cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
 • Raskt og enkelt
 • Dekker hele landet

Alarmselskaper i Norge

I oversikten under kan du finne ditt neste alarmselskap, be om uforpliktende tilbud med ett enkelt skjema - Sammenlign og velg det beste tilbudet.

Få tilbud på boligalarm

Velg riktig alarmselskap

Skal du på ferietur? Eller bort til julen? Da kan det lønne seg å få installert en alarm for å holde tobente tyver unna verdisakene. Har du oversikt over hva du bør vite om de forskjellige alarmselskapene og hvilke tjenester de tilbyr? Du bør vite noe om de ulike alarmselskapene på markedet og bygge litt kunnskap rundt boligalarm. Da kan du følge deg tryggere med en boligalarm i boligen din – og som også vil vekke avskrekkende for potensielle innbruddstyver.

Hvert år blir det begått et stort antall innbrudd i norske boliger. I løpet av årets først halvdel steg antall innbrudd i Norge med 89 prosent i forhold til fjoråret. Omreisende bander har mye av skylden for det økende antallet innbrudd og stadig flere velger å beskytte hjemmene sine ved å installere alarm. Det er åtte ganger så liten risiko for innbrudd dersom du installerer alarm og er tilknyttet et alarmselskap.

Tyvene velger som oftest å gjøre innbrudd i boliger uten alarm ettersom nyere alarmsystem har kameradetektor med tale og lytteenhet. På denne måten kan alarmsentralen snakke direkte med tyvene og gjøre dem oppmerksomme på at de blir sett.

Samtidig ser man en økende tendens til at tyvene gjør innbrudd om natten mens husfolket sover. Dette er både skummelt og mer risikabelt i forhold til konflikter som kan oppstå dersom tyvene blir oppdaget av voksne eller barn som våkner.

«Det skjer ikke meg»

Er en vanlig tankegang blant mange, men dessverre kan innbrudd ramme alle. Det koster lite å skaffe seg en sikkerhetsalarm, men prisen for å la være kan bli høy. I tillegg vil de fleste forsikringsselskaper gi deg en redusert kostnad på forsikringene dine dersom du har installert en boligalarm i hjemmet ditt. Det er ikke bare eneboliger som kan ha nytte av den ekstra sikkerheten, både hytta eller ferieboliger kan det være fint med en boligalarm – særlig om det er snakk om store verdier innvendig. Lær deg mer om ulike alarmselskaper og hvilke tjenester de tilbyr.

Tyvene velger helst et hjem uten alarm

Viser flere undersøkelser og kommer heller ikke som en overraskelse. Logisk nok velger innbruddstyver boliger som er ”letteste mål” og uten alarm. Det vil si at det å bare ha installert en boligalarm tilknyttet en alarmsentral vil virke avskrekkende bare fordi det er merket som sikkert. Det holder tyvene unna.

Hvilken type alarm?

Det finnes en mengde forskjellige alarmer tilgjengelig på markedet. Men det som er lurt å tenke på er hvilket alarmselskap som gir den beste servicen til best mulig pris. Her er det viktig å tenke på at jo mer avansert alarmen er jo mer sikkerhet vil den gi og da er det ikke nødvendigvis den billigste eller dyreste som er best. Et godt råd er å kartlegge hvilke behov du har. Deretter kan du starte med å finne ut hva slags alarm som passer best for deg. Snakk med de forskjellige alarmselskapene og finn ut hva de har å tilby til hvilken pris. Ikke la deg blende av den første du snakker med, men ring rundt eller oppsøk selskapene slik at de kan vise deg hvordan deres alarmsystem fungerer.

Snakk gjerne med venner og bekjente om deres erfaringer og søk etter informasjon på nettet. Det er flere forum på nett der brukerne deler og forteller om egne erfaringer. Dette er nyttig informasjon å få med seg. Det er veldig kjedelig å investere i en alarm som det senere viser seg at ikke kan dekke alle behovene du har. Ofte vet man ikke selv hvilke behov man har før man har begynt å sette seg inn i hvordan en alarm fungerer og hva den kan brukes til. Da vil det kunne dukke opp en rekke situasjoner du før ikke har tenkt på, og brått finner du ut at behovet har endret seg.

Abonnement eller ikke

Når du skal gå til anskaffelse av alarm er det store behovsforskjeller å ta hensyn til. Noen ønsker en alarm koblet opp mot en alarmsentral dersom man ofte befinner seg i lang avstand fra boligen. For andre kan det være ønskelig med en annen type alarm der man får alarmen rett inn på egen mobil.

Noen alarmer gir deg umiddelbart årsaken til at alarmen er utløst og sender bilder til mobilen. Det er stor variasjon i forhold til de behovene man har og hvordan dette skal løses. Igjen er det viktig å kartlegge egne behov for å finne den løsningen og det alarmselskapet som passer best for deg. Her er det også store prisforskjeller i forhold til ulike abonnement.

Flere forskjellige alarmselskaper

Hva er det som finnes av løsninger der ute og hvilket selskap skal jeg velge? Det du først og fremst skal tenke på er at du er en viktig kunde for samtlige alarmselskap. La selskapene konkurrere om deg. Send forespørsel til flere alarmselskaper og se nøye igjennom tilbudene du får. Vær klar på hva du trenger og hva du ikke trenger.

Det er uheldig å betale for et produkt eller en tjeneste du aldri kommer til å trenge, og samtidig er det uheldig å bestille et produkt som ikke tilfredsstiller alle dine behov. Se på boligen du bor i. Er det en villa med hage og hekk rundt vil sannsynligvis alarmbehovet ditt i forhold til innbrudd være større enn om du bor i tredje etasje i en bygård eller blokk. Samtidig kan det hende boligen din er av eldre årgang og at du trenger en alarm som varsler om mer enn bare innbrudd. Vannlekkasjer og brann er viktige faktorer å ta med i betraktning når man skal anskaffe seg alarm hjemme. Ta en skikkelig gjennomgang av boligen og miljøet der du bor. Snakk med flere aktører på markedet og bestem deg når du har fått fullgode tilbud fra samtlige alarmselskaper.

Hvilket alarmselskap skal du velge?

Her i Norge er det mange aktører på markedet, men det er Verisure og Sector Alarm som skiller seg ut som de klart største. Flere har gode erfaringer med disse to, men andre aktører er slik som Nokas og Falck. I dag bruker de fleste alarmselskaper trådløse systemer som både er raske å montere og installere. Uansett er det viktig at du finner hva som passer best for akkurat deg.

Verisure eller Sector Alarm, spør du?

Ettersom disse to er de største leverandørene er det gjerne disse to mange har hørt om. Som kunde vil man gjerne finne Norges beste alarmselskap, om man gjør det derfor svært lurt i å undersøke litt. Om valget består av disse to er det viktig å finne ut hva som er ditt behov – og hva du faktisk trenger. Finn derfor ut hva du ønsker og få deretter et tilbud fra både Verisure og Sector Alarm. Slik finner du raskt ut hvilket valg som er best for deg. Selv om naboen eller familie har et selskap er det ikke dermed bestemt at det er akkurat det selskapet du bør gå for. Skaff derfor den boligalarmen som er tilpasset deg og dine.

Boligalarm test

Flere tester viser at det er Verisure og Sector Alarm som ligger på toppen, og ses på som relativt like og kommer begge to høyt oppe på scoren av flere tester. Altså vil du nok bli fornøyd uavhengig av hvilken av disse to du ender opp med. De ulike boligalarm-testene man finner bør man bruke som god informasjon til å hjelpe på valget over hvilket selskap det blir. Vi ønsker alle å velge det aller beste – og ved valget av alarmselskaper er dette ikke noe unntak.

Verisure erfaringer

Mange kunder betyr mange erfaringer. Søker man raskt på internett finner man fort til flere forumer med diskusjoner om ulike alarmselskaper og deres erfaring med disse. Verisure er klart et av selskapene som man ser blir nevnt mest, og etter kort tid vil man også lese at mange der ute har gode erfaringer med boligalarm levert av Verisure.

Sector Alarm erfaringer

Dette gjelder også Sector Alarm. En stor kundebase med mange gode erfaringer som flere har delt på de ulike formuene. Dette er svært godt tegn på at selskapet gir det som kundene sine ønsker. Å lese på forum gir altså god innsikt i andres erfaringer og bør tas med i ettertanke når du skal selv velge hvilket selskap du ønsker.

Ta kontakt med ulike alarmselskaper

Om du velger å ta kontakt med de ulike selskapene, gjør du det lurt i å informere at du også vurderer andre leverandører. Da deltar de mer aktivt i ”konkurransen” om å få nettopp deg som kunde og vil mest sannsynlig strekke seg lenger slik at du takker ja til deres tilbud.

Spar tusenvis av kroner

Mange forsikringsselskaper gir rabattert forsikring dersom boligen din har alarm og er tilknyttet et alarmselskap. Når risikoen for innbrudd reduseres vil det samtidig redusere risikoen for utbetalinger og krav i forhold til forsikringer. Derfor tilbyr flere forsikringsselskaper lavere innboforsikring for husstander som benytter seg av alarm og tjenester tilknyttet alarmselskaper.  I tillegg vil en alarm kunne forhindre både brannskader og omfattende lekkasjeskader.

Her er noen gode råd å ta med seg når du skal velge alarmselskap:

 • Se nøye på hva alarmselskapets grunnpakker inneholder. Her er det stor variasjon fra et selskap til et annet.
 • Følg med på alarmselskapenes tilbud og kampanjer. Her er det penger å spare.
 • Se på kostnader i forhold til abonnement. Prisforskjellene varierer med flere tusen kroner per år. Hva tilbys i abonnementene hos de forskjellige aktørene.
 • Hva gjør alarmselskapene når alarmen går? Er de langt unna? Reiser de øyeblikkelig til boligen eller ringer de deg? Hvor god service har det enkelte alarmselskapet?
 • Kartlegg dine behov. Hvem matcher disse behovene best og til hvilken pris?
 • Hvilken pris gir alarmselskapene på ekstrautstyr?
 • Sjekk om du kan ha fordeler i forhold til forsikringen din, arbeidsplassen, forening, lag eller organisasjon du er medlem av i forhold til rabatter hos alarmselskapene.

Slik gjør du boligen mindre attraktiv for tyvene:

 • Anskaff alarm og merk boligen tydelig. Å være tilknyttet et alarmselskap reduserer sjansen for at tyvene ønsker å bryte seg inn i din bolig.
 • Bruk tidsbryter på lys ute og inne slik at det ser ut som om noen er hjemme.
 • La radioen stå på. Lyd i huset er lite attraktiv når man vil gjøre innbrudd.
 • Få naboen til å hente posten.
 • Vær forsiktig med å «annonsere» på sosiale medier at du ikke er hjemme. Husk å ha kontroll på innstillingene dine slik at det du publiserer ikke er åpent å lese for alle.
 • Ikke rydd vekk alt i huset. La noen ting «slenge» litt rundt slik at det ser ut som om du er hjemme. Kaffekoppen på kjøkkenbordet bør kanskje få stå til du er tilbake.
 • Sjekk over sikkerheten på boligen din. Noen svake punkter som bør sikres ekstra?
 • Sørg for å ha en god lås og gjerne med ekstra sikkerhetslås. Låsen bør være FG-godkjent.
 • Sørg for at alle innganger, dører og dører til tilknyttede boder er låst. Lås fast stigen til huset slik at tyvene ikke får brukt den til å komme seg opp i andre etasje.

En smakssak

Altså vil det kunne virke som en smakssak hvilket av disse selskapene du bør velge. Det viktigste for kundene er å velge det selskapet som gjør at de føler seg trygge på at vektere vil dukke opp etter kort tid om alarmen skulle gå av, noe som selvsagt er veldig forståelig. Boligalarm skal gi følelsen av trygghet, noe alle alarmselskaper jobber hardt for å oppnå. Tidligere kunder eller nåværende kunder kan ved flere anledninger gå gode for at deres boligalarm har reddet ferien deres. Er man på ferie eller langt unna boligen sin, er det betryggende å vite at boligen blir passet på og eiendeler man bryr seg om blir voktet over.

Tilpasser og skreddersyr

De ulike alarmselskapene vil gjøre mye for å kunne tilpasse seg dine behov og skreddersyr gjerne pakker/avtaler til akkurat deg. Eksempler er ekstra komponenter man kan velge for at det trygger din bolig slik du vil. I dag er det flere og flere som ønsker seg smarte hjem, og det finnes derfor i dag smarte alarmer og tilleggsutstyr som gjør at det blir enklere for deg. Dette styres gjerne enkelt gjennom en applikasjon på mobiltelefonen, og du får derfor ekstra god kontroll selv på en enkel og grei måte.

Med andre ord har du derfor muligheten til å styre hele alarmsystemet ditt fra mobiltelefonen, selv når du er på ferie i et annet land. Dette gir deg trygghet og gjør livet enklere.

Listen under viser noe av det som inkluderes i en standardpakke, eller som man kan bestille som ekstrautstyr. Obs! Vær oppmerksom på at ikke absolutt alle leverandører tilbyr dette:

Vekterutrykning, panikkalarm, husdyrtilpasning, bevegelsedetektor med kamera, app til telefonen, temperaturmåler, frittstående FG-godkjent sirene, seriekoblede røykvarslere med talefunksjon, tale- og lytteenhet, smartkamera, smart dørlås/digital dørlås og min side på nett. Både Verisure og Sector Alarm har svært mye av det i sine standardpakker eller som en tilleggsmulighet.

Sist men ikke minst, finn ut hva du trenger og ønsker! Deretter ta kontakt med alarmselskaper for å få et tilbud. Finn beste alarmselskap for akkurat deg!

Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer