dører. Dermed slipper du bekymre deg for å kjøpe en ny dør.

Selve den elektroniske boliglåsen, for eksempel Yale Doorman, kan koste i underkant av 3000 kroner og oppover. Den selges hos ulike byggevarekjeder og elektronikk-kjeder. I tillegg selges de hos alarmselskaper.

Det finnes også andre merker som koster tilsvarende eller litt mindre. I tillegg finnes det varianter med kodebrikke.

Skal du ha flere sikkerhetstiltak i boligen, eller bytte de ulike låsene i hjemmet, kan du spare penger ved å få tilbud fra et alarmselskap. Med vårt skjema under her, kan du få tilbud fra flere alarmselskaper samtidig.

Få best pris på boligalarm
For å få best pris på din forsikring kan du sammenligne tilbud på boligalarm fra flere selskaper! De vet at de konkurrerer om å få deg som kunde, og vil gi deg sitt beste tilbud. Å motta tilbud via vår sammenligningstjeneste er uforpliktende og gratis

 

Tony Alexander Bakken Norgaard
Tony Alexander Bakken Norgaard
Tony Norgaard er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Han har en bachelor i medier og kommunikasjon fra Oslomet. Han har også studert bedriftsøkonomi ved Universitetet i Sørøst-Norge.  Han skriver hovedsakelig om lån og personlig økonomi, og har opparbeidet seg mye kunnskap på feltet.

Få best pris på boligalarm

For å få best pris på din forsikring kan du sammenligne tilbud på boligalarm fra flere selskaper! De vet at de konkurrerer om å få deg som kunde, og vil gi deg sitt beste tilbud. Å motta tilbud via vår sammenligningstjeneste er uforpliktende og gratis

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Få best pris på boligalarm
For å få best pris på din forsikring kan du sammenligne tilbud på boligalarm fra flere selskaper! De vet at de konkurrerer om å få deg som kunde, og vil gi deg sitt beste tilbud. Å motta tilbud via vår sammenligningstjeneste er uforpliktende og gratis